- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #32924 üzenetére
Gondolkodnék én 32"-ban is, elhiheted, csak sajnos ennyi a keret. 60K már tényleg a maximum. De mint mondtam, nem kell semmi extra, csak legyen viszonylag jó képe, a média lejátszás is elhagyható, semmi SMART cécó nem kell bele (persze ha tud USB-ről videót játszani az nem lenne rossz), kizárólag TV adások nézéséhez kellene.
Az a 32"-os LG szép és jó, csak nekünk most drága...
Ha valakinek még van ajánlása 24" felett is, ami még beleférne a keretbe, akkor köszi!
-
BloodRay
veterán
válasz
blakey #32903 üzenetére
Atya úr isten... Ide sem szabad benézni csak ha már eleget ivott az ember...
40W705 az ajánlott, az IPS-es tv-k meg felejtősek...
Tudnám miért olyanok ajánlgatnak itt tv-ket akik max specifikációk alapján ismerik azokat...
Speciel pl a Sony 40w705 egy fakó, rossz mozgásmegjelenítésű, rossz betekintési szögű, gyenge smart-ú és jóindulattal is közepes mediaplayer-ű tv... De egyébként marhára ajánlható tényleg...(#32906) PuMbA -> Te ezt a háromszor nagyobb kontraszt szöveget egyszer betanultad és pavlovi reflexé vált?? Színhűség, homogenitás, kalibrálhatóság minek? Betekintési szög meg valóban kiváló a va paneleknél... Egy bőrszínt egyszer nézz meg egy ips-es hasonló kategóriás tv-n a tiéd mellett.
Komolyan nem közlekedni akarok, de elvakultan ne ajnározzunk látatlanban egy technológiát, mert nekünk az van otthon.
TV-kkel foglalkozok, bármilyen modellt kipróbálhatok, tesztelhetek, köszönöm kioktatást nem kérek... -
Watt25
veterán
válasz
blakey #32485 üzenetére
Ismét felteszem a kérdést, kérlek ne kanyarodj el a választól. Egyszerű kérdés lesz, nem teszek fel több kérdést egy Hsz-en belül, nehogy belezavarodj.
Tehát: Ha egy panel nem képes natívan megjeleníteni 100Hz-es képet, akkor hogy jeleníti meg az 50Hz-ból 100Hz-re interpolált képet? -
Watt25
veterán
válasz
blakey #32483 üzenetére
Többnyire minden LCD TV panel kikapcsolt intepoláció mellett
Na, ezek azok a mondatok, amiktől nekem feláll a hátamon a szőr, de most már nem hagyom szó nélkül. Mert ebből az jönne le, hogy a panelnek bármilyen köze van az interpolációhoz. És ez az, amit én nem látok, hogy miért lenne így. Elhiszem, ha levezeted, hogy mi a kapcsolat a panel és az interpolációval előállított kép között. (Vagyis, azt magyarázd el nekem, hogy a panel miért tudja azt, hogy a neki elküldött képkocka interpolált-e, vagy sem...) -
CZ950uj
újonc
válasz
blakey #32468 üzenetére
Na ugy latszik valakinek raleptem a labara, mert hirtelen nem enged be a rendszer a regi jelszavammal
Vagy csak egyszeruen balfasz voltam, nem tudomSzoval, igen, pontosan!
Termeszetesen jelenleg vegfelhasznalok ezt csak PC-rol tudjak megoldani. A trukk az, hogy alapesetben a TV visszakuldi az EDID-t a videokartyanak, ezt kell megakadalyozni.
Es igen, 100Hz-es source eseten a TV kiirja, ha megnyomod a megfelelo gombot a taviranyiton. De ez is valtozo, par modellnel megjelenik a valos kepfrissitesi frekvencia, mig peldaul a Panasonic egyes tipusainal tovabbra is 60Hz lathato, ugyanakkor mereskor kiderul, hogy magasabb az ertek. Szoval az OSD 60Hz-et fog jelezni, mig 100/120 egyedi frame lathato.
-
hamiska
csendes tag
válasz
blakey #32215 üzenetére
Hát akkor majdnem rokon szakma a miénk,én nyomdai szervíz technikus vagyok
Igen igazad lehet,végül is egy kalibrációval szinte 100%-ra lehet húzni a színeket...gamma,kontraszt,fényerő,színhőmérséklet,így a DeltaE érték is jelentősen javul.
Mint mindenki így én is bizonytalan vagyok hogy érdemes e venni UHD tv-t, de lehet,hogy tényleg ez a jövő és akkor mindenképp HDR kompatibilis tv kell mert ahogy olvastam a film gyártok is ezt részesítik előnyben... -
hamiska
csendes tag
válasz
blakey #32211 üzenetére
Igazából csak azt tudom mondani amit láttam különböző híradástechnikai üzletben.
A VA paneles nagyon mély feketét adott,ezzel szemben a színek kicsit mesterkéltek voltak,az ips panel meg pont fordítva, ez persze lehet az én hibám mert szakmámból adódóan sokat foglalkozom színek pontos beállításaival.
Kicsi jobban elmerültem a részletekben,de a lényeg az alap kérdés amit oly sokan feltesznek:
Én mint hétköznapi felhasználó, milyen tv-t vegyek,sajnos az üzletekben vakítanak minden infóval.
Pl: ez 8 az meg 10 bit- es panel, ezen ilyen op rendszer fut azon meg olyan...és még sorolhatnám.
A panasonic egyébként bejön, remélem a plasma kihalás után ismét jó termékek jönnek le a szalagról!?
Tehát köszi a tippet még egyszer!!!
Ha valakinek van LG UF sorozatból légyszi ossza meg a tapasztalatait.
Nagyon köszi!!! -
HSCS
csendes tag
válasz
blakey #32073 üzenetére
Köszi a választ, de lenne még kérdésem !
Nagyszüleimnél van az 520-as Pana, ott 2 tv van, van egy másik régi tv, set top box-szal. Ez a változás tegnap történt meg, akkor lett internet is bekötve, itt nem jó az EPG, de tovább lehet nem foglalkozom vele.Másik kérdésem, itthon szeretnénk lecserélni egy Panasonic TX-P37C2E tv-t, teljesen jól működik, de az internet hiányzik róla, kellene valami modernebb és szintén Panasonic-ot szeretnénk. Ezért kérdeztem, hogy az 520-as mennyire jó.
Melyik lenne jó ? Mire lenne érdemes lecserélni ? -
karandip
tag
-
-
tpeter77
addikt
válasz
blakey #31565 üzenetére
szia, amiket néztem, 32"-os tv-ket, azokat 70-ért árulják, de csak 20 percem volt bámészkodni a bolt zárása előtt, majd jövőhéten visszamegyek még.
LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony - ezeket árulják.
szóval jó a LG márka? pontos tipust nem tudok, de 70 körül árulják amiket néztem...
-
KisTücsök
addikt
válasz
blakey #31507 üzenetére
Köszi!
gurabli: Én is pont e kettő között vacillálok.
A Samu-nak milyen panelje van? Az LG akkor inkább IPS, de kifogható VA is, de a Samu? Én leginkább sötétben, és középről nézném. Hajlok a Samsungra, valahogy barátságosabbnak tűnik, de félek a méretbeli különbséget később megbánnám. Sajnos megnézni meg nem tudom őket.
Samsungon van "dedikált" PC-s HDMI bemenet is, ez nem tudom, mennyire legyen előny számomra.
-
KisTücsök
addikt
válasz
blakey #31477 üzenetére
Azt hiszem, itt láttam ezt az infót. LG oldalán erre vonatkozóan nem találtam semmit. Azt nem tudom, hogy az a "Picture Motion Index" egyáltalán mi meg hogyan viszonyul ehhez.
De akkor ezzel nem foglalkozok túlságosan. Gondolom a két TV (LG 50LF652V és Samsung UE48H6400) nem áll túl messze egymástól ilyen tekintetben.
Pumma: Köszi. Megnéztem. Hmm.. Ez érdekes. Ha jól vettem akkor ki, ha csak nincs feltüntetve a dobozon, akkor nem biztos, hogy IPS, de attól még lehet az is és VA is. Egyébként a TV hátulján lévő kód egyik betűjéből derül ki.
De akkor ez nekem lehet ilyen zsákbamacska lesz, ugyanis majd tv home-tól szeretném, részletre. Az meg úgy működik, h igénylem és akkor majd kihozzák házhoz. De hogy pontosan milyet... És ezért sem tudom élőben megtekinteni, netán tán összehasonlítani a kettőt.
Ha legalább ugyanakkorák lennének, máris könnyebb lenne dönteni.
-
gurabli
őstag
válasz
blakey #31493 üzenetére
Köszönöm, ez igen részletes. Szóval ha a W helyett J, D, T, M vagy S van, akkor VA panel van benne és vegyem meg, érdemes lecserélni a plazmát...
Szerintetek a 42lf652v még kapható lesz nyáron is, nem vonják ki teljesen? Mert akkor lehet, hogy még olcsóbb lesz és még mindig megvehetem, ha nem lesz semmi értelmes helyette.
-
gurabli
őstag
válasz
blakey #31490 üzenetére
42LF652V van VA panellel is? Azt hogy tudom megállapítani?
Emígy pont a VA paneltől tartok egy kicsit, mivel nézzük kb. 25-ös betekintési szögben is.Igazából az a gond, hogy nem látom nagyon a lehetőséget arra, hogy nyáron mire tudnám értelmesebbre lecserélni a plazmát ebben a 150-170e kategóriában. Ami újdonság jönne, az megfizethetetlen lesz számomra, az idei kínálatból pedig nem hiszem, hogy a 42"+ méretben lenne bármi is ebben az árkategóriában. Vagy tévedek? Lehet, hogy lesz pl. Sony 48", Pana 48" 3D-vel (2015-ös modell) kb ebben az árban, esetleg TX-50CS630E (most 220e), 50LF652V (most 215e), KDL-50W805C (240e)? Az elmúlt évek tapasztalatai mit mondanak erre?
Ha mégis úgy döntök, hogy lecserélem a 42"-es plazmát a 42LF652V-re, akkor mit nyerek és mit veszítek? Smart funkció nem érdekel, 3D igen.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
blakey #31402 üzenetére
Tudom hogy tanítható, de úgy rémlik valakinek ezzel meggyűlt a baja (a tanított parancsok működése lassú, szenvedéses volt). Bár lehet ezek HTPC-s parancsok voltak, már nem emlékszem pontosan...
Tegla80!
Láttam azt a postot, de én úgy értelmezem a kollégának a médialejátszási képességekkel adódott problémája az pedig engem egyáltalán nem érdekel, ahogy írtam is HTPC-ről mozizok, a TV-ktől ilyen szempontból én semmit sem várok.Pumma!
Végül egy nemvárt kiadásnak köszönhetően a csere sajnos most tuti elmarad, így én sem fogok erről a készülékről tapasztalatokat megosztani.
A "belelkesült kollégát" már megkerestem priviben, a távolabbi tervei miatt letett a készülékről mivel nincs benne DVB-S tuner.Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Még visszatérek...
-
bozsozso
őstag
válasz
blakey #31112 üzenetére
Főbb szempontok? Az LG kuka és nem szeretnék rosszabbat mint az volt, ha lenne akkor ugyanolyat vennék, mert meg voltam elégedve vele.
TV, full HD filmek(HTPC-ről), lehet menne rá néha konzol is(ez nem szempont). Képminőségben főleg nem szeretnék csalódni. Smart-ot néha használtam 3D-t nem nagyon, de ha anélkül venném biztos legalább egyszer szükségem lenne rá így nem merem lehagyni. max.250k-ig 50" felett nem terveztem. Mondjuk azt nem is néztem, hogy a sony aktív vagy passzív 3D. A passzívot jobban preferálnám bár hozzáteszem aktívot még nem láttam.
-
BBéci
legenda
válasz
blakey #31118 üzenetére
Nálam is volt pár TV és egyértelműen, magasan az általad említett csúcs plazma képminőségét tartottam és tartom legjobbnak. Ezzel szemben, a fórumtárs nem kedvelte meg és elég hamar eladta. Szóval valóban a saját szem és egyéni ízlés a döntő.
Az is ide tartozik, hogy a műszeres vizsgálat szintén a VT60-at hozta ki győztesnek. Ezt a neten fellelhető összes teszt alátámasztja, a valaha látott legjobb tévének nevezik. Persze nem volt náluk ZT60. -
FruchT
tag
válasz
blakey #31004 üzenetére
Ez egy kicsit nekem már magas. Ezt a 24p támogatást konkrétan honnan lehet tudni ? Mert most átfutottam az J5500 a H6400 és a J6200 kézikönyvét de sehol nem láttam konkrétan ilyet. A felbontás táblázatoknál is szinte ugyanaz szerepel mind a háromnál. Esélytelen az is, hogy megtudjam mitől kerül a 6200 20e ft-al többe mint a 6202....
-
Osynho
addikt
válasz
blakey #30501 üzenetére
Nekem ez akkor is furcsa. A szervizes csávó is csak annyit mondott, hogy ez ilyen, sőt a többi gyártónál sokkal rosszabb a helyzet. ÉS hogy fura, hogy nekem ez feltűnik, de megérti, hogy a későbbiekben ezt figyelem. Én továbbra sem értem, hogy ez hogy nem hiba. Valakit nem zavar, hogy csíkok vannak a képen? Ezek után vajon mennyire számít a kontraszt, színhelyesség, mozgóképfelbontás?
-
LOTR
addikt
válasz
blakey #30327 üzenetére
kipróbálva, de sajnos így sem működött
jó esélyt látok, hogy ebből megint csere lesz, csak a kérdés az, hogy ugyan ilyenre ,vagy akkor az lg-re, bár remélem csak hibás a készülék ismét, nem pedig az a baj, hogy ezt a vidanetes kártyát alapból nem ismeri fel, mert akkor muszáj lesz másik típust is választani -
sirszevenap
addikt
válasz
blakey #30153 üzenetére
Igazából az elektronika és panel szó a TV-k világában nem mond túl sokat nekem. Amit látok most, hogy ennyiért 101 cm-eset kapok ez pedig 108-as és tényleg tű éles a képe vagy csak nekem rossz a szemem!
Nem csak fHD filmeknél és játékoknál, de TV csatornáknál (Már amelyik ugye HD sugárzás, bár az is távol áll egy fHD filmtől) is príma képet produkál.
-
z123456789
addikt
válasz
blakey #30054 üzenetére
Semmi.
Minél nagyobb legyen, és menjen rajta a DigiTV SD adása. Szülőknek lesz.
Én biztos hozzátoldanám azt a 20e-t de hogy fater nem fogja, az is biztos.
Ettől függetlenül én kíváncsi vagyok arra az ajánlatra. Leírhatod.
Amennyiben még is marad a 100e-s keret, ugyan az a helyzet mint a monitoroknál? El kell menni, megnézni a képet, és amelyik tetszik azt vinni? -
truebaba8
tag
válasz
blakey #30050 üzenetére
VA? de ha azt megnyomod, azt akar egy 3 eves kisgyerek ujja is elronthatja, nem? Az IPS-el szemben.
Aminek legalabb jobban lathato, nem serul annyira.En mindig annak orultem, h ha meg 30 fokban is vagyok a tevevel, szep szinesen latom.
Nalam fullhd LG van, 2008 ota, IPS, es nalam nem tunik fel hogy _annyira_ szar lenne a feket, mondjuk plazmam sosem volt.
http://www.trustedreviews.com/LG-42LG6000-Scarlet-42in-LCD-TV-review-lg-42lg6000-scarlet-42in-lcd-tv-page-3
-
-
Osynho
addikt
válasz
blakey #29851 üzenetére
Ez érdekes, mivel a Panasonic szerviz azt mondta nekem, hogy a bolttal egyezkedjek, mivel 3 napon belül jeleztem feléjük a hibát, cserélniük kellene. Javítani nem fogják, mivel a hiba nem a használsz ba vétel után kezdődött, hanem eleve ilyen a készülék, tehát 3 napon belüli csere az eljárás ebben az esetben.
-
utgyuru
aktív tag
válasz
blakey #29491 üzenetére
Samsung
Panasonic
A Panasonicról csak ezt az egyet találtam. Nyilván nem ez lesz a döntő szempont, csak kíváncsi lettem volna véleményekre, azonos képminőségnél azért elgondolkodnék rajta. Egy régi smart Samsungom van, ami kb egy hajszálnyira van a használhatatlantól, olyan gyenge a smartja, láttam egy újabb, de ugyancsak középkategóriás Samsungot, azon viszont nekem nagyon tetszik, gyors, reszponzív az egész.
Az AS640-et mindenhol a 6400-as Samsunggal hasonlítják, de én a 6200-t találtam vele egy árban. Nem tudom, az mennyiben marad el a 6400-tól. Itt a videón a smart részt nézve, a Samsung nekem messze jobbnak tűnik ebben mint a Panasonic, ugyanakkor nem játszani meg netezni akarok rajta, valószínűleg kimerülne a Youtube, Spotify, Skype hármasban. A mostani tv-men (a régi smart samsung) viszont pl a youtube app kuka ahogy van, hiába dugok rá billzetet, ami mindenhol működik, egyedül abban az appban nem, ahol használnám.Ettől függetlenül, úgy általában érdekelne vélemény, a kettő közül melyik a jobb. A smart csak egy +1-edik szempont volt.
-
krx21
nagyúr
válasz
blakey #29500 üzenetére
Nos, azok a videók, melyek technológiai különbséget mutatnak mindig is mesterségesen túlozak, minden gyártónál, mikor valamit is demonstrálni szerettek volna (Lásd: akár Samsung, Sharp rgby). Ez marketing anyag. Ezek a videók a különbségek milyenségét mutatják és nem több.. Hogy hol kell keresni a különbséget... Ennyi... De azért egy marketinges triluminos videót nyugodtan tegyen fel bárki egy sima panelre, ott is demózzák a különbséget, de nehogy azt higgyük már, hogy ugyan úgy néz ki mint a triluminos panelon...
Vagy mondjuk a local dimming demója sem úgy mutatja be a működést, hogy ki-be kapcsolgatja a funkciót a hardverben, hanem mesterségesen mutatja milyen fajta különbség várható...
Ezeket a helyén kell kezelni, de ettől még ezek a technikák valósak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest