Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz brickm #24095 üzenetére

    Üdv!

    Ha a Win10-et akarod helyreállítani, akkor mért próbálkoznál live Linux alól?? Ilyenkor eleve a Win10 telepítőjét célszerű bebootolni és onnan helyreállítani: [link], [link], [link].
    Ha nincs lehetőséged Windows alól Rufus-szal kiírni a telepítőt, akkor 8.1/10 esetén elég csak felcsatolni az ISO-t és a teljes tartalmát rámásolni egy FAT32-re formázott pendrive-ra. Az utána általában bebootol Legacy | UEFI módban egyaránt. A rámásolás nyilván akár egy live Linux alól is megoldható.

    A GRUB helyreállítására a kezdő topik összefoglalójának végén is le van írva a módszer. Ha pl. sda3 partíción van a Linux, akkor live rendszer alól a megfelelő jogosultságokkal (sudo) az alábbit kell terminálba bepötyögni:
    mount /dev/sda3 /mnt
    grub-install --boot-directory=/mnt/boot /dev/sda

    Amúgy szimplán kipróbálni nem lett volna jobb a VirtualBox / VMware? Illetve oly módon is lehet telepíteni, hogy ne cserélje le a Windows rendszerbetöltőjét. Ez esetben az eltávolítása sem okoz előbbi működésében problémát. Illetve akár egy gyorsabb pendrive-ra is simán feltelepíthető normál (nem live) módon [link].

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák