Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
A BH-5-ös chipekhez hasonlóan szeretik a feszültséget (megfelelő hűtés nem árt), akár 3,3-3,5 V-ot is elviselnek. Ha szerencséd van a 255 MHz is meglehet 2-3-2-8-as időzítésekkel, mondjuk 2x1 GB-os kittel ez nem valószínű, hogy összejön.
Azt még hozzátenném, hogy ha ilyen magas feszültségen hajtod a ramokat, akkor a procinak is kell némi kakaó, mert különben károsodhat a memvezérlő.
-
04ahgy
nagyúr
Én anno a G.Skill DDR-500 HZ-nek szemrebbenés nélkül megadtam a 3,0-3,1V-ot, természetesen egy venti áramoltatta a levegőt körülötte.
A 3000+ Venice-nek pedig ment az 1,6V, léggel. Igaz 80°C-ot verdesett, de vitte. Így volt 2950MHz, ez az alap 1800-ról azért nem kis tuning.HGyu
-
kutyatm
tag
-
-
-
v.tom
őstag
Nekem meg időközben megjött a lapom (LANPARTY UT CFX3200-DR/G) Dryman kolléga segítségével. Minden elismerésem neki, nagyon profi munkát végez. A nagyon meg vagyok elégedve az alaplappal eddig. A ramjaim olyan időzítésekkel mennek amiket elvileg nem is tudnak...
Tunonfot eddig nem volt időm próbálni de asszem hamar sor fog rá kerülni... -
v.tom
őstag
Mármint a procit cseréled le vagy a ramokat meg az alaplapot? Biztos hogy 11x250-et akartál írni? Mert nálam megy most 12x230-on. 12 az alapszorzó. Sajnos nekem most nagyon trágya a hűtőm, és ilyen sebességgel is felmegy 47 fok körüli hőmérsékletre. Ráadásul a pqi ramjaim 440-en már nem indultak el. Ugyhogy szerintem nekeem is ramcsere lesz. Ma jön meg a DFI Lanparty UT CFX3200 DR-G lapom (ati chipset). Remélem ezzel már ki tudom húzni a procim. A végük ezeknek olyan 3,2-3,3 ghz körül szokott lenni nem?
-
BaKeSZ87
őstag
A Command Rate egy órajelciklusokban kifejezett késleltetés a chipkiválasztás (a RAM kiválasztása) és a megfelelő parancsok végrehajtása között. 1T vagy 2T értékeket vehet fel, ez 1 vagy 2 órajelciklust jelent. [link]
(Command Rate, MA 1T/2T Select) vagy Command Per Clock-ot (CPC).
Az órajelek száma, ami alatt a kívánt adatzónát tartalmazó modul és chip kijelölhető.
[link] -
Macka
veterán
Nekem is ilyen lapom van, Corsair Xtreme ramokkal. Csináld azt, hogy, hogy a memóriák időzítését saját magad állítod be, a gyári érték alapján. Nekem auto-n nem ment rendesen.
Nekem csinál olyat a lap, hogy nem indul el elsőre, mindhárom kontroll-led égve marad. Lekapcs, újra bekapcs, és műxik rendesen. Neked csinál ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged