- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
-
Mobilarena
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
helkis #16597 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót. A prociba direkt huzalozott foglalat nálam üres, le volt ragasztva, hogy késöbbre fenntartott vagy mi. Még az F6 BIOS-szal teszteltem tavaly amikor megvettem, akkor nem ment, most el is feledkeztem róla. F21-nél jár most a legújabb, lehet már életre keltették, ezt ki kell próbálnom. Tesztre lehet dobok bele egy sata ssd-t, az nvme meghajtókat jó lenne ha nem kéne kiszednem, le lehetne tiltani úgy, hogy benne maradnak. Hűtés miatt még a matricákat is leszedtem, úgy csuktam rá a hűtőajtókat mindkettőre. Néztem már amúgy a magok kikapcsolását, hogy lehet őket tiltani, de a HT az egyszerűen ki vagy be. Már melóból írok, majd reggel megnézem az erre vonatkozó részeket. Nagyon megtetszett ez a Bench dolog, már piszkálja a fantáziám egy jobb alaplap, de ha belegondolok és ezért megtenném, sose lenne vége ;) Bf5 miatt fejlesztettem, és arra tökéletes, gyönyörűen fut is rajta 5GHz-en, ami nálam a legfontosabb, az 1 és 0.1% fps is nagyon rendben van. Ezek az extrém oc-k, amit már az Elite AC nem tud stabilan kiszolgálni. Pl egy CineBench R23 nálam amit stabilan meg tud tenni, az 5350MHz, az 5400 -nál megrogyik. Persze ez egy őrült avx-es terhelés, de ott már olyan feszt generálhat, hogy a cpu nem igazán díjazza.
A hűtést megoldottam úgy, hogy pont alattam van a pince, födém átfúrva, radik le a mélybe ;) Ez a nyári kánikula jól megnyomta, jelenleg is 17C van lent, de majd megy az lejjebb. Gépház viszont teljesen kultúráltan itt van fent, a vrm-et pont nem tudom rendesen hűteni. Memória oc-ból is profitált kicsit, de jobban már nem akarom feszíteni. A 4266-os profilom is 1.5V-on van, 1.31V IO és SA mellett. Nem tudom mi a határ, de pl csináltam egy 4533-as profilt, azt 1.62V-on tudtam nagyjából belőni 1.4V körüli IO-val. Az már sok sztem, nem is lőttem be teljesen, még dobál hibát a testmem.
Ok, köszi az infókat, még jelentkezem majd. Örülök, hogy rátaláltam erre a topikra.
Szép estét!
-
válasz
helkis #16588 üzenetére
Szia,
ha szabad kérdezni, akkor élnék veleNézem a képeket itt mindenkitől, és vannak nem világos dolgok számomra.
Egyik a GPU-Z-ben azok az aktivált/működő dolgok. Ezeket hol kell/lehet kikapcsolni, és van e egyáltalán hozzáadott értéke? (RT, DirectML, PhysX)
Másik amit ki is próbáltam, 10/20 HT-el a proci, gondolom nem is megy rendesen minden szál, HT Off-al, azaz 10/10-ben csináltam. Azt hogy csinálják itt mások is, hogy 10/16 szál?
Harmadik, hogy nálam ugyan van PCI E 4.0 (F21 BIOS Ver), de látszik is, hogy @3.0 (GPU-Z) Gondolom ez ugyanaz lesz, mint a CPU-Z -ben az Mainboard fülnél a "Link Width x16, de a Current az csak x8. 2 db nvme van nekem a sínen, gondolom x8,x4,x4. Az is lehet, hogy valami farkashibát csinálok, ezért informálódok.
Ez csak egy feltételezés, Z490 -el ez a max, ha PCI E 4.0 -át akarok, akkor Z590?
Nem titkolom, nemrég kezdtem foglalkozni tuninggal, eddig ez nem számított nálam. Igazából nem is a versengés, hanem a meglévő rendszeremből szeretném a legjobbat kihozni. Persze igencsak megtetszett ez a Benchelés
CPU Score-ban igencsak így alulteljesítek, pedig ha [ezt] vagy [ezt] megnézzük, azért nem teljesít rosszul.
VGA téren szintén nem igazán értek pár dolgot, az RTX3080 abszolút nem szól nagyot, holott van kimondottan ilyen GPU teszt, ahol igencsak adja magát. Persze a saját kategóriájában csak, ez nem egy Ti, vagy egy brutális AMD kártya.
Superposition 4k optimized: 17100 pont, [link]Persze, ezt nem csak tőled kérdezem, szívesen olvasok akár építő kritikát is bárkitől.
Köszi, üdv., z
-
-
-
-
-
-
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
helkis #15483 üzenetére
Probaltam mindent kihozni ebbol a vacakbol, de ez az ami tolem tellett..
Amikor ezt a 4820k-t vettem, akkor kerult fel a ph-ra egy 4930k kozel olyan aron, illetve az ebay-en nyertem egy licitet (kb a 6. sikerult) amit mar nem tudtam elfogadni a 4820 vasarlasa miatt.
Annak jobban orultem volna, de hat ez van. Most msi 7970 lightning cf-be gondolkodok, azok tetszenek.
De a matrix meg azert szimpatikus, mert a hotwire ott van.. Nem tudom, a tobbi kartyaval az megy-e vagy sem, de azt azert kiprobalnam. Tegnap neztem par tesztet, leirast stb.. Egy kis buhera sosem art
Igaz ahhoz mar nem jol belakott rendszer kellene
De neztem teszteket, driver verziokat. es neha a regi driver gyorsabb mint az uj.Viszont Neked az az 1600as memoria jol nez ki azon a kartyan.
-
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
helkis #15426 üzenetére
Köszönöm mester.
Physx gond volt.Most tovább ment a teszt.
Gondolom Nvidia Driver eltávolittáskor le zuztam rola a physx-et is.De utánna el se indult maga a Bench mert rinyált a physx-ért.DLL formába le is töltöttem És ment a System mappába azt hiszem.El is indult a Bench de oda ért a részhez és nyekk.Köszike
-
04ahgy
nagyúr
válasz
helkis #15204 üzenetére
Ezt a CPU-Z-t csak ezekhez a lapokhoz lenne illendő használni:
X58A-OC, X79-UD7, Z77X-UP7, Z87X-OC.Én sem használok ROG CPU-Z-t a nem ROG lapjaimhoz.
Természetesen megértem, tisztában vagyok vele, hogy különbözőek vagyunk, és annak is örülök, hogy reklámozod a GIGABYTE-ot, de a CPU-Z MB fület a helyedben nem nyitnám meg.
HGyu
-
NFree
addikt
válasz
helkis #15159 üzenetére
Áááhhh ne vegyél én is mostmár eladom
, s megyünk pár kategóriával feljebb
(#15160) Lord Vader
Igen kicsit ki kellett tágítani a fesz tartományt ha jól emlékszem
De azóta teljesen levett fesszel 800-on halytottam mindíg, lehet azért van még ilyen jó kondiba lassan 4 éves lessz. -
Doky586
félisten
válasz
helkis #15035 üzenetére
Amit mondasz egyértelmű.
Csakhogy:
- nálam nincs arra lehetőség hogy fix szorzót adjak meg
- Ha a szorzót 30-ra állítom akkor is 3GHz-en fut a proci általában
- Ha a szorzót 32-re állítom akkor is 3GHz-en fut a proci általában
- Ha a szorzót Auto-ra állítom akkor is 3GHz-en fut a proci vagy lejjebb
és csak extrém terhelés esetén megy feljebb 3.2-re.K-s prociknál (ha jól tudom):
- Ha a szorzót 32-re állítom akkor 3,2GHz-en fut a proci általában és csak üresjárathoz közel megy (tudtommal) lejjebb. Nincs kitüntetett frekvenciaérték. Vagy van?Szóval az meg hogy a proci tudja a 32-es szorzót de vissza kell fogni 30-ra a fentiek miatt az nem életszerű, akkor azt kellett volna szabállyá tenni hogy kizárólag 30-as szorzóval kizárólag 3GHz-en szabad tesztelni Ivy, Sandy, Haswell procikkal mint a memóriás felsorolásban.
Mivel a Haswell nem szerepel az alapelveknél így gondolom még a memóriát is vissza kéne fognom a gyári 1600-ról 1333-ra hogy 'szabályszerű' legyek... -
jones965
Modder
-
jones965
Modder
-
tom_tol
addikt
válasz
helkis #14621 üzenetére
Ne morogj, ez van. Nyilván ez nem egészen helyes de ha nem trükközöl nem tudsz eredményt elérni.
Minden bot-os bench-ez van valamilyen trükk amit többé-kevésbé a lehetőségeihez képest mindenki használ vagy nem. Én eddig ezt nagyjából kihagytam (kivétel PcMark2005) de pont most van egy EK verseny amin ha akarok valamit kénytelen leszek alkalmazni.
Azért az is egy érdekes folyamat amíg ezeket megkeresed vagy magadtól rájössz.P.H.-n meg maradunk a "tiszta" játéknál és örülünk ha van minek.
Kár lenne ha Te is kiszállnál.
Üdv
-
jones965
Modder
válasz
helkis #14621 üzenetére
Nem egészen értek egyet mindennel kapcsolatban: kicsit olyan ez, mintha az F1-ben pl a Ferrari nem kapcsolhatna fel 7. fokozatba, illetve nem használhatná a kers-t, csak hogy egy gyengébb autó megelőzhesse.
Régebben is voltak már ilyen hardveres oc-k, amik pci slotba-ba helyezve végezték el ugyanezt a funkciót, csak sokan ezt nem publikálták. - és szerintem ez nem csalás, csupán a hardverek kínálta opció kihasználása.
A benchmarkoknak pontosan az a lényege, hogy a körülményekhez képest a lehető legtöbb pontot kicsikarjunk a rendszerből.Az utolsó bekezdésedben írtakat pedig nagyon sajnálnám.
-
jones965
Modder
válasz
helkis #14589 üzenetére
Megoldható az 1# hsz.-be való szerkesztés, mindazonáltal hogy még a korábbi hozzászólásokat sem olvassák el sokan, nem hogy az 1.-est.
Az meg már csak hab a tortán, hogy az alapelvekben is benne van, hogy hozzászólás előtt( ez vonatkozik az adott témakörhöz történő első hozzászólásra) olvassanak vissza, hogy az általa felvetendő kérdésre-témára már nem-e volt válasz és akkor nem kellene ezeket a plusz köröket futnunk.Rajtam nem múlik, ha gondoljátok beszerkesztem, csak legyen egyöntetű vélemény és irányvonal.
Bár ha jól belegondolok, ezt lehet nem is PH!-n kellene meghatározni, mivel a lista közvetlenül nem ide tartozik.
Ezt ugye 2 PH! tag saját kedvteléséből vezeti ( köszönet érte), ott meg ha jól tudom ezek az előírások le vannak feketén-fehéren írva.
A másik dolog pedig, hogy nem biztos hogy mindenki listán akarja látni az eredményét, ezt pedig ugye nem írhatjuk elő, hogy milyen formátumban linkeljen képet és hová.
Magam részéről azt látom járhatónak, ha az 1. hsz-be hivatkozásként beszúrjuk a ph.toplista felkerülésének feltételeit, és azt hiszem akkor senki önérzetét nem bántjuk meg. -
MPowerPH
félisten
válasz
helkis #14565 üzenetére
Igen, ezt ki is felejtettem.
jones965: Persze, már csak a magasabb alapórajelből adódóan is. Ha majd sor kerül rá, akkor az alapórajeles kör után lehetne futtatni egy roundot a 60X órajelein. Akkor csak a c to c különbség lenne látható, valójában az lenne az igazán érdekes.
-
tom_tol
addikt
válasz
helkis #14237 üzenetére
nem értelek benneteket
a kategóriák szvsz. azért vannak hogy ne keljen átnézni az egész listát
ilyen alapon hogy kerül a 7970 mellé a 660 Ti, de ha ez így helyes akkor sokkal inkább a gpu megjelenésének az ideje a mérvadó sem mint hogy mennyit tud bench.-ben alapon#14238 ezt sem értem
az "alap" listának akkor van létjogosultsága ha minden alapon megy, esetleg segíthet dönteni bár akkor már inkább a játékok alatt mért eredmények mérvadóak -
04ahgy
nagyúr
válasz
helkis #14224 üzenetére
Szerintem az alapján külön kategóriába tenni egy adott GPU-t egy másiktól, hogy jobban tuningolható, nonszensz. Én az alapórajeles GPU score alapján kategorizálnám, és akkor az teljesen objektív, nincs vita.
Egyébként szerintem a mostani lista megfelel, senki elől sincs elzárva az adott kategória elejére törő egyik GPU sem, mint pl. a HD6670 vagy a HD6570...
HGyu
-
joshua7
veterán
válasz
helkis #14213 üzenetére
A computerbase 3dmark11 P eredménye alapján igyekszem belőni az újabb típusokat. Az alapján, meg máshol is azt látom, h egy GTS450/HD5750/6750 szintű kártya 25-30%-kal van a HD6670 előtt. Az elég nagy különbség. Így 11-nél külön is vannak.
V-nél meg... Értem, mit mondasz, egy G92 GT tényleg extrém körülmények között sem képes elérni ilyen gpuscore-t, mint a HD6670, de a V-nél anno így lettek belőve a kategóriák. Necces az egymástól több generációra lévő típusok összevetése, de a 8800GTS 512/9800GTX/HD5750/GTS450 alatt egyszerűen ők jönnek. 8800GT stb... Az a 640sp-s HD5670 simán kakukktojás, igen, az is erős oda. Max egy új kategorizálás segítene, mert elismerem, h nincs azonos súlycsoportban említett két típus. -
04ahgy
nagyúr
válasz
helkis #14213 üzenetére
Ezt én értem, viszont beláthatod, hogy a kettes és a hármas kategória nagyon közel került egymáshoz, a hármas és a négyes meg eltávolodott. A négyes kategben azért a GTS450, HD6750 és HD5750-ek ellen nem lett volna semmiképp versenyképes, és tuljadonképpen az AMD is az egyel alattuk levő kategóriába szánta.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
helkis #14189 üzenetére
Most nem tudom miért nem lehet abban a kategóriában? Nézzetek a listára. A négyes kategória 15000+, a hármas ~9000, a kettes ~9000. A mostani eredményemmel meghoztam (volna, amennyiben joshua nem hajlandó feltölteni, de akkor a HD5670 640SP-nek sincs helye itt) az egyensúlyt a hármas kategóriának a kettes és a négyes közt, mert a jelenlegi helyzetben erősen egyezik a kettes és a hármas kategória teteje. GPU-k jönnek, GPU-k mennek, a 9800GT Ultimate-nek meg leáldozott.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Netfone
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- alza vélemények - tapasztalatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autóhifi
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest