- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macka
veterán
válasz
Dr. Romano #379 üzenetére
Ma jött meg, egy C2D 6420....@3500 körül. 2Gb Mushkin 1066 rammal.
-
Macka
veterán
Kidszállok 939-ből.....
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
válasz
Dr. Romano #365 üzenetére
Örülök,hogy megoldódott....
-
-
Macka
veterán
válasz
Dr. Romano #342 üzenetére
Érdekes jelenség. Táp terén hogyan állsz?
-
Macka
veterán
Szerencséd van, volt Abitom....
1. A memóriákat osszad vissza 333Mhz-ra.
2. HT szorzót ( alapban 5 ) tedd vissza 3-ra ( ha nem tudsz 250-es FSB-t belőni, akkor visszateheted 4-re.
3.CPU szorzólockos, azt nem kell variálni.
4.FSB-t kezdd el lassacskán emelni, szerintem kezdhetsz 240 körül.
Kezdetben ne adj plussz feszültséget sem a CPU-nak, sem a RAM-nak, sem a Chipsetnek. A stabilizást Orthossal vizsgáld, ha megy 10-es priority-n 1 órát, akko mehetsz feljebb is. Hosszú munka lesz, de kitartás.
Ha elérted az alapfeszes maxot, ami 2400-max 2600 Mhz körül lesz, akkor adhatsz a CPU-nak plussz feszültséget ( alapon 1.35 volt ), kezdetben 1.4 voltot, de léghűtéssel semmiképp ne menj 1.45 fölé. ( A melegedést everesttel tudod legjobban nézni ) Javíthatja a stabilitást, ha adsz a chipsetnek +0.1 voltot is. A memóriáknak ne adj többet 2.9 voltnál szerintem.
Üdv.: Macka -
Macka
veterán
Fölösleges. Kérd a hűtés nélkül, utána meg vegyél egy Hyper TX2-t.
-
Macka
veterán
Mondjuk abban igaza van, hogy egy 2400 Mhz-n járatott egymagos procival nem hajtasz ki rendesen még egy 7600 Gt-sem. Nekem volt 7600 Gt-m, azt olyan 2800-2900 körül hajtotta ki maxon. Persze a VGA vmoddolt volt, alapon nyilván elég neki gyengépbb CPU is. A 7900 GTX-em a 3000 Mhz körül járatott SanDi hajtotta kifullon, 3 Ghz fölött nem volt Markokkal mérhető gyorsulás sem. X2 esetén pedig szintén nem volt változás, csupán a win és néhány CPU igényes game futott jobban.
-
Macka
veterán
Teljesen igazatok van, 939-be fektetett minden forint fölösleges. Egyszerűen zsákutca. De 939-ről csak azért nem fogok AM2-re váltani, hogy nagyobb CPU -t tömhessek bele.Ráadásul a DFI Venust sem tudnám normális áron eladni.
Ha váltok majd, akkor C2D, vagy majd K10. Szegény ember AMD-vel nyomul. -
Macka
veterán
-
Macka
veterán
válasz
misanthropy #151 üzenetére
Nem ismerem, de próbálok segíteni:
HT szorzót vedd vissza 3-ra, ramokat osszad vissza 333Mhz-ra, és lassacskán emeld a CPU feszültségét. A stabilitást javítja, ha a RAM-oknak adsz plusszfeszt. Olyan 2.8-2.9 voltot. Hűtésed milyen? -
Macka
veterán
válasz
misanthropy #149 üzenetére
Milyen alaplapod van?? Úgy könnyebb segíteni...
-
Macka
veterán
Hy! Elég hasonló a konfigunk. Én is egy 3700+ San Diról@3150 váltottam 3800+X2@2800-ra. Én nem csalódtam benne, de túl sok game még nem profitál a két magból. A VGA-d még a San Di is kihajtja, X2 sem fogja jobban. Mondjuk olyan gameknál, mint pl. STALKER érezhetően gyorsulni fog a game. A Win-től pedig általános gyorsulás várható. Valószínűleg húzni is tudod majd, olyan 2600-2800 Mhz közé.
-
Macka
veterán
válasz
Foglalt név #125 üzenetére
Igen, elég szeszélyes, de nálam beválik.
-
Macka
veterán
Én meg 2 db DFI lappal jártam úgy, hogy a gyárilag 500, illetve 550 Mhz-s Ramok ( Corsair és Geil ) nem voltak hajlandóak menni vele, csak akkor, ha a BIOS-ban az időzítéseknél mindent AUTO-ról manuálisa, a gyári értkekre állítottam.
-
Macka
veterán
Na végre, bocsi a késlekedésért:
[link]
Most ez a beállításom, lehetne még finomítani, tanácsokat szívesen fogadok. -
Macka
veterán
Nekem is ilyen lapom van, Corsair Xtreme ramokkal. Csináld azt, hogy, hogy a memóriák időzítését saját magad állítod be, a gyári érték alapján. Nekem auto-n nem ment rendesen.
Nekem csinál olyat a lap, hogy nem indul el elsőre, mindhárom kontroll-led égve marad. Lekapcs, újra bekapcs, és műxik rendesen. Neked csinál ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen házat vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged