Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fritz Teufel

addikt

Én is kézzel állítgatom a dpm-et. Éppen azért nem tudok szabadulni a Gnome-tól, mert ezt csak ott tudom megtenni egy extension segítségével. Ha a dpm-et leveszem, mocskosul lelassul a gép, cserébe nem süvölt és nyomja a meleget. Viszont, ha elindítom a qBittorrentet, az pár perc alatt lefagyasztja az egész rendszert. Egyébként stabil a rendszer addig, amíg nem nyitok meg túl sok lapot a valamelyik böngészőben. Az vagy csak a xorg-ot fagyasztja le, vagy az egész rendszert. Ráadásul a xorg nem kilőhető, ha van időm kiugrani terminálba, így minden esetben csak reboot segít. Kivan zárva, hogy még egyszer ATI/AMD kártyás notebookot vegyek. Sőt, szinte csak a Dell jöhet szóba, az biztosan hosszú évekig támogatott lesz.

Egyébként a támogatás miatt nálam kezd elgurulni a gyógyszer. Egyrészt hoz vagyok szokva, hogy a Linux visszamenőleg a rozsdás biciklin is elfut (ma már nem igaz), másrészt a Windows is támogatott volt visszafelé. Ez az utóbbi időben a desktopon is kezd úgy alakulni mint az IT egyéb szegmenseiben, hogy a gyártók kényszerítenek a 2-3 évenkénti vásárlásra, mert megszüntetik a támogatást. Ez nekem mocsok nagyon nem tetszik, főleg, hogy a Linuxon is ezt látom és így nincs alternatíva. Vagy feldobok egy évekkel ezelőtti disztrót ami működik és dögöljön meg mindenki! :s

Új hozzászólás Aktív témák