-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
N0zer0 #23100 üzenetére
Elvileg lehetséges, de nem használtam még, szóval tapasztalatom ezzel nincs: [link] Pont a minap forgattam újra a vimet és a keymap funkció nincs nálam, szóval kipróbálni sem tudom most.
English keymap kell gondolom, elvileg itt kell lennie, vagy ha nincs, ide kellene rakni egyet: /usr/share/vim/vim74/keymap
Aztán: :set keymap=<kiosztas>
Ha manuális működik, akkor autocmd-vel szerintem megoldható (.vimrc-be rakva):
autocmd InsertEnter * silent :set keymap=<magyar kiosztas>
autocmd InsertLeave * silent :set keymap=<angol kiosztas>Esetleg rendszerszinten lehet kényszeríteni valamilyen shell paranccsal:
autocmd InsertEnter * silent !keymapváltóparancs
(shell parancsok elé kell a ! jel)
Tehát például:
autocmd InsertEnter * silent !setxkbmap hu
autocmd InsertLeave * silent !setxkbmap enDe a setxkbmap nálam valamiért most nem működött flottul a vimen keresztül, talán érdemesebb mást használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- alza vélemények - tapasztalatok
- OLED monitor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest