- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Piftuka
veterán
válasz
kiralytom #40423 üzenetére
Maximálisan megértelek.
Egyébként én is azt mondom, hogy amennyiben van lehetőséged elhelyezni, akkor az elérhető, szóba jöhető legnagyobb méretű tévét vásárold.
A korábbi tévédhez képest annál nagyobb lesz az ugrás képméretben, és alapvetően az elmúlt években ilyen szempontból is nagyon megváltozott a kínálat összetétele.
Az 50 col alatti méretekben jellemzően az összes gyártó belépő szintű modelljét kapod meg.
Ha megírod, hogy mennyit vagy képes és hajlandó maximum fizetni a készülékért, akkor könnyebb lesz választani megfelelőt.
Azzal sajnos tisztában kell lenni, hogy a televízió "en bloc" drága lett napjainkra. Aránytalanul drága, és 200.000 forint alatti árkategóriában tényleg nagyon alaposan körül kell nézni, mert nem sok alternatívád van arra, hogy jó ár/érték arányú, minőségi készüléket vásárolj.
-
Piftuka
veterán
válasz
kiralytom #40419 üzenetére
Arra figyelj, hogy a 49DP600 és az 50DP600 más panelt kapott. Előbbi Direkt LED-es, utóbbi Edge LED-es.
Amúgy technológiailag minden egyéb tekintetben kb. ugyanaz a két készülék.
Ha beleolvasol az itteni TCL topic-ba, akkor láthatod, hogy többen vásároltak ilyen tévét, és elégedettek vele.
Egyetlen komolyabb hátránya az, hogy nem állítható benne a Motion interpoláció. Van egy fix érték, és az segít a mozgás megjelenítésben annyit, amennyi a gyári default beállítás.
(Tech Watcher-ék azt mondják, hogy a gyakorlatban nem látszik a judder úgy, mint ezen az általuk készített összehasonlító videón. Ez a 49DP600-as modell.)
Amennyiben a Telekom hivatalos viszonteladó, akkor 5 év garancia jár ezekere a tévékre. (A TCL annyit ad.)
Őszintén szólva 50 colos méretben, VA panellel, 80.000 forintért ennél jobb vételt nem is tudok.
(Tényleg 80.000 forint alatti áron adják ezt? )
És ahogyan fentebb említettem az LG palettájáról is bátran választhatsz a 7xxx szériából (a 8-asok már nem kerülnek ki). Hiszen - mint írod - most is egy LG tévét váltanál, tehát nyilván abszolút tisztában vagy az IPS technológia minden előnyével és hátrányával.
-
Piftuka
veterán
válasz
kiralytom #40413 üzenetére
"Úgy olvastam, hogy már a Hisense gyártja a Toshibat is."
És a Vestel is. Ugyanis a Hisense féle felvásárlás nem érintette a korábban értékesített liszensz jogokat, ezért a Vestel is gyárt Toshiba márkanévvel ellátott saját tévéket az európai piacra. (USA-ban pedig a Compal.)
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Hisense féle tévék egyáltalán eljutnak-e ide Európába, valamint arra, hogy ha eljutnak, akkor ugyan hogyan fogja tudni majd megkülönböztetni az átlagos felhasználó, hogy melyik modellt, melyik cég gyártotta!? (Majd bújni kell a két gyártó honlapján információért.)
Egyébként nem akarlak elkeseríteni, de az általad kiszemelt két készülék nem a legjobb lehetőség. Éppen a gyártó miatt. A jelenlegi árkategóriájukban én nem ezeket venném.
Én neked is azt javaslom, hogy a TCL 6-os szériájából, vagy inkább a Hisense 7-es szériájából válassz, amennyiben VA paneles megldást keresel.
Illetve a Panasonic GX700 lehet még jó alternatíva. (Mozgásmegjelenítéseben a három közül a legjobb.)
Amennyiben pedig IPS paneles készülék is szóba jöhet, úgy az LG palettájáról érdemes választani a számodra megfelelő típust; a 7-es szériából.
-
kiralytom
aktív tag
válasz
kiralytom #40412 üzenetére
Amivel "megversenyeztetném" az a Toshiba 49U2963DG. Erről esetleg valakinek van tapasztalata , véleménye. Kerestem magáról az oprendszerről is videót, hogy legalább viszonyítási alapom legyen de egyelőre nem jártam sikerrel. Úgy olvastam, hogy már a Hisense gyártja a Toshibat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest