- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5oultrain
aktív tag
válasz
#94529552 #30552 üzenetére
Sziasztok!
Roppant ritka és egyedi kérdéssel fordulok hozzátok.
Szeretném lecserélni a tv-t. Jelenleg egy samsungot nyúzok, de már idegesít a felhősödés.
Tehát 40" tól keresek egy felhősödés mentes, jó ár/érték arányú, tvét max 230 e ig.
Leginkább filmnézésre, játékra használnám. Okoskodó és 3D mód nem fontos.Köszi előre is!
-
Imi1981
veterán
válasz
#94529552 #30528 üzenetére
Akkor nekem nem kell semmit csinálnom?Kosárba van már és mitatja a végösszeget 165 299 Ft .Akkor nekem most nem kell semmi kuponokkal foglalkozni csak megveszem és kedvezményes áron kapom?Bocs ha értetlen vagyok de most nagyon izgatott vagyok és nem tudok koncentránli.
Felhívtam őket és már tudom !Nem kell foglakozni kuponokkal.
-
Acheron
őstag
válasz
#94529552 #30520 üzenetére
Amennyire utánaolvastam, a készülékek képminőségét a legtöbb helyen dícsérik. Amit viszont szinte mindenhol nehezményeznek, az az Android oprendszer. Ez valóban ennyire problémás? (fél perc bekapcsolási idő, fagyások a menüben, stb)
Alapvetően nekem médiaboxon lóg a TV, a saját távirányítója csak külső forrásról (HDD) való lejátszáskor lenne használva, de egy kicsit riaszt, hogy ilyen árú készüléknél egy nem túl gördülékeny menüvel kelljen küzdeni. Van esetleg valakinek ezzel személyes tapasztalata? -
Osynho
addikt
válasz
#94529552 #30496 üzenetére
Igen, a Philipsekkel kapcsolatban olvastam pár negatív véleményt. A mall-nál tudnám levásárolni a mostani tv-m árát, ami dirty screen effectes. Sajnos ennyiért nem kapok semmi hasonlót és semmi garancia rá, hogy a cserekészülék jobban szerepel. Úgy tűnik beszoptam.
Acheron: Miért lenne valószínűtlenül közeli a 2m? Nézz meg egy jó minőségű full hd-s filmet ilyen távról egy 50"-os full hd tv-n, vagy a mostani 40"-oson ~1,6m-ről. Vannak tesztábrák, amikkel megfigyelheted, a szemed milyen messziről képes megkülönböztetni a részleteket, honnan kezdenek összemosódni a 1 képpont szélességű vonalak.
-
Osynho
addikt
válasz
#94529552 #30463 üzenetére
Persze, keressen ilyen tv-t (végre valaki nem a túlszaturált mese képi világot szereti) én csak annyit jegyeztem meg, hogy az a Dell egy nagyon jó monitor, de másra való, mint egy tv, nem feltétlenül kell ugyanazt a képet keresni, érezhetően kevés a kontraszt, amit tud. A színeken lehet segíteni állítgatással, kalibrációval, a szürkés feketén nem nagyon.
-
Imi1981
veterán
válasz
#94529552 #30403 üzenetére
"A Sony-hoz a márkaboltokban lehet hosszabbítást venni, esetleg még a sony honlapján"
Ez érdekelne ha tudsz róla többet, hogy is van. Ez akkor most nem a boltokban fellelhető extra garancia? Ha nem akkor mely üzletek a márkaboltjai (a Sony központi szalon gondolom az)? -
-
ezso
tag
válasz
#94529552 #30369 üzenetére
"Aki rugózik, az te vagy tipikusan, mint máskor ugyanitt."
Mint máskor ugyanitt? Mi van??? Ezt a mondatot kicsit nehezen sikerül értelmeznem.
De tudod mit? Igazad van!
Ha meg valakinek a témába vágó készülékekkel kapcsolatban lesz kérdése, arra szívesen válaszolok, legjobb tudásom szerint.
Vitatkozni meg nem kívánok senkivel, de véleményt, tapasztalatot szívesen megbeszélem laikusokkal és hozzáértőkkel is. -
ezso
tag
válasz
#94529552 #30365 üzenetére
"Veled meg nem fogom a továbbiakban megvitatni, mert te úgy is csak véded a mundért."
Sajnos tipikus hozzáállás, ha elfogy az észérv. Mellesleg nem védem a mundér becsületét, csak száraz tényeket és tapasztalatokat írtam. Itt mi lenne a hasznom abból, hogy foggal-körömmel ragaszkodok valami helytelen állításhoz?
Én egy kérdésre válaszoltam, semmi több. Nem vitatkozni jöttem, csak reagáltam a válaszodra.Az, hogy Téged "nem győzött meg" egy teljesen szubjektív kijelentés, tartalom nélkül.
Az, hogy Te rugózol az 1 vs 2 év garancián, az a szíved joga.
A vásárlónak pedig szíve joga eldönteni, hogy mit választ!Magyarországon 1 év a kötelező garancia, a többi adható.
A „garancia” jogintézménye. a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet határozza meg, hogy mely új tartós fogyasztási cikkekre terjed ki az eladó jótállási kötelezettsége. E termékekhez köteles a forgalmazó (eladó) jótállási jegyet mellékelni. A jótállás időtartama egy év. Fontos kiemelni, hogy a kötelező jótállás kizárólag a Magyarország területén megvásárolt új tartós fogyasztási cikkekre terjed ki, azaz külföldön megvásárolt termékek meghibásodása esetén a kötelező jótállásból eredő jogokra fogyasztóként nem hivatkozhatunk.Természetesen én is a minél több garancia pártján állok és ez egyéni döntés, hogy megéri-e többet fizetni, több garanciáért.
-
ezso
tag
válasz
#94529552 #30358 üzenetére
Kedves Pumma!
Igen, tisztában vagyok, hogy nem javasoltok noname tévéket (ezért válaszoltam én a kérdezőnek), de mint hogy a kérdéseimre konkrétan nem válaszoltál, vélelmezem, hogy nem is ismered az említett tévéket, sőt az életben nem láttad őket működés közben.
Magyarul fogalmad nincs az adott tévékről, de (néhány "szakértővel" együtt) csípőből lesz@rozod őket és nem javasolt kategóriába helyezed.
Ne ez a szomorú!
Mellesleg a világ 3. Európa legnagyobb tévé gyártójáról beszélek/beszélünk.Azt hiszem nem szükséges visszaolvasnom, mert 8 éve jelen vagyok a PH-en és olvasgatom ezt a topicot is, csak nem írkálok ide, főleg olyan témában, amihez nem értek.
"Rendben húzzuk ki a listáról, van helyette másik megbízható típus..."
Ez most komoly? Tehát ha Samsung, LG, Sony van ráírva, az már egyenlő azzal, hogy megbízható, minden más meg nem az?
Tehát személyes tapasztalatod, hogy az általad ismert(?) márkák csak mennek és mennek, mint a Duracell nyuszi és a Vesteles tévék sorra rogynak le körülöttük?
Ne ne már....A Smart a legjobb marketing fogás.
Lényegében egyetértünk, bár van 1-2 használható funkciója, de tévén én sem neteznék.
Azonban a Samart és nem Smart tévék között a Vestelnél kb. 5 ezer forint különbség van.
Nagyon felesleges dolgok még, szerintem a 3D és egyelőre a 4K-UHD.Végül: nem mindenki akar, még többnek nem telik csúcs tévére, oda jó alternatíva lehet, egy "márkás" alsó kategóriával szemben!
-
ezso
tag
válasz
#94529552 #30356 üzenetére
"Azok közül egyiket sem."
Kedves Pumma!
Megkérdezném, hogy az említett tévék közül melyiknek láttad a képét?
Melyiket ismered kívül-belül?A Samsung 4000-es sorozatot (amit ajánlgatsz) bontották már ki előtted?
Érezted a dobozból kitóduló gagyi műanyag bűzét és láttad az abszolút színhelytelen képét?
Mellesleg egyik sem Smart tévé, drágábban... -
z123456789
addikt
válasz
#94529552 #30262 üzenetére
Grrrr!
Megőrülök az ősöktől.
Nos, akkor most már szinte mindent tudok.
Feltenném az utolsó kérdést, mert többet nem vagyok hajlandó foglalkozni vele.
Szeretnénk egy TV-t ami a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
-DVB-S tuner
-107 cm (vagy nagyobb)
-smart funkció
-LG legyen
-140 000 Ft a keret
Ebben az esetben ez a legjobb választás?(Vigyázat ez már egy negyedik modell!
)
-
z123456789
addikt
válasz
#94529552 #30257 üzenetére
De jó hogy nem értek el telefonon.
A felhasználás célja egyébként UPC műholdas STB boxos összeállításban lenne. Az hogy van benne műholdvételre alkalmas tuner, az csak annyit jelent hogy CI kártyával lehetne használni a műholdas sugárzást és nem kellene STB igaz? Viszont STB-s megoldásnál így is működni fog a műholdas sugárzás nem?Azt is tudná valaki linkelni hogy mi mit jelent a típus nevekben? Az első szám gondolom a collt, de a többivel meg vagyok lőve. Csak azért kérdezem, mert ha midnen kötél szakad, bemegyek a boltba szívesen elmagyarázom az eladóknak a betűk jelentését.
Összehasonlítottam a 3 típust, jól látom hogy a két olcsóbb típusban nincs is Smart funkció? Csak mert ez is egy indok volt a boltban ajánlott mellett hogy abban már van Smart funkció.
Illetve az 5610-ben nem írja a DVB-S funkciót. Ez a már fent említett CI kártya esetén fontos csak ugye?Illetve mit jelent az a PMI szám?
A táblázatban a 630v-nél azt írja az egyik sorban hogy 3db HDMI van, a következőben pedig nem jelöli. Most akkor van HDMI?
Vagy egyszerűen csak hiányos az LG oldala?
UTP kábel csatlakoztatási lehetőség nincs ugye? Van megoldás esetleg valamilyen hálózati (mondjuk NASról) lejátszásra?Elnézést ha hülyeségeket kérdezek, és hogy hosszú lett a hsz.
-
z123456789
addikt
válasz
#94529552 #30062 üzenetére
Sziasztok!
Úgy néz ki nagyon is aktuális a téma. Az LG 42LF5610-et ajánlottad korábban 100 000 Ft körül. Szüleimnek kellene a készülék, és ma voltak a hozzánk közel eső műszaki boltokban. (Győr) A Euronics-ben konkrétan rákérdeztek erre a típusra, és azt mondták nekik hogy ez egy tavalyi modell, ebből nem tudnak adni, viszont helyette van egy idei modell ehelyett.
LG 42LF561V Ő volt az. Ami azt jelenti, hogy már nem csak 100e a keret, mert elhozták volna, ha én rábólintok. (De nem voltam elérhető.)
A dolog pikantériája hogy nem szeretnének internetről rendelni, hiába mondom, hogy 10 000-eket spórolnának.
Szóval ez a TV jó típusnak számít?
Illetve, akkor már ha tudnátok megbízható webshopot ajánlani (hátha be tudom adagolni a netes rendelést), azt is megköszönném....és akkor már továbblépek: 139 999 a keret.
Samsung kizárva. -
z123456789
addikt
válasz
#94529552 #30062 üzenetére
Tehát akkor 100-ból ő lenne a legjobb választás ugye?
Szerintem teljesen jó, most 68 cm a képátló, és képcsöves.
Köszönöm. -
Pancsermeste
őstag
válasz
#94529552 #29826 üzenetére
Nos, nehéz megfogalmazni. Igazából szinte ugyan olyan jól látható a kép oldalról is, mint egy IPS panelnél, csak míg az IPS megtartja a színeket és inkább csak besötétedik, addig az enyém (azt hiszem CMO S-MVA Edge LED) éppen fordítva, inkább kivilágosodik a kép, olyan, mintha a gammát feltolnám. Ebből a szempontból jobban tetszik az IPS, mert kicsit zavaró ez a gammásodás, ráadásul már a merőleges nézési síktól kb. 30 fokos eltérésnél már észrevehető. A Samu PSA-nál is ugyan ezt látom, de annál kicsit nagyobb szögben jelentkezik, és kisebb mértékben világosodik ki. Persze minimális a különbség, meg szubjektív is, az is lehet, hogy csak be-kép-zelem. Viszont az biztos, hogy szemből nagyon szép a képe az enyémnek is, LCD-hez mérten meglepően kontrasztos. Nem bántam meg, hogy nem LG-t vettem (leginkább sötétben TV-zek), de azt sem bánom, hogy nem Samu paneles.
-
Imi1981
veterán
válasz
#94529552 #29809 üzenetére
Szia! Tudsz tanácsot adni ,hogy a kettő közül melyik a jobb?Képminőség és mozgóképfelbontás érdekelne fvőleg meg ,hogy van e valamelyikbe mozgásjavító(mindig elfelejtem a nevét) ? Van még két tévé amin gondolkodom a sony kdl-40r450 és a sony kdl-40r550 ha esetleg ezeket is ismered akkor ezekről is szivesen fogadok véleményt. Kösz előre is !
-
blakey
titán
válasz
#94529552 #29796 üzenetére
Nem azért megy üzleti módban, mert előírás, hanem a gyártók az eladásra is gondoltak és létrehoztak egy olyan üzemmódot amit egyszerűen be lehet kapcsolni és nem zavarja az otthoni használatot, mindegyik gyártónál más, van ahol összehasonlító demók mennek, van ahol egyéb "finomságok" mennek, tehát nem kötelező abban a módban használni.
-
dni
őstag
válasz
#94529552 #29780 üzenetére
Köszi, az itteni topic Info nekem valamiert nem nyílik ki több böngészőből sem, a második link is az LG oldalára mutat, így megköszönném, ha mégegyszer belikelnéd. Azt lehet tudni, hogy milyen előnyei, hátrányai vannak egy h6400hez képest a 3D-n kívül?
Ez már idei model? A weboldalán túl nem sok infót találtam róla. -
Imi1981
veterán
válasz
#94529552 #29629 üzenetére
Lehet. Régebben olvastam valahol, hogy LG és Samsung panelt is használnak de már nem találom. De most olvastam, hogy az sd adásokkal rosszul bánik(mert nincs benne jó kepjavitó, zajcsökkentő) és azért sok sd adás van sajnos,persze azért kipróbálnám én is. Ha biztosan tudnám, hogy van va paneles lehet érdekelne, de ha nincs akkor inkább használtan veszek Samsung /sony/vagy panasonicot. Elég sok van 70 körül, csak december felé is legyen.
plaszy csak az a baj, hogy azokból a sok hsz-ből se derül ki, hogy va vagy ips.
-
plaszy
őstag
válasz
#94529552 #29629 üzenetére
A topicjában rákeresve kb. az: itt lehet elolvasni őket.
-
Tukolp
aktív tag
válasz
#94529552 #29616 üzenetére
Most amúgy hogy nézem a szériakiosztásokat szerintem nem fogok megállni a J5xx-nél hanem legalább az általad ajánlott J6xx-es szériát veszem célba, ez már középkategória, szóval elméletileg jobb mint amit én néztem a J5500-nál.
Még 1x köszi, sokat segítettél, legalább msotmár van valami támpont amiből ki tudom következtetni a betűkből hogy mégis azok mit jelölnek
-
-
Tukolp
aktív tag
válasz
#94529552 #29612 üzenetére
nightshadow - Pumma köszi az infót.
Pumma nem emagon venném, csak információ képpen küldtem onnan a linket. Medimartkra gondoltam, mert most épp le van árazva, és nem tűnt rossz vételnek. Igaz laikus vagyok a témában, sajna.
Vagy akkor ha ez a készülék épp nem "oylan jó" esetleg tudnátok ajánlani nekem egy oylan készüléket ami megfelel a " követelményeimnek" ?:
Körülbelüli 150 000 Ft-os értékben ( +/- 10 000 Ft ) nem probléma, magas frissítéssel 100Hz+, és legalább legyen 43 "-os legyen, jó kontrasztarányal, esetleg maradhat Samsung vagy Sony, LG-t nem szeretem.Köszönöm a válaszokat.
-
dewil666
őstag
válasz
#94529552 #29559 üzenetére
Szia!
Köszönöm az infót!
Nem is gondoltam hogy a Sharp tv-k nem ajánlottak.
Samsungról többen is panaszkodnak ismerőseim közül.
Az Lg az jó lehet viszont elég sok van a piacon 90-120e ft között (ha esetleg nem az általad ajánlottat nézzük) vagy azok nem ajánlottak?
Még néhányan a Sony-t, Panasonic-ot mondják jónak.
Esetleg a 3 márka közül maradjon az amit ajánlottál fajta és típus? -
soldi3r
veterán
válasz
#94529552 #29474 üzenetére
Kozben ratalaltam.
(#29476) Ciccuka, Nanana! Mi gyartottuk bele a paneleket.
-
balikabo
tag
válasz
#94529552 #29337 üzenetére
volt szerencsém beszélni 2 használóval is és csak jókat mondtak róla, valamint elmentem Media-ba és ott megnézhettem működés közben, összehasonlíthattam többi márka többi típussal, az eladóval együtt egyértelműen ezt választom, ő is erre teszi a voksát úgy hogy ő először a 299 ezres samsungot mutatta(samsungos eladó volt) de mikor mutattam neki hogy neten ezt néztem ki rögtön rávágta hogy ez baromi jó tv és csak ajánlani tudja. Gondolhatod hogy pedig neki az lett vola az érdeke hogy a 299 es samut sózza rám nem a 260K-s LG-t. Szóval eddig 3 ember abból 2 használja és mind jókat mondott rá, + személyes tapasztalat is ez mellett szól. Lehet hogy az előttem szólók szerint az egy "hiteles" teszt oldal, de én inkább abban bízom amit én látok és hallok/tapasztalok. Ez mellett mi döntött részemről? Ez:
-124 cm
-3D
-1000HZ UCI
-IPS
-2160i/1080i/2160p
-HEVC Codec: 4K 60P, 4K 30P, 2K 60PEzek mellett megnéztem temérdek videót és véleményt róla, de egyik sem írta azt hogy "legócskább, legbénább" hanem mind jó választásnak tartja(magánemberek feltöltött videói)
Szóval engem meggyőzöttAz hogy pár ember szerint meg szart veszek az legyen az ő gondjuk én meg majd élvezem a TV-met
engem csak ez zavar: "A linkelt tesztoldal az egyik legelismertebb, leghitelesebb a világon.
Sikerült kiválasztanod a létező legvacakabb, legpocsékabb tévék egyikét és nem hagyod magadat lebeszélni róla." mert ez nem igaz, a sok utánaolvasás után azt kell mondjam tévinformáció és vagy valamiért utálja az illető az LG-t vagy nemtudom de minden más oldal, teszt, fórum jókat mond róla.
Biztos bennem van a hiba -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
#94529552 #29299 üzenetére
Még valami.. Ebben a kategóriában (100K-ig) ugye ne nagyon álmodjak dupla tunerről?
Az lenne a legjobb, ha egy felvevős upc dobozt is totál ki tudnék váltani. És annyiban változtam agyilag, hogy azért legyen meg a 1080p. Első körben csak egy külső HDD és egy PC lenne rádugva (HDMI), ha nem túl sok a felára a dupla tuneres, time shiftes, felvevős és közben mást nézős tudásnak.
USB-ből minimum kettő kéne (HDD + alkalmi pendrive), illetve ezekben mennyi kakaó van? Egy Raspberry Pi 2-t meg tudnak hajtani? A TV kikapcsolásával marad feszkó a USB portokban, vagy esetleg ez állítható? Hirtelen rákeresve 0.5A és 1A portokat írtak valahol, az 1A már elvileg elégnek kéne, hogy legyen, ha nem gyilkolnám a MálnaPC-t azzal, hogy a TV kikapcsolásával rendszeresen kirántom alóla a tápot.. akkor inkább kapna egy normálisat (plusz konnektor, plusz madzag a látótérben, ezt szeretném elkerülni). Neki majd kell a második HDMI, és bár ennyit az olcsóbbakra is szoktak tenni ahogy elnéztem, azért jó lenne ha nem dugnám egyből tele, kéne a 3 db belőle, CEC-cel, hogy a Pi-t is kommandírozhassam egyszerűen.
Így végül is az ethernet port nem is fontos, amiről eleinte azt hittem kelleni fog.
-
balikabo
tag
válasz
#94529552 #29299 üzenetére
Megszületett a nyertes időközben
csak jót olvastam és láttam róla szóval ez lesz: LG 49UB850
-
utgyuru
aktív tag
válasz
#94529552 #29259 üzenetére
Köszi, közben itt nézelődtem ezzel kapcsolatban.
Min 48"-os, DLNA-képes FHD-t szeretnék venni, ezen felül a 3D, UHD, Smart az marad "jó ha van"-nak.
Ezeket gyűjtöttem ki:
Samsung UE48H6200
LG 55LM670
LG 50LB670V
LG 49UB820
PANASONIC TX-48AS640EAz első két LG-nél nagyban imponál a még nagyobb méret. Ha jól láttam, a kettő között a méret mellett a webOS a különbség. Az LG smart TV-eit nem ismerem, ugyanakkor ha már smart, a ratyi szoftver eléggé fel tud rántani (most egy régi Samsung Smartom van, és rühellem).
A LG 49UB820-t az UHD miatt választottam be, ugyanakkor ezek a szállítási sérült boltok nekem eléggé taszítóak.
Viszont ami miatt a Samsung tetszik, az a 2 év garancia, míg a többinél csak egy van, ráadásul ha jól tudom az Aqua-nál lehet még pluszba is kötni, az LG-ktől főleg emiatt félek.Ezekkel kapcsolatban, meg úgy általában tudnátok véleményezni, segíteni? Más modellekre is nyitott vagyok, csak most gyorsan ezeket találtam. Árban kb ebben a sávban mozognék, kicsit lehet ez rugalmas ha adott modell annyival többet nyújt.
-
ANDROID???
addikt
válasz
#94529552 #29240 üzenetére
Lehet, hogy innen vették az adatokat (támogatott képernyőfelbontás)... A Philips, 75 alatt van.
Az a baj, hogy egy adott helyről tudom venni és ott a Samuk és LG-k magas áron vannak, és a keret is sajnos leszabályozott.. -
gahor72
aktív tag
válasz
#94529552 #29155 üzenetére
Szia!
Nem viszem vissza mert nagyon szép a képe,és ami ritka a hangja is tök jó.(Fel is szabadult egy LG soundbar)
Egyébként meg a használatijában benne van minden,nem zsákba macskát vettem,csak Én balga azt hittem,ha az L5 le játssza,akkor a jobb,drágább L7 is,szóval nincs hibája.
Van media player nézzük azon keresztül,vagy a hálóban a LG LM640s-t.
Kinéztem magamnak egy Qnap TS-251-es NAS-t.ezen van HDMI port is,úgyhogy kiváltja a mostani NAS-t és a media playert is.
Annyi a távirányító,hogy keresgetnem kell mit mivel,hogyan.
Abban bízok,hogy majd az oroszok kitalálnak valami,úgy is a spájzban vannak mindig.
üdv
-
gyeniko
őstag
válasz
#94529552 #29155 üzenetére
Sony azzal "lőtte lábon" magát először, amikor a piaci igényeket nem felismerve (vagy éppen felismerve, de elutasítva) töretlenül gyártotta a "buta" DVD és CD lejátszókat, amelyek nem játszották le az írott lemezeket (vagy bizonyos fajtáikat), csak a gyáriakat. Gondolom, hogy nem én voltam az egyetlen, aki más gyártónál keresett megoldást. Mire föleszméltek, értékesítési volumenben messze elhagyták őket a koreaiak. Részben ma is így gondolkodnak, látszik is a számaikon.
A "globális" átlag fogyasztó igenis igényli a gyorsan, jól használható smart és média lejátszó funkciókat a TV készüléken. Én azt gondolom, hogy a 2 nagy koreai gyártó értékesítési számai is ezt igazolják vissza, mert - ha lehet hinni az itteni hozzászólásoknak - a kép minősége önmagában nem terelheti feléjük a sok-sok milliónyi vásárlót. Persze, a globális fogyasztók nem ezen a fórumon szocializálódnak... -
blakey
titán
válasz
#94529552 #29129 üzenetére
Bizonyíték neked? Minek? Majd ha bizonyítod a szakértelmedet, talán, addig semmi, amúgy szórakoztató vagy mindaddig amíg nem személyeskedsz.
(#29128) lorinser
Az ajánlott távolságból látható, max. van aki nem foglalkozik vele vagy nem zavarja. A passzív 3D-vel is együtt lehet élni, nekem is volt 2 évig. Ha nem látod és elégedett vagy vele amkor nincs semmi gond, az a jó ha valaki elégedett a dolgaival. -
blakey
titán
válasz
#94529552 #29126 üzenetére
Én saját tapasztalataimra hagyatkozom és nem tesztoldalakra, mások szavaira, megint jössz az AS640-el amit nem árt pontosítani 40AS640.
.Légyszíves pontosan idézz, hivatkozz, ha már teszed. Hogy ki fizette le bármelyik tesztoldalt, tesztet, stb, hagyjuk. Én tudom, hogy működik, vannak tesztek is amik bőven le vannak fizetve, olyan is van amelyiket a vetélytárs pénzeli, hogy negatív hangulata legyen a tesztnek. A tesztek támpontok, nem kell mindent tökéletesen elhinni, vannak dolgok amiket nem tesztelnek, a mai világban már általános, hogy ami most nem jó az később jó lehet, vagy fordítva, a firmware frissítési lehetőség miatt. Tehát a 671-es LG most lehet, hogy jó, de a következő frissítéssel bármit tönkre tehetnek, netán letílthatnak és máris adott a szitu, hogy teszteléskor jó volt, most nem az.
-
blakey
titán
válasz
#94529552 #29124 üzenetére
Látszik, hogy semmit nem értesz, én nem gondolom hanem tudom, hogy "lefizetik", benne élek, ún. PR-cikkek, kismillió van belőle és hasonlóan működik, mint egy hirdetés, annyi különbséggel, hogy többnyire "magyarázó" szöveget tartalmaz.
Nézz meg egy 3D-s anyagot egy 55" aktív ill. passzív 3D-s tv-n, természetesen az ajánlott (aktív 3D-hez) távolságból, látni fogod a passzív 3D hátrányát, ennyi. A linkelt szöveget gondolom nem érted, ezért teszed ide, mert amit leírtam az ua annyi különbséggel, hogy az adott modell akkori szoftvere nem kezelte jól a Full HD 3D-t, ettől még a függőlegesen "felezett" 3D Full HD 3D a 1080p miatt. -
blakey
titán
válasz
#94529552 #29115 üzenetére
Pedig úgy van. Azt egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy van akit zavar az aktív de van akit meg a passzív.Aki valamit is ad a jó minőségre az sötétben tévézik, az aktív 3D-t meg sötétben kell nézni, nincs vibrálás. Amiket linkelgetsz, nem független vélemények hanem az LG promoterei által létrehozott cikk, hogy "bebizonyitsák", hogy az övék a jobb, ezt a helyén kell kezelni, értani kell a marketing nyelvét és nem bedőlni minden hülyeségnek. A passzív 3D is ugyanúgy ártalmas lehet gyerek számára, ahogy írtam, a térlátásukat zavarhatja meg.
A passzív 3D felbontása (1920x540p)x2, az aktív felbontása (960x1080p)x2, na most akkor melyik a FullHD? Az aktív. A passzív 3D-t nem lehet nézni az ajánlott nézési távolságból, mert nem elektronika szabályozza a szemre jutó információt hanem a panelen elhelyezett filmréteg, ezáltal a fekete vízszintes csíkok látszódnak, ezért távolabbról nézve eltűnnek a csíkok viszont a részletesség is. Aktívnál ezt elekronika szabályozza ezért nem látni csíkozódást és az ajánlott nézési távolságból is részletgazdag élményt nyújt.
Röviden ennyi a 3D-ről. -
blakey
titán
válasz
#94529552 #29112 üzenetére
"…gyerekeknek nem ajánlott az aktív…"
A 3D nem ajánlott egy bizonyos kor alatt, mert megzavarhatja a térlátást, független attól, hogy passzív vagy aktív. Nekem vannak gyerekeim, kipróbálták a passzív és az aktív 3D-t is, egyikkel sincs semmi bajuk.
Az aktív 3D és a passzív 3D között az a legnagyobb különbség, hogy míg az aktív 3D-t az "ideálisnak" nevezett távolságból, teljes részletességében nézhetjük, addig a passzív 3D-t 2X akkora távolságból nézzük, ezáltal a felbontás részletessége elvész és természetesen nem láthatóak a vízszintes feket csíkok.
Kinek mit tetszik teljesen szubjektív, a fekete (hiánya), kontraszt (alacsony) mind az IPS gyengéi, ezek nem szubjektív dolgok, hanem tények. A színhelyesség, a jó betekintési szög adott IPS esetén, de VA esetén is jelen van, csak annyi a "bibi", hogy sokkal több gyártó készit VA paneleket, ezáltal sokkal könnyebb észrevenni egy-egy hibát ami viszont nem általános.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- Eladó Harman Kardon 2.1 BDS270 házimozi rendszer
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest