Hirdetés
- Memóriahiány és drágulás fékezheti a mobilokat, csökkentek a Q1-es kiszállítások
- Európába és a britekhez is megérkezik a Motorola Razr Fold, indul az előrendelés
- Ön vezető vagy önvezető? Az Uber az utóbbi mellett tette le a voksát
- Ma megérkeztek Magyarországra is a Vivo V70-ek
- Április bolondja? Csak egy lebegő mobiltálca
- Ma megérkeztek Magyarországra is a Vivo V70-ek
- iPhone topik
- 200 MP-es főkamerával és dupla periszkóppal jön az Oppo Find X9 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macrodroid
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
letix
senior tag
Közben kicsit faragtam a dolgokon, hátha hasznos valakinek.
Amennyiben a backup gépről egy dedikált felhasználó futtatja a backup scriptet (rsync -a opcióval), úgy a jogosultságok ugyan átjönnek, de a user/group tulajdonságok nem.
Ezt úgy tudtam kivédeni, hogy legyártottam a backup gépen a root publikus kulcsát, ezt hozzáadtam a távoli gép dedikált user authorized_keys-hez , aki egyébként így sudoer az adott távoli gépen:username ALL= NOPASSWD: /usr/bin/rsync --server --sender -logDtpre.iLsfx . /
Így a user/group tulajdonság is átjön, és talán az rsync-el sem lehet a sudo miatt okoskodni nagyon.
Persze az első sudo rsync futásnál belefut a "Great power comes with great responsibility" felszólításba és meg is akad (no tty..), szóval ezt helyileg egyszer kezelni kell.Ötlet valakinek?
Köszi,
letix -
letix
senior tag
Arra gondoltam, hogy mind a backup szerveren, mind pedig a távoli gépeken dedikált userek lesznek, így talán tisztább.
Amit még egyelőre nem értek:
Ha az előbbi javaslatod használnám: hogyan tud jelszóval belépni, ha ütemezett script-ből rsync -e 'ssh -p port' formát használok?
Ha az utóbbit, akkor az ssh belépés tisztázott, viszont az --rsync-path="sudo rsync" még mindig jelszót kér a nopasswd nélkül. (és ez a gond fennáll az elsőnél is.)Én látok valamit nagyon rosszul?
Köszönöm!
udv
letix
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 128GB Új kijelző Új akku! 12hó jótállás
- Apple iPhone 16 128GB récezöld
- Fujitsu LifeBook 7U14A2 netbook / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Playstation / Nintendo / Xbox konzolok Okosítása és Javítása - PS4 "okosító" lemez kapható!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest