- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Magisk
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Romano
veterán
Hali!
A táppal nincs gond, egy stabil kis FSP 350PNF hajtja a konfigot.
Időközben -sok netes keresgélés után- kiderült, hogy csak a BIOS-t kell frissíteni, így az 1.1v helyett most az 1.2 van a lapon.
Igaz még így nem próbáltam a tuningot, de ez jónak ígérkezik (már a gép POST-ja is sokkal gyorsabb mint a régi biossal). -
Henker2
addikt
Na! Szomorú vagyok kicsit. De, hátha tudunk még együtt kompenzálni a dolgokon! Tehát: 250-es FSB-nél 1.45 volton a proci tökéletesen ment az Orthossal 45 percen keresztül. Ez még jó. De a CPU1 felment 70-75 'C-ra, a CPU2 65-70-re. Gondoltam egyet, levettem a feszkót 1.43-ra az FSB-t meg föl 260-ra. A CPU1-2 60 'C alatt volt, de viszont az Orthos 1 mp után STOP-olt!
LOL
Most mi legyen? -
Henker2
addikt
Hali! Végre volt időm kicsit foglalkozni a tuninggal. Szóval: 2400MHz-en stabil a proci! A 2 CPU mag 40-45 'C-os. Orthos 30 percig ment. Hiba nem volt. Feszt nem emeltem sehol.
Most jön a lelombozódásom: Gondoltam egyet, FSB-t föl 250-re feszemelés nélkül. Minden kafa, bejött a WIN. Inditom az Orthost, 4.-ik mp-nél hiba.
Ilyenkor mivan?Mit csináljak? Most lép életbe a + fesz?
Ha a proci látszólag tökéletes, de az Orthos hibát észlel és én nem foglalkozom vele, lehet következmény? -
04ahgy
nagyúr
Nekem léghűtéssel 1,6V-ot kap a 4200+ X2-es.
80°C-ról 82-re kellett állítanom a sípolást, mert két magot terhelve gyakran elérte. De az AX8 lapocskám igen alaposan fölémér. Érdekes, hogy Everest még javában csak 78°C-ot ír (ez a fölémérést bekalkulálva olyan 68°C a valóságban), mikor a μGuru már 81°C-ot jelez.
Annyit tennék hozzá, hgy ha a prime95 jobban tetszik neki, azzal is vizsgálhat. Amúgy ilyen röviden ilyen jól leírva ritkán látni tuningot...
HGyu -
joshua7
veterán
Ne markok alapján dönts. Bármely mai játékban mondjuk 1280-ban, 4AA-val (és fölfelé) simán kifullad a gtx. Még a 3ghz-es SD is szinte fölösleges oda.
8800/hd2900-nál van értelme erős prociról beszélni. Azok alatt szinte mindig a vga fog kolátozni. Legalább is játékokban, a vgá-knak megfelelő beállításokat használva.
-
Ebit
addikt
Gondolom, ha igaza van, megindokolja egy bővitett mondatban.
A másik, nem csak a cpu valós órajele a meghatározó , hanem a rendszer összteljesitménye számit, szinkronban járatott ramok,alaplapi chip stb.
Az általad irt példák is alátámasztják, hogy van egy rendszer optimum, ami természetesen nem jelenti azt, hogy ha az egyik paramétert változtatod, /növeled/ nincs további gyorsulás, de ez már nem lényegi. -
törölt tag
Neked nem is éri meg a váltás am2-re, van egy bevált lapod, kétmagos procid, 2 giga ramod... Én sem váltanék a helyedben! Ha tudnék szerezni jó áron egy X2 4200+t legalább, meg 2 giga ramot, én sem váltanék. Igaz többet zabál a 939 mint a 65W-os TDP-vel bíró am2-esek (simán megeszik a 89-110W-ot), ez is lehet egy szempont, amiért nem érdeme költeni rá. De eladni azért a minusz pár vattért nem érdemes. Sok dolog van itt pro és kontra...
Szerintetek mennyit kérhetek ezekért a cuccokért egyben?
-Abit AN8
-3700+ Sandi, gyári hűtéssel
-2x512 Kingmax HC DDR500 -
Henker2
addikt
Sajna HERR Z 3800-asai elfogytak. Egy másik sráctól veszem, Ő azt mondta, hogy nincs tuninghűtője, ezért csak 2400MHz-ig rántotta föl. Mondjuk már ez is +400MHz. Szerintem, ha emelek feszkót + Arctic Cooling Freezer 64 PRO hűtőcskével az a + 2-300MHz ki fog jönni. 2700MHz-cel meg már ot lennék a szeren. Mind1. Hétfőn kiderül. Addigra a birtokomban lesz a cucc.
-
Foglalt név
addikt
-
kem
addikt
Nekem is csinál ilyet, de én resettel oldom meg.
3 led égvemarad, aztán reset, majd felpörög a Sata vinyó és indul a gép.
Tudnál küldeni egy screenshotot erről az everest oldalról?
Everest->Alaplap->Lapkapészlet
Itt leírja az összes időzítést, kiváncsi vagyok a tieidre.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest