- Apple iPhone 17 - alap
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bambano
üzenetére
Indoklás: adott egy SOHO router. Mögötte egy LAN, több subnettel. A routerétől eltérő subneteket a router és a tűzfala internetes címként kezeli bizonyos esetekben.
Például ssh-n csak lokálisan léphetnék be, de azt engedi más subnetből is, ha nem a wan felől jövök.
Ellenben, ha egy kliensnek megtiltom, hogy internetet használjon, akkor a más subnetben lévő proxy-mat sem éri el.
Ha guest AP-t üzemeltetek és a vendégeknek megtiltom a lokális háló elérését, attól még vígan randalíroznak a virtuális gépek számára fenntartott subnetekben.
Ez nekem így inkább biztonsági hibának tűnik, mintsem feature-nek.Csak mikor ezt bedobtam bug reportként... hát finoman szólva válasz nélkül maradt.

És mostmár piszkálja a fantáziám, hogy ennek tényleg így kell működnie és az én fantáziám túlfejlett vagy én gondolom jól, hogy ez egy ordas nagy tervezési hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Független, karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 Pro 6GB RAM / 128GB / Onyx Grey
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest