- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Idő előtt felbukkant a Galaxy A57 egy európai webshopban
- iPhone Ultra néven jöhet az Apple első foldja, nem lesz olcsó mulatság
- Yettel topik
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneey
tag
Visszatértem fiúk, lenne pár kérdésem
:
A friss, ropogós kernelemet a következők szerint konfigoztam:
ATA/ATAPI/MFM/RLL support <*>
Enhanced IDE/.../... support <*>
Include IDE/ATA-2 DISK support <*>
SCSI emulation support <*>
Include IDE/ATAPI CD-ROM support <M>
SCSI device support:
SCSI disk, generic, CD-ROM support <*><*><*>
Most próbáltam egy DVD-t mountolni, és azt mondja, hogy nincs HDC device... Na mondom anyád.
Megnéztem a kis kernel.configomat és láttam, hogy (fogalmam sincs miért, de) az ide/atapi cd-rom támogatás modulként van lefordítva... Nekem se kellett több, azonnal modprobe ide-cd, aztán újra próbálkoztam..... sikertelenül
Kicsit gugliztam és rájöttem, ha scsi supportot is beleforgattam, akkor megpróba a /dev/scd0 paraméterrel... És ÍGY SEM MEGY
Így már kiírná (mert mindig elfelejtem kitenni a -r kapcsolót) hogy read-only device, de most meg kiírja, hogy bad fs, fs type, bad block, bla bla bla....
Két kérdésem lenne:
<1> Először is, hogyan lehetne ezt a problémát orvosolni?
<2> Olvastam valahol, hogy a cd/dvd-írás nem nagyon fog működni, ha egyszerre van (NEM modulként) beleforgatva az atapi/ide és a scsi cd-rom támogatás... Ez igaz lenne? forgassam újra?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LH55CSPLBC 55" LCD monitor
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- BESZÁMÍTÁS! Asrock 970 Pro3 970 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix B450F R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman S2 TG TT 650W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

: