- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tukolp
aktív tag
Sziasztok,
Tévét szeretnék vásárolni,
Számítógépre lenne, játékra és filmnézésre kellene,
49-50"-ba gondolkodtam,
olyan max 150 000 körüli összegben,
4k kellene, és 60Hz,
Hangja nem olyan fontos mert vannak hangfalaim.
Lg monitorom van, azt hallotam jók az LG-k igaz ez még most is ? vagyinkább vegyek mást?ÉS mikor érdemes készüléket vásárolni így ár szempontjából ? Gondolom januárban lehet számítani egy kis leárazásra
Nagyon szépen megköszönném a segítséget
-
Tukolp
aktív tag
Sziasztok,
Tévé vásárlás előtt állok és tanácsot szeretnék kérni.
Szempontjaim:
- Leginkább gépre lenne kötve és kijelzőnek használnám, szóval SMART NEM annyira érdekel /ár miatt is/.
- 40-43"-osra gondoltam.
- Ár mondjuk olyan 120 max, de ahogy néztem a nem smart tévék annyira nem drágák.
- Játszanék is rajta, szóval: JÓ FRISSÍTÉS, ALACSONY IMPUTLAG, SZÉP KÉP, ez a 3 legfontosabb.
- Jó kontraszt, ne világítson itt nekem
- Hang se kell hogy jó legyen mert van hangfal, csak a megjelenítés legyen tökéletes.Bármi kérdésetek van szívesen válaszolok,
Köszi a segítséget,
Üdv, -
Tukolp
aktív tag
Sziasztok,
Sürgős segítség kellene, keresztanyámék holnap vesznek tévét, és rám bízták a tanácsadást, de én sajnos egyáltalán nem értek a tévé választáshoz ( csak a 2015-ös samsungokat ismerem ). Ebben szeretnék segítséget kérni, holnap du 3 körül vennék a tévét, remélem addigra kapok választAmit tudok az igényekről:
Ár: 80-100 000Ft
képméret : 72 centi körüli
és még annyit mondtak hogy nem kell semmi smart meg ilyenek, hogy ne legyen okos, nem tudom egyáltalán lehet-e még ilyen készülékeket kapni.
Nagyon köszi a válaszokat előre is.
Üdv, -
Tukolp
aktív tag
Hello
Véleményeket szeretnék kérni az alábbi készülékkel kapcsolatban : Philips 43PUH4900 [link]
Most olvastam a cikket róla, és nekem ahogy néztem megfelelne, hiszen hiányzik belőle az okostévérendszer, a képjavító eljárások egy része, esetenként még a médialejátszó is, nem biztosítja a netes alkalmazások futtatását, nem jár mellé extra távirányító. Mivel Gépre kötném, és kizárólag kijelzőnek használnám játékra-filmre, ezek a hiányosságok engem nem érintenének.
A leírtak alapján érdemes lenne megvennem ezt a készüléket ?
Philips tévék mennyire jók ?
Szabad válaszokat várok, jót, rosszat jöhet minden ami ide kapcsolódhat.Köszi,
-
Tukolp
aktív tag
válasz
#94529552 #30941 üzenetére
1000 hála a tanácsért,
Samsung Tv-ket már mindenhol néztem, szinte fejből tudom hogy melyik tipus mit tud.
Ez az LG IPS paneles ?
Majd keresek róla valami tesztet, hogy milyen játékokon.
Emag csak szemlltetés képpen volt, mert máshol nagyon nem találtam opciót arra hogy ki lehessen venn a SMART funkciót a menüből.
Még 1x köszi. -
Tukolp
aktív tag
Üdv,
Tévé vásárlás előtt állok.
Véleményeket szeretnék kérni készülékvásárláshoz.
Ezen a készüléken gondolkodomhilips LED televízió, 102 cm, 40PFH4200/88, Full HD [link]
Kifejezetten gépre lenne kötve HDMI-n keresztül.
Direkt Non-smart tévét keresek mivel gépre lenne kötve, semmi másra nem lenne használva, esetleg sima tévé adást is néznék rajta, de ez elenyésző.
A lényeg, hogy gépen jól szuperáljonKérdésem lenne, hogy játszani lehet-e majd rajta kis imput laggal (ez fon tos lenne) ?
Filmre megfelel ?
Ez lenne a fő két felhasználás, gépről játék, és gépről film, ezért nem is kell direkt smart tévé hiszen ki sem használnám ezt a funkcióját és egy csomó pénz megspórolok vele.
Méret olyan 40-43" körül sztem elég.Ha esetleg tudtok másik tévét ami megfelel az elvárásaimnak, nyugodtan ajánljátok
Köszi a segítséget.
Tukolp. -
Tukolp
aktív tag
Köszönöm a segítséget Batib, Pumma,
Igazából azt néztem, hogy ha egyszerűbb felhasználásra vágyom akkor lehet hogy elég lenne a 48 JU6400as.
Mivel a kontent nagy része amit használnék az gépről menne rá, kérdés hogy impit laggban melyik a jobb készülék.
Az említett tulajdonságokra, mint a dupla tuner és 3D, local dimming igazából nincs is szükségem.
Smart touch távszabi, na ez viszont tetszik, igaz gépnél ez sem kellene annyira.
-Tetszenek amúgy az LG dinamikus színei is, volt alkalmam megnézni, boltban, igaz néhol már túl aktívnak, erősnek tűntek a színek.
Ami nekem kellene egy minnél jobb képpel rendelkező 48"os 4ks kijelző -
Tukolp
aktív tag
Akkor igazából közöttü lényeges különbség ? ami nagyban befolyásolná a képminőséget ?
Az a baj hogy pár kifejezés amit felsoroltál nekem nem túl skoat mond, de utánanézek, hogy mi-mit jelenthet.
3D annyira nem izgat, sőt állítólag nem is olyan jó.
one connect box, local dimming, ultra clear panel, dvb-s2 tuner, micro dimming, na ezenek olvasok utána -
Tukolp
aktív tag
Üdv mindenkinek
Lenne a egy nagyon fontos kérdésem.
Mégpedig az hogy mi a különbség a két készülék között? Miért kelrül az egyik a másiknál majd 100 ezer forintal többe ? pedig direkt elolvastam, az adatokat, és nagy különbséget nem találtam.
tv 1 : 48-JU6400 [link]
tv 2 : 48-JU7000 [link]Köszi a válaszokat
-
Tukolp
aktív tag
válasz
kadet93 #29730 üzenetére
Hát most a HU6900-ról én is letettem már, de mi a helyzet a Pumma által említett J6400-al ?
Idei modell és 6xxx-es széria, szóval az összefogalóból kihámozva már nem lehet olyan rossz vétel.
Holnap megyek boltba, igyekszem majd megnézni.
És igen valóban gépre lenne kötve, egy kis játék egy kis film -
Tukolp
aktív tag
válasz
Osynho #29709 üzenetére
Samsung LCD topikban ezt írták róla :
"Nem véletlenül van jó áron, ezek az UHD-nak nevezett kijelzők, azon kívül, hogy felbontásban szép nagy számokat mutatnak, semmire sem jók, nem azért nem ajánjuk, mert UHD (bár ebben a méretben nem sok értelme) hanem azért mert csak megnevezésben az, 50Hz-es, csak felkonvertál, stb."
Megkérdeztem már mert az egyik boltban le van értékelve a Samsung 50" HU6900 UHD 200k-ra.
Állítólag még 100Hz sincs a frissítése, gondolkodtam hogy megveszem, de most elbizonytalanodtam. -
Tukolp
aktív tag
válasz
Ciccuka #29706 üzenetére
Majd az is követi, de pl azt hallottam, hogy már az alap HD felbontás képe is sokkal jobb 4k-s tévén mint sima HD-n ( meg talán élőben is úgy tűnt ).
Kérdés hogy valóban jó-e ez aSamsung 50" HU6900 UHD [link] páran azt mondták hogy "ő" nem is igazi 4k. Hanem csak valami "kamu", -
Tukolp
aktív tag
válasz
Osynho #29703 üzenetére
Hát sajnos eddig csak az üzletben volt alkalmam kipróbálni, amúgy ha használnám akkor filmeket néznék meg esetleg játszanék rajta pár játékot, nagyon fontos a részletesség, ezért gondoltam a 4kra ( esetleg) ha már kicsit a betűk " homoályosak" vagy nem túl kontrasztos a szélük az már zavar
Géppel lenne összekötve,távolság pedig mondjuk oylan 2, 5 méter kb, -
Tukolp
aktív tag
Éppen TV vásárlás előtt állok és ezt a típust néztem : Samsung HU6900 50"-osat itthonra.
[link]Gépre lenne rákötve, film, és egy kis játék menne rajta.
-
Tukolp
aktív tag
válasz
#94529552 #29616 üzenetére
Most amúgy hogy nézem a szériakiosztásokat szerintem nem fogok megállni a J5xx-nél hanem legalább az általad ajánlott J6xx-es szériát veszem célba, ez már középkategória, szóval elméletileg jobb mint amit én néztem a J5500-nál.
Még 1x köszi, sokat segítettél, legalább msotmár van valami támpont amiből ki tudom következtetni a betűkből hogy mégis azok mit jelölnek
-
-
Tukolp
aktív tag
válasz
#94529552 #29612 üzenetére
nightshadow - Pumma köszi az infót.
Pumma nem emagon venném, csak információ képpen küldtem onnan a linket. Medimartkra gondoltam, mert most épp le van árazva, és nem tűnt rossz vételnek. Igaz laikus vagyok a témában, sajna.
Vagy akkor ha ez a készülék épp nem "oylan jó" esetleg tudnátok ajánlani nekem egy oylan készüléket ami megfelel a " követelményeimnek" ?:
Körülbelüli 150 000 Ft-os értékben ( +/- 10 000 Ft ) nem probléma, magas frissítéssel 100Hz+, és legalább legyen 43 "-os legyen, jó kontrasztarányal, esetleg maradhat Samsung vagy Sony, LG-t nem szeretem.Köszönöm a válaszokat.
-
Tukolp
aktív tag
Üdvözlet
Segítséget szeretnék kérni képernyőfrissítéssel és készülékvásárlással kapcsolatban.
Kinéztem egy készüléket, mégpedig egy Samsung UE43J5500 43" -os 109 cm-es Smart Full HD LED televíziót.
[link]Ami nekem felkeltette a figyelmem az az volt, hogy a technikai adatoknál a Samsung csak egy bizonyos "PQI" adatot ad meg, amiből sajnos nem tudok egyértelműen kövekeztetni a képernyőfrissítésre, holott én legalább 100-200 Hz-es készüléket szeretnék vásárolni, az élvezetes filmnézés, esetleg játék érdekében.
Ennél a készüléknél ez az érték 400 PQI.Kérdéseim a következőek:
Mi ez a PQI, és mire utal ?
Jó tévét válaszottam-e ebben a méretben, 43" alá nem igen szeretnék menni.
Szívesen venném esetleg más készülékek ajnálatát is, a körülbelüli 150 000 Ft-os értékben ( +/- 10 000 Ft ) nem probléma, a kritérium annyi hogy magas frissítéssel rendelkezzen, és legalább legyen 43 "-os legyen, jó kontrasztarányalVálaszokat nagyon szépen köszönöm,
Üdv Tukolp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi erősítő építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Könyvajánló
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- iPhone 13 Pro 256GB Dobozos 12 hónap Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest