Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz bexinho23 #38161 üzenetére

"Köszönöm ezt a tartalmas leírást, elgondolkodtattál. Lehet érdemes lenne kicsit többet rászánnom. Végülis 150e van jelenleg TV-re félrerakva, talán a másik felét hitelből megoldható (bár eddig nem voltam híve a hitelre vásárlásnak)."

Igazán nagyon szívesen! Ha adhatok egy tanácsot, hitelre csak akkor vásárolj, ha minden további nélkül bármikor ki tudod fizetni a teljes összeget!

"A "megfelelő minőségű HDR"-t amúgy mi alapján lehet megtalálni? Számokkal mérhető?"

Olyannyira mérhető, hogy az arra létrehozott szövetség az ún. "Ultra HD Premium" szabvány megteremtésével, illetve a kötelezően teljesítendő technikai paraméterek megadásával kívánta, illetve kívánja biztosítani a garantált HDR élményt a televíziók világában.

Érdemes végigolvasni a részleteket, és tudni azt, hogy mindez - sajnos - nem garantálja a kifogástalan HDR élményt, amit a HDTVTest oldal szakértője Vincent Teoh részletesen bemutat az alábbi videóban.

Mindazonáltal, ha a tévé nem teljesíti az "UHD Premium" sztenderdeket sem, akkor tökéletes HDR élményt már eleve nem várhatsz tőle.

A HDR látványtól ugyanis a színárnyalatok, valamint a fény/árnyék dinamika minél tökéletesebb reprodukcióját várja el az ember. Mindehhez az alap az "UHD Premium" sztenderd teljesítése, és a technológiák megfelelő alkalmazása.

"Panasonic-kal még nincs tapasztalatom. Mennyire minőségi ilyen alacsony árkategóriában a LED tévéjük? "

Őszintén szólva egy ilyen méretű tévé esetében a ~250.000 forintos ár szerintem arcpirítóan magas, legyen szó bármely gyártó bármely modelljéről.
    Sajnálatos, hogy a TV "trendek" és az árak oda jutottak, hogy a belépő szintű 4K modelleket lehet megvásárolni annyiért, mint pár éve a bőven felső-közép kategóriás modelleket!

Mindazonáltal nyugodt szívvel az EX700e alatt nem ajánlanék Panasonic tévét. Ez képvisel még olyan általános(an jó) képminőséget, ami miatt azt lehet mondani, hogy ebben az árkategóriában jelenleg a legjobban megéri az árát. A beszámolók alapján a termékben felhasznált anyagok is nagyjából eddig a szintig mutatják a kiváló minőséget. (Ebben egyébként élen jár a cég a piacon.)

Arra felhívom a figyelmedet, hogy a Media Markt webáruházából is tudsz vásárolni, így nem feltétlenül kell mellőznöd őket, ha már korábban is őket preferáltad.

• TCr

veterán

válasz bexinho23 #38161 üzenetére

A "megfelelő minőségű HDR"-t amúgy mi alapján lehet megtalálni?

Tesztekben olvashatod.

• Piftuka

veterán

válasz bexinho23 #38156 üzenetére

Az a helyzet, hogy sajnos ennyi pénzből valamire való HDR képességű televíziót nem fogsz találni! (Ahhoz felső-közép kategóriás, vagy csúcs kategóriás tévét kellene venned, ami valódi 10 bites panelt kapott, fejlett elektronikát, viszont szignifikánsan többe kerül.)

Kisebb, vagy nagyobb mértékben kompromisszumra fogsz szorulni. Bármelyik LG modellt ajánlanám is, a lényegen nem változtatna.

De, ha első sorban játékra és filmek megtekintésére használnád, valamint kicsit tudsz növelni a rászánt összegen, akkor a Panasonic 50EX700 készülékkel jól jársz.

Ebben a kategóriában, mindent összevetve az egyik legjobb, ha nem "A" legjobb készülék.

Input lag szempontjából bajnok, jó a mozgásmegjelenítése, remek VA panelt kapott, és SD, HD, valamint 4K tartalomnál is szép képet ad. (HDR képessége is van, de mint említettem, abban azért korlátozott.)

Ebben a hozzászólásomban leírtam az erre vonatkozó véleményemet.

Én a magam részéről ott tartok, hogy lassan a Media Markt-on kívül máshol nem vásárolnék. (Az Euronics lejáratta megát előttem.) A hivatalos forgalmazók közül még az Auchan és a Tesco jöhet szóba.

Egyébként a fent említett Panasonic most éppen a Media Markt-nál a legolcsóbb. Lehet azért ott jó akciókat találni, manapság szinte minden héten.

Új hozzászólás Aktív témák