- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MostaPista #1905 üzenetére
meg egyszer:
a laptopod vgaja adott mennyisegu kijelzot tamogat, ez a limitalo, es nem a fizikai kimenetek szama.
a dokkolo egy port replikator, nem azon mulik. azon mulik, hogy milyen VGA (GPU) van a laptopban.egyetlen displayport 1.2 kimenet eleg meghajtani 6 fullHD kijelzot 60Hzn. viszont itt jon be a VGA limitacio, intel VGAk jelenleg 3 kijelzot birnak el, Tiger Lake elvileg birni fog 4et is. AMDnel a limit 6 (4et probaltam), Nvidianal 4 elvileg a hatar. ez kizarolag a GPUtol fugg, az, hogy fizikailag hany port es hogyan van kivezetve a kartyarol, az nem erdekes.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MostaPista #1902 üzenetére
a laptopod vgaja adott mennyisegu kijelzot tamogat, ez a limitalo, es nem a fizikai kimenetek szama. laptop specnel meg kell nezni, hogy mi a helyzet, kezd ezzel. 2 mindig ok, mostanaban 3 is, afolott mar kerdesesebb a helyzet.
dokkolon jellemzoen harom kijelzo out szokott lenni, en jelenleg csak ezeket hasznalom.
ha nem eleg a kimenet, akkor ott a daisy chain: pl DP csatin jel be, aztan van egy DP csati ki a kovetkezo monitor fele. uzleti HP es DELL monitoroknal ez alap, de egy 12 eves imaccel is ment ez anno amikor probaltam.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MostaPista #1898 üzenetére
laptoprol harmat hasznalok, elvileg daisy chainelve menne egy negyedik is
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #1885 üzenetére
Eyefinity tudja.
akkor add el az 1060 3GBt es csereld le egy 580 / 590re. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #1881 üzenetére
az beallitasfuggo, GTA5ot lehet nem birja mar el az 1060 3GB 3840x1024ben kimaxolva.
a CRT felejtos, oldalrol nezve zizeg. en megprobalnek ket masik U2311Ht szerezni es eladni a maradekot. ahogy irtad nvidia surroundhoz egyforma kijelzok kellenek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #1877 üzenetére
itt van egy link, a 14es hsz ad meg tovabbi linkeket.
ot eve nem volt NVidiam es akkor is egy kesobbi kartyaval probaltam csak (970), szoval tobbet nagyon nem tudok segiteni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #1875 üzenetére
elvileg megy vele, de ahogy nezem neten lehet egy legacy 8.1 driverrel fogod csak eletre kelteni.
elvileg a 2 digitalis + analog megoldasokra haklisabb a driver
-
proci985
MODERÁTOR
siman fogj ket kartyat ami van otthon es nezd meg, hogy mindkettore dugva dolgokat megy-e. ha igen, akkor nyert ugyed van. ugy emleszkem, hogy mukodott a dolog, de anno en ezt kb 10+ eve probaltam utoljara. jelenleg meg a masodik kartyam lehalt, szoval nem tudom kiprobalni.
sli/crossfire enabled mellett nem fogsz tudni tobb monitort rakotni, azokat ki kell kapcsolni.
-
proci985
MODERÁTOR
displayporton keresztul daisy chain. olyan kijelzo kell, ami ezt tamogatja, pl a modern uzleti hpkon van displayport out a celra, de a 10 evvel ezelotti kijelzointegralt mac is tudta. nem tudom mennyi a hatar, az lehet problema.
b varians: ha van eleg kijelzod kiprobalnek ket videokartyat, 1-1 kijelzovel. ha ez oke, akkor tobbnek is mennie kene, es elvileg harom kartyaval meg tudod oldani. elvileg ez ment, de nagyon regen probaltam, szoval mielott bevasarolsz tesztelj.
van a matrox c900, de az magaban kb 1800 euro.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Sub-ZeRo #1865 üzenetére
szerintem nekem sikerult beallitani kozepre a hudot. beallitasok kozott kene valaminek lennie.
ha csak toltesnel van egy villanas akkor allitsd be es hagyjad. lehet a jatekkal van valami. dirt rallyt mondjuk reg neztem eyefinityvel, mert van VR supportja. pl far cry 2 vagy project cars is csinalja?
par driverrel nalam is volt anomalia, igaz nalam eleve ket vizezett 290X OC volt berakva 5760x1080 ala amig kb masfel honapja ki nem dolt az egyik kartya.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Sub-ZeRo #1862 üzenetére
nezz ra, erre emlekszem, hogy bugzott.
wattman akkor defaulton van. az elvileg oke.
state valtas: a kartya ugral az orajeleken. ez memorianal tobb kijelzonel problemakat szokott okozni. siman nezd GPU-Zvel, hogy mit csinal. GPU state valtas az oke elvileg, bar a legalacsonyabb statekbe nem fog visszamenni multimonitornal.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Sub-ZeRo #1860 üzenetére
eltolas -> nativ 5760x1080 es nem mondjuk 6000x1080, tehat kapcsold ki a bezel correctiont (ha jol emlekszem az a neve).
esetleg azt tudod csinalni, hogy lodd ki a wattmant / OCt, esetleg ha van OC a kartya memoriajan en megprobalnam lehuzni a gyari orajelre.
6950nel emlekszem, hogy amig visszavette az orajeleit 2dben a memorianak addig voltak vele hasonlo bajaim. a 290Xnel a state valtas megy, viszont az elsodleges kartya memoriaja mindig fullon tekert.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bluedragon36 #1825 üzenetére
gyakorlatilag ami tud 4Kban ugy 60fpst az mar jo szokott lenni altalaban.
esetleg 50 is, a post process egy reszet (pl fov) harom kijelzovel ki szokas kapcsolni mert elmossa a ket szelso monitort, feleslegesen es zavaroan
-
proci985
MODERÁTOR
csak aktiv atalkitoval fog menni az 58x0 szerianal. ha nincs rairva nem aktiv. 6900 es 7800 szeria detto.
jatek megy.
kesobb ez valtozott, pl az R9 290Xtol felfele mar siman megy harom kijelzo aktiv megkotes nelkul, nv GTX 970tol ugyanez a helyzet (780ban nem vagyok biztos).
multiGPUhoz crossfire jellemzoen megy amig fizikailag be tudod dugni, slinel x8 a minimum egyebkent nem tamogatott (utobbi AMDnel is erosen ajanlott). multigpu + eyefinity eroteljesen szivas igy 2017ben, kizarolag akkor eri meg ha tudod, hogy a program amihez hasznalod tamogatni fogja jellemzoen ES ha nincs olyan 1gpus megoldas ami nincs hasonloan jo. utobbi masfel evben jatek megjelenesi napon jellemzoen vagy az eyefinity ment, vagy ritkabban a crossfire, de az, hogy a ketto egyutt is menjen az az elso honapban kb eselytelen volt.
mondom ezt 4+ ev eyefinity + crossfire komboval ugy, hogy ez az otodik GPU alrendszerem eyefinity / surround alatt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1778 üzenetére
en 3820al hajtom a ket vizezett 290X OCt, azok timespy alapjan nem igazan lassabbak
, es eyefinityben nem a proci szokott elfogyni.
multimonitor nem 1080p. egyreszt kiegyensulyozottabb a framerate, masreszt bizonyos elmosasi technikakat ki lehet eleve kapcsolni (nincs szukseg a monitoron fokuszra shaderbol mert ugyis elore nezel), harmadreszt meg ha valami nem megy jol akkor nem +40% tempora van jellemzoen szukseg, hanem +150%ra.
ezert a kerdes mire kell, mert felhasznalastol fuggoen a VR par esetben alternativa (van mindketto, szoval kerdezz nyugodtan
)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1776 üzenetére
hat en youtubeon neznek korbe.
nekem 48:9es van, az allat es oda meg egy 1070 eleg jellemzoen, 7680x1080 meg gyakorlatilag 4K. viszont nekem picike 21.5"oseim vannak es ugy is masfel meter.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1774 üzenetére
az mennyi lenne felbontasra?
fo kerdes: van eleg helyed?`mire kene?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
energy4ever #1753 üzenetére
elvileg a DP to d-subbol nincs aktiv / passziv ha jol emlekszem, viszont ilyet en sose probaltam.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Domonkos #1736 üzenetére
jaja, en meloban most jutottam el oda, hogy cserelhettem a laptopot, szoval bejott egy mobil workstation ami vegre meg tud hajtani harom kijelzot. igaz ebbol egy 19"es, de a HRnek megigertem, hogy kidobom a kijelzonek hasznalt 2009es Mac Prot ha kapok egy masik 27"est. pixelre 7.34mpixel, viszont szep nagy pixelekkel, szoval sok minden elfer. ja meg vegre a quadro nem haldoklik 6+mpixeles desktop mellett sem.
itthonra mondjuk jatek is szempont volt, egyebkent nem vizezett 290X OC CF lenne bent. mondjuk melot neha en is hazahordom.
az a model M meg fincsi
.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
energy4ever #1674 üzenetére
nalam 300-400 kozott megy webbongeszesnel az elso kartya es 300on a masodik 290Xekkel. szoval mukodik rendesen ahogy nezem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
anytime #1663 üzenetére
hu, szerintem kerdezz ra az oazisosoknal, nem ismerem ezeket a gyartokat, ok viszont fognak tudni segiteni. viszont erdekelne, hogy mire jutottal.
esetleg meg neweggen erdemes korbenezni, hogy mik a velemenyek roluk ha lehet kapni. amazon ertekelesi rendszere szinten jo a celra.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
albinolynx #1661 üzenetére
filmet erdemes teljes kepernyore kirakni egy kijelzon, szoval a masodik itt nem csinal semmit kb.
ikermonitor produktivitasra tokeletes.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
energy4ever #1657 üzenetére
club3d elvileg irja, hogy tud eyefinityt es freesyncet, de az nem derult ki belole, hogy ezt szimultan is tudja-e.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
energy4ever #1612 üzenetére
elvileg van splitter, gyakorlatilag dual link 1080p fole kell, single link nem tud eleg infot atvinni 1440pre.
-
proci985
MODERÁTOR
elvileg kezeli, ilyent talan szab.tam probalt a topikban, de GTX480al es nagyon sok eve.
energy4ever: displayport splitter? maskepp szerintem nem fog menni, hacsak nem tudod daisy chainnel megoldani.
esetleg egy matrox triple head to go is mukodhet, bar azzal szvsz nem lesz eyefinityd.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
energy4ever #1577 üzenetére
szedd le az AAt, meg esetleg az elmosas effektust. harom kijelzon mindketto sebesseggyilkos, bar Dirtem nincs.
390Xnek eleg sokaig elegnek kene azert lennie, en is Hawaiivel tolom (2x 290X OC).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
energy4ever #1574 üzenetére
udv a klubban!
a masodik a dirt rally?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hackeeeee #1544 üzenetére
Mielőtt kezdjük: eyefinity kell neked, vagy csak simán kiterjesztett asztalt akarsz 2560x1600 + 2560x1440es felbontással? Vagy CAD programhoz kell?
Valamennyi elcsúszás lesz egyébként, mert nem egyeznek a pixelméretek. Szóval ha natívban akarod használni mindkettőt, akkor extended desktopnál is a két kijelző között némi elcsúszás lesz. a 800ps beállítás lehet innen jött, hogy a driver úgy ítélte meg, hogy úgy lesznek kb egyformák a pontok... de mivel LCDknél a non-natív felbontások nem élesek, Neked az se az igazi.
Én mondjuk melóban eltérő pontszámú monitorokat használok, és 1-2 nap alatt hozzá lehet szokni a dolghoz.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1501 üzenetére
gpu score 22400 volt firestrike alatt, masodik kari eppen gepen kivul van.
mikrolagot nem lattam, osszes teszt szerint a 980SLInel job frametime varianciara a 290x CF.
masodik kartya majd valamikor ilyen par heten belul bekerul, de az is lehet, hogy December less dologbol
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1497 üzenetére
asus vx229h?
egyebkent lehet a monitorosban jobban fognak tudni segiteni
.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
papadzso1 #1490 üzenetére
oke, es minel kell visszavenni a grafikat, meg mennyire? felbontas?
amit leirtal, abbol nem derul ki, hogy mi vagy hogyan nem eleg.
a GTX970 jellemzoen eleg 5760ra, de pl ha Far Cry 4 alatt 20 fpsed van ultra grafikaval, az teljesen normalis.
---
hasznald a szerkesztest 10 percen belul
.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1461 üzenetére
ahogy szamolom majdnem 50millio pixel. 24szerese az fHDnek.
igazabol nekem csak az a kerdesem, hogy minek 11520x4320 felbontasra, a mert megtehetem faktoron kivul.
--
pl oke, megfigyelesre / folyamatiranyitasra talan, de egy operatornak ez tulzas lenne informacionak. ha kepernyo meret kell, akkor vannak a celra projektorok.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szacsee #1422 üzenetére
XFX, Silverstone gyart 3mas tartot. az XFX ahogy neztem eleg jo kabelvezetesben, de brutal aron megy (szerintem negy eve nezegetem)
karos megoldasok vannak, de jellemzoen irodai felhasznalasra, horror aron.
nalam is be vannak valamennyire forditva. ez mondjuk perspektiva szempontjabol kicsit nehezit a dolgokon, viszont kenyelmesebben hasznalhato programozni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szacsee #1391 üzenetére
ha gondolod adj palyat / beallitasokat aztan nezek par kort neked ACben.
abbol kb ki kene derulnie, hogy eleg a 290x vagy kell jobb.
---
nalam most vizezve a teljes gep konnektorbol 500Wot huz egy Corsair HX650v2vel (gold, seasonic bel, elvileg a tied nagytesoja). legen ez meg 600W volt ugyanezekkel a beallitasokkal
. hawaiit megeri 70fok alatt megfogni.
Fury Xen a viz... ja hat nem FC blokk
. az szvsz egy hocso, ha 8mms akkor 75wra elegnek kene lennie.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szacsee #1389 üzenetére
igazából a fene tudja amíg meg nem jelenik a fury nano...
namost, a 7950 mennyire nem elég? +50% kéne, +100% kéne?
hűtésben/tápban van annyi tartalék, hogy ha +100W bejön még a GPUn, az még oké?
mennyire érdekel a VR szemüveg?
nézve röviden a felhozatalt:
NV
GTX960: és alatta: a jelenleginél semmivel sem gyorsabb, felejtős.GTX970: nekem sikerült belefutni a memszervezés problémájába. FC blokk nem kell rá ha a házad szellőzik rendesen (emlékeim szerint customod van), cserében ha valahol véletlenül már nem optimizálják a programokat (nvnél rövid a terméktámogatás, kb a köv generációig megy jól, ld 780ti), akkor bajban lehetsz. eyefinityre felejtős.
GTX980: 4GB mem, a stutteringet fórumtárs hasonló beállítások mellett nem látta, szóval a 970 problémája nem érintett. mem kevés, de elvileg az AC annyira nem eszik sok memóriát, IR meg még kevésbé. viszont: a tesztekkel vigyázz, mert kevésbé skálázódik a felbontás emelésével, mint az AMD ellenfelei, szóval a egy 290x OC 5760x1080ban már befogja, olcsóbban. papíron 165W TDP, gyakorlatban OC karik 250Wot esznek, a ref meg ledobálja az órajeleit. Gigabyte G1 ajánlott, egekbe clockolja magát alapból.
GTX980Ti: Több mem, OC modellek a Titan X nyomában. drága, de ha kell a plusz teljesítmény akkor jó lehet. G1 elvileg megintcsak jó.
Titan X: ahogy néztem 20%al gyorsabb a Tinél, szerintem nem éri meg.
AMD
290x: ebben a felbontásban a 980 nyakában, cserébe olcsóbb. EKnál épp szórják ki a blokkokat, bár lassan a 390x értelmesebb lesz. a 290 melegebb és lassabb, szvsz hosszú távra ha úgyis vizezed a kistesó nem éri meg. nagyon ajánlott vizezni (figyelembe véve, hogy te is okkal vagy vizen gondolom). van 4 és 8GBs kiszerelés, a 8as helyett 390x.390x: 290x 8GB OC némi finomhangolással. újabb kártya, picit drága, de ha picit kivársz szvsz normalizálódni fog az ára. vizezni kell valszeg.
Fury Pro: új, első tesztek alapján nem nagyon tudom eldönteni mennyire érdekes a vizezett 390xhez képest.
Fury X: alapból víz, FC blokkal kb a 980Ti ellenfele lehet. magas felbontásban úgy néz ki ez is jobban állja a sarat, ami ugye nekünk jó.
pár gondolat:
- AAt nem használok, sajnos ebben nagyon nem tudok segíteni.
- az eyefinity és a surround kb egyformán fejlett, stabil megoldás. szimulátorozni kb egyformák.
- az nvidia ref TDPi a Maxwellnél közel sem fedik a valóságot. AMD szintén optimista, viszont a Hawaii szivárog: vízen az enyém rendszerszinten 100Wal eszik kevesebbet és a VGA tippre 250W körül peakel.
- a 290xet mindenképp vizezni kell, mert hülyét fogsz tőle kapni csendhez szokott vizesként. 390xről nem láttam tapasztalatokat.
- AMD kétirányú ringbust használ, NV elvileg a Maxwellnél még a direkt címzés egy variánsát. AMD ha kezd betellni a memória emiatt kevésbé lassul. viszont a HBM (Fury széria) és a Titan szervezését nem ismerem.
- teljesítményben a 290x eyefinityre oké, legalábbis nekem (de nekem a 21.5ös kijelzők miatt nem kell AA). a 290x légen egy eléggé élhetetlen kártya (kivéve vaporx és lightning), de vízen ha van elég hőleadó a rendszerben, akkor magával a teljesítményével nincs baj és csendben marad. rossz híre van, de vízen a 290x egy egész jó alternatíva.
- multigpuról eléggé felemás tapasztalatok vannak. 290x/390xnél multigpunál számolj úgy, hogy ha halk működést akarsz, akkor a Mora3 nagy valószínűséggel kelleni fog.
- VRre lehet jobb lesz a Fury, de a jelenleg elérhető Oculus dev2 még mindig eléggé prototípus stádiumban van (próbáltam). -
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1376 üzenetére
en ezt tennem
nekem is amiatt lett februar korul a 290x, mert novemberben megvettem a 970et, eladtam a 7850 CFet ami addig volt (es kezdett keves lenni), aztan amikor legariztattam a 970et kartya nelkul maradtam. fel evet meg sokalltam volna kihuzni egy 6950 2GBvel (az a backup kari itthon).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1373 üzenetére
290xel Far Cry 4ben 30-35 fpsem volt 0AA / ultran, szoval 60 fps 980 tivel se lenne meg szvsz
.
780tivel ovatos lennek, amikor kijott a 290x akkoriban kb egy tempot tudtak, jelenleg 5760ban a 290x mar elegge elhuz. plusz a Titanok kivetelevel az NV kartyak annyira nem skalazodnak jol a felbontas emelesevel.
az 1080p teszteket felejtsd el, 5760ban raneznek, hogy meg mindig van a 780tinek 60% elonye, vagy ez leesik 40 ala tokeletesen meno SLIvel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1371 üzenetére
fury x nem tudom mikor jon ki, de ha jol sikerul, akkor lenyomhatja az arakat. 1-2 hetet kivarnek.
mit fogsz jatszani, mennyi fps kell, mennyire vagy hajlando levenni az msaat?
-
proci985
MODERÁTOR
DX9ben softTHval (aka matrix software tripplehead) mukodik a dolog, de minden jatekot egyenkent kell felkonfigolni. pl Just Cause 1 / GTR07 nekem ment, viszont a hud ettol meg mindharom kijelzon fog elterulni, szoval adott esetben az elmeny nem idealis. erre jellemzoen az utobbi ket-harom evben kezdtek figyelni. par esetben ez nem zavaro, de jellemzoen elegge problemas lehet. widescreengaming oldalon tudsz utannanezni regebbi jatekoknak, hogy mennyire megoldhatoak.
XPvel elvileg megy, win7el biztosan, Linuxon nincs tapasztalatom. legalso hangon 6950 / 6970 (par eves jatekoknal kompromisszumokkal, ujabbaknal adott esetben nativban low beallitassal is <10 fpsed lesz), de azokhoz kelleni fog egy aktiv (mini)DP->DVI atalakito. 7950 jobb lehet, egy GTX970/R9 290 kb mar tokeletes lenne a celra minimalis kompromisszumokkal.
-
proci985
MODERÁTOR
igen, de a hotkeyes valtas eyefinity es extended kozott kb minden masodik patchel megy csak. azt hiszem a mostanival eppen nem,
hasznald a disable / re-enablet cccben, jobb megoldast en se tudok.
ill win7ben wingomb+p, extended sima kiterjesztett asztal lesz, clone pedig eyefinity. sajnos ez w8 alatt mar nem mukodik.
-
proci985
MODERÁTOR
ugy nez ki maxwellel (GTX960/970/980) es hawaiival (290(x)) tenyleg nem kell mar aktiv (mini)DP atalakito.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest