- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutyatm
tag
-
kutyatm
tag
-
kutyatm
tag
hát elég pusztulás van errefelé...valamivel felkellene dobni a topikot...
-
kutyatm
tag
de nem is ez volt a legmeglepöbb hanem az oldalukon találtam ezt:
Pentium 2 233mhz:
CPU-Z P2 233@434mhz: 434mhz
Pifast P2 233@434mhz: 387.23sec WR
Superpi 1M P2 233@434mhz: 257.77sec WR
wPrime 32M P2 233@434mhz: 470.876sec WRPentium 2 450:
CPU-Z P2 450@517.5mhz: 517.5mhz
Pifast P2 450@517.5mhz: 360.74sec
Superpi 1M P2 450@517.5mhz: 239.63sec
wPrime 32M P2 450@517.5mhz: 396.38secPentium 3 450:
CPU-Z P3 450@675.xmhz: 675.xmhz
Pifast P3 450@675mhz: 267.6sec WR
Superpi 1M P3 450@675mhz: 178.23sec WR
wPrime 32M P3 450@675mhz: 300.863secPentium 3 500:
CPU-Z P3 500@750.1mhz: 750.1mhz WR
Superpi 1M P3 500@750mhz: 164.33sec WRAMD Athlon 2500+ Barton:
CPU-Z: 2500+@3057mhz: 3057mhz WR
Pifast: 2500+@2980mhz: 50.38sec
Superpi 1M 2500+@2980mhz: 35.63sec
wPrime 32M 2500+@3004mhz: 59.310sec WR -
kutyatm
tag
akkor gyakorlatílag megéri a viz....
nekem anno [igy] ment de nem volt hu de stabil, orthos hibazot kb30 perc után és sokaltam azt hogy othos alat 70°-ra is felmentek a magok....
azt hiszem a kis forrofelyümnek is viz megy majd a fejére...kupaktalanítással foglalkozott már valaki?
az vajon mennyit számit?
vagy polírozás... -
kutyatm
tag
válasz
idomtalan #817 üzenetére
hát én csak annyit javasolnák nekd add el a négy ramod es vegyél két teljesen egyformát...vagy ha nem vegyél egy brutti dfi lapot ami állitolag kezeli a negy ramot is bár igaz hogy eddig csak azonos 4rammrol olvastam hogy kezeli a dfi lap is...
nekem anno volt két geil ultra platinum ddr500-as az eggyik ment 600-at is amásiknak meg 500volt a vége...pedig tök egyformák voltak meg minden párbaválogatott csak hát tuningban nem mentek egyformán...
azt az ai bostert meg nyird ki, kell az neked, mire használod...everest, cpuid nem elég?
-
kutyatm
tag
-
kutyatm
tag
szerintem:
probáld meg még hogy a ramokat visszaosztod pédául ddr333-ra HTmeg3x -re es ugy emelni az fsb...amig birja...ezután a memok késleltetésével még el lehet szorakozni...
szerintem...
bár szerintem ezek az eredmények sem rosszak... de mi a célod? procibol kihozzni a legmagasabb frekit vagy a legnagyobb teljesítmény elérése(minnel nagyobb fsb, legkissebb mem idozitések, a lehetö legmagasabb proci frekivel)?amugy orthos meg prim95 voltak?
-
kutyatm
tag
hat nem...nem tudom
visszaosztva ddr333-ra a memokat szép kékhalál ahogy betöltödik a rendszer...
de auton ddr500-on meg mennek szépen...2,6v-al pedig még hidegek is az elozö geil ddr500-asokhoz képest ami viszont k*rva meleg volt...
feladom
de hogy nehezitsuk a dolgot valami ajanlat hogy hogyan lehetne müködésre birni a CnQ-t mert 250-es fsb ha enable akkor fagyi van....pedig minden alapfeszen...vagy csak egyszerüen nem tudja az alaplap? -
kutyatm
tag
1,4 a cpu
2,7 a ramnak
1,6 az nf4
es minden ugyanaz, orthos hiba, occt hiba, és mostmár a super pi is ami eddig nem, de az nfs pro street az meg megy igaz hogy vagy 15percet jatszottam de akkor is semmi még meg sem akadt pedig az ia 100% kihasználtságon használja a procit....
szoval lehet hogy a memok korul kel szetnezni.... -
kutyatm
tag
1,6-ra tettem. amugy gyárilag hőcsőves, erre én aplokáltam két 4cm ventit amik 6000-en pörögnek...de legalabb nincs hangjuk...egy van magán a chpset -en egy meg a hetpipe vegen plusz a hazikoban van meg 5db 12cm venti ~1500rpm-en...
szoval huzat az van...meg hozzá zaj is
[orthossal]
de nfs prostreet-et meg eddig siman jatszom ilyen beálitásokkal! -
kutyatm
tag
egy kis kép
[ez normális?]
mármint a cpu homerséklet...konkretan a cpu es a magok kozotti hofok kulunbseg durvan 15fok+....erre gondoltam
-
kutyatm
tag
de hogyan tegyem stabillá van amikor tenyleg tok stabilnak tunik alapfeszen a cpu 270-en van amikor csak ugy gondol egyett es beszar...de mi az oka arra nem tudok rajonni...
jo volna meg az a par Hz...lehet kellne egy jo kis vizhuto neki a fejere? mert peldaul ha jobban belegondolok a everestel a cpu homerseklet ugy 45-50 kozott mozog de a magok hofoka 55-65kozott van es van amikor a magok kozott van vagy 10fok kulombseg is...
lehet hogy ez a baja?
egy kis gyorsteszt:2750-en fsb250
idle
peldaul most is a cpu24/ mag cpu0 28 /cpu1 36
100% orthos
terhelve cpu38-40/ mag cpu0-1 49-56
fsb270-en valoszinuleg nagyobb a hofok...lehet hogy csak egy jobb hutes kellene ra?
-
kutyatm
tag
Na itt egy ütös kérdés:
adott az adataimnál lévö konfig, a proci huzva vagyon 250fsb 11x val, minden stabil orthos meg minde jatekok is, na de most mivel vennek egy jobb video karit kellne a plusz nafta...
szoval
- 260fsb alapfeszen OK 1-2H alatt othos nem ad hibat de van amikor csak ugy lefagy....
- 270fsb alapfeszen OK vinfos minden megy super pi16 is lefut, everst bech ek is, orthos kb 2perc utan visit hogy ize, de például jatekok (nfs pro street, crysis) nem fagy pedig fut a procinak mindeggyik...
- 280fsb alapfeszen ok vinfos ig eljut betolti a szokásos cuccokat fagyi...-->+fesz a procinak...ugyanaz---> +fesz a memonak semmi nem javul--->memok vissza osztva ddr333 ht3 ugyanaz
az a furcsa hogy 270fsb is hiaba adok +feszt mindennek akkor is b@szik az orthos ....
melegedni nem hiszem hogy tulmelegedik semmi a hazikoban van 5db 12cm venti +a chipszeten 2db 4cm-es meg az ac freezer 64...
mit tegyek nekem kell az a plusz pár MHz olyan 3000-3100MHz kellene nekem...
otlet?
mi a szük keresztmetszet szerintetek?
elöre is kösz a tanácsokat, segitséget!
-
kutyatm
tag
en 2900 kornyekeigjutottam 265-os fsb alapfeszen 1,35V, vel orthos meg minden stabil...ac freezer 64-el igaz van a hazban 5x 12 cm ventilator + 2x4 cm a chipseten + a freezeren a 92-es szoval huzat van a proci korul...e felet is megy de ott inkabb a ramokkal van nekem probema...
sok sikert majd azert ir hogy mi sikerult! -
kutyatm
tag
hát igen van amikor az ember átmegy fanatikus fotbal huligánná....
ohhh bocsi proci huliganná!
amugy meg mart a poén kedvééert is várom a K10-et mert eddig legalább is ugy volt hogy egyszer amd egszer intel és igy tovább! szoval mindenképpen kivárom hogy oda tudnak e ba***ni az intel orra alá egy jo kis procit..
de addig is maradok a jo öreg bevált 939 nél! és remélem meg egy évig kihuzom vele s akkor majd meglátom!!! -
kutyatm
tag
árulo!!!!
(bocs!!!)
legalabb vard meg a K10-et s akkor legalabb nem kell majd sirjal hogy megvetted az intel fele ket ketmagosbol osszedrotozot ize bizet....ami meg melegitonek is jo...csak az eg vilagon semmi nem hasznalja ki....meg a ketmagos procokra sincsenek rendes progik...nemhogy c2d q****-re!
bocs hogy igy neked allok de fanatikus AMD fan vagyok! bevalalom!!!
es ha ugy erzed akkor partolj at az ero sotet oldalara Anakin!!!eljon majd a K10, es az ero ismet velunk lesz!!!
-
kutyatm
tag
Kosz mindenkinek a valaszt!!!
mar csak az van hatra hogy a jo oreg 7600GST-t lecsereljem egy 8800GTS-re!!na akkor meg egy kerdes valakinek tapastalata (1év) a tekinteteben hogy idovel mi tortenik egy procival ami egy kicsit (25-35%) tul vannak hajtva?
pl: 4200x2@2750-2800MHz 1,4(1,35-on is stabil de biztos ami biztos...) mennyi ideig hasznalhatom szerintetek biztonsagosan egy AC freezer 64+ , everesztel orthos futtatasa kozben lattam max 55-62°C-t, a fent emlitett bealitasok mellett.
szoval szerintetek mondjuk egy masfel evet kibir igy gond nelkul, vagy ha ugy is birja alapfeszen is a 2750-et akkor hadjam alapfeszen?masik kerdes:
~250-es FSB felet nem akar semilyen modon sem menni a CnQ, szoval pl.:245-on meg megy rendben tok stabil meg ize, de 250-255-korul mar megy rendesen boot meg minden de pl ha nem csinalok semmit, s utanna superPI v. orthos akkor fagy az egesz...
esetleg az alaplap nem tamogatja?(abit AN8Ultra)....a helyes megoldast bekuldok jutalma egy nagy THX es Koszonom!
-
kutyatm
tag
hát már megint haldoklik a topik!
tudom hogy nem igazan idevag a tema de egy 939-es proci vajon ki tud e hajtani egy 8800GTS-t???
valakinek tapasztalata? -
kutyatm
tag
válasz
mert_csokis #562 üzenetére
hat en azert huzamosabb ideig nem alkalmaznam az 1,5v-ot...
de csak mert feleos vagyok, meg amugy is az en 4200x2-m alapom birja a 2900-at is(ez itt va vaganysag hejje)
progikbol meg proci gyilkolashoz a legjobb az orthos meg a super pi...(szerintem)ja amugy meg AMNEX koleganak is szoltam...
sok sikert a proci gyilkolashoz mindenkinek!!!
amig be nem koszont a jo kis K10-es korszak!!!! -
kutyatm
tag
VIHAR ELÖTTI CSEND???
MINDENKI INKÁBB A K10-RE VÁR LÉLEGZETVISSZAFOGVA....
-
kutyatm
tag
válasz
mert_csokis #522 üzenetére
tedd mindkettot vegyel jot(ddr500)es 2x1G!!!
csak sok zse kell hozza meg szerencse! -
kutyatm
tag
válasz
mert_csokis #517 üzenetére
én hasznaltam vettem
ujonnan bas****ul draga!!!!
amugy a tts kft forgalmazza mo.-n
de nez korul a memoria topikban....
de csak akkor vegyel ilyet ha csak kicsivel dragabb mint pl adata vagy corsair!!!
mert amugy nem nagyon eri meg! (mit mondtam!? mit mondtam!? gyorsan megutottem a szamat....)
szerintem egy adata is nagyon popi....
de ahogy mondjak ON DONT!ja amugy majd elfelejtettem:
[L:http://prohardver.hu/apro/geil_ddr500/hsz_1-200.html][/L]
netalan ha erdekel es pesten jarsz!(miert nem mennek a linkek?)
-
kutyatm
tag
hat ram ugyben ha venni akarsz:
vegyel MUSHKIN-t!!!!!!
bar szerintem vegyel barmit de azt elotte a te konfigogban probald ki!!!!
mert csak ugy erdemes! -
kutyatm
tag
anno meg amikor azokat hasznaltam sikerult lerni a 250fsb-t 11-es szorzoval es kikinlodtam a ramoktol a DDR500@2,5 5 5 9 -et T1-ben (gyarilag 2,5 4 4 7 kellet volna legyen...) sajnos az akkori bravuromat nem tudom hogy hogyan ertem el de lehet hogy ismet vissza teszem a ket GeIL-t egy hozzunk ki ismet mindent a memonk -bol cimu kiserlethez...
amugy anno amikor ezzel kiserleteztem csinaltam egy front paneli bios clr kapcsolot mert a f** is tele lett a jumperes clr-el... -
kutyatm
tag
válasz
mert_csokis #509 üzenetére
ram ugyben:
te figyel mem ugyben eddig 2x512 DDR500 GeIL ultra platinum-om volt azok sem igazan szerettek a tuningot az en alaplapomban a maseban igen ott siman mentek 550-et is...
most valtottam mushkin-ra aval...lattad az eredmenyt!
a GeIL-el ba**tam magam, vagyis a bios-t brak-a-dabra memoria keslsltetesek meg miegy msa es az ered meny az volt hogy sikerult DDR500-on jaratni a mem-t 250FSB-n, auto bealitason elsem indult az egesz koceraj csak sipogot!
bezzeg a mushkinnal meg meg a memoria bealitasok is mind auto-n vannak es lam 540elsokorben ugy hogy hozza sem nyultam!
a dologhoz hozzateszem a GeIL oldalan intel chipsethez ajanljak az ultra platinumokat...lehet hogy az az ok!amugy a 270fsb-t en minden alapfeszen es mar akkor sem megy a CnQ !?
(nekem a villanyszamla miatt nem hasznalom mindeg huzva a rendszerempl.nQ be:4-5eFt, huzva CnQ ki:8-12eFT, amikor mosogepet hasznaltunk kirohatam megnezni hogy mennyit fogyasztott, hogy lassam hogy csinal valamit a CnQ: es igen!!!!)
az orthost en sem szeretem olvastam mar valahol hogy mar nem egy emberkenek durantott el valamilyet...meg amugy is ha jatszani (foleg), tomoritgetni, letoltogetni, filmet nezni, netezni kibirja egy heteig akkor nekem ATOM STABIL a szerko!
en inkabb a teljesitmeny tesztekre vagyok racuppanva pl.:super PI, evereszt, 3dmark...ez csak az en nezopontom!
-
kutyatm
tag
válasz
#31757056 #488 üzenetére
hat nalam kb. 2500-2600kornyeken ok nem vergodik a cnq, de e felet... ahogy neki van kedve...pedig nincs fesz adva semminek minden auto-n van a biosban(ami a feszt illeti)
szoval van amikor rendben megy napokig utanna meg rajon es befagy...
lehet hogy 250fsb kornyeken mar eleg meleg az nf4 chip?? .....valaki nf4-el milyen max fsb-t hozott ki, szoval mi volt a max fsb amit nf4-el ertek el?
-
kutyatm
tag
válasz
mert_csokis #475 üzenetére
hát igen szerintem is eleg hataron ment...
alapfeszen a tesztek lefutnak csak hat az a franya orthos...de egy kis fesz a procinak es az is ok!
280x11 en is indult de a win lefagyot egy kis ido utan ....
amugy egy kis memory bchm:
ez az ahol 100%ig stabil a cuccos!amugy ha erdekel GeILddr500 as ram csak irj!!!
ja és amint latom richter36 kolegaval azonos az everestunk! szoval oszehasonlitas mehet!
-
kutyatm
tag
válasz
mert_csokis #472 üzenetére
hi!
csak irom mert nekem is toledos 4200x2 -m van en 2974-et hosztam ki belole ac freezer64-el alapfeszen es birt mindent igaz en csak ugymond csak egy napig hagytam hogy megnezzem hogy fagyogat vagy mi lesz vele de semmi tok jol muzsikalt!!!
szoval szerintem eleg jol birjak a kis 4200-asok!
esetleg valaki jo kis tuning ramot:
[link]
ezt csak mellesleg jegyzem! -
kutyatm
tag
kosz mindenkinek!
de ugy nezki megoldottam a dolgot...
legalabb is alap fsb egyenlore! biosban bealitottam a memokat autora majd kivalasztottam a ddr500-at a tobi bealitast pedig auto-ra tettem! s igy mar a memok mennek 250-en(ddr500), meg egy kicsit kinlodom s hatha megy majd 250fsb is 2*250en...
thx!
ja majd elfelejtettem adtam egy kis feszt a ramoknak mert alapon 2,6-on van es en 2,7 re tettem! de e nelkul is mennek!
[Szerkesztve] -
kutyatm
tag
hello!
valaki mondja meg hogy mit tegyek!
van egy abit an8ultra lapom 4200x2 procim es 2x512geilddr500 as ram.
tuningolom a procit stabilan viszi alapfeszen a 250fsb-t de csak ugy ha a ramokat visszaosztom ddr333 -ra .
valamiert csak akor megy a tuning ha a ramok 400mhz-en jarnak
valamiert en azert szeretnem kihasznalni hogy ddr500-as memom van.
ha tudtok segitsetek!
thx -
kutyatm
tag
hello!
az volna a kerdesem hogy a cool n quet mukodik akkor is ha huzva van a proci?
szoval konkretan ha a 4200x2-et 2200 helyet 2500 kornyeken jarok vele akkor is hogja csokkenteni a szorzot? peldaul 5x re 11helyett?
valaki irjon valaszt!
lehet hogy itt van az orrom elott a valasz de ....
thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest