- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
arabus
addikt
válasz
kicsipapucs #16752 üzenetére
Még be kell állitani csak ahogy a lap elinditotta 4200mhz-en van.
-
joshua7
veterán
válasz
kicsipapucs #16738 üzenetére
Szép kör! De irgum-burgum a 3x 3 megás file-okért!
Kérem konvertáld kisebb méretre a jövőben.
Másrészt a ram nem megy jobban, ha már A-Die? -
NFree
addikt
válasz
kicsipapucs #16729 üzenetére
Köszönöm . Lehetett volna jobb . Is de ez is elég .
sajnos oda már kevés vagyok.
Subaruwrc
Sajnos ez a szoporoller nem tudom megcsinálni a win 7 er . w10 próbáltam de ott meg nem megy rendesen a proci a procitesztnél .11 meg hagyjuk meg rosszabb. Ez az alternatíva volt ezzel tudtam . -
NFree
addikt
válasz
kicsipapucs #16724 üzenetére
Ez majd akkor derül ki ha megtudom GPU vagy memória probléma . Meg ha visszautalta a megbeszélt osszeget
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #16720 üzenetére
Amire válaszoltam, bár már látom hogy ddr5 platform volt.
Szerinted pariban vannak egymással? Cpu score-al emelni az összpontszámot, bár listákon jól mutathat. -
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #16718 üzenetére
Abszolút jó a cpu + vga párosítás, (ja nem....) miért nem már akkor ddr5 platform?
Ennek így mi értelme? -
joshua7
veterán
válasz
kicsipapucs #16716 üzenetére
Jó, persze. Amit annak látsz.
Ja, 2500K után én is elvoltam sokáig, mire kijött az, amivel már elégedett voltam 13. generáción.
-
NFree
addikt
válasz
kicsipapucs #16713 üzenetére
Sajnos nem lett validálva azért próbálkoztam most megint
, úgyhogy a hwbot még várat magára egy kicsit .
joshua7
köszi.és mindenki .
-
Laraxior
titán
válasz
kicsipapucs #16694 üzenetére
10 év+ hardvernél azért el is várható
-
válasz
kicsipapucs #16692 üzenetére
Na hát az vicces, hogy mindenféle tuning és tweak nélkül, full alapon jobbat toltam 10900K-val, mint a fenti szétreszelt 5820K-s eredmény. 47.6xx lett, Jön a tuningolás!
-
Laraxior
titán
válasz
kicsipapucs #16692 üzenetére
A 3080 is volt az X58-ban
Bar a 4090nek eleg karcsu lenne, még a pcie4.0 8x sín is keves volt neki, nemhogy a pcie2.0
Holnap tolok egy kis OCt, de eleg meleg van hozza.
Van még egy GTX295 is, de ott nemigazan akar menni a dolog. Felismeri a GPUkat, de nem tudok ra drivert telepíteni. W7-el nem neztem igaz, csak W10-en. -
Laraxior
titán
válasz
kicsipapucs #16689 üzenetére
Koszi, nagy segitseg
Elso nekifutasra az uj 3dmarkot dobtam fel... aztan le kellett szallnom a lóról, mert ezen biza nem fog menni a firestrike... se
...es kellene valami nagyobb cooler a dualGPUra.
#16690 zebra_hun: Nyavalyas merevcsoves rendszerem van.Pedig kiprobaltam volna a 4090et is az UD7ben
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #16686 üzenetére
kíváncsi voltam hogy még működik e a validolás
de szerencsére ja.régi idők emlékére feltöltöttem ja
jó volt vele mókázni ismét -
válasz
kicsipapucs #16673 üzenetére
Megkértem egy srácot az 1700-be aki szokott oc-olni és 4090 gpu-ja van, csináljon egy Vantage-t.
Brutál gpu score jött neki ki.Közben én sem tétlenkedtem, kipróbáltam a W11-et, gpu-ban sokkal rosszabb. A kisebbik, sima 3080 van a gépben, de most 5300MHz uncore-ral nyomattam. Ugyanúgy 6000MHz allcore a proci, azon nem emelek már, 89°C peak volt.
Ez a cpu score egész jó nekem, de jól jönne ehhez egy 4090
Subaru:
Szép, gratula. -
joshua7
veterán
válasz
kicsipapucs #16643 üzenetére
Nálam ugyanazt a ~110e pontot. A CPU1 sokkal jobb volt, nagyjából mint Win11-nél, de a CPU2 nagyon gyengén ment, így a kettő átlagából ugyanaz a 110e jött ki.
-
joshua7
veterán
válasz
kicsipapucs #16633 üzenetére
8/16-ot néztem, de ugyanazt a 110e pontot dobta.
Ki kell tapasztalnom még. -
válasz
kicsipapucs #16630 üzenetére
-
válasz
kicsipapucs #16625 üzenetére
Picit rákerestem, bár fogalmam azért van, ha nem is sok.
NVInspectorban lehet butítani a grafikát, de sok értelme ugyan nincs, mivel valid sosem lesz. Remélhetőleg, mivel így azért nem fair a dolog. Brahiból biztosan jó, hogy mégis mi az amit ki lehet hozni, bár nálam elsődleges, hogy az érvényes is legyen.Battlefield 1942-őt reszelgetem hosszú évek óta, ott a LOD az objektumok részletessége távolság arányosan. Ne legyen um. Pop Up jelenség, ezt a mai hardverekre rá lehet engedni bőven jóval messzebbről. Anno biztos ezzel oldották meg az akkori hardverekre, hogy ne legyen annyira gépigényes.
Visszatérve a LOD-ra, nem nyerő nekem így, validálni sztem szükséges, ha már összehasonlítjuk.
Persze a brahi, fun, az más, de az az is marad.
Windows Tweak-ek, oc a gpu/cpu/ram-okon, az a művészkedés nekem ;) -
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #16625 üzenetére
A LOD inkább a GT2 pontokat tolja meg, sok esetben a GT1-et visszafogja, de összeségében sokat tud dobni.
-
Szinyák
őstag
válasz
kicsipapucs #16621 üzenetére
köszönöm , prociba van még kraft , vga.-nak itt a vége léggel ..
Hétvégén ha lesz időd a másik ssd-re lehet tolok egy win7.-t -
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs #16604 üzenetére
Hát ez mázli de remélem nem ennyi a vége, csak nem bírom hűteni, most nincs vizezve, ezért csak 5,3-al megy, de ez is felesleges jelenleg, néha egy kis dirt2 befigyel.. oda elég alapon is..
1080ti sli-m már nincs, szóval hajrá!
-
válasz
kicsipapucs #16599 üzenetére
W7 az megy, bár az ultra light azt nem teljesen vágom, kopaszítás szintén megy, van ssd-m, ezzel nem lenne probléma. A driver binnelésnek utána kell olvasnom, mert bocs, én új vagyok az oc világban, ezt nem tudom mi. Minden vacakot letiltok biosban, csak a Resizable Bart nem.
Azt tudja valaki mi az a 3dmark opció a biosban? Nem vettem észre semmit amikor kipróbáltam. A W7 light és a driver binnelésről adhatnál némi infót, de csak ha lesz rá időd. Én nem vagyok sietős, az időm is nagyon kevés. (Építkezés, 12 óra munka, asszony, 2 gyerek, kert... ) Szóval van úgy, hogy napokig a gépem sem látom ;)
Persze ha megy
KösziSzerk.: ja, macsek, macsek :D kicsit zavaró tud lenni. Nem lehet sajnos olyat, hogy semmi se legyen.
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs #16599 üzenetére
Tudom minden tuningos fanatikus, hirtelen azt hittem magával beszélget zebra..
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #16581 üzenetére
bug
-
Alister71
nagyúr
válasz
kicsipapucs #16568 üzenetére
A Q6600-ot megköszönném, bár ezt a gépet csak a telken használom, 9800GT-vel.
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs #16549 üzenetére
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs #16551 üzenetére
hja.. ez van, az nagyon jóféle akkor..
az első 5960x-em valóban jobb volt, az 4900 körül ment, de ehhez meg kedvezményesen jutottam hozzá.. -
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs #16549 üzenetére
nem akarom szétküldeni, ez nem sponzor cpu..
-
Laraxior
titán
válasz
kicsipapucs #16536 üzenetére
Igen, ez még a szendvics kártya
Igazából vásárlás után próbáltam beüzemelni, a driver látja, hogy GTX295, a két GPU-t is, de valami nem tuti...
Mondjuk így jártam a 8800Ultrákkal is. 3 is van belőle itthon, abból az egyik kipróbáláskor ment, utána soha többet
A másikon találtam valami sérülést a hátulján, pár kis bizbasz hiányzik róla, de az még megyeget kategória, SLi-ben is mentek.
Meg van az amivel most csináltam a tesztet, elvileg refhűtős Sparkle!!, de rátettem az egyik vacakról az Accelerot.
Szóval ezek a régi kártyák igazi időzített bombák
...és nem mindegyik meg vicc árban. Kb ezért nem akarok GTX690et, meg a két GPU-s ATi kártyákkal sem foglalkozni.
Pedig az 5970 jól ment, és nem is volt annyira meleg. Valaki innen pH-ról vette meg őket. -
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs #16530 üzenetére
Mint a régi szép időkben 580-al?
De akkor küldj nekem is egy 6600-ot tudó 10900k-t.. -
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs #16526 üzenetére
szia! épp 2hét szabin vagyok, gondoltam rendet rakok a pincében, nemrég vettem 2 újszerű 88gtx-et ismerőstől, a terv az volt, hogy azokat letesztelem léggel, ez meg is lett, de emlékeztem, hogy van még egy valahol, hátha össze tudok rakni egy 3way sli-t, keresgéltem, és találtam még itthon 4db-ot..
az egyik nem működik, a többi ok, azokból az egyik egy heatkiller x2 8800 blokkal volt szerelve, az van a képen..
utánajártam hogy lehet egy vmodot összedobni rá, sajnos már alig van kép bármilyen fórumban, de azért összejött..
ja +ban találtam még egy ugyanilyen blokkot is..
később lesz!
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #16519 üzenetére
Na ez már combos eredmény.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #16502 üzenetére
Talán most hétvégén lesz időm a ramok finomhangolására, csak sajnos az MSI bios-a elég távol áll tőlem, az asus-on szocializálódtam. Jelenleg XMP profilban fut.
-
Alister71
nagyúr
válasz
kicsipapucs #16485 üzenetére
Legfrisebb, de valóban VCCNI-it olvassa.
-
arabus
addikt
válasz
kicsipapucs #16481 üzenetére
subaruwrc is tesztelt 3900x-el,
amugy nem vagyok nagy szám csak hobbi
igen lesz még teszt a 3dm2013 topikba tettem be egy kicsit jobb eredményt
ma lapcsere aztán meglátjuk egyáltalán jobb-e mint
a fapad b450,meg van egy uj kit gskill royal. -
arabus
addikt
válasz
kicsipapucs #16479 üzenetére
Corsair Vengeance LPX DDR4 4133 C19 2x4GB
-
arabus
addikt
válasz
kicsipapucs #16476 üzenetére
-
Alister71
nagyúr
válasz
kicsipapucs #16469 üzenetére
De van. i3 9100f, ha lesz kedvem majd megnézem.
Ez csak egy telkezős, retró gépnek készült. -
joshua7
veterán
válasz
kicsipapucs #16465 üzenetére
Nem tudom, mi volt, de mára megjavult.
-
joshua7
veterán
válasz
kicsipapucs #16463 üzenetére
Nem látom a képeket a két utolsó hsz-odnál.
-
válasz
kicsipapucs #16454 üzenetére
Nem bírtam ki, beraktam az RTX 2060-at a 9900K tesztgépbe is:
Elég komolyat tudtam javítani rajta:
P88619
X55560
Procin H100i GTX v2, VGA-n Manli gyári kula lég.
A boost 2130, illetve 2113 MHz voltak, sorban.
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
kicsipapucs #16442 üzenetére
Jajj de ismerős ez az erkélyes dolog, vagy ablakba ki a gép a minuszokban.
Volt olyanom is, ami 5100mhz-en 4 fok volt proci üresjáratban.
7970 lightning is 40 fok fölé nem ment csutkára húzva.
Szerencsére leszoktam erről, mert azóta fázós lettem. -
joshua7
veterán
válasz
kicsipapucs #16403 üzenetére
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
kicsipapucs #16402 üzenetére
Én az R9 200 serial válaszoltam neki
-
Alister71
nagyúr
válasz
kicsipapucs #16399 üzenetére
1150-nél már eldobta. Biosát mivel lehet piszkálni?
-
Alister71
nagyúr
válasz
kicsipapucs #16389 üzenetére
Igen
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #16373 üzenetére
Miért mondasz ilyet?
Én fél óráig szambáztam mikor megláttam. Utána elmentem futni, olyan energia szállt meg. -
Alpi.
addikt
válasz
kicsipapucs #16371 üzenetére
Jofele !
-
Sanyi19
őstag
válasz
kicsipapucs #16338 üzenetére
-
Sanyi19
őstag
válasz
kicsipapucs #16338 üzenetére
Á ez csak egy próba volt. Már nála van a kártya. Mivel az egyik nem saját így nem akartam bántani.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #16335 üzenetére
Nem ismerem (sajnos) ezeket az új procikat, de azt biztosan mondhatom, hogy még egy épített víz sem hoz érezhetően pozitív változást cpu órajel tekintetében. Oda már vagy chiller, de még inkább extrém hűtés kell.
Viszont mint ahogyan írod is, a cpu órajel jelentősen emeli a GT1-2 pontokat. -
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #16333 üzenetére
Bíztam benne, hogy lesz már végre 100K feletti vantage single gpu-s eredmény, de ezek szerint még várat.
-
törölt tag
válasz
kicsipapucs #16304 üzenetére
Szép de az uncore miért ilyen alacsony?
-
Alpi.
addikt
válasz
kicsipapucs #16295 üzenetére
Nagyon jól megy ! Így egészen erős eredményt hozott !
Én is villantok egyet a közelmúlt eseményeiből ! A gép tesztre került hozzám, a proci tuning oldaláról elsősorban, de ha már benne voltam a lendületben, gondoltam futtatok egy-két 3d benchmarkot is a gépben lévő Gt610-es vgaval !
Íme az eredmény ! A procin vízhűtés, a vgan a gyári passzív borda, oldalról egy ventivel megtámogatva !(egyébként Hwbot-on ez a valaha futtatott legerősebb Gt610-es Vantage eredmény, másszóval ez bizony világrekord ! [3DMark Vantage @ Gt 610] )
-
Sanyi19
őstag
válasz
kicsipapucs #16295 üzenetére
Brutális eredmények. Jól megnyomja az új proci.
-
NFree
addikt
válasz
kicsipapucs #16283 üzenetére
Remélem lessz majd időm vele foglalkozni , csak a gép upgrade még várat magára utnna majd megpróbálok javítgatni rajta
-
NFree
addikt
válasz
kicsipapucs #16271 üzenetére
Szerintem van , mert másik platform . S ha nem akar valaki lassu 8-10-12 magost akkor van alternatyíva gyorsabb 6 magos szerintem jol van ez így
Jo hogy mindkét platformot lefedi lassan az intel s nemcsak 1 ami mindent visz .
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #16269 üzenetére
6 maggal nem láttam értelmét 1080tizni. Cpu kb ennyi egyszer próbáltam 5.8-at de cpu 1 végén megállt utána meg elkezdte az egyik magot elhagyni boot közben úgyhogy inkább a dual gpura kezdtem koncentrálni.
2d nem volt most. -
NFree
addikt
válasz
kicsipapucs #16262 üzenetére
Nézegettem az itteni listát botot nem de majd ránézek
. Hogy ugymond a nagyoknak 5960x el 4,5ghz en 7x fölötti a gpu pont , vagy ennyire el lenne maradva 2500K az előbb említett procihoz képest 1 szálas teljesítményben?
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #16257 üzenetére
tápod bírja ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #16254 üzenetére
csak kiadta
-
laragirl83
őstag
válasz
kicsipapucs #16246 üzenetére
Ahhaa, értem, thx.
Nem nyúltam vgahoz, oc edition igaz, vagyis asusek lottek be orajeleket -
Alpi.
addikt
válasz
kicsipapucs #16225 üzenetére
Szép eredmények !
-
NFree
addikt
válasz
kicsipapucs #16225 üzenetére
Gratt
780 sli jó buli
-
NFree
addikt
válasz
kicsipapucs #16220 üzenetére
SZép eredmény így is vga-t megpiszkálva nem futattad ?
-
goro1000
aktív tag
válasz
kicsipapucs #16220 üzenetére
Jó kis procid van.
-
Sanyi19
őstag
válasz
kicsipapucs #16141 üzenetére
Egyel magasabb szorzóval még lefutott, így meg is van az új rekord:
Felette már instabil.
Viszont erre nem tudom mi a magyarázat, véletlen futtattam egy tesztet úgy, hogy a kártya nem volt húzva, csak a proci. Így a cpu score 1000 ponttal több lett. Miért? Aztán felhúztam a kártyát mértem még egyet és szintén 34xxx pont lett...
-
Sanyi19
őstag
válasz
kicsipapucs #16141 üzenetére
Köszi. Valamiért nem szereti a magas órajelet, ha a proci is húzva van. Mondjuk 2133-as ram, de cpu tuning nélkül 2266-on stabil, fentebb nem néztem.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #16131 üzenetére
Szerintem már van annyi tapasztalatod, hogy tudnod kell a feszültség emelésével négyzetesen emelkedik a hőmérséklet, amit el kellene disszipálni a gpu-ról. Na most a gyári cooler alkalmatlan erre. Vízzel is nekem csak chilleres hűtéssel sikerült valamennyire hűtenem. Nem véletlenül nincs áthidalva az a 2 pont gyárilag.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #16131 üzenetére
Kipróbálom, remélem nincs igazatok jones-szal.
erre most nem tennék be nagy összeget. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #16126 üzenetére
léggel amúgy se sok értelme van a + fesznek.általában nem megy tőle jelentősen jobban.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #16126 üzenetére
cpu limit van ott is persze.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #16121 üzenetére
nice
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
kicsipapucs #16069 üzenetére
Igen, alapfeszes alapórajel.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #15950 üzenetére
A cpu megy többet is, de nem ezzel akarok rekordokat döntögetni.A vga viszont léggel elérte a határát, semmi extra dolog, csak asus gpu tweak.
A memória chip mivoltát meg sem néztem, csak hogy említed hogy samsung, míg a legtöbb Hynix-el van szerelve. -
goro1000
aktív tag
válasz
kicsipapucs #15914 üzenetére
Köszi
Igen 24/7 OS, tweak azt nem tudom mi,de LOD az van benne.
5100mhz-en már kék halálozott a win.Az a baj még nincs tapasztalatom az Intel Sandy Bridge tunighoz. -
Lui76
őstag
válasz
kicsipapucs #15886 üzenetére
Nem jöttem rá hogy nyitom ki a mem ablakát külön.
- pedig külön letöltöttem a cpuz progit is az aida-n kívül . -
Retro11
senior tag
válasz
kicsipapucs #15860 üzenetére
Igen valóban elég ritka lapról van szó, elég sokáig kajtattam az internetet, mire sikerült levadászni. Ausztriából.
Csak simán belőttem Day 1 ezt a 3.3Ghz-et és azóta így fut. Kedvedért kicsit felpiszkáltam, ennél jobban a jelenlegi hűtés miatt viszont nem merem.
Csináltam 11-es mérést is, ott 8800 környékén tud. Illetve ilyen CB15 és társait is, lehet összeütök egy írást a szerkezetről. Egyébként számomra egyértelmű miért alacsony a GPU score. Ez a lap csak PCI-E 1.1x tud. Ez van, ettől függetlenül szeressem.
Az a legjobb az egészben, hogy ezek a processzorok ~8 évesek és darabja 6k volt.
-
Sanyi19
őstag
válasz
kicsipapucs #15854 üzenetére
Vagyis egy pár kártya vramját is küldtem már meg rendesen csak előtte meg szoktam nézni, hogy az adott chip mennyire van hitelesítve. Másik gtx960-al húztam kicsit a ramon. Nem gyorsult. Habár annak 1450nél vége volt, pedig ott 2db 6 tűs táp csatlakozó volt és 20 %-al engedte kitolni a tdp-t. Az mégis csak annyit ment.
-
Sanyi19
őstag
válasz
kicsipapucs #15854 üzenetére
Jövőhéten jön bele egy I5-6600. Ez csak ideiglenes proci. Megnézzük a kihajtást is.
Egyszer volt nálam egy VTX3D 5670 Juniper kártya ami ram tuning után kezdett hibázni.
A TDP-s dologra majd az I5-el visszatérek.
-
Sanyi19
őstag
válasz
kicsipapucs #15852 üzenetére
A kedvedért megnéztem.
102-es BLCK-val ok a rendszer, viszont 103-al már nem indul/fagy. A vantage még lefut 1545-ös Boost 2 Clock-al is, viszon 1550-en már nem. A vram-ot nem szoktam húzni (féltem).
Íme az eredmény:
Ez a Palit kártya nagyon jól van összerakva.Minőségi cucc. Kár, hogy a TDP-t nem engedi 108 % felé. Abból fogy ki a kártya.
-
Alpi.
addikt
válasz
kicsipapucs #15845 üzenetére
Kíváncsi vagyok, mennyi lesz még benne !
[Hasonló rendszer]
Az egyik néhol picit erősebb, máshol kicsit gyengébb, de a végső pontszám ugyan annyi. -
Sanyi19
őstag
válasz
kicsipapucs #15830 üzenetére
Nincs mit
Az a poén, hogy a GTX960-at kihajtja, mert a gpu score megegyezik az i5-2500K-s eredményeimével. Tolok rajta teszteket mert pár hónapig ez lesz.
Egyébként nagyon fürge a rendszer, alapjáraton nem veszem észre, hogy a húzott i5 előtt ülök, vagy a 2 magos pentium előtt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
kicsipapucs #15746 üzenetére
Verziot nem olvasod ki belole, csak a gyartot. Az meg ott van a profilomban is. Sima ref., csak SC kivitel. De ennek sincs jelentosege, mivel FC blokk van rajta. Leirtam a 13-as topikban is, hogy nem ertem a GPU-Z foablak reszt. Abbol nem derul ki, milyen orajelen futott a kartya valojaban, kozbeszolt e a TDP limit.
Egyebkent megvettem volna a 980-ast, £150-et kellett volan rafizetnem az EVGA SC-re, meg ugye arra meg blokk is kellett volna. De 3 monitoron az a beallitas, ami eddig jatszhatatlan volt, az azzal is az maradt. Akkor miert verjek el megint £250-et upgrade-re, meg ujra a vizzel is szenvedni. Varok egy generaciot, mert ez nem volt valami nagy elorelepes. Pluszban ref, tehat nem 2x8pin, ai az OC-re is kihat. De nem ref. verzioban csak a Strix kapott FC blokkot, ami egyenlore nem beszerezheto, pluszban meg a Strixnek van egy eleg kellemes felara. Penzben ott lettem volna, mintha beraktam volna meg egy 980-ast, blokkal. Es ha megy az SLI, akkor ott azert van kraft is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
kicsipapucs #15743 üzenetére
Ott a GPU-Z. De GTX980. Sajnalom, hogy amig itt volt a Ti, nem csinaltam teszteket. De nem azt hozta, amit vartam, igy folos lett volna ra egy vagyont kifizetnem, meg kulon arra is FC blokkot vennem, visszakuldtem.
-
trek81
senior tag
válasz
kicsipapucs #15737 üzenetére
-
trek81
senior tag
válasz
kicsipapucs #15735 üzenetére
sorry ezt nem tudtam ...ujra teszt
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
kicsipapucs #15728 üzenetére
kemény a cpu vcore
-
NFree
addikt
válasz
kicsipapucs #15728 üzenetére
Szép gratt
-
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs #15691 üzenetére
szép eredmény, grat!
sajna az enyém már majdnem 2éves, azóta sem jöttek össze úgy a hardware-ek, hogy lehessen ütni vele.. -
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #15649 üzenetére
Ha csak a vga-t hűtöm, akkor célszerű harmatpont környékére hűteni a vizet, így kb 3-4°C-ot emelkedik a vízhőmérséklet egy teszt végére.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #15649 üzenetére
"Másik: idle-ben, 8 fokos vízzel hány fokos a videókártya?"
Kb. 8,5°C.
HGyu
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #15646 üzenetére
Hailea-val, 8°C-os vízzel. Egyelőre módosított BIOS-al megy, de még a fesz a gpu-n csak 1,275V.
Majd LN2 alatt is megnézem.Aventyr:köszi.
-
joshua7
veterán
válasz
kicsipapucs #15628 üzenetére
Szépen megy mind a kettő!
A vga milyen gyártó/típus? -
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #15624 üzenetére
"Nincs jogom kérdezni egy másik fórumtárstól, kíváncsiságból, hogy aztaa, miért pont így járattad, mindig így szoktad, ez a 24/7 setup?"
De van (sőt, ha így kérdezted volna, akkor még szerintem jones965 sem ír vissza), csak te nem így kérdezted, hanem így:
"Single channel 16gb ram es csak 1333-on?
"
Azaz a szemrehányást fejezted ki a sírós-bömbölős smiley-val.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #15616 üzenetére
A Vantage nem profitál a dual-triple-quad channelből, X58-X79 esetén. Sem a RAM órajelből.
HGyu
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #15612 üzenetére
Biztos hogy cpu-z bug.
A memória sebessége pedig nem szignifikáns ebben a benchmarkban.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #15608 üzenetére
Friss win, friss driverekkel (PhysX is), az adott konfiggal telepítve, valamint a legutolsó Vantage verzió még sosem okozott ilyen hibát nálam.
Sandy Bridge esetén ezek szerint nincs elegendő tapasztalatod, mert akkor előjött volna a bitch verzió is. Értelemszerűen nem a nagyonmax alá 20 MHz-cel belőtt bármikor lefuttatom annyin a tesztet értékre gondolok. A Sandy esetén a nagyon stabil - el sem indul között nagyon kicsi az eltérés, ez indokolhatja a fentieket.
UI.: A válaszomban feltételeztem, hogy a szoftveres problémákat már előzetesen kiküszöbölted, azért is csak hardveres ötletekkel álltam elő. Amit meg nem írtál le, azt sajnos nem tudhattam.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #15606 üzenetére
Hát ez olyan logikus. Csodálkozom, hogy nem érted. A magyarázat több lépcsős.
1 - Nem hurrogjuk le a másik topikban segítő tanácsot adó fórumtársat, hogy túl magas xyz fesz, "én mindig sokkal kevesebbet szoktam adni". Lehet, hogy mégsem olyan magas.
2 - Grafikus tesztek után a víz melegebb, így a CPU nem ugyanarról a hőfokról indul, továbbá a grafikus tesztek alatt is van ám terhelés, nem idle a proci, mint n+1 percig a magában futtatott PhysX teszt előtt.
3 - A feszültségeket tényként írod le, azonban feltételezem, hogy ezek csak a BIOS-ban beállított értékek, tehát lehet, hogy nem is annyi volton fut le. Műszeres mérés történt? Lehetséges helytelen loadline beállítás, vagy egyéb ok miatti feszültségesés.
4 - A megadott tünetek sajnos egyértelműen a nem elegendő core feszültségre engednek következtetni! Az ötödk pontra mintegy előhivatkozásként: Sandy esetén még 0,1V-os eltérés is lehet egy adott párpercig brute integer vs. hosszútávú általános terheléssel megtapasztalt stabilitás eléréséhez szükséges feszültségek között. Például WPrime lefut, Mozilla meg több tabbal már üresjáratban exehibával kilép...
5 - Egy szóval sem említed a konfigurációt, így az alapértelmezett potenciális jelöltként az adatlapot vettem alapul a hozzászólás megírásánál.
6 - Nem véletlen hívták és nevezik mind a mai napig a Sandy-t az overclockerek hisztis k*rv@ néven.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #15598 üzenetére
Tőlem vette válogatottan, az 5700-as tesója máig a tulajdonomban.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CPU léghűtés kibeszélő
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest