Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
McMuthee
csendes tag
válasz
Davevagyok
üzenetére
Kedves fórumozók!
A véleményeteket szeretném kérni. Lehet, hogy nem jó helyen keresgélek, de a google ide irányított. Konkrétan A Thonet & Vander Turm termékről szeretnék érdeklődni. Olvastam hideget, meleget is róla. Itt ezidáig sajnos csak hideget. Találtam az interneten két tesztet róla és mind a kettőben az egekig dicsérték. De ez nekem még kevésnek tűnt. Őszinte leszek... Nagyon elnyerte a tetszésemet a Turm. Elsősorban tudása (nem nagyon értek hozzá, így nem volt nehéz) és szerintem kinézetre sem egy utolsó darab. Szerintem. Nos.. Én egy átlag felhasználónak tartom magam, átlag igényekkel. Nem fontos számomra, hogy a szúnyog zümmögését meg tudjam különböztetni egy légyétől. De azért szeretném, hogy úgy szóljon egy hangfal ahogy annak szólnia kell. Szeretnélek benneteket megkérdezni, hogy mit gondoltok a német cég „HI-END” termékéről? Kerestem más aktív hangfalakat, de mint említettem nem nagyon értek hozzá. A Turm-ról meg igen sok specifikációt adnak. Fontos lenne nekem, hogy aktív legyen mert nem szeretnék még egy erősítőbe is beruházni, illetve hogy egyszerűen lehessen csatlakoztatni különböző eszközökhöz. Ez is nagyon megfogott a Turm-ben. Elsősorban laptophoz és tv-hez használnám zenéhez és filmekhez. Ezért is lenne jó a gyors csatlakozási lehetőség (pl.: 3,5 jack/RCA). Illetve még annyit hozzátennék, hogy ugyancsak a T&V-től az SW10-es mélynyomón is gondolkoztam, hogy együtt használnám a kettőt.
Erről is szeretném a véleményeteket kérni. Ez a két tétel kb 100 ezer forint környékén lenne. Szívesen meghallgatok jót, rosszat, tanácsot, tippet, ötletet, ár/érték arányban a véleméyneket.. Ja és ez az álló kialakítás is előnyben részesül nálam a szoba kialakítása végett.
Máté
-
dudika10
veterán
válasz
Victoryus94
üzenetére
Legyen kicsi, könnyű, használható legyen nyílt területen és mindezt 40 000 forintig?
Sajnálom, de az igényeid a pénztárcád és a fizika nagyon rosszban vannak.(#27096) eastsider:
Kipróbáltad már telefonnal/laptoppal/bármi más eszközzel? Lehet a TV is a gyenge láncszem. -
Rover623
félisten
válasz
Victoryus94
üzenetére
Elég speciális felhasználás a tied!

Ez már nem ennek a topicnak a "hatásköre"!
Javaslat: az ún. "PA" hangszórók/hangfalak környékén keresgess...esetleg gitárhangfalak jöhetnek még szóba!
Mindenképpen nézz körül a használtpiacon is! -
Victoryus94
őstag
Sziasztok! Hordozásra milyen hangszórót ajánlotok?
Max 40 ezer Ft lenne rá. Lovaglás közbe kellene "kűr zenéhez" barátnőmnek.
Ez azt jelenti, hogy a lóval zenére "mozog" (díjlovaglás, csak zenére). Vagyis nagy a tér (min. kézilabda méret, gyakran nyílt), és 15 méter távolságból is hallani kellene a zenét. Túl nagy nem lehet a torzítás, mert a ló meghülyül a bezúgásoktól (leginkább az zavaró, ha pl a széltől ad zizegő hangot). Nagy súly, és méret sem kedvez; gyakran lenne hurcolva. Viszont nem kell tökéletesen tisztának sem lennie a hangnak, mert elég sok külső zaj szűrődik be (patacsattogás, nyerítések, stb).Vezeték nélkülinek nem kell feltétlen lennie, de ha akkumulátorosba van olyan, ami esetleg megfelel, érdekel, mivel így kültéren könnyebb használni.

-
eastsider
nagyúr
köszi mindkettőtöknek. akkor holnap MM. igazatok van, szokni kell a hangját (bár az x230-nak már minden baja volt. inkább a Vsonic VSD3S-en hallgattam zenét...
kezdem már szeretni.
mondjuk annak örülnék, ha le lehetne kapcsolni a hangerőszabályzó ledjét. (dell dokkoló/tápkábel is világít kéken.. tiszta kék sarok. na mindegy. -
dudika10
veterán
válasz
eastsider
üzenetére
Egyrészt ami bizonyára probléma, hogy a füled az x230-hoz van szokva. 1-2 hét és "kitisztul".
Másrészt bizonyára akusztikai problémákkal kell szembenézned, a szobában állóhullám alakul ki, ami a hallgatási pozícióban kevéske basszust eredményez. Na ezen sokkal nehezebb segíteni, de ez nem igazán a hangszóró hibája.
Ahogy Bodz is írta, hallatlanban ennél többet mondani nem lehet, a probléma forrása bármi lehet.
-
-
Bodz
nagyúr
válasz
eastsider
üzenetére
Komolyan annyira fos. Egy cérna, árnyékolatlan valami.
Nyilván így fórumon keresztül nem tudom én se megmondani, hogy nálad mi lehet pontosan a gond. Rossz elhelyezés, nem szól a tweeter (csak egy extrém példa), stb.Szerk: Kevés basszust tényleg érezhetsz akár az elhelyezés miatt is.
(#27086) Zoluska: Akkor te se hallottál még jóféle filléres kábelt, ahol mondjuk furcsa torzítás volt pl. a magas tartományban.
És ettől volt hallgathatatlan az egész, olcsó Cordial helyre tette rögtön, nem az eszköz volt hibás. -
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
megvan az SHF80U
mennyit számít minőségben az RCA-JACK kábel minősége? a gyárit elég trének érzem
mintha nem lenne elég tiszta a hang. meg is kelllett igazítani az érintkezőt, mert csak az egyik szólt.
(próbáltam egy dell notin meg egy bravian) -
kefe13
tag
válasz
Metacska
üzenetére
Ha nagyon nincs hely esetleg gigaworks t20 , 1x1x1 méteres hárömszögben meglepően szép tere van, persze nem veri ki a mély a .. , de tök vállalható hang hakan is ezért szeretem meg ezért lett ilyen géphez, persze csak akkor ha nem kell nagy hangerő, és kell a füles jack karnyújtásnyira

-
Metacska
aktív tag
Elírtam a zárójeles megjegyzést: (ami ebben az árkategóriában
elvárhatóelfogadható)Olvastam már korábban az összefoglalót, nekem az a problémám, hogy az a 2.0 ami belépő szinten szépen szól az méretre elég nagy az asztalra állítva. Nekem egy mindösszesen 100 cm széles x 50 cm mély asztalom van, arra egy 24-es monitor mellé nagyok. Magasak még lehetnek, de a szélesség és mélység már necces ezeknél (25-30 cm)
Ezért "ragaszkodnék" egy 2.1-eshez. A Thonet Vander Ratsel akkor jó választás lehet?
-
PuMbA
titán
válasz
Metacska
üzenetére
"Fontos kritérium, hogy a magas / közép hangokért felelős hangszórók viszonylag (ami ebben az árkategóriában elvárható) szépen is tisztán szóljanak, ki lehessen venni a különböző hangszereket lossless minőségű zenék esetében is."
Ebben az árkategóriában ilyen nincs. Olvasd el az Összefoglalót és válassz a 2.0-ás rendszerek közül a pénzednek megfelelően
Thonet Vertrag első körben 
-
Metacska
aktív tag
Üdvözlet!
2.1-es rendszerek terén nézelődöm, olvasgatom a magyar és külföldi review-kat. nagyjából 25 000 Ft-os keretem van rá. Annyira szubjektívek a netes vélemények és tesztek, hogy nem igazán vagyok döntésképes.
Fontos kritérium, hogy a magas / közép hangokért felelős hangszórók viszonylag (ami ebben az árkategóriában elvárható) szépen is tisztán szóljanak, ki lehessen venni a különböző hangszereket lossless minőségű zenék esetében is.
Ezen a 3 terméken akadt meg a szemem:
- Thonet & Vander Ratsel (árban ez egy kicsit kilóg felfelé)
- Logitech Z523
- GENIUS SW-G 2.1 3000Mi a véleményetek?
Köszönöm!
-
psyho85
aktív tag
válasz
proof88
üzenetére
Más az értékítéletünk, ennyiért én inkább sört vennék, vagy inkább bort.
Pénzkidobásnak tartom. Nyilván van olyan körülmény valakinek, hogy ez a jó választás, ezt nem tagadom, főleg ennyiért. De ha utólag belegondol az ember, hogy mennyi pénzt ölt már mindig csak az előzőhöz képest kicsit jobb vackokba, mire végre vesz egy jót, az egészet összeadva már egy nagyon jó dolgot vehetne... De mondom, ez csak az én nézőpontom.
Én is vettem egy S-200-at anno, mert annyira volt keret, az tetszett meg webshopban, azóta is ha megy rajta valami már csak csóválom a fejem, hogy miért nem gyűjtögettem még... Na, elzárom magam. 
-
PuMbA
titán
válasz
HUAFBANDITA
üzenetére
Pont ezt mondtam, hogy hallgassa meg
Azt sem írtam, hogy küldje vissza Turm-ot
Tehát minden a hozzászólásodnak megfelelően alakul 
-
proof88
addikt
Egyébként most hardveraprón árulnak elég olcsóért fadobozos Genius sztereó szettet. Igaz hogy csak 1-1 2.5"-ös woofer, és usb-s, de mégiscsak fa, és azért az árért nem lehet olyan rossz.

-
HUAFBANDITA
tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Szerintem addig ne küld vissza amíg nem hallgatóztál. PuMbA pont a leglényegesebb kérdésedre nem adott választ, hogy hallotta-e az említett dobozokat a saját fülével! Mindent meg lehet szokni, de attól még nem biztos hogy jó. Az arany középút szerintem a minél szélesebb körű információgyűjtés (hallgatózás több kategóriában) aztán a saját igényeidhez igazított hangzás otthoni megteremtése. A másik, hogy addig véleményt alkotni egy hangdobozról nagy hiba, amíg nem hallottad, ezt nem neked címeztem!
-
Dexar007
veterán
psyho85 & PuMbA
Ertem,köszönöm. Jovo het kedden megyek akkor hallgatozni.

-
PuMbA
titán
válasz
Dexar007
üzenetére
"Erosito + allo hangfal parossal szerinted meg jobb eredmenyt ernek el?"
Nagyon nehéz jobb eredményt elérni, mert keresni kéne egy 100%-ban összeillő erősítő + hangfal párost
Mondjuk egy Prodipe Pro 5 + egy Musiland Monitor 01 vagy egy X-Fi HD (SPDIF összeköttetéssel) külső DAC + kábel éppen meg van 100k keretből 
-
psyho85
aktív tag
válasz
Dexar007
üzenetére
~110k-ból ott a Prodipe Pro8, abban meglesz a mostanság oly divatos "mozimély" is. Hallgasd meg azt is szerintem, ha már arra jársz. Ezen aktív hangfalak előnye, hogy jól illesztett erősítő-hangszóró párosokkal dolgoznak, néhányuk bi-amp is (tehát külön erősítő szólaltja meg a magas- és mélyhangszórókat). Ezt (nem a bi-ampot, csak a jó együtt-dolgozást) erősítő+hangfal párossal összehozni kísérletezéssel jár.

-
Dexar007
veterán
Ertem,akkor mindenkepp kiprobalok egyet az ajanlottak kozul,a turm pedig megy vissza ahogy azt egyebkent is terveztem.
Erosito + allo hangfal parossal szerinted meg jobb eredmenyt ernek el? Persze maradva a 100ezres keretnel.(30 ert hasznalt erosito+50ert szinten hasznalt hangfal +kabel+dac)
-
PuMbA
titán
válasz
Dexar007
üzenetére
Szerintem a hangerőnek bőven elégnek kell lennie, de hallgasd meg

" Plusz igazabol 3 meter szeles "vaszon" ket oldalan lenne"
Ez nem gond, mert sokkal jobb teret képes varázsolni, mint egy Turm

"igy eleg vicces ket ilyen kis dobozzal zajt kelteni"
Szerintem meg inkább az a vicc, hogy a Turm-ban 6 hangszóró van 70k-ért, ugyanis ennyi hangszórót rendesen összehangolni ennyi pénzért még senkinek sem sikerült
Összefoglalóból egy részlet erről a problémáról:"„ ... de ebben 3 hangszóró van oldalanként, abban meg csak 2 ... "
A kevesebb néha több. Ahogy az utak (egy-egy oldalon található hangszórók) számát növeljük, egyre több problémával kell megbirkózni a tervezés során. Természetesen rendszerint a gyártóknak nem sikerül ezek kiküszöbölése az olcsóbb kategóriákban, így első megközelítésben, emberi pénzkeretben gondolkodva, részesítsük előnyben a 2 utas hangfalakat."
-
Dexar007
veterán
Akkor is ha azt mondom,hogy 25 nm-es a szoba? Ide valahogy nekem jobban illik egy allo hangfalpar. Plusz igazabol 3 meter szeles "vaszon" ket oldalan lenne,igy eleg vicces ket ilyen kis dobozzal zajt kelteni.Meg egy minusz .:allvanyt is kell akkor vennem.
Mindkettot hallottad mar elesben? -
Rover623
félisten
válasz
Rover623
üzenetére
Lassan bejáratódik a B77.
Most már nem vagyok olyan elégedett...
Ki kellene próbálnom persze valami rendes hangkártyával...még keresem a kompromisszumot...legyen elég jó a cucc, de ne legyen túl drága, elvégre munkahelyre megy!
A basszus "púp" teljesen eltűnt, most már inkább mélyszegénynek tűnik. Az MS40-hez képes "idegesebb" a hangkép, mintha lennének felesleges felharmonikusok (torzítás?), vagy vmi hasonló.
-
Dexar007
veterán
Üdv!
Vettem egy Thonet & Vander Turm-ot 70-ert az Aquatol. Igazabol csak ki szerettem volna probalni oket,de nagyon megtetszettek,es lehet meg is tartanam.De elotte meg gondolom megkerdezem toletek,hogy van-e esetleg jobb ar/ertek aranyu? 100-at szantam ra.Elsosorban filmezes a lenyeg,aztan a tobbi.Vasarnap kiprobalok meg egy sztereo erosito+ hangfalpar kombot,aztan majd eldontom melyik marad meg.
A thurm mellett szol mindenesetre,hogy -nekem- szepen szol, uj, 3 ev garis, blutuszon keresztül is tudok zenet lejatszani.

-
gabber01
addikt
-
psyho85
aktív tag
válasz
gabber01
üzenetére
Ezen az oldalon le vannak írva főbb típusok, azok méretezése, elkészítése. Ajánlom amúgy mindenkinek, de ez már nagyon OFF. Segítségükkel sikerült egyébként meglepően jó eredményt elérni szinte esélytelen helyen is (pl. négyzet alapú, magas szoba galériával...)
A lényeg, hogy ahogy állóhullámok is keletkeznek a szobában (szól mindenhonnan egy adott "búgó" mély, hangosabban mint más hangok), úgy a visszaverődő hang kioltást is eredményezhet (fázis-ellen(vagy másképp: fordított)fázis).
-
Zoluska
tag
Nem azzal van a baj. Vehetsz milliókért csúcs hifit, az is szarul fog szólni, ha az elhelyezésre semmi hangsúlyt nem fektetsz. Alapvető, hogy a hangfalak szimmetrikusan, egyformán fülmagasságban, a füleidtől egyenlő távolságra legyenek. Ahogy nézem, neked az egyik elszól melletted a hátad mögé, a másik meg a lábadra nyomja a hangot.

Úgy látom csodát nem lehet művelni a szobádban. Én fognék még egy olyan állványt, mint amin a másik van, kijjebb húznám az íróasztalt, és beraknám mögé a monitor két oldalára, hogy kb. egy egyenlő szárú háromszöget adjon ki a hallgatási pozícióval. -
mijos
senior tag
Probaltam ugy rakni ahogy mondjatok, de nekem ettol kisebb nem kene. Csaladi hazban ugy bomboltetem ahogy tetszik

-
kefe13
tag
válasz
kefe13
üzenetére
Az általam ajánlott remek lesz hozzá ! , nekem jól muzsikál egy hasonló digi véggel egy heco v300 as, van bennük kraft, enyémben yamaha 138-e csip dolgozik, 12 voltos 2 amperes táppal, a normálban 6 ohom os dobozokat szépen viszi, kihajtva pár perc után leold a védelem. Egészen jó hangú dolgok ezek, érdemes innen onnan pár félét beszerezni
(ócóó) 4 vagy 6 ohm, majd mindegy neki, csak hajtáskor (akkor le eshet-le esik az impedancia) lehet baj. Doboza válogatja. Akadnak opera monitorok mik 80-100 vatt full terhelésen is csak 3,2-3,5 ohmra esnek le, az ugye marha ideális, de kinek van rá két millája
Ehez a digi cucchot az általam liklelt onkio simán jó lehet, mert ugye anyagi korlát van. (ismerős) Ha van lehetőséget halgatsd meg. Mindegy milyen erősítő, kérd a boltban a leg általánosabb analóg típust, ha a digit tisztességesen összerakod le fogja pipálni simán
(valami hasonló az enyém) De már lassan of flesz 
-
Nissifer
tag
válasz
kefe13
üzenetére
Köszi az ajánlást. Az a helyzet, hogy beparáztattak azzal, hogy ha nagyobb ládát kis teljesítményű erősítővel használok, akkor sérülni fog. Ez szerintem nettó baromság. Mindenesetre első körben kisebb teljesítményű 15-30 wattos hangfalpárt akarok beszerezni, akár a használt piacról is. Erősítőm már úton van, ez lesz. Meglátjuk, hogyan szól.
Ebben a 10-20eFt-os hangfalpár árszegmensben van esély arra, hogy ki tudjuk nyomozni a karakterisztikát? Valamiért a gyártók nem nagyon akarják feltüntetni.. 
-
kefe13
tag
Pl.: GigaWorks T20 Series II
( Ami nagyobb térben is jó lehet közeli(!) értelemes minőségű halkabb zenegallgatáshoz, mint pl nálam
) -
PuMbA
titán
válasz
HUAFBANDITA
üzenetére
Dupla mono hangfal elrendezés
Bár ilyen kicsi helyre kisebb hangfal a jó 
-
kefe13
tag
válasz
Nissifer
üzenetére
Egy próbát megér , lurdyba meg lehet fülelni.
Milyen erősítőd van ? -
Nissifer
tag
Sziasztok Srácok!

4 ohm-on 2 x 11 watt-os erősítőmhöz keresek hangfalpárt 10-20eFt közötti értékben. Valami hasonlóra gondolok csak 4 ohm-osban. Van valami tippetek hol találok ilyet? -
Shingen
addikt
válasz
gabber01
üzenetére
Szia!
" A fal és a hangszórók között úgy 1m távolság van. Gond lehet viszont, hogy a bal oldali mellett szinte közvetlenül van egy nagy beépített szekrény, ergo az az oldal gyak. le van zárva. "
Igen akusztikában ennek is van szerepe.Állvány kérdésedre régebben már volt róla szó miért érdemesebb egy komolyabb hangfalat arra helyezni.
Pár szösszenetet összeszedtem neked róla:1.Az állvány szerepe az akusztikában, hogy leválassza a hangdobozról magát a felületet, amin fekszik: nem hagyja, hogy rezgést adjon át, így a hangfalat fogod hallani, nem pedig az asztalt, amin van.
2.Egyrészt a fa messze nem annyira alkalmatlan a feladatra, mint azt gondolod, másrészt, még egy vacak állvány is sokkal jobb ilyen szempontból is, mint egy átlagos asztal.
Harmadrészt ne feledkezzünk meg az állvány másik funkciójáról, a mobilitásával megteremti a lehetőséget az optimális elhelyezésre, és az ebből adódó előnyök akkor is előnyök, ha egyébként pont ugyan úgy rezonálna, mint az asztal.Hangfal állványnál a mobilitás , a hangfalak fül magasságba kerülnek és a hangszóróba keletkezező rezgések is csillapíthatóak vele.
Venni elég drága, inkább csináltass vkivel, ha erre adnád a fejed.
[link]Volt itt szó régebben milyen anyagból érdemes csinálni, inkább a fémet javasolták , mert ott a részei heggesztve vannak, így stabil a kötés.
Dezt csak ötletnek mondtam, nem kell készpénznek venned.

-
gabber01
addikt
válasz
psyho85
üzenetére
Igen, közel ülve valószínűleg kioltás lehet, mert a szoba egyéb részein, messzebb rendben van, bár kissé oldalról gyengül a mély, de közel sem annyira, mint közelről. Legjobb szemből, 1,5m+-ról. Biztos vmi kioltás lehet, kérdés hogyan lehet elkerülni, kiküszöbölni. Bármilyen ötletet szívesen várok (a linkelt irományt most olvasom).
-
psyho85
aktív tag
Látom többször felmerült a téma, hogy akkor most mi a helyzet a közeltéri monitor-hangfalakkal, valamint a hátsó bass-reflex nyílással rendelkező hangfalak faltól mért távolságával. Egy kis angoltudással javaslom elolvasni a Monitor One MkII felhasználói kézikönyvét. Mindkét kérdésre szépen körülírt válasz van benne az elején, de persze nyilván le kell hámozni róla azt, hogy az Alesis de jó (mivel már nem jó).
Vegyétek figyelembe azt is, hogy a szobátok egyedi akusztikája (mivel legtöbbeteknek gondolom kezeletlen, legalábbis tudatosan) is nagyban befolyásolja a hangélményt. Simán lehet, hogy azért nem hallod a hangfal előtt kényelmesen ülve a mélyeket, mert egy kioltásban ülsz, eltávolodva pedig rendbe jön a dolog. Ha járkáltok egyet körbe a szobában, kiderül a dolog.

Na bocsi, nem akartam okoskodni, ha valaki tud jobbat, szívesen veszem, nekem hirtelen ennyi jutott eszembe, és már ez is eléggé off, de ahogy látom itt azért nevelés is folyik. (Én is megkapta ma magamét, nagyon helyesen.)

-
gabber01
addikt
válasz
Shingen
üzenetére
A fal és a hangszórók között úgy 1m távolság van. Gond lehet viszont, hogy a bal oldali mellett szinte közvetlenül van egy nagy beépített szekrény, ergo az az oldal gyak. le van zárva.
Egy állvány hogyan segítene? Miért jobb az? És ha már, van vmi ajánlott állványtípus ehhez? Sosem használtam még ilyet. -
Zsolty001
tag
válasz
Shingen
üzenetére
Így kép alapján már egyszerűbbnek tűnik a szétszedés, talán megpróbálkozom vele. Vissza biztos nem küldöm ez miatt, mert egy hetet vártam rá és messziről rendeltem, ergo felesleges pénzkidobás lenne saját költségemen visszaküldeni. Ha nem károsodik ez miatt, akkor engem nem zavar, ha így marad, van rajta két év garancia is. Mindenesetre köszi a segítséget.
-
Shingen
addikt
válasz
Zsolty001
üzenetére
do not open, risk of electic shock - nem áram alatt kell szétszedni

A hátuljával ne foglalkozz, azt a textilt ahogy mondtad kellene leszedni, ott vannak a membránt tartó csavarok.
Azokat ki lehet csavarozni kiszedni a membránt , aztán ha tényleg csavar van a belsejébe simán kiesne.
így néz ki: [link]De ha nem akarod szétszedni, akkor vidd vissza, vagy küld vissza cseréljék ki, ha zavar téged.
-
Zsolty001
tag
válasz
Shingen
üzenetére
Most, hogy jobban megnéztem kicsit tartok a szétszedésétől. Hátul vannak csavarok, de gondolom elöl is le kéne szedni a textilt, hogy szét tudjam kapni, azt meg nem akarom, mert még a végén szétcseszem az egészet. Service manual-t se találok hozzá. Meg rajta van, hogy "do not open, risk of electic shock".

Azért gondolom, hogy csavar, mert mozog benne, ha forgatom és hallani, hogy kicsi.
-
Shingen
addikt
válasz
Zsolty001
üzenetére
Hát valamit kellene vele csinálni, mert ez nem természetes.
Először is próbáld levenni a hangfalról a védő lemezt, aztán ott megtalálod a membránt rögzítő csavarokat.
Mert ahogy írtad, biztos, hogy egy csavar
nem tudom.#26903) ToniSoprano itt meg tudod nézni, hogyan néz ki leszedve. ezek a tüskék mennek bele egy foglalatba.
-
Zsolty001
tag
Ma megjött az itt ajánlott Genius HF1250B hangfalam!

Már beüzemeltem és minden rendben egy dolgot kivéve... A jobb oldali hangszóróban (ahol a szabályozók vannak) van valami, ami zörög. Szinte biztos, hogy egy csavar, mert olyan hangja van. Szerintetek a zsír új hangszórómat most szereljem szét vagy hagyjam úgy, úgyse lesz baja tőle?
-
Szervusztok!
Van egy Genius 5.1-es szettem. Pár hete erősen búgni kezdett, szétszedve két 6800uF/35V kondit találtam benne, amik nagyon fel voltak púposodva. Kicseréltem őket, de csak 4400uF/35V kondikat kaptam, és a búgás nem hogy halkabb, de inkább hangosabb lett. Mit kéne megmérnem? Merre tovább? Vagy a 4400-as kondik kisebb kapacitása miatt maradt meg a brumm?
Vagy inkább egy elektronikával foglalkozó topikban kéne érdeklődnöm?
-
Shingen
addikt
válasz
gabber01
üzenetére
Az biztos, hogy a modecomok egyik nagy előnye az elején lévő reflex nyílás.
Ha hátul van, volt róla szó régebben érdemes a fal és a hangszóró között legalább 0.5 m távolságot tartani,mivel a 6c nagyobb hangfal mint egy G.1250b, így ezt már állványra kellene helyezni.
DE majd ha nem jól mondom, többiek ki javítanak. -
Zoluska
tag
válasz
HUAFBANDITA
üzenetére
Ne vedd kötekedésnek, de igazából ezzel nem indokoltad meg, hogy miért nem jó ilyen célra.
Miben különbözik egy akármilyen más polcra helyezhető hangsugárzótól? Én egy kicsit gugliztam, de nem találtam erre vonatkozóan semmi konkrétat. Valóban, nem erre a célra árulják, mint munkaeszközt, de az még nem jelenti azt, hogy nem is használható erre hétköznapi célra. Én nem tudok sem mellette sem ellene érvelni, de az, hogy a nevében közeltéri van, még nem válaszolja meg a kérdést, hogy miért nem ajánlott másra használni. Még nem is volt alkalmam ekkora térben meghallgani a monitoraim, így tapasztalatot sem tudok sajnos írni. -
bunygyi
tag
válasz
HUAFBANDITA
üzenetére
Szia.
Belevágodok a fotelba és hallgatom. -
HUAFBANDITA
tag
válasz
bunygyi
üzenetére
Leírhatnád, hogy hogy képzelted el a felhasználást! Viszont van egy sejtésem, hogy nem olvastad el, hogy mire valók ezek! Monitor oszt jó lesz biztos 200é... Biztos beszólja, de minek is? Marhára nem erre lettek tervezve, eleve nagy százalékban közeltéri monitor sugárzók, nem hiába...
-
sarkanyolo2
őstag
1 hónapja van meg, kiszolgált már jó pár bulit a koleszba, de most itt fekve és hallgatva jöttem rá, hogy milyen szépen is szól a Genius sp-hf1255b. Nem csak a töc megy, most se, szimplán nagyon szép, tiszta hangok, isten rá punnyadni. Megyek is folytatom tovább...

-
psyho85
aktív tag
válasz
imcsoo
üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom, milyen lába van alapból a 1250B-nek.
Mást nem tudok garantálni, csak azt, hogy ha kipróbálod, nem vesztesz vele semmit, max sokat kell porszívózni a darabok. Egyébként mindenféle akusztikai leválasztás (mert hát elvileg ez történik) számít valamit, kérdés, hogy ebben a ligában mennyire. Jha, és ne a kopogós, kemény, törős legyen, mert az nem ér semmit, van az a morzsolós, puhább valami, talán az. -
gabber01
addikt
Halihó!
Korábbi javaslataitok alapján beszereztem végül egy Microlab Solo 6C-t. Még bejáratós, de alapjában véve elég jó darab, nem csalódtam benne. Először meg is lepett a méretével, persze ennek 6,5"-es közepei vannak, nem 5,25-sek (épp ezért is választottam), mint pl. a Modecom 80-nak, vagy a Kürbisnek. Viszont az elhelyezésével még bajban vagyok, ugyanis a mélyek extrém mértékben módosulnak hallgatási pozíciótól függően. Egyelőre egy nem túl széles asztal két szélén vannak, faltól úgy egy méterre. Ha az asztalnál ülök, nagy mértékben csökkennek a hallható mélyek, sokkal kopogósabb az egész, viszont ha eltávolodok tőle úgy egy jó méterre, akkor már megjönnek a mélyek és akkor már van belőle dögivel. Ez ilyen? Sejtésem szerint a hátrafele néző reflexport miatt lép ez fel...? -
Zoluska
tag
válasz
bunygyi
üzenetére
Nekem Dynaudio BM5A MkII van, az elég brutál hangerőre képes, szerintem nem lenne gondja megtölteni 40 m2-t minőségi hanggal, ha tényleg nem azt a szempont, hogy kiverje az ablakot a hangnyomás. Ez ugyan nem jön ki a keretből, de a DBM50 igen, igaz kicsit elcseszett ez a döntött, asztalra való design, de megoldható, hogy vízszintben álljon az is. Bár nem hallottam, de avx-en volt, aki azt mondta, hogy szerinte az alacsonyabb ár ellenére jobb, mint a BM5A.
Azt nem tudom, hogy a hangminőségre van-e befolyással, hogy ezek közeli hallgatásra vannak tervezve. Nálam kb. 20 m2-en vannak, de 1-3m-ről hallgatom, attól függően, hogy a gép előtt vagyok-e, vagy csak zenét hallgatok. Lesz itt talán, aki nálam jobban ért hozzá, és megmondja, hogy alkalmas-e ilyen célra egy monitor. Milyen távolságból hallgatnád?
Ez már az a kategória, ahol senkire nem szabad hallgatnod, csak a füledre. Én úgy mentem el, hogy veszek egy Adam A7X-et, végül az tetszett a legkevésbé. A Genelec 8030 nekem egyáltalán nem tetszett, holott etalon, rengetegen használják elégedetten. Itt már tudsz válogatni több típus közül, menj el hallgatózni. A Hitspacet én is tudom ajánlani, és is náluk hallgattam és vásároltam a monitorokat. -
PuMbA
titán
válasz
bunygyi
üzenetére
És mennyit szánsz hangkártyára?
Fogalmam sincs, hogy kitölti-e a szobát és hogy neked az pontosan mit jelent, menj el a HitSpace üzletbe hallgatózni
150k körül vagy alatt vannak az Összefoglalóban említett típusok 8"-osai (Eris E8 pl.), de hallgasd meg az 5 és 6"-osokat is, továbbá van most új Dynaudio 
-
psyho85
aktív tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Ez a szivacs egy 1250B alá nyilván overkill.
Amíg nem volt más, a kezdet kezdetén én hungarocellt raktam a hangszórók alá méretre vágva, de két hosszúkás téglalap is megteheti persze. Valami nagyobb dolognak a csomagolásából szedtem ki (amivel beburkolták a dobozon belül). Ha azzal hallasz különbséget, akkor érdemes elindulni az úton a 1250B-vel is. (A lényeg, hogy nem U alakú volt, hanem lapos, olyan 2 centi vastagon. Szerk: szóval sima téglalap, nah, csak hogy egyértelmű legyen.)Én egyébként a tüskékre szavazok, amikor az előző rendszerem alá acélból esztergáltunk tüskéket, poénból beraktam a munkahelyi SP-HF360B alá, és megdöbbentem. Még az abszolút anti-vájtfülű kollégám is csak nézett, hogy mennyit számít.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- Apple iMac 27" 5K 2015 Late / 16GB DDR3 / 512 GB SSD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Pro 16 Plus - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 235U - 16GB - 512GB - Win11 PRO - 3 év garancia - HUN
- BESZÁMÍTÁS! Asus Sabertooth Z97 Mark 1 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És ettől volt hallgathatatlan az egész, olcsó Cordial helyre tette rögtön, nem az eszköz volt hibás.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az az elrendezés maximum cipős dobozoknak jó!