- Apple Watch
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
helltp
aktív tag
Sziasztok!
Megoldhatatlan problémába ütköztem. Adott egy Uuntu Server 14.04.1 alapú samba szerver 2 db HDD-vel. Legyen az os-t tartalmazó HDD a C, az adatokat tartalmazó pedig a D. Ha C-ről és D-ről is csinálok sharet akkor egy másik linux alapú gépről elérem mind a kettőt, de windows alapú gépről, a C-n lévő mappát látom, van RW jogom viszont akármit csinálok a D-n lévő mappákat látom ugyan de ennyi, még belelépn sem tudok, permission errort dob. Mind a két meghajtó EXT4 formátumú. A második meghajtón az összes mappának 777-es jogot adtam, sambában mindenkinek engedve van a hozzáférés, az összes sharet ugyanolyanra állítottam, csak a meghajtók különböznek.
Ha segít, többek közt ez van az smb.conf fileban:[film]
path = /media/fejesa/Data/film
writeable = yes
; browseable = yes
guest ok = yes
read only = no
create mask = 0777
[sorozat]
path = /media/fejesa/Data/sorozat
writeable = yes
; browseable = yes
guest ok = yes
read only = no
create mask = 0777
[Videos]
path = /home/fejesa/Videos
writeable = yes
; browseable = yes
guest ok = yesA film, sorozat van a külső meghajtón, a videos a belsőn. Androidon és win7-en teszteltem, a win7 a problémás. Nem tartom valószínűnek hogy a samba beállításokban van a hiba, mert ugyanúgy állítottam be mind a két share-t és az egyik megy a másik nem.
Számomra ez teljesen érthetetlen és egyik külföldi fórumon sem találtam működő megoldást.Előre is köszi a segítséget, és bocs a hosszú hszért:
helltp
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Otthoni időjárás-állomás
- Autós topik
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Letisztult külsejű és helytakarékos MSI VGA az NVIDIA Blackwell platformon
- Synology NAS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Apple iPad A16 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest