Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
Apollyon
üzenetére
Ez a kliens teljesen kiforrott, kernel developerek is használják (pl.: Greg Kroah-Hartman) és nagyon sok power user is, mert rohadt jól belőhető. Az alap config relatíve
gyorsanrövid időn belül megvan, csak ha az ember személyre akarja szabni minél jobban (makrók, szkriptek, színek, vim környezetbe ágyazás), akkor el lehet vele tökölni rendesen. De ha kész lesz, akkor szó szerint akár 1 gombnyomással is el tudom e-mailezni mondjuk az adott webpage linkjét valakinek, ha úgy tetszik.
A leveleket Vimmel tudom írni, ami szintén előny, mert ugye a Vim is eleve szarrá konfigolható, tehát olyan kényelmes lesz, ahogyan nekem tetszik.A képeket a mellékleteknél sorolja fel (amit külön oldalon lehet listázni). Ha meg akarom nézni, egy gombnyomás és a beállított képnézegetőmmel tudom nézni (/tmp alá tölti addig). Pdf, audio, video stb. dettó, a beállított programommal nézhető. A html mellékleteket/formázást pedig vagy GUI browserben (Firefox) vagy akár terminálos böngészőben (lynx, w3m) is meg lehet nyitni. Ha le akarok menteni valamit, az is egy gombnyomás. Lehet, hogy a képeket direktbe is meg tudja jeleníteni, még nem volt időm utánajárni. hiszen a terminál képes rá (urxvt+w3m imgdisplay). A Ranger-ben (file manager) például van kép előnézetem, szóval nem lehetetlen ez sem.
A mutt azért tetszik, mert sokat tud, kényelmesen használható (csak először jól be kell lőni, azzal van meló) és nem kér erőforrást, nincs fancy, nincs bloat, a tartalom és a funkcionalitás az első. És mivel Vim környezetbe ágyazom, kényelmes, hogy szinte minden fő programban hasonlóak a key bindjeim.

Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Fedora Linux
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3698
- magyar billentyűzet - 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
A leveleket Vimmel tudom írni, ami szintén előny, mert ugye a Vim is eleve szarrá konfigolható, tehát olyan kényelmes lesz, ahogyan nekem tetszik.