Aktív témák
-
emre33
addikt
vezérlőpult- energiagazdálkodás -
Csak akkor szabályoz ha itt a minimálisra van állitva
C&Q -val nem ugrál semmi. Ha a proci terhelés egy bizonyos értéket meghalad, szépen rakja fel a szorzót és a feszültséget. Ennyi. Nincs ebbe semmi rossz
Drivert meg inkább szedd le az amd oldaláról -
REDeath
őstag
Hát ha autón hagyod akokr nincsenek is arányok
tedd fel a legújabb biost, abban kell lenie, persze attól függ milyen alaplapod van...
egyébként meg a 2250 és 375-ös ram, hogy szerintem jó-e? jobb mint a 2200 és 366Ezt én nem tudom megmondani, ahogy te érzed, mennyire van szükséged stb...
-
REDeath
őstag
Hát amennyi a cpu clock (''fsb'') annak a kétszerese a RAM-od sebessége. tehát 220-nál elvileg 440 lenne. De ahogy kiszámoltam neked (gondolom az AUTO beállítás miatt) vissza van osztva, mégpedig 2 - 1,66 arányban... (220*1,66~366).
Általában ezek az arányok vannak a biosban: 2-2 2-1,86 2-1,66 stb... De lehet van olyan alaplap ahol sokkal részletesebben lehet állítani, de az nem az enyém
Szóval ha te ugyanezzel a visszaosztással 2,3 Ghz-re emeled a procid akor a ramok elvileg 382 Mhz-en fognak menni... Tehát jól számoltál, és érdemes 2,4 Ghz-ig húzd, azt elvieg bírnia kell alapfeszen, persze saját felelősségre(''a tuningban sosincs biztos''-rob210)
Ja de ha nem akarod húzni feljebb akkor a visszaosztást tedd2-1,86-ra és akkor 409~410Mhz-en fognak meni a ramok, az a plusz 10 Mhz-től még stabilak maradnak elvileg. ha nem akor vedd vissza 400 alá őket, de előbb nézd meg hogy esetleg más, nagyobb késleltetéssel megy-e 410 körül. Persze csak ha megállsz 2.2Ghz-nél. -
MooN00
aktív tag
Mindenképp érdemes levenni AUTO -ról a Biosban a ramoknak az órajelét.
Nem nagyon tudok hozzászolni, hogy te mit számoltál ki, és hogy mért, de ahogy nézem, inkább a fordított ram sorrend helyesebben állna. (Tehát, minnél magasabb FSB-t használsz, annál lejjebb kell(ene) venned a Ramok mhz számát.) -
rob210
nagyúr
Ne is foglalkozz vele meddig van hitelesítve ez egy gyári hűtő amiben réz mag van ennyivel jobb.
2400Mhz ig meg fogja hűteni a procid ha fesz emelés nélkül menni fog.
Ha nem akkor is bár akkor rizikósabb.
Minden esetre nem melegszenek nagyon ezek a procik tehát 2400Mhzig szerintem tuti hogy jó lesz. -
C.Brigante
veterán
-
rob210
nagyúr
A feszt tedd 1.4 re ilyenmértékű tuningnál felesleges a feszemelés.
A Ht pedig a Processzor és ram közötti adatkommunikáció sebessége.
1000Mhz fölé nem mehet.
/nem célszerű menni vele/
A HT-t ugy kapod meg hogy az ott szereplő szorzóval amit te állítasz megszorzod a processzor órajelet.
Azaz 200X5=1000Mhz vagy 250X4=1000Mhz vagy jelen esetben 210X4=840Mhz.
Ez teljesen jó 800-1000Mhz között célszerű ingadozni.
A lényeg hogy 1000Mhz fölé és 600Mhz alá ne menjen a HT -
C.Brigante
veterán
Krisztián, én vagyok az embered, én ugyanezt csináltam tegnap amiről most érdeklődsz! 3200+ procimat Rob és mások segítségével 2.2Ghz-re húztam, így: HT szorzó:4x Ram: DDR400 (200) ennyi, gyönyörűen szalad, bár a haveromnak nem volt ilyen szerencsélye, neki a 3500+ nem indult el ( felrakta 2.4-re mert neki ugye a 2.2 a gyári ) de aztán megoldotta. A lényeg, hogy ( nem azért mert nekem ilyen van ) az AMD elsősorban a processoraihoz az ASUS A8N-E alaplapot ajánlja, ugyhogy lehet ezzel húzni szépen. Látom neked is az van csak Abit. Szal húzd nyugiba 2.2-re.
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
c'n'q egy teljesítmény figyelő szabályozó progi tulajdonképpen.
HA nincs hajtva a gép akkor leveszi a feszültséget és ventillátor fordulatokat.
EZért kapcsolja ki minden tuningos
A processzorod végét pedig neked magadnak kell kitesztelni.
Nincs olyan hogy ennyit meg annyit megy stabilan fesz emelés nélkül.
Minden processzor más és más.
Van akinek csak feszemeléssel tuningolható de ugy nagyon brutálisan.
Van akinek nem bírja a feszemelést de alapon is egész jól húzható.
TEHÁT EZ A KÉRDÉSED MEGVÁLASZOLHATATLANSok sikert.Tesztelj
-
dnelb
veterán
Everest szerint: (nem tom számít-e)
CPU tulajdonságai:
CPU típusa AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+
CPU alias Venice S939
CPU stepping DH-E6
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3
Eredeti órajel 2000 MHz
Min / Max CPU szorzó 4x / 10x
L1 kód gyorsítótár 64 KB (Parity)
L1 adat gyorsítótár 64 KB (ECC)
L2 gyorsítótár 512 KB (On-Die, ECC, Full-Speed)
CPU fizikai információk:
Tokozás típusa 939 Pin uOPGA
Tokozás mérete 4.00 cm x 4.00 cm
Tranzisztorok száma 68.5 millió
Gyártási technológia 11Mi, 90 nm, CMOS, Cu, SOI
Processzormag mérete 84 mm2
Magfeszültség 1.400 - 1.450 V
I/O feszültség 1.2 V + 2.5 V
Maximális teljesítmény felvétel 67.0 W
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest