- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Nem kapsz kisebb kapszulát!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
helltp
aktív tag
Sziasztok!
Megoldhatatlan problémába ütköztem. Adott egy Uuntu Server 14.04.1 alapú samba szerver 2 db HDD-vel. Legyen az os-t tartalmazó HDD a C, az adatokat tartalmazó pedig a D. Ha C-ről és D-ről is csinálok sharet akkor egy másik linux alapú gépről elérem mind a kettőt, de windows alapú gépről, a C-n lévő mappát látom, van RW jogom viszont akármit csinálok a D-n lévő mappákat látom ugyan de ennyi, még belelépn sem tudok, permission errort dob. Mind a két meghajtó EXT4 formátumú. A második meghajtón az összes mappának 777-es jogot adtam, sambában mindenkinek engedve van a hozzáférés, az összes sharet ugyanolyanra állítottam, csak a meghajtók különböznek.
Ha segít, többek közt ez van az smb.conf fileban:[film]
path = /media/fejesa/Data/film
writeable = yes
; browseable = yes
guest ok = yes
read only = no
create mask = 0777
[sorozat]
path = /media/fejesa/Data/sorozat
writeable = yes
; browseable = yes
guest ok = yes
read only = no
create mask = 0777
[Videos]
path = /home/fejesa/Videos
writeable = yes
; browseable = yes
guest ok = yesA film, sorozat van a külső meghajtón, a videos a belsőn. Androidon és win7-en teszteltem, a win7 a problémás. Nem tartom valószínűnek hogy a samba beállításokban van a hiba, mert ugyanúgy állítottam be mind a két share-t és az egyik megy a másik nem.
Számomra ez teljesen érthetetlen és egyik külföldi fórumon sem találtam működő megoldást.Előre is köszi a segítséget, és bocs a hosszú hszért:
helltp
Új hozzászólás Aktív témák
- Tippmix
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Metal topik
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Új Lenovo Thinkbook 14 G7 WUXGA IPS Ultra7 155H 16mag 32GB 1TB SSD Intel Arc Win11 Pro Garancia
- HP ZBook Firefly G9 - 14" hibás kijelző, i7 1255U, 16GB RAM, Nvidia T550 4GB VGA, hiányos bill.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest