Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 11 Pro Max - tiltott gyümölcs
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #24145 üzenetére
Jéjj! Sikerült tftpvel mégis bebootolni a custom kernelt.
De valamiért nem működik még mindig a wifi, de ez nyilván csak azért van, mert én bénázok...
Szóval, egy kis összefoglaló... Van egy ZyXEL NSA320S-em, ami egy "beágyázott" 2.6.31.8-as régi-régi linux kernelre épülő OS-szal rendelkezik. Illetve egy kirkwood arm5-ös architektúrás proci van benne. Nem egy atomgép, de eddig rengeteg dolgot tudtam belőle kihozni...
De most elhatároztam, h én bizony az usb-s tp link wifi stickemmel wifizni fogok vele. Viszont ehhez nem elég a sima modulfordítás a GPL forrásból, mert amikor modprobe/insmod segítségével betölteném, akkor unknown symbol-okat dob. Ebből én azt szűrtem le, h a kernelben le van tiltva a wireless support és a driverek, mint pl a mac80211, a cfg80211 és a libnl80211... És valóban, mikor toltam egy menuconfigot a Zyxel féle hivatalos GPL forrásból, akkor láttam, h ezek biziny nincsenek engedélyezve... Szóval egy 32 bites ubuntura előkészítettem egy cross-compile környezetet, PATH-t ráállítottam és nekiálltam a módosítások után lebuildelni a kernelt. Ez sikerült is és kaptam is egy uImage fájlt.
Ezt beraktam tftp-re és a nasról ttl kábel (soros>usb kábel) segítségével betöltöttem a memóriába az új kernelt.
Ezzel minden szép és jó, a cucc bebootol, be tudom gond nélkül tölteni az rt8192cu drivert (a dongle drivere) és a dongle bedugása után látszik is a dmesgben, h alakul a dolog.
Viszont mikor a mac80211-et tölteném be, akkor invalid argunmentet dob és a dmesg azt mondja, h már be van töltve... Viszont az lsmodnál csak az rt8192cu látszik.
Nem baj, gondoltam attól még haladjunk tovább! Szóval aktiváltam a wlan0 interface-n a cuccot az "ip link wlan0 up" paranccsal, ezután az ifconfigban látom is az eszközt, illetve a ledje villog egy ideig (aztán gondolom vmi készenléti módba kapcsol).
De mikor próbálnék szkennelni iwlisttel, akkor ezt dobja:
root@NSA320S:~# iwlist wlan0 scan
wlan0 No scan resultsSzóval nem talál semmilyen wifi ssid-t a közelben... Pedig van csak nekem 5 db...
Arra gondoltam, h lehet, h ez csak a nyílt és a wep hálókat látja, a wpa-t nem? Még listázni se képes?
Na mindegy, megpróbáltam egy frissen fordított wpa supplicanttal is, de az valami ilyesmit dob:
root@NSA320S:~# wpa_supplicant -B -i wlan0 -c /ffp/etc/wpa_supplicant/asd.conf
Successfully initialized wpa_supplicant
rfkill: Cannot open RFKILL control device
nl80211: deinit ifname=wlan0 disabled_11b_rates=0
wlan0: Failed to initialize driver interfaceÉs ha a wext drivert akarom használni, akkor egyszerűen kicrashel az egész...
Illetve ha kihúzom a dongle-t, akkor is meghal a rendszer... Ez miért van?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple iPhone 11 Pro Max - tiltott gyümölcs
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck OLED 1TB Kézikonzol!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest