Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Magisk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Google Pixel topik
- Gyorsabb lesz a tárhely, de drágább lesz a Nothing Phone (4a)
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneey
tag
Visszatértem fiúk, lenne pár kérdésem
:
A friss, ropogós kernelemet a következők szerint konfigoztam:
ATA/ATAPI/MFM/RLL support <*>
Enhanced IDE/.../... support <*>
Include IDE/ATA-2 DISK support <*>
SCSI emulation support <*>
Include IDE/ATAPI CD-ROM support <M>
SCSI device support:
SCSI disk, generic, CD-ROM support <*><*><*>
Most próbáltam egy DVD-t mountolni, és azt mondja, hogy nincs HDC device... Na mondom anyád.
Megnéztem a kis kernel.configomat és láttam, hogy (fogalmam sincs miért, de) az ide/atapi cd-rom támogatás modulként van lefordítva... Nekem se kellett több, azonnal modprobe ide-cd, aztán újra próbálkoztam..... sikertelenül
Kicsit gugliztam és rájöttem, ha scsi supportot is beleforgattam, akkor megpróba a /dev/scd0 paraméterrel... És ÍGY SEM MEGY
Így már kiírná (mert mindig elfelejtem kitenni a -r kapcsolót) hogy read-only device, de most meg kiírja, hogy bad fs, fs type, bad block, bla bla bla....
Két kérdésem lenne:
<1> Először is, hogyan lehetne ezt a problémát orvosolni?
<2> Olvastam valahol, hogy a cd/dvd-írás nem nagyon fog működni, ha egyszerre van (NEM modulként) beleforgatva az atapi/ide és a scsi cd-rom támogatás... Ez igaz lenne? forgassam újra?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- YouTube
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Battlefield 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Arc Raiders
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4345
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
: