- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
BloodRay #32916 üzenetére
Én olyan bőrszínt kalibráltatok a Pana VA paneles tv-men, hogy besírsz és eldobod az IPS-ses tv-det, 100%-os RGB lefedettség, 0,024cd/m2 feketeszint, cca. 5500:1-hez kontraszt, ilyet az IPS álmában sem tud, ettől függetlenül rendelkezem IPS paneles tv-kkel, de nem kell az egekbe magasztalni.
Amúgy ha már itt vagy, akkor azt meg tudod mondani, hogy a BEEF "kód" milyen panelt takar? Én IPS-nek látom, érzékelem.
-
lowzor
veterán
válasz
BloodRay #32912 üzenetére
Én egy egész délutánon át állítgattam egy IPS-es 42LF652V-t a Euronics-ban, hogy legalább hasonló képet kihozzak belőle, mint a mellette lévő VA paneleseké, de sehogy sem sikerült, ezért otthagytam. Minden beállítással (de főleg dinamikus kontraszt nélkül, amit az első dolgom kikapcsolni) sokkal életlenebb, homályosabb és szürkébb volt. Az LG topikban is tökig letekert fényerővel, meg energiatakarékos módban használják az IPS-es tévéiket a tulajok, hogy legalább minimális feketéje legyen.
Szerintem ezt nevezhetjük összehasonlítási alapnak, hogy egész délután ott voltam és hasonlitgattam a VA-t, meg az IPS-t. 5-en voltunk ott haverokkal és mindenkinek jobban tetszett a VA panel.
Leoltott villanynál már kb el sem akarom képzelni, hogy mit nyújtana, de az IPS-es monitorom alapján lenne sejtésem.
Azt még hozzáteszem, hogy én megszoktam a VA-t, ha valaki nem szokott nagyobb kontraszthoz és csak egymagában látná az IPS-t (VA nem lenne mellette), akkor bőven elégedett lenne.
Elolvastam mostanában rengeteg tesztet és mindegyikből az jött le, hogy szemből szebb a VA panel, de ha a betekintési szög fontos (pl ha valaki sokat járkál a szobában és úgy nézi), akkor az IPS a jobb választás. -
blakey
titán
válasz
Ezt miért nekem írod? Én tudom, hogy mi mire való, ráadásul 2 LG-m is van,. nem kell jönni promotálni, tudni kell, hogy mi a jó és mi a rossz. Én nem vagyok egyik cég alkalmazottja sem, egyik céget sem írom le, mindegyiknek van jó és kevésbé jó modellje, szóval relax, nekem nem kell bemutatnod, hogy mi szerinted a jó, azt tudom. -
PuMbA
titán
válasz
"Színhűség, homogenitás, kalibrálhatóság minek?"
Teljesen jól bekalibrálható a legtöbb VA paneles TV, ráadásul a tavalyi és az ez évi modellek nagyon jó elő kalibrációval jönnek, megjegyzik tesztekben, hogy a dobozból kivéve a TV-ket milyen jó a színhűség
Részlet egy Samsung VA TV tesztből:
"The color was quite good right out of the box. There's no great need to get a calibration done with this TV"
Homogenitással szintén nincs akkora baj, inkább a szürke homogenitás a problémásabb.
Betekintési szöggel sincs baj, ha rendesen választunk. Munkámban IPS-t használok és még sose kaptam fel a fejemet arra, hogy basszus, rosszabb a VA-m betekintési szöge, mert még egyszer sem jött elő a probléma oldalról nézéskor
Igaz, 160 fokról meg nem nézek megjelenítőt sose.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Hardcore café
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Reklámblokkolók topikja
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- További aktív témák...
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest