- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
Miért lenne gyengus?
Új cuccok a magyar piacon. Ahogy olvasom az R30BT nem lehet olyan rossz.
-
Nem feltétlenül, hangfala válogatja. Én 70-100 cm-ről is hallgattam 8"-t meg 10"-t is. Egyedül az Eve SC208 olyan, hogy nem érdemes közel ülni, mert a középtartomány annyira erős, hogy szétcseszi a füled. Az Adam A7X meg olyan, hogy 100 cm-nél nem szabad távolabb ülni, mert nem lesz meg a középtartomány. Közel viszont nagyon jó, 70 cm szerintem a legjobb. KRK Rokit 10-3 meg minden távolságban ugyanúgy szól, pedig nagy dög.
-
-
AMDFan
addikt
Értem én. Hát majd egyszer elmész kíváncsiságból, aztán akkor kezdődhet az agyalás
Ha már fejhallgatóban elkezdessz komolyat hallgatni, az hozza magával a többit. Én is így voltam. Először volt komolyabb fülesem, aztán akkor elkezdtem hiányolni a részleteket a hangfalas rendszerből, etc...
-
AMDFan
addikt
Most nézem, hogy arra nem válaszoltam, hogy mibe kerül ha szobakorrekciót akarsz.
Kell hozzá egy mikrofon bemenettel rendelkező DAC, és egy mérőmikrofon. Tehát kb. 50e forint. A mérés és a korrekció pedig ingyenes szoftverrel megoldható. Ezeket a kütyüket persze a későbbiekben is érdemes, sőt kell is használni, amikor pl. átrendezeded a szobát/hangfalakat. -
AMDFan
addikt
Az a baj, hogy ha elmész meghallgatni egy jobbat, akkor utána lehet, hogy elkap az az érzés, hogy te is akarsz egy olyat, vagy hasonlót. És itt azon van a hangsúly, hogy jobbat hallassz, nem pedig másként szól
Nem kell egyből az SCM300-ra lőniAz SCM19 is olyat zenél, hogy arra csak elégedetten bólogatni lehet. Pedig hallgattam rajta popot, metalt, dnb-t, elektrot, jazzt. És mindenen nagyon jó. Ez az ami nem hétköznapi.
Sok függ attól is, hogy milyen zenéket hallgatsz. Én pl. sok jazzt hallgatok és azon nem domborít annyira a BX8. -
AMDFan
addikt
Haveromnak van BX8. Nekem egy APS-em van. Amúgy úgy van ahogy írtad. Én azért azt javaslom hogy ha teheted akkor valts egy ket kategoriaval feljebb. Mindenkinek mas ez a fajdalomkuszob de szerintem amikor gyorsan erteket veszto cikkekre (telefon, tv, laptop) sokszazezret kiadunk akkor egy hangfalert nem sok a 3-400e ft. Egy hangfal nem veszit a minosegebol legalább 15-20 évig. Par eves hasznaltat érdemes nezni, nagyon jo minoseget lehet venni 50-70%os aron
-
Ha kicsi, akkor néha kiürülhet és nekiállhat pattogni, hogy ha épp CPU-nak sok dolga van. Cserébe a késleltetés minimális, CD minőségben (44.1 kHz) 32 hangmintás buffernél ez 0.7 ms-ot dob rá az alapkésleltetésre, ami kb semmi.
Ha nagy, akkor toleránsabb lesz a CPU időkimaradásokra, így nem fog pattogni. Cserébe a késleltetés magasabb lesz. 256 mintás bufferel ez már +6 ms.
Na most ez a késleltetés csakis akkor számít, ha használod a bemenetét és élőben visszahallgatod, monitorozol. Ilyenkor max 10 ms alatt érdemes maradni, különben érezhető lesz, hogy pl hangkártyára kötött elektromos gitár megpengetése és a megszólalása között eltelik egy kis idő, ami baromi zavaró tud lenni.
S nem, filmézésnél / játéknál vagy hasonló átlagos tevékenységnél nem fog késni a hang, mert a programok a képet is picit késleltetve, bufferelve küldik, tökéletes szinkronban a hanggal.
-
AMDFan
addikt
Ezzel azt állítod, hogy hány hangmintát buffereljen a hangkártya drivere. Ha túl keveset állítassz be, akkor előfordulhat, hogy éppen nincs hangminta a bufferben, ezért egy pillanatra megreccsen. Minél többet bufferelsz, annál nagyobb a késleltés, ami akkor probléma ha éppen hangszeren játszol vagy énekelsz és azt hallgatod vissza.
-
Degeczi
nagyúr
"Can I use both inputs at the same time?" we do not recommend using both sources simultaneously. This will degrade the quality of your audio signal. We recommend placing a mixer in your signal chain to mix signals from different sources before sending the signal to the BX8
Ebből adódóan tehát nincs elválasztva egymástól a két bemenet, a rákötött készülékek így kihatnak egymásra, ezért romlik a hangminőség.
-
RM1
aktív tag
Amennyire én tudom a belépő szintű kártyáknak nem túl jó a fejlhallgató kimenete. Minőség még ok, de hangerő szempontjából lehetnek problémák. Videó is készült a témában. Mac kimenete amúgy tényleg elég jó magában is, magasabb impedanciás fülesekhez viszont érdemes külön erősítőt venni, vagy komolyabb kártyát. A videóban UAD-ot említenek, laikusként is meg tudom erősíteni, tényleg nagyon jó.
-
AMDFan
addikt
Talán a menemszol.hu fórumban olvastam valahol, hogy ezeknek a belépő hangkártyáknak a fejes kimenete adott esetben gyengébb is lehet mint pl egy sima macbook pro jack kimenete. Én ugyanezt tapasztaltam, az Maudio Mtrack füles kimenete gyengébb volt mint a macbookomé. Próbálj meg ott rákérdezni.
-
Feck
tag
Anno az M-Audio egyik terméke akkora csalódás volt élőben hallgatva, hogy soha többé nem néztem a márka felé
ettől persze még lehet jó ez a konstrukció. Ránézek mindenesetre, és köszönöm a hozzászólást
Tudom, és elsősorban az R2R-11 fejeshez lett vásárolva (AKG K712, és esetleges későbbi melegebb hangú füleshez). Tudom, hogy normális monitorozáshoz kellene egy ennél is komolyabb DAC, de most abból szeretnék főzni, amim van. És ahogy jelenleg a helyzetem fest... ebből egy újabb fejes lesz. -
Bodz
nagyúr
Ha olyan mint a képen, akkor nem az.
(#44874) RetroFighter: TRS-TRS vagy TRS-XLR. Megrendelted már a hangfalat? Szóval a Muzikertől nézzünk kábelt is az egyszerúség kedvéért?
Halk megjegyzés. Azért hangszer és hangfal kábelekkel vigyázat vonal szintű átvitelre (ami az interész/dac és az aktív hangfal közt van), hiába egyezik esetleg a csatlakozó!
-
AMDFan
addikt
Jön zaj USBn. Az a dac felépítésén is múlik hogy ezt milyen hatékonysággal tudja szűrni, illetve attól is függ hogy a géped usb kimenete mennyire sok zajt enged át. Nálam akkor hallatszik a zaj az mtracken ha nem hallgatok semmit es feltekerem 3/4 fölé a hangerőt. A zaj erősebb ha nem az mtrack gyári ferrit gyűrűs usb kábelét hasznalom, hanem sima szűrő nélküli kábelt. Zenehallgatás mellett ez a zaj nem hallható nálam.
-
alphamooncam
őstag
Rettentő idegesítően nyomod Koma !
Lezso azt írta, ha zajos..., Te meg, kategórikusan kijelented, hogy nem zajos egy harmadik személy sztg.-es forrása.
Mindezt vélhetően úgy, hogy még életedben nem láttad az ominózus gépet.
Az hogy sportot űzöl abból, hogy ellentmondj náladnál tapasztaltabbak véleményéből nem (?) probléma akkor, ha ez megalapozott, de jelen esetben sem (!) erről van szó!
Szal. nagyon szép, hogy szerepelni akarsz minden áron, de ez rettentő visszatetsző.
P.S: Akarom kérdezni, hogy állsz az ajánlott oktatóanyag olvasásával?
-
CsyGaBiKa
tag
Igen ki kell egészítenem, mindazzal a dolgot, hogy pont úgy volt elkészítve a felvétel, ahogy te mondod. Félállásba a hangerő szabályzó és semmi más csak a tápkábel volt bedugva. Itt megjegyezném, amit még nem mondtam el. A tápkábel az nem az eredetit használtam ki se csomagoltam, mert volt ilyen nekem is. De már próbáltam 3 félével, próbáljam meg azzal is amit hozzá kaptam? Csodálkoznék ha ettől megszűnne a probléma. De ha így lenne, az nagyon égő.
Egyébként én is trafózajnak hallom, mintha az aljáról jönne a hangfalnak.
-
RM1
aktív tag
Azért az 5" hangfalnak vannak előnyei is. Középtartományban, kiegyenlítettségben biztosan jobb. Másrészt egy 8" hiába megy mélyre, ha ott nem precíz. Ha választani kellene, 1-200 ezer ft-ért biztosan az 5"-t választanám. Mélyre ott a sub, egy 3 utas KRK, esetleg komolyabb 3 utas. Megjegyzem LYD48-t hallgattam, ami egy kategóriával feljebb van, és középtartományban még ez se volt igazán jó.
-
alphamooncam
őstag
Amit linkeltél képeket abból elég egyértelmű hogy sem a felszerelésed, sem a környezet nem alkalmas az igényes zeneszerkesztésre.
Az alapvető ismeretekről nem is beszélve.
Oké, hogy segíteni akarsz másoknak, ez tök pozitív, de sajnos nyilvánvaló, hogy még nincsenek meg a szükséges ismereteid, hogy ezt megalapozottan tehetsd meg.
Továbbá a helyedben én nem kérdezném fel Bodz-ot, és ha elfogadsz egy tanácsot, akkor olvasd el ezt az oktató anyagot , ha még nem tetted.
Kérlek NE válaszolj, mert nem bántani akartalak...
-
Bodz
nagyúr
Csak válaszolok a kérdésedre. Marha egyszerűen lehet ötös hangfalon keverni. Miért ne lehetne? Valamiért csak léteznek ekkora monitorok is, nem? Gondolom tisztában vagy vele, hogy nem csak szubbasszusból áll a mély tartomány, illetve nincs minden zenében jelen. Abba bele se menjünk, hogy aztán mastereléskor még minden történhet a gondosan kevert zenével.
Gyári specifikáció. Maradjunk annyiban, hogy az nem feltétlen igaz, ráadásul a bizonytalan akusztika miatt ki tudja nálad pl. mit is lehet hallani a BX8-ból. -
Ez nem egészen így van. Én úgy vagyok vele, hogy egy hangfalat pár hétig hallgatni kell, azaz hozzá kell szoknod illetve be kell járatódnia. Ezek után lehet összevetni úgy, hogy biztosan megvan minden infó.
Elvetni hangfalat legfeljebb úgy lehet, hogy már elméletben is rossz koncepció. Pl bögreszettek.
-
Bodz
nagyúr
Én régebben elcsesztem rendesen. Maga az állvány is nehéz volt, a tüske alá sem tettem semmit, aztán idővel többféle ok miatt csak lyukat ütött a lamináltba... Jó, nem dőlt össze a világ, de na.
(#44711) svensson: Kiderül pár nap, hét múlva, hogy valójában melyik is tetszik jobban. Ha mégse jön be, akkor visszaküldöd, olyan nagy baj nem történt.
(#44712) Dimaj: Részben igaz, de az első reakció csúnyán be tud csapni. Más valamit kipróbálni, gyorsan meghallgatni, mint aztán együtt élni vele.
-
PuMbA
titán
-
-
Ja hát igen, de azért annyira nem bízok ezekben az adatokban.
Az árához képest stabil, csak jól meg kell húzni a csavart a hangfalat tartó lap tetején. Minimális magassága valójában inkább kb 95 cm amúgy. Bár a belső csőből le lehet flexelni kb 15 cm-t, nekem a rokitok miatt muszáj volt, mert túl magasan voltak a legkisebb állásban is. De 8"-hoz nem kell.
A tetején lévő szivacs inkább csúszásgátlás miatt jó. Az akusztikát maga az állvány javítja. Illetve pluszban még kapsz műanyag talpakat és fém tüskéket, melyeket a háromszög alap aljába lehet betekerni.
-
Igen, darabár. A Rokit 10-3 325 x 365 mm.
Pont, hogy nem baj, ha kisebb. Inkább a súlya miatt aggódtam.
Hangfal és az állvány közé nem kell semmi, van az állványon egy vékony szivacsréteg. Bár nekem van isoacoustics, csak mert csak.
Ha akar tehetsz oda szivacsot vagy ilyesmit.
-
Ja, hát egy bárszék az elég magas, ezek szerint nem túl merev, így a rezonancia miatt tudott rajta mozogni a hangfal. Főleg ha a felülete elég sima, azaz kézzel se kell túl sok erő, hogy arrébb told rajta.
A hangállványokon szokott lenni szivacs, meg azok elég merevek, így nem fog rajtuk mozogni. Az olcsó 10k-s állványokon a dög 10" Rokitokkal se volt gond, pedig azoknak aztán van teljesítménye.
-
Okean
tag
Nem biztos, hogy egy 6 milliárdos forgalmat lebonyolító cégnek megéri szívózni egy olyan hibánál, amit szemmel láthatóan a gyártás vagy a szállítás során okoztak. Mindenesetre írtam egy panaszlevelet. Meglátjuk mi lesz.
(#44620) apple87: Egy 15 éves J&S-t váltottak. Ég és föld. Van néhány Wharfedale is háztartásban. Nyilván azokhoz képest lófing, de egyébként ezért az árért abszolút vállalható.
-
Ja, hát anno én is két hétig vertem a f... nyálamat a Behringer B3031-re, pedig én retro hifiről váltottam (Orion HS200), ami azért sokkal jobb, mint egy bögreszett. Meg utóbbiból volt nekem Z-2300, s féltem, hogy kevés lesz a Behringerek mélye, de ez nagyon nem így volt.
-
Nagyjából szerintem jókat mond, de néhol hülyeséget. Pl aktív stúdióból nincs zárt, mármint van, de az horror árkategóriában.
"Itt volt is egy példa hogy az Adam F7 munkára egyáltalán nem, hallgatni pedig jó , legalábbis Silk szerint."
Én anno meghallhattam ezt a videót, és úgy emlékszem az A7X-ről beszélt. Erre azt mondta, hogy a ribbon kisimítja a dinamikát, azaz dinamikátlan. Ez nem egészen így van. Egyrészt nem ribbon, hanem AMT, ami kb egy "harmonika ribbon". Másrészt ezeknek pont, hogy nagy a dinamikájuk és nagyon jó tranziens-válaszuk, legalábbis a konstrukció erre törekedik, mivel nagyon pici tömege van a membránnak. Persze meghajtani azért annyira nem egyszerű, mint egy sima dómot, szóval az olcsó AMT-től óvakodjunk.
Az AMT baja leginkább az, hogy nem mindenkinek tetszik, mert más a hangja. De nagyon sokat használnak ilyen magassugárzóval szerelt hangfalakat munkára. Mondom ezt úgy, hogy én az AMT-t preferálom.
Az A7X-re visszatérve:
Szerintem más bajai vannak, bár ezek inkább szubjektívek. Egyrészt nem megy mélyre (subwooferrel használtam), de közben picit ki van emelve a közép aljával együtt, így nagyobbat szól, mint amekkora. Mondjuk utóbbi az nem hátrány. De ami komolyabb gondja, az az, hogy háklis az elhelyezésre. Érzékeny a fal közelségére és a füledhez képesti magasságát centire pontosan be kell lőni, különben crossover ponton lukas lesz a hangkép. Továbbá 70-100 cm távolságra optimális, messzebb a középtartomány minősége eléggé nagyon leromlik. Illetve ami érdekes, hogy bejáratatlanul undorítóan sok magasa van. A konkurens Eve-nél ez pont fordítva van, alig van magasa újonnan. Nemrég egymás mellé tettem a kettőt, s most már hasonló a karakterük, messze nincs akkora különbség, mint amikor az Eve még nem volt bejáratva.
-
A BX8 az a belépő kategória legalja. Ha egyből középkategóriára akarsz ugrani, akkor az 8" esetén 300-500k között van. Bár ott van még a Focal Alpha, ami állítólag az áráért elég jó választás, a 8" verzió 250k-ból megvan, de lehet a 6.5" is elég.
Én tavasszal hasonló cipőben voltam, olyat kerestem, ami legalább olyan jó, mint az Adam A7X, csak ugye nem kell hozzá mélyláda, szóval 8" only. Meghallgatni nem tudtam egyiket sem, de ezek voltak az opciók:
Presonus R80, ~325k
KRK V8S4, ~355k
Mackie XR824, ~300k (most akciós?)
Mackie HR824 MK2, ~500k
Eve SC208, ~460k -
Toncsi
aktív tag
Az akusztika nem így működik. A bx8 is másképp fog szólni különböző akusztikájú szobákban.
Épp a napokban kísérleteztem a focal alphakkal: dög nehéz állványon, tv melletti polcon, szivacs alátéttel, blu tackkal és a nélkül... jól hallhatóan másképp szólt, mérést is csináltam róla, azon is jól látható a különbség. És itt még az akusztikával, elrendezéssel nem foglalkoztam, csak azzal, hogy mire rakom a hangfalat. -
VoidXs
nagyúr
Mind az LSR 305, a BX8, és a KRK, amit ismerek (R6) szinte tökéletesen lineárisra van tervezve, nagyon kevés korrekcióra szorulnak, bár a KRK valóban dobozhangba csap át a rossz anyaghasználat és zengő doboz miatt.
(#44481) Dugos:: Jack-RCA kábelre lesz szükséged. Szerintem mellékelnek hozzá, legalábbis egy gyors keresés ezt támasztja alá, de ha nem, akkor is olcsó tétel, vagy veheted együtt hangkártyával, azokhoz szinte mindig jár.
-
-
-
Mélyközép valami finom anyaggal simán tisztítható, persze szárazon. A magas jó kérdés, igazából ha nem vagy ügyetlen, akkor a waveguide-ból (magas tölcsérből) ki lehet pucolni a port ügyesen. Esetleg egy kis ecsettel is lehet finomkodni.
A sűrített levegő csak ötlet volt. Selyemdóm esetén én azzal is óvatosan bánnék, közvetlenül nem fújnám. KRK Rokit 10-3-nál egyszer kíváncsiságból hozzányúltam, s majd összeszartam magam, hogy milyen puha.
-
Szerintem felesleges ezzel szöszmötölni, nem fogsz olyan különbséget kapni. Nekem van Iso-Acoustics az olcsó állványaimon, de legfőképp csak arra használom hogy a hangfal megfelelő magasságban és szögben legyen.
Inkább az elhelyezéssel és a szoba-akusztikával csinálj valamit, ha jobb mélyet szeretnél. Ez akár ingyen is megvan és igen komoly változásokat lehet vele elérni.
-
-
-
szabeska
addikt
Kevesebb rezgés ment át az asztalra miattuk. Hogy jó-e a méret, azt szerintem Tőlük kérdezd, meg fogják tudni mondani. Szerintem ha vízszintes felületen van, hogy a hangfal is a lehető legnagyobb felületen érintkezzen a szivaccsal, akkor talán mindegy, min vannak. De majd a szakik megmondják
-
Frogged
aktív tag
Hát mivel öntapadó bárhova ragaszthatod nem kell a hangfal peremére.
De ha olyat akarsz ami széken is stabil , van olyan modszer hogy fakockákat tesznek a hangfalak alá , szál irány vízszintesen, ez egy lapos tálba téve amibe homok van töltve.
Vannak olyanok akik erre esküsznek miután kipróbálták a drágább golyós és tüskés cucokat, elég gagyinak tünik kinézetre de állítólag hatékony -
gubabela
senior tag
Ki tudod próbálni, hogy van-e rezonancia úgy, hogy ráteszed a kezed az asztalra vagy székre, (amin most is vannak). Ha érzel remegést, vibrációt, amikor szólnak, akkor ajánlatos alájuk valami elválasztó. A legolcsóbb megoldás a gyurma (folpackba tekerve a 4 sarkára), de sokféle egyéb megoldás létezik. Ha emelni is akarod (hogy megfelelő magasságban legyenek) akkor ahhoz állvány fog kelleni. Nekem ilyen van hozzá, meg vagyok vele elégedve.
-
Frogged
aktív tag
https://www.streamaudio.hu/dynavox-univerzalis-keszulek-hangfal-tuske-ontapados-nagy-meretu-talppal
Én anno a prodipe pro8-ak alá ilyeneket vettem és igen jók voltak az árukért.
Nekem tisztította a hangot minden tartományban de föleg a mély lett kevésébb mosott illetve többnek érzödött ez után. -
norba69
senior tag
Most váltottam Solo 6C-ről BX8 D3-ra.
Hangzásban teljesen más szint, de nem is egy árkategória.
A solo távirányítójáról gondoltam a váltás előtt, hogy hiányozni fog, de nem.
A hangerőszabályozós dac tökéletesen kiváltja, a kikapcsoláshoz pedig vettem egy távirányítós konektort (ami a tv-t is áramtalanítja, így végre nem világít rajta az átkozott led).
Méretre nagyobb, de szerintem szebb is.
Eszembe sem jutna visszaváltani
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest