- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr_strange
senior tag
Mindössze annyiról van szó, hogy az emberek annyi fáradságot sem vesznek, hogy egy oldalnyi infót elolvassanak, mielőtt egy totál ismeretlen rendszert feltesznek.
Mindenki megszokta, hogy lewarezolja a legújabb játékot/photoshopot/akármit, már dobja is fel a gépre, mert csak klikk-klikk-next, aztán majd lesz valahogy.
Szerintem.
[Szerkesztve] -
dr_strange
senior tag
válasz
ragazzo #1172 üzenetére
SuSÉm nem volt 6.4-es óta, Ubuntum meg még sosem, de feltételezem, hogy egyikben sem könnyebb vagy nehezebb csomagokat felrakni, mint a másikban, vagy akár debianban vagy Gentooban; általában egy-két parancs vagy pár kattintás az egész. És bár annak idején a dependency hell miatt fordultam el az rpm alapú disztróktól, feltételezem, hogy az évek során ez is rengeteget javult.
De, mint a többiek is leírták, egy cégnél nem ez a lényeg, hanem hogy minimális downtime-mal menjen a rendszer, és ha probléma adódik, akkor legyen egy profi, aki kijön és megcsinálja.
Az, hogy itt ezen a fórumon a rendszeresen hozzászólók speciel kevesebben használnak SuSE-t, szerintem eléggé a véletlen műve; van még azért elég sok SuSE-hívő a világon.
Meg az ember legyen kicsit lojális: ha én minden egyes problémát eddig azzal oldottam volna meg, hogy lecserélem a gentoomat egy másik disztribre, az a gyermek kiöntése a fürdővízzel esete lett volna; a gentoo pedig nem ezt érdemli. Mint ahogy egyik disztró sem. Szerintem. -
dr_strange
senior tag
válasz
Vilmoskorte #1108 üzenetére
blokkold ki Adblockkal, nézd meg utána is, még mindig lassú-e
próbálj másik böngészőt -
dr_strange
senior tag
válasz
Vilmoskorte #1003 üzenetére
linuxdcpp
-
dr_strange
senior tag
válasz
Moddingfan #951 üzenetére
Gnome-terminalba:
su -
root jelszó beír
gedit /boot/grub/grub.conf
[Szerkesztve] -
-
dr_strange
senior tag
válasz
rokefeller #721 üzenetére
én úgy gondolom, a screenshot alapján választani disztribúciót elég becsapós dolog, hiszen gyakorlatilag bármelyik úgy átszabható, hogy az anyukája sem ismerne rá
szerintem a következő szempontok számítanak:
- mennyire hajlandó/van kedve elmélyedni a rendszer terelgetésében (next-next-klikk vagy ''fapadosabb'')
- mennyi ideje és kedve van a rendszer felépítésére (bináris vagy forrásalapú)
- mit használnak a segítőkészebb ismerősök
A legtöbben úgyis kipróbálnak két-három disztribet, mire megállapodnak egynél. -
dr_strange
senior tag
válasz
paramparya #549 üzenetére
bluefish, quanta
-
dr_strange
senior tag
''aham szóval a te családodban nem kell meglepődni, ha a fiad oda áll eléd és: ''apúúúú megint lefagyott ez a sz*r windóz, most már elegem van, lécci töröld le, úgyis csak foglalja a helyet... meg különben se használom, hiszen a játék amit írtam cében, csak linuxon fut, mert az új feature windowson bug-os.''''
Ott még nem tartunk, hogy Cben programozon, de az ízlése már kezd ''linuxosodni'' -- két héttel ezelőttig KDE ment nála állandóan, aztán valamit nem tudott megoldani, mondtam, nézze meg gnome alatt, átlogolt, és visszaírt, hogy jé, hiszen ez sokkal jobban néz ki, mint a kde -
dr_strange
senior tag
válasz
TrollBalint #441 üzenetére
igen, a hup-on nagyobbnak tűnik a frugalware-es aktivitás
-
dr_strange
senior tag
válasz
TrollBalint #437 üzenetére
akkor úgy látom, egyelőre az nvidia driver telepítése a legkisebb gondod; előbb juss el egy konzolos bootig...
frugalware-em még sosem volt, úgyhogy ezzel leginkább valaki abban szakértőt keress meg -
dr_strange
senior tag
válasz
TrollBalint #429 üzenetére
azt nézd meg, hogy fenn van-e annak a kernelnek a forrása, amit élesben használsz a rendszeren (illetve a megfelelő verziójú kernel-header csomag fenn van-e), és hogy a /usr/src/linux symlink ennek a kernelforrásnak a könyvtárára mutat-e
-
dr_strange
senior tag
válasz
dr_strange #351 üzenetére
próbáld ki ezt:
http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-441067-highlight-urxvt+xdefaults.html -
dr_strange
senior tag
válasz
dr_strange #350 üzenetére
hm, nekem sem megy az Xdefaults olvasása, ahogy látom, Xorg 7.0-ban megváltozott, de még nem tudom, hogy lehet működésre bírni
-
dr_strange
senior tag
válasz
dr_strange #156 üzenetére
illetve tartozik hozzá egy powertweakd nevű alap, a -gtk az csak egy frontend
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamepad
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest