- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Idő hiányában nem keresgéltem :S
HTPC be szeretném a régi A64 3000+ omat felhasználni. Azon agyalok h alulfeszelem egy picit (~1,2V), és passzívan próbálom működtetni. A passzív működés annyit tenne h a proc hűtőbordán nem lenne venti, de egy szűkös házban helyezném el amiben lenne 2 venti ami biztosítaná a légáramlatot.Tehát
1. tapasztalatok h meddig lehetne alulfeszelni. alapórajelen menne max.
2. Mi a minimális hűtésigénye ehhez? kevesebb fesz kevesebb hő alaponköszönöm a segítséget előre is.
-
erno18
csendes tag
socket 939es proci kéne 4000+tol 4800+ig bármi jöhet
-
mmdms
addikt
hy! egy 3000+-os venice-nek mekkora fesz biztonságos még? 1,4 a VID
-
kem
addikt
Ha valakit érdekel egy 4200+ akkor jöhet privi
-
kisboxi
tag
Üdv.
Érdekelne, hogy 939-es lapok közül milyet érdemes megvenni, vagyis hát eddig két gyártó van számításba MSI, vagy DFI melyiket a kettő közül? DFI-nek milyen 939-es lapjai vannak?
A válaszokat előre is köszönöm. -
gery dee
aktív tag
Nah valamire jutottam. A cpu fsb-t átálítottam 220-ra és így 1640 mhz lett a proci (5200+) XD , A memória meg 440 lett. Elég stabilnak tűnik, GTA4-et jól viszi
. Tovább még nem teszteltem de szerintem mást is kell majd állítani hozzá hogy össze jöjjön valami. De annyit tudok hogy 250-es fsb-n elsem indul.
-
gery dee
aktív tag
jólvanna nem lehet mindenki ilyen beleélő mint te
, nem vagyok egy nagy tuning fan ezért nem is néztem utána,azt gondoltam belehet állítani egyszerűen.
De ha tudnék mindent akkor valószínüleg nem írok ide be.
De köszönöm az információkat és a válaszokatakkor marad a 400mhz meg a probálkozások
-
Speed®
titán
válasz
gery dee #993 üzenetére
A pénz rászánása előtt utána kellett volna nézni..úgy tűnik lövésed sincs az A64 memóriakezeléssel kapcsolatos nyűgjeiről.
4 modullal nem tudsz értelmesen tuningolni, azt már most felejtsd el. Akkor és csak akkor van létjogosultsága, ha nem elegendő a 2x1GB valakinek, ilyenkor beáldozható párszáz MB/s a nagyobb kapacitás érdekében.
Tehát még1x: ha tuningolni akarsz, 2 modul, CR 1Tben, akár 500on is. 4 modullal automatice CR 2T és ezzel együtt bő 35-40% esés memóriaírásban, ill. 450 körül megrekedő órajel általában. -
gery dee
aktív tag
Szerintem ez a lap annyira nem szereti a tuningot, mert majdnem minden verziót próbáltam már amit hallodtam vagy olvastam de az esetek 90%-ban bios reset volt a vége, a maradék 10-ben pedig csak rosszabb lett vagy semmi nem történt. A ramoknon szerepel egy időzítés , és az everest is írt valami megoldás de ezek 1T-s időzétst említenek. Már sok tippet hallottam. Valamit csak ellehet érni mert sokpénzt szántam rá remélem nem hiába
-
Speed®
titán
válasz
gery dee #988 üzenetére
Röviden: sehogy.
4 modullal a 400Mhz is csoda, ha nincs húzva az FSBdAlapból 333ra oszt vissza ilyenkor a memvezérlő, 4db egyoldalas modulnál megy csak 400on elvileg.
Az biztos, hogy CR:2T és magas késleltetések..nem éri meg. Inkább 2x1GB, azt már lehet tolni 500/2.5-3-3-7-1Tben is akár, 8000MB/s körüli értékekkel. 4 modullal a 6000MB/s is nehezen hozható ki, írásban 2T miatt 5000 alatti.. -
gery dee
aktív tag
Sziasztok talán tudtok segíteni. nem egészen proci hanem inkább ram tuningab
Volna egy MSI k8n sli-fi lapom és eben van 4x1gb A-data vitesta ddr500-as ramés egyim 4800+ x2 proci, Az lenne a kérdés hogy hogyan tudnám beálítani a ramokat hogy 500-on fussanak mert most minden alapon van tehát a ram csak 400-om ketyeg.
-
breed30
tag
az everest meg a cpu z is eszt irja rá azér vettem mert ennek van 1mb cas per core de nem bántam meg használtba anno 30000 ft adtam érte de megérte az asasins greed akadás mentesen fut farcry 2 ugyszintén pedig a vidkarim nem a legujabb a többi alkalmazásrol nem is kell beszélnem csak hát az ember gyarlo soha nem elég mindig többet akkar
és többet
a ramot azért nem cseréltem le mert ilyeneket nem találtam sehol 1gb-osba mint irtam az mem irásom nagyobb mint az olvasásom probáltam más ramokal de ilyen eredményeket nem tudok azokal hogy az irásom nagyobb
-
breed30
tag
köszi hát akkor probálkozom inkább evel játszok mint az am2 vel nem tudom de valami gond lehet ezzekel a procikal mer megvettam de teljesitményre nem az igazi a 4400-as 939es konfigom alapba leveri pedig az 5200as am2 2.7ghz fut más prociva is probáltam!!
a stepingem JH-E6 köszi -
aphra2
senior tag
Picit fentebb
, [link]
Az 5.pont nálad nem játszik, de a 6. igen
Az se lényegtelen ,hogy milyen steppinges procid van, CPU-Z megmondja.
Sztem úgy átlagosan minimum 2600-at kell mennie.
Hogy a szórzót és az "fsb"-t, meddig viheted le vagy fel, azt ki kell tapasztalni, az én lapom tuja a 9x300-at is, de te ezzel nem vagy előrébb ,ha a tied nem tudja.
Nálam pl: 11X236 az alapfeszes tuning vége, ha feszt is emelsz akkor, a hőmérsékletre figyelni kell, egyébként 1.41-1.43V-ig, elmehetsz, fontos ,hogy a ház is jól szellőzzön.
Esetleg a lapod topicjában kapsz konkrét infót.
A videó kártyádnak meg bőven elég az alapórajel is. -
breed30
tag
hello a procim athlon 64 4400 x2 939-es az alaplap asus a8n-sli 2x 512 kingmax ram
160 gb wdc vinyo gainward 7300 gt 128 bit extrém hd 256 mb rammal. a kingmax ramokrol egy érdekeség az irásom több mint az olvasás everest memtestben ezt a konfigot szeretném huzni vettem am2 is de nem vagyok megelégedve vele ezért szeretném inkább ezt huzni alapon 2400 mhz re huztam fel csak az fsbt stabilan fut cpu hömérséklet igy
CPU 30 °C
CPU 22 °C mag 1
CPU 31 °C mag 2 a szorzo 11 en van ezt szeretném lejebb vinni csak nem tudom medig mehetek le és az fsbt medig vihetem fel meg v-ot menyire állithatom ha valaki ebben tudna segiteni megköszöném -
breed30
tag
hello edig még nem huztam semit a gépemben mer nem volt rá szükség de akkarnám abban kérnék segitséget hogy a szorzott es az fsbt hogy kell állitanom 2400mhz re huztam fel alapon csak az fsbt a szorzom 11 volt ja 2200rol
-
Tom5
addikt
válasz
superecneB #977 üzenetére
Igen, nekem is az volt a SanDiegon. Simán bírta még feszemeléssel is. Igaz hosszútávon én alapfeszen használtam az enyémet 2,7Ghz-en.
-
fekeandras
őstag
válasz
superecneB #979 üzenetére
processorfinder + egymagos procik tesztje
Celeron 420 = 1.6GHz,
Celeron 430 = 1.8Ghz,
Celeron 440 = 2.0Ghz,illetve lehetett kapni (magyarországon sajnos nem) Celeron 460-as típusjelzésűt is az talán 2.4Ghz-es volt alapból /de lehet csak 2.2Ghz/.
Celeron 440 alap órajelen és ugyanez a proci "picit" megtuningolva.
Nagyon jó kis procik és olcsón hozzá is lehet jutni. Itt az aprón 5-8 ezerig mennek. Az a vicc, hogy olyannyira nem melegszik, hogy egy haveromnál 3Ghz-en 55-60fokos játékok alatt a gyári hűtőjével. Ha pci-e vga-d van akkor még jobb a helyzet csak egy lap+cpu+ram triót kellene magadévá tenned.
P4 proci gyári hűtője kb. 1e
Celeron 420 kb. 5e
2x1Gb/800 kingmax kb. 6e
P965 chipsetes alaplap (Abit,Asus,Gigabyte) kb. 9eEz eddig 21e. Ha eladod a mostani géped belsejét (lap+cpu+hűtő+ram) szerény pár ezer forintos ráfordítással egy sokkal erőseb gépet össze tudnál rakni.
2004/2005ben mikor kijöttek az első s939 Athlon64 procik nagyon jónak számítottak. Főleg a játékok terén nyújtottak kiemelkedő teljesítményt pl. a 3000+ Athlon64 egálban volt a 3200Mhz-en járó Pentium procikkal. De azóta eltelt 4év és eljárt felette az idő. Egymagos procik között jelenleg a Celeron 4xx széria a király. És ez a jövőben már nem is fog változni.Eddig a Crysis és aGTA4 kivételével nem láttam játékot ami akadozott volna a gépen (Vista64,Celeron 430@2.8Ghz, 2x2Gb/1066 CSX, Sapphire HD4830 vga).
mod: most néztem az adatlapod. Ha eladod az alkatrészeidet szerintem az 1:1-ben fedezné is a fejlesztés költségeit.
-
superecneB
őstag
válasz
fekeandras #978 üzenetére
Ez a Conroe-L ez milyen socket? Ehez is DDR2 kell? (PCI-e vgam van)
-
fekeandras
őstag
válasz
superecneB #977 üzenetére
Nem C2D, a Conroe-L procira gondoltam. De az kétségtelen, hogy lapot és ramot cserélni kell hozzá. Illetve az Asrock gyárt olyan lapot is ami ddr1 memóriát kezel agp8 foglalatos és 1066fsb-s C2D procikat kezeli. De azzal nem nagyon lehet tuningolni. Pedig a proci extrém túlhajtást is bírja.
-
superecneB
őstag
válasz
fekeandras #975 üzenetére
Itt most az Core 2 Duo architekturára gondolsz? Mert jelen áraknál nem sok kedvem van ramot lapot mindent váltani. Az E4 steppingesek mennek elvileg 2.7 en az E6 steppingesek jobb esteben 2500on ugy tudom de sajna jelenleg csak 2300mhzt tudtam kicsikarni belőle.
Tom5
: ezt a 2.8, 3ghz-t léghűtéssel? (hypertxem van) -
Tom5
addikt
válasz
superecneB #974 üzenetére
Szia!
Pici ráfizetéssel érdemes. Általában 2,6 - 2,7 Ghz-et mindegyik megy. A jobb példányok 3Ghz-et is mennek.
-
fekeandras
őstag
válasz
superecneB #974 üzenetére
Fáj ezt így kimondani de szerintem válts Intelre.San Diego procik 2,8Ghz körül biztosan mennek.De szerintem a tiéd is tudná ugyanazt.A dupla akkora cache pedig nem hoz akkora gyorsulást mint sokan hiszik.
Ha csak keveset kell rádobni (max. 1,5k) cseréld le.
-
superecneB
őstag
Sziasztok!
Van egy 3200+ Venice E6 steppinges procim. Érdemes lenne pici ráfizetéssel elcserélni egy 3700+ Sandiegora? Mennyire tunningolhatóak a 3700+ ugy átlagba? -
aphra2
senior tag
A cuccom nem hasonló, de úgy nagy általánosságban:
1. HT 4x vagy 800
2. "FSB"-t 230-250 közé valahova, ki kell tesztelni, kérdés hogy alapfeszen, vagy fesz emelve is akarsz-e tuningolni.
3. ramot visszaosztani 333-ra, indulhatsz 400-ról is de akkor tudni kéne mennyit bír 400 felett, azt meg csak szintén tesztel lehet.
4.PCI-E clock fix 100, ha van olyan bios opció.
5. alaplapodnál a bios-ba a floppy-t ki kell kapcsolni.
6. a legfontosabb előszőr megnézni a lapon ,hogy hol van a CMOS reset, ha nem indul.
Egyébként a lapod fórumán konkrétabban tudnak válaszolni. -
vodi
csendes tag
Sziasztok !
Van egy pár hónapos config-om Asus A8NE alaplap 3700+ San Diego JH-E6 stepping-el
2 GB GEIL Dual Channel KIT, és egy gigabyte 460W-os táp, a vga MSI RX 3850.
Szeretném kicsit húzni a kicsikét csak annyira amit egy normális léghűtéssel simán mindenféle hókuszpókusz nélkül visz.
Lusta vagyok beleásni magam nagyon a témába, ha valakinek van hasonló cuccal tapasztalata megoszthatna velem pár beállítást.
Tudom hogy minden config más és hogy sokmindentől függ a tuning, meg hogy vissza is olvashatnék de két 3 éves ikergyerkőc cincálja az idegrendszeremet. Se időm se kedvem keresgélni.
Humanitárius cselekedetként segítsen nekem aki tud ;) -
MMIX
addikt
válasz
fekeandras #968 üzenetére
"Nincs eseteg valami lista vagy weboldal ami Sempron tuninggal foglalkozik?"
-
fekeandras
őstag
A "Palermo (Venice -128)" magos procik általában mennyire bírják a tuningot? Nevezetesen róla lenne szó:
Van mellé egy ECS nForce4-A939 alaplapom 1x 1024/400 CSX rammal.
Ez amúgy netezős gép csak épp nagy unalmamban eszembe jutott, hogy kipróbálom mit bír.Eddig alapfesz 2390Mhz.Utánna már fagyogat.De hozzá kell tennem hogy gagyi gyári alumínium hűtővel próbálkoztam.Nincs eseteg valami lista vagy weboldal ami Sempron tuninggal foglalkozik? -
kem
addikt
válasz
werszomjas #965 üzenetére
Mivel ez a 939-es topic, nem ddr2-ről van szó javarészt, hanem 1-ről, persze van kivétel. Nagyonis megéri tuningolni, nekem elhiheted. 1,8GHz-ről húztam az előző 2magosomat 2,25GHz-re, és sokat dobott rajta.
Most a 2GHz-es procim is nagyon hasít, azt 2,22-re húztam meg ratyi coolerrel, mert még nem érkezett meg a Zalmanom...
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Adott a kovetkezo konfig:
MSI K8N Diamond Plus
DualCore AMD Athlon 64 X2 4400+ (S939-es)
AC Freezer 64
2*1GB CorsairValueSelect DDR KIT
ATI HD2900XT 512mb
Corsair VX450.Namost a tuninghoz teljesen kezdo vagyok, de erdekel picit.
A kerdesem, megeri-e egyaltalan belekezdenem ezen gep tuningolasaba, tuningolhato-e egyaltalan? Vagy szamottevo javulas nem lesz es csak idomet vesztegetem?
De ha azt mondjatok hogy tuningal sokkal tobb kihozhato ebbol a konfigbol, akkor elkezdem atnyalazni a topikot
Masik kerdes: a topikban leirtak nagy resze ddr2es ramokra, am2-es foglalatos procikra vonatkozik, ezt a ddr1-es s939-es konfigot is ugyan ugy kell tuningolni?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Sikerült szert tennem egy S939-es AMD Athlon 64 X2 4200+ra, lett rá egy AC Alpine 64 hűtőm is, viszont eléggé melegszik, 100%os leterheltségnél felmegy 70 °C-ra És nincs húzva, Milyen hűtőt ajánltok, amivel egy kis húzás is beleférne?
Köszi: RR -
kem
addikt
Sziasztok!
Valaki emlékszik a Newcastle magokra?
Van egy 3200+om amit beszámítottam az opteronomba, és szeretném szénné húzni egy Zalman 9500-as cooelrrel. Mennyi feszt szabad adni ennek?
Alapon megy 222*10-et(ezt egy fórumon olvastam és bevált)
Mennyi feszt adhatok neki? 10*250 is jó lenne, mert 500-as Kingmax HC-k csücsülnek mellette. -
falco5
tag
Sziasztok!
Előre is bocsánat mindenkitől, de ne kövezzetek meg lenti kérdéseimért. Biztos sokan hülyének fognak nézni, de hát én még újszülött vagyok a témában és semmi ismeretem nincs.
2 napja kezdtem el érdeklődni a tuningolás iránt. Elolvastam a tuningolás kezdőknek, szájbarágósan c. téma első oldalait.
Az első kérdésem, hogy a jelenlegi gépemet érdemes e tuningolni?
Adatok: cpu: AMD Athlon 64 3000+ Venice
alaplap: Asrock 939A8X-M
RAM: DDR 4*256 Mb 400 MHZ
vga: ATI Radeon 9550 256 Mb
táp: 400W MacronTuningolásnál minden hardvert figyelembe kell venni? pl. alaplap esetében mit kell nézni, ha az ember tuningolásra készül?
A másik dolog, hogy nem tudom hogy kezdjek hozzá.
Értem hogy a BIOS-ban állítom először a CPU órajelét.
Utána mindent úgy kell állítani, ahogy a fent említett témában leírták?
Ha csak az FSB-t állítom az nem lesz jó? A memóriánál is kell változtatni?
És a programok amiket megadtak pl. Everest ezzel hogyan kell tesztelni? VAgy teszthez más program van?
Esetleg lehet azt tudni, hogy hány Mhz FSB emelés után kell feszültséget emelni és mekkora mennyiségben?MOst hirtelen ennyi kérdés ugrott be , de még biztos lesz.
Számítok minden hozzáértő és türelmes tag válaszára, akik nem leugatnak, hogy hogyan kérdezhetek ennyi baromságot.
Köszönettel falco -
GgG91
tag
Itt az eredményem 3200+-al ha valakit érdekel.
-
aphra2
senior tag
válasz
superecneB #958 üzenetére
Nem éppen
, a HT-t vissza kell venni 4x-re, vagy 800-ra, attól függ mi van a bios-ba,
alapból ugye 5x200=1000, na most ha felveszed 250-re akkor az már 1250, az meg sok.
Arra kell törekedni hogy max 1000 legyen,vagy alatta, nálad ha visszaveszed, akkor pont 1000 lesz, (4x250=1000).
Azt meg ki kell tapasztalni hogy a 2500-at viszi-e alapfeszen vagy nem, ez pedig nem csak proci függő hanem beleszól az alaplap is, pl: asus lapomban kellett neki 1.475 a 2500-nak (v-dropp miatt) abitban pedig vitte 1.4V-al, az az alapfeszen.
Ugyanez a helyzet ramnál is, asus-ban 480-ig vitte a 2.5-3-3-6-1T-t,(stabilan) utána már csak a 3-4-4-8-al ment 500-on stabilan, abit-ban pedig 500-on ment simán a 2-5-3-3-6.
Alaplapod topic-jában kéne szétnézni mert, úgy rémlik hogy vmelyik msi lap (tipust nem tudok) nem is megy 240 felé, azaz 250-el nem indul be.
Egyébként meg kissebb léptékkel kéne kezdeni pl 230-al ,és utána teszt, orthos, prime, occt, +játékok, ha bírja akkor lehet fejebb menni, 240-re, meg tovább, ez a tuning szépsége hogy ki kell tapasztalni, tesztelni, mennyit bír.
-
aphra2
senior tag
válasz
superecneB #955 üzenetére
A 2.8 ban ne reménykedj nagyon, max screen erejéig, amit szinte 100%-ig tud a 10x250, és akkor a ramod is pont 500-on megy.
A gyári hütő bőven jó 2500Mhz-hez, csak a hangja lehet gátló tényező -
Dr. Romano
veterán
válasz
superecneB #955 üzenetére
Szerintem el lehet vele érni a 2,8-at. Nekem E6-os Venice 3200+-osom volt gyári coolerrel és 2,5-ig tudtam húzni. 2,6-on már instabil volt, de nem a hőmérséklet miatt, hanem mert feszt kellett volna neki adni (sajna nem tudtam az alaplapom miatt).
-
superecneB
őstag
Üdv!
3200+ venice magos procim van szerintem E3 stepping. Azt olvastam ebből ki lehet hozni ilyan 2800mhz-t gyári coolerrel. Ez igaz? minden komolyabb hűtésnélkül meg lehet cibálni? (a-data 500as ramjaim vannak, 450-es chieftec tápom.
Szeretném a ramjaimat "kihasználni" de mivel csak szinkronban hajtva lehet 500on futtatni őket, meg akarom huzni a procit viszont csak gyári coolerem van. meddig lehetne ezzel a hűtővel húzni? -
sulep
senior tag
Sziasztok!
Van egy Athlon XP 1700+ Thoroughbred B0-s CPU-m. Ezt hogyan lehet feljebb húzni a gyári 1450MHz-ről? Ha jól tudom a hűtése a gyári. Hol kell állítgatni mert nemigen értek hozzá és nemszeretném ha elszállna. De gondolom mielőtt gond lenne a gép kikapcsol majd újraindításnál visszaáll egy józan értékre nem?
Várom válaszotokat és segítségeteket.
-
KO.zmahov
tag
Köszönöm a tanácsot, sajna memót már nem tudok beletenni. A 3850 lényegesen jobb mint a jelenlegi károlyom - 7950GT 512? Sajna csak egy slotos, (ill spec esetben talán nagyobb hűtőjű is) károly fér be a barebone-omba ami legfeljem picivel hosszabb mint a jelenlegi. -de már gondolkodok némi átalakításon. Ezért is kérdezősködök, hogy elkerüljem a felesleges lépéseket. A 3850-4850 nagyon tetszős ill. a 8800GT 8800GTS G92, és a 9800GT is, csak burjánzik bennem a kérdés, hogy minek van értelme?
-
Thrawn
félisten
válasz
KO.zmahov #950 üzenetére
4800+ X2 volt S939-be a legnagyobb 'normál' proci (2,4 GHz), ettől csak az FX-60 tudott többet (2,6 GHz), mondhatni ez az űbermonszteratyaűristen. Egymagosok közül az FX-57 volt a király a maga 2,8 GHz-ével, de ma már még egy mag többet nyom a latban.
A 4 GHz körüli eredményeket nem átlagos géppel és hűtéssel hozták össze, azokat csak érdekességképpen linkeltem anno
A mai VGA-khoz már kevesek ezek a procik, de még azért játszható velük szinte az összes mai játék. Legalábbis én még nem találkoztam olyannal, amit ne vitt volna el. Egy 3850-hez még jók.
A gépeden nem sok fejleszteni való akad, a procit nem érdemes már cserélgetni, inkább egy kis tuningot kell rajta eszközölni. Ha keveselled a 2 GB RAM-ot, azt még lehet bővíteni, máshoz nem érdemes hozzányúlni, ahogy egy 4870X2 is felesleges beruházás lenne (talán már egy 4850 is az).
-
KO.zmahov
tag
Szerintetek milyen VGA-t képesek még meghajtani a 939-esek simán ill. tuninggal, hogy ne alakuljon ki proci limit?
És mennyire érdemes jelenleg ill a közeljövőre nézve (1, max 2 év) foglalkozni egy már meglévő (infó az alulírásomban) 939-es rendszerrel, és annak kisseb fejlesztésével?
-
KO.zmahov
tag
Aha, tehát akkor az FX-eknek ez a z igazi eszenciája, hogy a megfelelő helyen és megfelelő hűtéssel a világvégére lehet őket húzni. Feljebb láttam (#897 Thrawn HSZ) hogy 4GHz re emeltek kissebb számú FX-eket gondolom nem passzív hútéssel, meg 1 opteront is (bár nem vagyok benne biztos, de asszem az az opteron alapból 2.8-on megy). Hallottam olyat is, hogy az opteronokat jobban abból a szempontból jobban lehet húzni, hogy hűvösebbek. Nem is gondoltam volna hogy a gyorsítótár annyira nem dominál. Korábban mikor vettem a procimat lehetőség lett volna talán 1-2k-val drágábban egy 4600+ X2-t venni, de a 4400+ X2-t választottam
! Ebből látszik mekkora vadbarom vagyok! Na mindegy majd tanulok. Egyébként azt jól tudom, hogy az FX-ek közül csak a 60-as kétmagos? És ha nem FX-60 akkor mi az űbermonszteratyaűristen? Tehát melyit procc a 2.?
-
HERR Z
veterán
válasz
KO.zmahov #946 üzenetére
FX= felfelé nincs szorzózár (aka mai Black Editionok, csak ugye túl nagy árrés volt rajtuk és nem kellettek annyira a népnek), ezek válogatott procik voltak
Opteron= szerverbe szánt procc.....alapjába véve a s939, am2 mellékvágány, egyprocis "munkaállomáshoz" lett kitalálva
Sandiego és Toledo magokkal gyártották teknikailag a nevén kívül semmi diferecia nincs egy A64/X2-hez képest -azaz de, mert az opteronokat 3 évvel későbbig árulja hivatalosan az AMD, tehát ha elkúródik nem kell cserélned procit és ramot, hanem tudja cserélni a gyártó
ill....voltak magasabb órajelű opteronok mint asztaliak(185-ig volt = 2600MHz = FX60)tuninglista...hmm
egy biztos, késői toledok a bestek( az hogy 2x1 vagy 2x512 az mind1)[késői=2006 vége-2007 közepe -kivéve 0719wpmw, mert az kuka széria]
tehát FX60, Opteron 175-180-185, 4200+, 3800+ is lehet képes 3-3.1-3.2Ghz-re orthos stabilan léggel max 1.4V-tal -
KO.zmahov
tag
Szerintetek (kizárólag S939) milyen sorrendet lehetne felállítani az egyes típusok között álánátur, ill átlagos tuningolhatóság alapján? Itt azon teljesítményükre gondolok amit akár az átlag user is érzékel (játék tömörítés film stb), tehát nem szélsőséges mérőprogik apró különbségére.
Mitől különleges egy FX jelű, és mitől más egy opteron, az egymagosokhoz ill. az X2-khöz viszonyítva? Hm ez a kérdés mán nagyon foglalkoztat! -
kem
addikt
jahh szorri, épp msneztem a hsz írása közben, és összekevertem
Itt a jó link. -
kem
addikt
Én anno ennyiért vettem a 2*1Gb 400-as ramom, amik simán mennek 500-on az opteronnal, és nagyon szépen telljesítenek. nem bántam meg,h akkor ennyit adtam rá. jobban mennek mint a Kingmax HC-k amik 500-asok, de nem mindig akarnak 500-on elindulni
-
KO.zmahov
tag
-
aphra2
senior tag
válasz
KO.zmahov #936 üzenetére
Hát DDR 500-nál nincs nagyobb (úgy tudom) 2x1 gb-nál, de az elég is, mert 11x250-nél jársz 2750Mhz-nál, persze ha a procid-lapod bírja.
Úgy rémlik hogy 2800-nál megy a ram pont 400-on, ha visszaosztod 333-ra.
Tehát ha menne 2800-on stabilan, és elég ha 400-on megy akkor nem is kéne ramot venni.
De a Corsair-okat is lehet húzni, nem biztos hogy 500-ig, de 460-480-ig talán.
Addig ne vegyél ramot míg nem tudod hogy mi a proci vége, csak utána.
Szinkron nem szinkron A64-nál nem számit, ( elhanyagolható eltérések vannak) azonos óra, és ram frekinél.
Ram tipusra: a G.skill az biztos hogy jó,(de nagyon ritka) Corsair vagy A-data van még, de sok lap válogatós, tehát annak utána kell járni. -
KO.zmahov
tag
Sziasztok! Szerintetek az alulírásomban szereplő konfigból mekkora plussz hozható ki, ha a memókat magasabb frekisekfe cserélem és a procit hozzáigazítom. Egyáltalán mennyi plussz van a 4400+ X2-ben? A barebone hűtését nem kell lebecsülni, a mellélelt ábra mutatja hogy frankó.
Itt a procim pontosan
Az órajel nem véletlen! - Cool & Quiet funkció
Egyébként a gép nagyon csöndes, és miután jó pár embört lelőttem az interneten (tehát tehelve volt) ennyire melegszik:
Remélem sok hasznos jótanácsot kapok, mert még nem szeretnék konfigot cserélni.
-
kem
addikt
Nyomtam egy wPrime-ot, és rájöttem, hogy nagyon lassú a procim
Pedig 9*250-en hajtom szinkronban
Asszem itt az ideje cserélni...
-
Hooper
őstag
sziasztok!
Hátha érdekel a konfigom valakit...Köszi!
-
Thrawn
félisten
A BH-5-ös chipekhez hasonlóan szeretik a feszültséget (megfelelő hűtés nem árt), akár 3,3-3,5 V-ot is elviselnek. Ha szerencséd van a 255 MHz is meglehet 2-3-2-8-as időzítésekkel, mondjuk 2x1 GB-os kittel ez nem valószínű, hogy összejön.
Azt még hozzátenném, hogy ha ilyen magas feszültségen hajtod a ramokat, akkor a procinak is kell némi kakaó, mert különben károsodhat a memvezérlő.
-
04ahgy
nagyúr
Én anno a G.Skill DDR-500 HZ-nek szemrebbenés nélkül megadtam a 3,0-3,1V-ot, természetesen egy venti áramoltatta a levegőt körülötte.
A 3000+ Venice-nek pedig ment az 1,6V, léggel. Igaz 80°C-ot verdesett, de vitte. Így volt 2950MHz, ez az alap 1800-ról azért nem kis tuning.HGyu
-
kem
addikt
HT-nak sosem kell fesz, és mindig 1000 alatt tartsam?
Speckó BIOS-t rakjak fel? -
kutyatm
tag
-
kutyatm
tag
-
kutyatm
tag
hát elég pusztulás van errefelé...valamivel felkellene dobni a topikot...
-
Elydan
aktív tag
Sziasztok,
a héten fogok "beújítani" egy san diego 3700+ -ra. Elvileg gyári hűtése van. Erről tud vki vmit mondani? Milyen hangos ez? Mivel lehetne szabályozni a sebességét? A jelenlegi a64 3000+ se éppen a hangtalanságáról híres sajnos...
-
Tommee
aktív tag
Sziasztok!
Hátha érdekel valakit egy jó kis tuningram: Corsair DDR500 -
magellaner
tag
hellosztok Haverom szeretné húzni a 3500+ os clawhammer magos prociját kb meddig lehet úgy hogy ne legyen baja,feszültséget mennyit lehet adni hogy túlélje? meg ilyenek.. Asus a8ne alaplaja van. köszöntem
-
kem
addikt
Épp lomtalanítás van, de mindig későn érek oda sajnos a hűtőszekrényekhez
Viszont unokatesómék ki akarnak dobni egyet ami még működik.
Ha abból kiszedem a kompresszort, akkor tudok vele valamit kezdeni?
Gáz is van benne, rendesen működik. -
Thrawn
félisten
-
kutyatm
tag
de nem is ez volt a legmeglepöbb hanem az oldalukon találtam ezt:
Pentium 2 233mhz:
CPU-Z P2 233@434mhz: 434mhz
Pifast P2 233@434mhz: 387.23sec WR
Superpi 1M P2 233@434mhz: 257.77sec WR
wPrime 32M P2 233@434mhz: 470.876sec WRPentium 2 450:
CPU-Z P2 450@517.5mhz: 517.5mhz
Pifast P2 450@517.5mhz: 360.74sec
Superpi 1M P2 450@517.5mhz: 239.63sec
wPrime 32M P2 450@517.5mhz: 396.38secPentium 3 450:
CPU-Z P3 450@675.xmhz: 675.xmhz
Pifast P3 450@675mhz: 267.6sec WR
Superpi 1M P3 450@675mhz: 178.23sec WR
wPrime 32M P3 450@675mhz: 300.863secPentium 3 500:
CPU-Z P3 500@750.1mhz: 750.1mhz WR
Superpi 1M P3 500@750mhz: 164.33sec WRAMD Athlon 2500+ Barton:
CPU-Z: 2500+@3057mhz: 3057mhz WR
Pifast: 2500+@2980mhz: 50.38sec
Superpi 1M 2500+@2980mhz: 35.63sec
wPrime 32M 2500+@3004mhz: 59.310sec WR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged