Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacc

aktív tag

Szívem szerint a kezdő fórumba írnám, de ez már lassan egy kabaré, hogy nem tudok dolgozni.

Virtualbox-ot tenném fel Vagranttal. De a Virtualbox nem akarja magát normálisan feltelepíteni, mindig jött hülye hibával, rákerestem, megoldottam, akkor újabb hibát dob. Na mindegy, újrapakoltam az Ubuntu 16.04-et (legfrissebb) és a legfrissebb VirtualBoxot telepítem.

Az alap probléma ez:

WARNING: The character device /dev/vboxdrv does not exist.
    Please install the virtualbox-dkms package and the appropriate headers, most likely linux-headers-generic.

You will not be able to start VMs until this problem is fixed.

Na most én telepítettem a linux-headers-generic-et és a virtualbox-dkms-et, de akkor sincs semmi változás, ugyanez a hibaüzenet.

Ha pedig a következő parancsot adom ki, akkor összeomlik az egész: sudo dpkg-reconfigure virtualbox-dkms
    Azt írja, hogy a
    virtualbox.service - LSB: VirtualBox Linux kernel module Loaded: loaded (/etc/init.d/virtualbox; bad; vendor preset: enabled)
    Active: failed (Result: exit-code) since <mai dátum :D>
    Process: 24707 ExecStart=/etc/init.d/virtualbox start (code=exited, status=1/FAILURE)

Így még csak a következő javasolt parancs sudo dpkg-reconfigure virtualbox sem tudom kiadni, mert rinyál hogy rossz a dkms.

Sosem volt gondom eddig VB felrakásával, de most erősen kifog rajtam.

Új hozzászólás Aktív témák