- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Külföldi SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
-
Thrawn
félisten
Igen, megéri de nem csak ezért.
A kupakot én leszedtem, mert nem volt elég sima és egy kicsit eltartotta a blokkot. Az egyik mag 20 fokkal volt melegebb mint a másik Prime alatt. Most 1-2 fok különbséggel dolgoznak. Azt a fekete ragasztót rajtahagytam, hogy később esetleg vissza lehessen ragasztani, a polírt nem lehet visszacsinálni. -
KIRKJE
csendes tag
nos ezt hoztam ki belőle:
nem volt nagy különbség 2926 MHz (ram 418Mhz, HT 798 ) és a 2750 MHz között (ram 500Mhz, HT 1000) között, meg nem is volt túl stabil a drága, így maradt az utóbbi, bár nem értek valamit orthos-sal kapcsolatban:
Small FFTs - stress CPU: 15 percen keresztül semmi hiba
large, in-place FFTs - stress some RAM: 15 perc, semmi hiba
Blend - stress CPU and RAM: itt 40-60 másodperc után hibázik
StressCPU - stress CPU with Gromacs core: ugyancsak 15 perc hiba nélkülHarmadikkal lehet valamit kezdeni? Nem jó az időzítés, vagy több fesz kellene valahova? Nem biztos, de arra gyanakszom, hogy az NFS - PS is emiatt indítja újra a masinát 5-10 perc játék után...
-
kutyatm
tag
hat nem...nem tudom
visszaosztva ddr333-ra a memokat szép kékhalál ahogy betöltödik a rendszer...
de auton ddr500-on meg mennek szépen...2,6v-al pedig még hidegek is az elozö geil ddr500-asokhoz képest ami viszont k*rva meleg volt...
feladom
de hogy nehezitsuk a dolgot valami ajanlat hogy hogyan lehetne müködésre birni a CnQ-t mert 250-es fsb ha enable akkor fagyi van....pedig minden alapfeszen...vagy csak egyszerüen nem tudja az alaplap? -
HERR Z
veterán
ha 270-es fsb-n csak orthos rinyál, akkor szard le, nekem is ami van a gépembe proci van hogy orthos stabil alapfeszen 3003MHz-en van amikor 3 perc után bemondja az unalmast...játékok viszont mindig vígan mennek...
280-as feszt össz kb 4-5 proci bírta ami nálam eddig megfordult 939 x2...(volt vagy 300)
szóval azt kb felejsd el, próbáld meg 2900-3000 között stabilizálninagyjából ami még gond lehet, hogy a ram mennyire van határra járatva, és mindig ugyanazt a feszt kapja-e...mert nálam van amikor 2.81V-ot ad le, van amikor 2.86V-ot....
-
-
törölt tag
Ezzel az erővel a K10 Phenom-jaira sem lesz alkalmazás írva, ha nem lesz az Intel 4 magjára sem
Az meg aztán végképp tök mindegy hogy két összedrótozott kétmagos vagy natív 4 magos a cpu, a teljesítmény a lényeg itt, nem más! Igaz hogy a K10 azért az energiagazdálkodásban fejletteb, de aki 4 magos asztalit vesz magának, az nem a kilowattokat fogja havonta számlálni, és azért az Intel sem áramtemető manapság! Én is AMD fan vagyok, de el kell ismerni a konkurencia sikereit!
-
mert_csokis
senior tag
Huzamosabb ideig én se,sőt egyáltalán nem mernék 1,5V-t adni neki
Csak azért mondtam,mert olvastam én is egy tuningról szóló külföldi cikkben,hogy 1,5V lehet az a határ,amit még elvisel a prockó...
Alapfeszen nagyon jó az a 2900Mhz,te mázlista
Én mostanság valahogy hanyagolom Orthos-ékat,úgysem azokkal játszom,ha hosszas játék alatt is stabil,ill. semmilyen körülmények közt nem fagy és nem indul újra,akkor nem lehet nagy gond -
Thrawn
félisten
-
mert_csokis
senior tag
Igen,láttam már a memóidat...csak egy pöppet elbizonytalanított hogy mondtad hogy nálad sem voltak tökéletesek. Persze lapfüggő ez no
Most van egy bizniszem,ha az nem sül és neked még meglesznek a ramok...akkor valszeg szólok és hátha egy kis alku is belefér majd nálad
A linkek valszeg az oldal változtatása miatt nem jók még -
mert_csokis
senior tag
Igen ez a ramdolog kicsit zsákbacica
Pont úgy szeretném én is ahogy leírtad...ha már egyszer 500-ra vannak hitelesítve ezek a ramok,igenis normális esetben auto-n vinniük kell a rendszert. Igen a Geil-ről én is olvastam több helyen hogy kicsit válogatós,lapja tudja...nem tudom. Jelenleg nézegetve a tuningram gyártókat,most A-Data Vitesta 500-as vagy 566-os cumókra vágyom. És akkor alapban pölö 250-es FSB-vel szárnyalhatna biztos ramháttérrel a proci,és akkor lenne pont 500-on a ram. Többre nem is vágynék,ha tudom hogy betonstabil lenne úgy... -
mert_csokis
senior tag
Szerintem az alaplapi chipset fesz emelése legyen az utolsó...és nagyon minimális,nem mindegyik lap reagál rá ugyanúgy...
Én be sem kapcsoltam emiatt a CnQ-t,annyit nem jelent a dolog,plusz tuning mellett minek?
Nálam sajnos érdekes a helyzet...az ímént toltam egy kis Orthos-t,csak prockó teszt 5-ös prioritással,8 perc után hibázott és leállt. Nem tudok rájönni mi lehet a gyenge láncszem,a ramok elég trágyák az tény,dehát vissza vannak osztva 333-ra,így hiába a tuning...még így sem járnak a névleges 400-as érték közelében
A procinak is bírnia kéne azt a nyavajás 236-os FSB beállítást 11x-es szorzóval
Így most az alap 2,2ghz helyett 2,6-on szalad a 4200 X2-es proci. Éspedig állítólag tuningosabb példány
Még a biztonság kedvéért az 1,4-es alapfesz helyett 1,45-ön járatom...de bánja ő?
Elkeserít szegény...most ott vagyok hogy komolyabb DDR500-as ramokra vadászom,hátha mégis erőre kapna azokkal. Azt ha megveszem őket és a lap meg majd jól nemszereti őket,akkor majd tanulok az egészből -
törölt tag
Az alap FSB és ddr500 beállítás semmit nem fog hozni a konyhára sebességben. Igazából a tunig-ram sem gyorsít nagyon számottevően a rendszeren, csak szépek a benchmark számok. Én is kipróbáltam már úgy hogy ddr500 proci alap fsb, úgy semmi gond nem volt velük, de semmit nem is gyorsultak az alkalmazások sem.
Szerk: a billentyűzetemet kibaszom...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Nekem tökéletesen ugyanez van a 2x512 kingmax HC-al. Cseréljünk ramot, hátha a tiédben menne a HC, az enyémben meg a Geil normálisan
Nekem a vpu recovery az érzékeny pont, az kapcsol be, vagy leáll a gép. Nvidia kártyás gépben 535-öt mentek stabilan a ramjaim. Lehet hogy a Geil-lel nálam nem lenne ilyen gáz, nálad meg a kingmax-al, és akkor mki boldog lenne...
Az enyémek garis, számlás dobozosak... Arra is gondoltam hogy visszaviszem, cseréljék ki mert a gépemben nem mennek gyári órajelen, de az a baj hogy más gépében meg simán túlhajthatók, így lehet hogy nem tudnám megbeszélni ezt velük sajnos.
[Szerkesztve] -
fagy53
nagyúr
Sajnos én is ebben a cipőben járok, és nem lehet tenni semmit.
Mivel a mem.vezérlő a prociban van, és a mem. órajele a proci órajelének a leosztásából származik, érzékeny a terhelésekre.
Ilyen terhelés a mem nagysága, visszaosztása, DC esetén a párosítás elégtelensége.
Döntened kell, hogy nagy FSB, nagy CPU clock és kis RAM órajel vagy a fordítottja.
A mem tesztek, írás, olv, másolás a nagy RAM órajeleket szeretik.
A játékok és sok alkalmazás, de CPU tesztek is a nagy CPU órajelet díjazzák.
A kisérletezéshez [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest