- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
joshua7 #16739 üzenetére
Köszi! A 1070 Ti hwboton jelenleg első helyes. A hwbotos képeket linkelem át ide, nem konvertálok semmit.
De, megy jobban a RAM, viszont egy hisztis ri*banc, így nem erőltetem, ez egy szűk subos daily stabil profil, a Vantagenek amúgy se kell RAM, single channel JEDEC is nyomhatnám. -
NFree
addikt
válasz
joshua7 #16732 üzenetére
Nem jó valamiért szarul megy rajta minden -1000-2000 pont vga és cpu fronton is
raktam is fel egy w10 et gyorsult sokad , de a vantage 2. cpu teszt csak 20% on megy nem tudom miért . win7 nem tudom felrakni , maradt ez az 1000éves win8 de még eldöcögnek rajta dolgok . sokszor ezért megy el a kedvem , mert kompromisszumokat kell kötni, ha menne win7 ahogy kell+be tudnám tweakelni ahogy szoktam akkor lehet lenne benne még pár pont de ez is rendben van . örülök ennek ,. is a lényeg hogy jókat izgizek és szurkolok mikor rezeg a léc és épphogy csak lefut .
nincs is jobb a hideg szobába kucorogni
Valamiért nem tudok karin biost frissíteni egyik rendszeren-se utoljára amíg megvolt a win7 sima liba , felraktam volna az asusra az xoc biost. -
-
-
-
subaruwrc
félisten
-
-
-
Alpi.
addikt
válasz
joshua7 #16438 üzenetére
Nem sajna, mert 5970-hez kb. minden teszthez más drivert kell találni, amivel hajlandó rendes fpst tolni és nem volt kedvem szarakodni ezzel. Gondolkodtam, hogy gyorsba végigtolom őket, de 10-20% -os diffik is vannak driverek közt, szóval nem lett volna túl nagy info tartalma úgyse. Viszont tervbe van valamikor a jövőben még ehhez hasonló 3d-zgetés, mert én is kíváncsi vagyok a többiben mit nyújt. Mindenképpen fel fogom majd töltögetni ide, ha lesz olyan eredmény, ami értékelhető.
3d11-et toltam amúgy a Vantage utáni nagy felindulásomban, aztán megkerestem Joci egyik eredményét mihez-tartás véget. Nézem, gt4-be 15 fps minuszom van (40-nél ez jelentős) és akkor ugrott be, mennyit kínlódtam driverekkel, mire anno sikerült mind a 4 gt -ben jó fpst elérni. Aztán az, akarom-e én ezt kérdésre adott, gyors, egyértelmű nem után kikapcsoltam a gépet. -
-
-
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
joshua7 #15541 üzenetére
Paint is megtette.. Meg szerencse, hogy fekete a hatter
Meg a talcara a program ablakot is ratettem
3DM11-nel is megcsinaljam igy, vagy jo az ugy?13-ba nem tudtam jobb eredmenyt elerni, mint a multkor.
De a bot-rol leszedtem a kepet, mert itt hianyos ha jol emlekszem.
De a toplista most valamiert nem megy, tegnap ejjel sem ertem el megnezni miujsag. -
Habugi
addikt
válasz
joshua7 #15312 üzenetére
Nem kimondottan a V apropójából értettem, hanem úgy zusammen.
Tapasztaltabakkal nem szoktam vitába szállni, pusztán a gyakorlat mondatja velem. Szomszéd alapórajeles 4770k-ja mellett volt vagy féltucatszor tesztelve a 280x, nem láttam semmit olyasmit ami a 32k-s procinál akár 5k-val többet megérne.
Firestrike benchekben is ugyan azt hozza mint a húzott i5-ökkel, persze amikor az AMD/FX joggal le van szólva a témában, az leginkább a minimum fps értékek miatt van. Megint más kérdés, hogy ugye a játékidő talán ha huszadában találkozik az ember a min fps jelenséggel.Sok topicban/ottani benchekben ami világít, hogy a 780/290 magassága az, ahol látványosan "nem hajcsa" ki.
Amennyiben nem durrantanak valami nagyot AMD-ék APU vonalon a köv. 1-2 évben, magam is kékülni fogok.Remélhetőleg a kupakolós kabaré addigra megszűnik.
Kössz a frissítést btw!
-
NFree
addikt
válasz
joshua7 #15157 üzenetére
&(#15156) Lord Vader
Köszönöm.
De monitoroztam mert előtte a cpu teszteket futtattam amig le nem futottak kb 60fok volta max a procitesztnél a max. Harmadik mérésre lett stabil , utánna meg 3x mentek le a full tesztek. csak ugye a végleges tesztnél mindent kilőttem ne fogja a gépet semmi
Érdekes dolog még kint az erkélyen beállítottam biost-defaultra , bevittem a gépet , indítottam s kékhalál fogadott, és 5ghz en indult azért, ennyi t jelentene a hidegremélem nem lett semmi baja semminek . most szépen megy alapfeszen 4,3on.
-
NFree
addikt
válasz
joshua7 #15147 üzenetére
Igen sajna
nem élet ez így , azt hittem egyszerű lessz a tuning , de mégsem ez a hasi elég kemény gyerek nem akarja beadni a derekát egy kicsit bevásároltam, inkább kuporgattam volna még a köv generációra
(#15148) Lord Vader
Persze hogy ki van ,ne fűtsön még az is , de lehet kikapcsolja az magát ha érzékeli a karit a gépben, de ha nem nem baj mert ki van lőve.
Ezen még a te moddolt biosod van -
NFree
addikt
válasz
joshua7 #15144 üzenetére
4.5 ön , nyitott ablaknál linx stabil. 1,26v-al de 85fok, namost efölött már nagyon instabil s kéri a feszt is , mivel jön a meleg, ma este kiülök az erkélyre, s megpróbálom , tegnap mértem egy cpu score-t 4.8ghz en , 32xxx volt asszem, tehát nem rossz ez a bestia , de még 4 napja van itt , én meg fosos vagyok s csak finoman próbálkozom.
-
NFree
addikt
válasz
joshua7 #15138 üzenetére
Mert azt hittem nem mehet a Ht,
És akkor HT: onCsináltam egy Tuningosabbat isd kivácsiságból, de ez még nem a plafon
Ezt még nem kérném a listára. Majd valameik reggel kiköltözök az erkélyre, hátha jobb lessz.Mert még itt sincs HT ,csak stabilitást teszteltem s lefuttattam a progit . meg még van egy kicsi a kártyába is .
-
Doky586
félisten
válasz
joshua7 #15043 üzenetére
Csak azt mond meg hogy még 17.-én miből gondoltad hogy turbo on van?
Valóban be volt kapcsolva, nem is tagadtam.De most csináltam tesztet CPU-Z + LinX -el terhelem a procit.
Egy teszt úgy hogy turbo off, egy pedig turbo on. CPU-Z ablakában semmi különbség a két mérés közt!!! Szorzó mindkét esetben 8-32 van kiírva teszt alatt mindkettő 3GHz-et ír.
(csak a LinX-ben látszik különbség: egyiknél 143... másiknál 144... a GFlops érték) -
Doky586
félisten
válasz
joshua7 #15038 üzenetére
"Ott van, amit helkis kolléga linkelt: 'Clock Speed 3 GHz'. Mi még mindig a probléma?"
Semmi. Csak az hogy mindenki túlhúzott confogot linkelt, de csak nálam volt ezzel gondod.#15002: CPU 3,5->5,2 (+busz tuning) GPU 1000->1100
#15003: CPU 3,3->5,4 (+busz tuning) GPU 780->930 (ez Te vagy)
#15004: CPU 3,1->5,9 GPU 1150->1280
#15005: CPU 3,5->4,8 GPU 837->1011
#15009: CPU 3,2->4,5
#15030: CPU 3,5->4,8 GPU 837->1082Úgyhogy miért csak nekem lenne tilos tuningolni azt nem értem.
A turbó-t egyfelől megértem mit akarsz vele. Zármentes prociknál kikapcsolod és beállítasz olyan szorzót amit akarsz, nem vesztesz sebességet! Szorzózáras prociknál viszont csak szivatás, mindenképp teljesítményvesztéssel jár, ezért nem életszerű. -
Doky586
félisten
válasz
joshua7 #15032 üzenetére
"Mivel azt föltoltad 1700-ra, a linkelt eredményed a tuningos listára jó"
Csak mondjad hol van a Tuningos 3DMark Vantage (és 06) eredmények topic (vagy lista?) és oda írom be és elnézést hogy rossz topicba tévedtem. Csak sajnos nem találom azt a topicot.Sajnos az összefoglalóban levő szabályok az én konfigurációmnál önmaguknak mondanak ellent. Az ellentmondó parancsok közül az utolsó az érvényes.
Vagy nem szeretitek a videokártya_nélkül idetévedőket. -
Doky586
félisten
válasz
joshua7 #15032 üzenetére
Hogy mondjam jobban el? Amit 17-én mutattam ott minden alapon volt. Pont!
Nem tehetek róla ha nem ismeritek a non-K procikat. Az biost pont emiatt kellett turkálnom mert a gyári alapbeállítás nem felelt meg akkor részedre, ki kellett kapcsolnom és manuálisan beállítani kisebb szorzót.Idézek az összefoglalóból: "a teljesítményparaméterek állítása, valamint a BIOS hangolása (a CPU órajelét érintő értékeket kivéve!) lehetséges."
A CPU órajelét nem is tudom piszkálni mivek ez non-K, ezért tettem amit tettem.
Megállapítás: Ha a bios alapon van az is helytelen, ha nincs alapon az is helytelen. ez sakk-matt.
Szerettem vonna segíteni azoknak akik új gépet vásárolnak és lássák a vga-kártyanélküliség mikéntjét játékok alatt, de eszerint ez semmiképp nem lehetséges.
-
jones965
Modder
válasz
joshua7 #14748 üzenetére
Egyre érdekesebb ez az eredmény. Amit Johni5 linkelt be eredményt előttem, az ténylegesen dual cpu-s xeon eredmény, aminek a cpu pontszáma reális.
Az is biztos, hogy lenox nem a gpu-val számoltatta a fizikát- ebben subaruwrc-nek van igaza, mert akkor nem 65 op/s lett volna, hanem 256-260. Erre meg itt a bizonyíték, most futtattam le:Itt valami anomália lehetett, csakúgy mint nálam a legutolsó 3dm2013 eredményemnél.
-
subaruwrc
félisten
válasz
joshua7 #14752 üzenetére
nem néztem végig őket, csak ezt az egyet
2*8 magról / szálról beszélünk ahogy a jelenlegi képet nézem annyit meg még a legrégebbi vantage is terhel, a legfrisebb azt hiszem akár a 64-et is. szerintem reális már csak azért is mert a vga phsyx nem 65ops lenne hanem 100+ de inkább 200 v 300 + egy titannal. -
jones965
Modder
válasz
joshua7 #14624 üzenetére
Az hogy a HWBOT-ot ki hogyan ítéli meg, az egy dolog. Azt viszont itt nehezen mondja meg bárki, hogy adott teszt melyik sub tesztnél milyen órajeleken ment le. Egyedül az useren múlik, hogy ezt leírja vagy sem.
Mindazonáltal nem értek vele egyet, hogy ez a listára kerülés szempontjából mennyire mérvadó, ugyanis magához a teszthez semmilyen hackelés nem társul, csupán a hardverek vannak órajelben változtatva.
Ellenpéldának hozhatnám a 2001 SE-t. Ott ugye minden sub tesztet lehet külön futtatni, ellenben az összes többivel szemben.
Téma részemről lezárva, lévén én hoztam fel érdekesség képpen, holott ez nem mai keletű dolog. Aki az extrem topikba látogat, az ismeri ennek a lehetőségét, és nem egyedüli vagyok, aki ezt ki is használja. -
helkis
veterán
válasz
joshua7 #14584 üzenetére
mi lenne, ha össze lenne dobva egy 1-es hsz-be a listára kerülés feltétlei?
kéne beszélni egy moddal, akkor talán külön tárgyalások nélkül is megoldódna a dolog, és akkor legyen fixálva, hogy imageshack belépve, vagy ph-s képfeltötléssel fogad a lista eredményeket.. illetve hogy ha nem jó, akkor nem lesz feltöltve..
mehetne minden listás topicba.. -
MPowerPH
félisten
válasz
joshua7 #14562 üzenetére
Hazudós.
Az a plusz 200MHz órajel különbözet, plusz a c to c előny az Ivy javára(mennyi is, 11% kb?) ezt generálta?! Jó, azt tegyük hozzá, hogy hatalmas cpu limit van már egy alap kártyával is, CFX -ben még nagyobb. A 4 GPU -nál pedig hatalmas.(ezekkel a beállításokkal szerintem a 4GPU és a 2GPU között hangyányi különbség van csak, mivel mindegyik felállásban már alapból is kevés a processzor órajel. Tehát míg CXF-ben 70%-on dolgoznak a kártyák, úgy 4 gpu-nál mondjuk 20%-on, mert nincs több erőforrás cpu oldalról)
Arra akartam kilyukadni, hogy ez így rossz összehasonlítás, és nem szabad következtetéseket levonni. Azonos órajelen, azonos kártyafelállással és órajellel, azonos driver mellett ér valamit az e fajta versenyeztetés. -
jones965
Modder
válasz
joshua7 #14536 üzenetére
Feltételezem erre a google documentumban vezetett listára.
Ezért kérdeztem kissé ironikusan, hogy van ilyenre igény?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
joshua7 #14185 üzenetére
Igen, abba, amelyikbe én is gondolom.
Helkist üdvözlöm.
Amúgy, ha a 640SP-s HD5670-nek helye volt ebben a kategóriában, akkor ennek is, lazán. No meg beláthatod, hogy a 720SP-s HD5750-ek ellen azért nagyon gyenge, hogy azokkal egy kategóriában legyen.
Amúgy a poént értem.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest