- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
04ahgy #15617 üzenetére
Szia!
1. Ezt János barátod már leírta. Ha nem lettem volna ezzel tisztában, akkor is elsőre nem értettem meg szerinted, Gyuri?
2. Neki már leírtam mellesleg: Az ő kommentje előtt is tökéletesen tisztában voltam ezzel. Nem tudom miért kell hülyének nézni a másikat, vagy amatőrnek...
3. Érdekes a logikátok. Csak azért, mert Vantage-ben nem kell se dual, se tri, se quad, attól még nem tehetek fel egy egyszerű kérdést? Nincs jogom kérdezni egy másik fórumtárstól, kíváncsiságból, hogy aztaa, miért pont így járattad, mindig így szoktad, ez a 24/7 setup? Direkt, vagy véletlenül esetleg rosszul döntöttél (quad chan platformba dual kit ramot vett) és még rosszul is raktad be (két egymás melletti slot, így single channel-ben hajtva őket) és még az órajelüket sem raktad magasra? Vagy esetleg csak egy program bug (ez esetben Jonesnak igaza van)? Vagy talááán háttal állsz a ram tuningnak és gőzöd sincs, hogy így nem aknázod ki a rendszerben lévő maximumot (akkor igyekeznék segíteni neki kihozni az adottságokból a legjobbat)?
-
válasz
04ahgy #15607 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
1. Persze.
2. Ez nem jutott eszembe már éjszaka, reggel viszont igen. Először alulfeszeltem a vga-t, nem segített. Kikötöttem a körből, az sem hozta meg a várt sikert. Rányitottam a gépre az ablakot, az sem segített.
Végül Johni adta meg a tuti választ, mert már ő is találkozott ilyennel. A PhysX verzió régebbire cserélése megoldotta a hibát.
3. Hitelesített, kalibrált multiméterrel mértem a feszeket a socket hátulján, meg az alaplap kivezetésein is. Az előző üzenetemben a CPU-Z mért értékeket írtam, mert korrelál a multiméterrel, 8mV pontossággal.
4. -->2.
5. Igen, az adatlapos konfig, de GTX260-nal.
6. Eddig elég baby oc nehézségűnek éreztem a Szandál tuningot, most sem a CPU tuning volt a ludas, ahogy kiderült. Az én tapasztalataim nem azt igazolják (tudom, hogy nálad x millió Sandy volt már és mások is mondják), hogy annyira ribi lenne. -
-
NFree
addikt
válasz
04ahgy #15324 üzenetére
Én is erre tippeltem, csak ugye a kiskapu az lenne , hogy ez haswell proci ha jól tudom. s az összefoglalóba a hasinál 1600-as ram szerepel alapnak. ezen felbuzdulva tettem fel kérdésem. mivel csak ugy nyomtam egy tesztet, s 1600-on használom a ramokat. De ha nem hivatalos,s kéri bárki akkor megismétlem 1333 memókkal is. habár nem hinném , hogy sokat nyertem az 1600as órajellel.
joshua7 fórumtárs, majd eldönti, hogy megfelel vagy nem. s természetesen ha ha nem jó , akkor megteszem s csinálok egy másik mérést
joshua7
Rendben akkor megismétlem majd a mérést -
-
-
Habugi
addikt
válasz
04ahgy #15217 üzenetére
Mint kívülállónak nekem csak annyi jött át, hogy az egyik legnagyobb magyar tunningosnak azzal van problémája hogy milyen skin van a CPU-Z-n. Igyekszem rendszeresen olvasni a blogjaitokat, eredményeiteket és ez mellbevágott. Az, hogy te ennek a lehetőségét nem vetted figyelembe mikor postoltad egy nyitott topicba az nem az én problémám. Pusztán azért irtam most le ezt mert olyan előzékeny voltál, így már kölcsönösen gratulálhatunk egymásnak.
-
helkis
veterán
válasz
04ahgy #15205 üzenetére
hmm.. asszem akkor még giga lapom volt, amikor ezt kezdtem el használni: G1 sniper3, (volt a saját skinje is, meg ez is) aztán mikor jött a rampage, nem raktam új rendszert, maradt ez, frissítéskor pedig már meg is szoktam hogy ezt szedem le, lévén hogy overclockingben utazok, amihez jól megy a nagy OC-logo..
+most mintha derengene, hogy egyszer felraktam a rog-ost, de annyira lassan indult el, sokszor hibázott is induásnál, hogy maradt ez, de köszi hogy szóltál.. -
helkis
veterán
válasz
04ahgy #14358 üzenetére
ne vedd a szívedre, te mindig ott tanyázol, tehát az az alap..
(ezért nem is mondjuk egy átlagosan jó eredményedre már, hogy pöpec, mert tőled még jobbat várunk! (nem itthoni legjobbat, hanem wordwide kategben)
)
(ezt mint honfitársad és nem tuning-ellenfélként mondom, term. úgy is megvan a tisztelet, meg persze egy egészséges irigység, de mindig azzal nyugtatom magam, hogy nálam nincs ln2..)
-
jones965
Modder
válasz
04ahgy #14249 üzenetére
Nagyon szép eredmények, csak úgy mint (#14246) subaruwrc eredménye, bár a magas cpu és gpu órajel nem igazán jól skálázódott a végpontszámok tekintetében. Ezek szerint az új driver nem ideális a gtx 580 kártyához.
Remélem már jövő héttől én is tudok jelentkezni eredményekkel, amiben lesz GTX 580-tól kezdve sok minden.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
04ahgy #14249 üzenetére
Video: http://youtu.be/F_hPGcy0Qx4.
(#14250) subaruwrc: igen, kellett volna a szükséges plusssz!
HGyu
-
helkis
veterán
válasz
04ahgy #14236 üzenetére
akkor ezen a linken kérlek hasonlítsd össze a 9800gt-vel is.. köszi..
2000p gpu-score különbség alapon.. egy kateg tényelg..szvsz meggyőző érveim vannak az mellett hogy nem egy kateg a két kártya, de valamiért nem akarod ezt belátni, futjuk itt a felesleges köröket.. részemről lezártam a "vitát".. peace!
-
helkis
veterán
-
helkis
veterán
válasz
04ahgy #14223 üzenetére
én már vázoltam egy fajta szelektációt, ott ugye az lenne a jó, hogy a egyre kisebb kategek jönnek fel a nagyokra, mivel az újakat jobban lehet tuningolni, de végig versenyben maradhatnának a régebbi kateglakók is..
a kategmeghatározáshoz kellene egy etalon konfig, amiben egy alap eredmény lenne a mérvadó az adott gpu-tudására vonatkozóan, így nem lenne gond hogy valamit jobban lehet tuningolni az kerüljön más kategbe, csak azért mert felért a nagyobbakra pl..
neked milyen elképzelésed van?
-
helkis
veterán
válasz
04ahgy #14214 üzenetére
engem az nem zavar, hogy egy gpu-t, jól meg lehet tuningolni és így az élre kerül, ezért zárkózott fel a 2-es kateg a 3-asra egyébként (szvsz), ha ugyanabból a kasztból valók, mert akkor ez egy jó dolog azoknak, akik ezt élvezik
de ha a gpu alapon jobb mint a többi akkor nincs szvsz miről beszélni..
juteszembe: 6670-nek mi lesz/lett az nv-s ellenfele?
-
helkis
veterán
válasz
04ahgy #14192 üzenetére
építő jelleggel, illetve gondolatébresztőnek szánom a következő sorokat:
az szép, hogy ha emelkednek az összpontszámok, meg minden, de a gpu kateget szvsz jobb lenne ha csak a gpu score alapján számolnánk.. a korábbi eredményed alapján ez 7564p a 6670-el, enyhe tuninggal, és gyenge procikihajtás mellett.. ami már így is lényegesen több mint a kateg összes kártyája, akár extrém tuninggal, tehát a kategória felett van a kártya..
vizes tuninggal pedig már 9k fölött vagy vele (ln2-vel 10k szvsz), amit a kateg más kártyájával lehetetlenség elérni, kicsit olyan ez mintha egy GP2-es futamon valaki F1-es autóval indulna..ebből tényleg a 640sp-s 5670 lóg ki, de gondolom ez a kategórizálás anno a 400sp-ekre lett még kiírva, tehát ez egy kakukktojás..
a kategbe egyébként a gddr3-as 6670 még elférne, de a gddr5-ös már sok, ahogy a 640sp-s is az..
látom közben josh felrakta az eredményed, így ez csak egy vélemény marad..
ultimate4everjoshua7-től kérdezném, hogy egyébként mi a logika a kategbeosztásoknál?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
04ahgy #14180 üzenetére
Egy másik, kissé tuningosabb VTX3D HD6670-t nem tudtam kihagyni, hogy a saját gépemben is meg ne tuningoljam, az eredmény egész másképp fest:
A CPU-t víz hűtötte, a VGA 1,575V magfeszültséget és 2V RAM feszültséget kapott, vízhűtés mellett. Történt rajta OVP és OCP mod ezen túl, valamint GPU és DRAM PWM frekvencia növelő mod.
HGyu
-
kop8
őstag
válasz
04ahgy #14008 üzenetére
Ha az oc és soc hátsó oldala ugyan az, ugyanazok az írások vannak rányomtatva, minden ugyan az, akkor a másik ahol a hűtő van lehet még külömböző?
Ez egy soc hátsó oldala, enyém ugyan ez:
[link]Ha levenném a hűtőt akkor kiderülne biztosra hogy ugyan az, és ha igen akkor mehtne rá a soc bios elvileg nem?
-
kop8
őstag
válasz
04ahgy #14002 üzenetére
Az igaz!
De egy kérdés!
Itt több hozzáértő van mint más fórumokban azért itt teszem fel...Megnéztem hogy 1,163voltot kap a gpu, ezt írja a bios editor.
Az 5870 SOC is ugyan ennyit kap, de az alapból 950/1250-en megy!Mi van akkor a felteszem a SOC biost az OC kártyámra??
A nyák szerintem ugyan az. -
kop8
őstag
válasz
04ahgy #13998 üzenetére
Tudom hogy nem csak szoftveressen lehet feszt emelni, de nem akarok gányolni, drága kártya ez, meg nem is értek hozzá
13999 Motion_Blur
Ez nem ref. kártya, ez gigabyte 5870 OC, nem hiszem hogy referencia nyákos.
Leszedem mindjárt a biosát és megnézem mennyit kap terhelésnél a gpu!
-
Alu
senior tag
válasz
04ahgy #13976 üzenetére
Próbáltam minden hogy:
Rendszergazda - vga tuningolva -> sikertelen
Rendszergazda - vga alapon -> sikertelen
Nem rendszergazdaként -> vga tuningolva -> sikertelen
Nem rendszergazdaként - vga alapon -> sikertelen..
A legújabb driverrel. Ma d.u. -án fissítettem..Köszönöm! Giga oldaláról letölthető, de ha akarod átküldhetem.
Van még választék: Link Link Link Link -
jones965
Modder
válasz
04ahgy #13884 üzenetére
Gratula!
Nagy merkász vagy, hogy vártál ezzel az eredménnyel.
Én ezzel az eredményeddel jelenleg nem tudok versenyezni, bár ma egy kicsit javítottam,kihasználva a hideg időt.A gtx 285 karim talán nitrózva vmod-olva versenyezhetne az eredményeddel, de annyit energiát már nem ölök bele.
Így is csak azért teszteltem le, mert a BTX mod házamban az alaplap végleg megadta magát, így került sor a tesztre. -
Speed®
titán
válasz
04ahgy #13890 üzenetére
[link] Vedd meg, hátha hagyott még benne pár MHzet ;p
Nem vitatom el az érdemet, félre ne értsd..eszméletlen az 5.8G is!
Nézegettem, vajon mit mehet egy olyan példány, ami 2C/2T 7+os?Akkor nem szóltam..gondoltam hátha nem írt/láttad..lesz LN2@Lightning?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Robotporszívók
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest