- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz phoenix1989 #27691 üzenetére
Ezt az aranyköpést be kellene tenni az összefoglalóba!
-
zsoltnyiri
tag
Vasárnap délutáni comedy, ha más nem ezért megérte
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz phoenix1989 #27691 üzenetére
Pedig így szokott lenni, a különböző hangfalak bizony másként szólnak.
Ha neked minden ugyanolyan, akkor szerencsés ember vagy. Ezt most halál komolyan mondom.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz phoenix1989 #27687 üzenetére
Értem Hát igen, kell egy pár hétig hallgatnod jobb rendszereket, hogy kihalld a különbséget közöttük Így nem tudunk neked mit mondani, maradsz a megszokott rendszereknél vagy kipróbálod, amit mi ajánlunk és jobbnak hallunk, hátha jobban tetszik. A döntés csak a tiéd
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
válasz phoenix1989 #27687 üzenetére
"Azt hiszitek aki idejon az egyaltalan nulla tudassal rendelkezik es igy is kezelitek"
"Nemtom nekem hang hang"Ebből mit szűrjünk le?A hozzáértésed?Persze a helyesírást leszámítva...
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
PuMbA
titán
válasz phoenix1989 #27684 üzenetére
Nem értek egyet, de nincs semmi baj ezzel, a lényeg, hogy információk birtokában vásárolj A legjobb lenne, ha meg tudnál hallgatni egy ilyen jó 2.0-át és egy 5.1-et egymás mellett, de hát ez nem könnyű Esetleg hallgattál össze?
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz phoenix1989 #27673 üzenetére
" Tesom azt hasznal geniust es szerintem tokeletes. "
Nem célja a topiknak bármilyen alacsony igény kielégítése, ahogy az sem, hogy mindenkinek az elvárásainak megfelelő választ adjon.
Neked tökéletes, mert nem értesz ehhez a témához. Itt vannak olyanok, akik értenek hozzá, és a legjobb tudásuk szerint próbálnak segíteni. Ha értenél hozzá, neked se lenne tökéletes.
Ez ismét nem lehülyézés, ez lehozzánemértőzés.Jópár évvel ezelőtt, amikor életem első laptopját készültem megvásárolni, kérdezgettem az okosokat, és azt mondták, hogy tök felesleges nekem erős gép, mert nem fogom használni, de csak azért is vettem egy viszonylag erős gépet, mert azt gondoltam, hogy arra van szükségem. Hát én meg a laptopválasztáshoz nem értettem, a gép egy percet nem ment 10% terhelés felett az élete során, egy kisebb, energiatakarékosabb gép sokkal jobb lett volna.
A különbség köztünk, hogy én nem álltam neki verni a hozzáértők asztalát, hanem befogtam a lepénylesőmet, és megvettem azt a gépet, ami igazából abszolút nem passzolt az igényeimhez.
Az autószerelőnél is így viselkedsz? Ha közli veled, hogy szar a turbó, kell egy új, akkor elkezdesz vele kiabálni, hogy nem szar a turbó, csak gyertyát kell cserélni?Könyörgöm, ne akarj kioktatni olyanokat, akik hallottak már ezt-azt úgy, hogy se normális 5.1-es rendszert, se normális 2.0-t nem hallottál még.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PuMbA
titán
válasz phoenix1989 #27681 üzenetére
Csak mi próbáljuk a legkevésbé kompromisszumos megoldást ajánlani neked Én hallottam már olcsó 5.1-et és jó 2.0-át is és mondom neked, hogy egy olcsó 5.1-nek nincs térhangzása és ezért nem tudom ajánlani jó szívvel senkinek sem és ezért nem írtam neked sem, mert az félrevezető lenne, ha valaki térhangzást vár egy ilyen rendszertől Jó választást
[ Szerkesztve ]
-
phoenix1989
őstag
-
cyberkind
félisten
válasz phoenix1989 #27678 üzenetére
Nekem sincs, ezért lesz 42k-ért a Modecom 120U, már a 60-at sokalltam a Sony-ra, most már hallom is hogy miért.
És nemcsak nekem bögre, mindenki így hívja ha átmész a másik topicba.
De egyébként én is nézegettem azokat a Genius-okat, csak megláttam hogy a Modecom annyi mint azok, így ez nem jó jel a Genius felé.
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Te tudod, viszont ha 5.1-et akarsz az a másik topic, de nagyon jól tudom hogy miket javasolnak, és hogy azok mennyibe fájnak, ott nem rúg labdába semmilyen bögreszett, tökmind1 mennyi az ára.
-
Shingen
addikt
Nem akarok beleszólni a többiekkel folytatott kommunikációdba, de fentebb ezt írtad:
#27663) phoenix1989
Koszonom. Ez egy ertelmes valasz. Na de nem firkalok tobett ide. Ne roncsam a levegot szep napot
風林火山
-
Grózi
veterán
válasz cyberkind #27668 üzenetére
Van akit nem lehet meggyőzni.Csak ugye IQ kérdése,hogy nem egyező véleményre ki hogy reagál.Több embert aki segíteni akar sértegetni aranyos dolog...
Csak minden fórumon időközönként felbukkan 1-1 ilyen ember.Ez kb. olyan mintha bemenne a kupiba,a madame-al kihozatná az összes lányt mustrára-majd közölné hogy ő végül is buzi.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
cyberkind
félisten
válasz phoenix1989 #27656 üzenetére
Majd rájössz, én pont azért cserélem le a Philips bögreszettet mert valami iszonyat szarul szól zenehallgatás közben, igaz csak 30k volt, de a 300-330W-os szegmensben tökmind1 mennyi, nem lesz megváltás, előtte egy Sony-t néztem ami 1000W-os volt, ami tán jó lenne, bár nem reménykedem, így maradt a Modecom, ami csak 2.0 mégis bőven többe kerül mint a bögreszettem, holott "gyengébb" is.
Sőt, még a T&V Hoch is bőven jobb volt, innentől kezdve a Kürbis, ami még kevesebb is mint 30k, az is jobb, de ha neked 5.1 kell, akkor vedd meg a Genius-t, az majd biztos kiszolgálja az igényeidet.
[ Szerkesztve ]
-
psyho85
aktív tag
válasz F_Zolee #27658 üzenetére
Épp ez az, hogy semmit nem kell rajta tuningolni! A rajta lévő potikkal se, csak ha nagyon muszáj. A jó hangkártyát pedig inkább meghálálja, ami jó jel - csak a vacak hangfalaknak mindegy, mi a jelforrás.
@hentes555: fekpad nem használva? Tessék edzeni nem elvinni onnan! De látom pár tárcsa is kéne még. Az nem baj, hogy ferde a plafon, sőt. Inkább az a baj, hogy szűk és hosszú, akkor már a szobával tényleg jobb vagy, és kényelmesebb is.
@phoenix1989: remélem én is hülye lehetek, engedelmeddel, de azért még hajtok az al-seggtitán megtisztelő címre. Viszlát, egy ilyet azért vigyél magaddal, biztos van belőle 5.1-es hangoskönyv is!
[ Szerkesztve ]
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
Stigma.HC
senior tag
Volt nekem egy ideig logitech z540 Vettem is hozzá vásárláskor jobb kábeleket mert a gyáriak botrányosak voltak. Így használtam jó ideig, igaz a hátsó hangszórók elég kuka hangon szóltak, mély az áá mindegy is, magas hangoknál meg erőtlen cincogás.
De hát akkor gondoltam én, ennyiért ezt tudja. Logitech 5.1 meg minden ez a tuti hisz egyetemen még lakótársam genius 5.1-e is hasonlóan szólt. Én kis naiv
Miután meghallottam hogy szól sógornál a kürbis, hirtelen felindulásból be is rendeltem egyet. Ezt az z540-et meg odaajándékoztam munkatársnak. Most télen meg kukázta és vett egy kürbist"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester
-
hentes555
senior tag
válasz psyho85 #27655 üzenetére
Az asztalt el tudom húzni 50-55 centire a saroktól, és ha még az asztal szélétől bentebb rakom egy 5 centit a hangfalat, akkor megvan a 60 centi is.
Tárolóhelységnek elég rosszat tesz szerintem, hogy az a fal szögben áll oldalt a tetőtéri mivolta miatt. A cuccokat fel tudom éppen hordani a padlásra, de a szoba szimpatikusabb. Amúgy így néz ki:
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
bookninja
tag
LOGITECH Z506 vagy GENIUS SW-HF 5.1 4800, en ezeket ajanlom, szerintem teljes mertekben megfelelnek az altalad tamasztott kovetelmenyeknek.
-
dudika10
veterán
Töredelmesen bevallom, hogy erre a seggtitán kifejezésre rá kellett keresnem, mert én ehhez a szlenghez nem értek (ahogy Te pedig az audiotechnikához).
Megtudtam, hogy vagy gyökér, hülye, seggarc, balfasz vagyok, vagy egy Kanti filozófiát követő polihisztor. Nem hiszem, hogy kantiánus lennék, szóval marad a többi.Ha különbséget tennél a hülyeség és a hozzánemértés között, az nagyszerű volna. A személyeskedést és ezt a stílust meg javaslom hanyagold, mert ezen a fórumon nem leszel hosszú életű, bár szerintem mi megleszünk nélküled és te se bánod, hogy nem kell ennyi hülyével egy fórumon tengetned mindennapjaidat.
Van egy mondás, miszerint:
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hibás."Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Ant@
senior tag
Üdvözletem!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a nálam rutinosabb kollégáktól. A Modecom MC-SHF80U-val szemezgetek. Az alapján amit olvastam róla számomra tökéletes lenne. Egy dolog nem világos, mégpedig, hogy miért van külön a "hangerő gomb". Mi az áramforrása? Megbízhatóan működik-e? Milyen távolságból? Kérem aki már látott ilyet közelről ossza meg velem a tapasztalatait.
-
phoenix1989
őstag
hát nem tudom neked egy 5.1 bármeike mióta cincogás de oké. fejhalgató? ki beszél itt erről?? xD örülök hogy okos vagy xD egyébként nem használok fülest.
pár példa az emlitett geniusokbol tesómnak is volt teljesen jól szólt és nem cincogott. pl Genius SW-HF 5.1 4600 öcsém ezt használja tök jó. elötte egy másik geniusa volt az is remek volt. nemtudom nektek ezekkel mi bajotok de már nem is érdekel
"Rendelkezel egy tisztességes méretű szobával, ahol megfelelően el lehet rendezni egy 5.1-es rendszert?
(Költői kérdés, nem tudod, hogy kell elrendezni a dobozokat, tehát nyilván nem tudsz erre sem válaszolni.)"
te meg egy segg titán vagy. mondom haggyuk. értelmes embereket kerestem de hülyéket találtam. egy egyszerü kérdésr nemtudtok rendes választ adni. lehet engem hülyének nézni de nem érdekel.[ Szerkesztve ]
-
psyho85
aktív tag
válasz hentes555 #27654 üzenetére
Ha az a tárolóhelyiség szabadon alakítható, nincs benne semmi, akkor egy kis akusztikai kezeléssel jókat lehet kihozni belőle.
A szobában maradva: ha mehet még az ajtó fel az asztal az csak jó, de látom arra nyílik, nyilván kell hely neki.
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
-
dudika10
veterán
válasz phoenix1989 #27649 üzenetére
Rendelkezel egy tisztességes méretű szobával, ahol megfelelően el lehet rendezni egy 5.1-es rendszert?
(Költői kérdés, nem tudod, hogy kell elrendezni a dobozokat, tehát nyilván nem tudsz erre sem válaszolni.)Na, mivel az átlag felhasználó nem rendelkezik ilyennel, és nem tudja milyen a megfelelő elrendezés (továbbmegyek, még egy sztereo rendszer elhelyezéséhez sincs meg a kellő hely és szakértelem általában), ezért értelmes teret akkor sem kap, ha 40 dobozt szór szét a szobájában.
Ez nem egy processzor, nem úgy működik, hogy bepattintod a megfelelő alaplapba, és akár a nappaliban, akár a hálószobában használod, ugyan úgy működik.De, a sztereo rendszer remek térrel rendelkezhet, ha a körülmények adottak.
" ... kb hoyg mi a szart akarsz te ennyiért te csoró."
Menny be a házimozi topikba ugyan ezzel a kérdéssel. Ott szabályosan ki fognak röhögni, egy rendes centert nem kapsz ennyiért, nemhogy egy egész szettet.
Nem értesz hozzá, el vagy tévedve (ahogy egyébként a topikba betévedők túlnyomó része, nincs is ezzel semmi baj, mint már írtam), de Te bizonygatod itt az igazad.
Ha nem tetszik a kapott válasz és elkezded verni az asztalt, mert márpedig itt mindenki idióta, akkor ne csodálkozz, ha a rendszer ellened fordul.ui.: azért jók a genius 5.1-es távirányítós szettjei, mert a potméter hajlamos tönkremenni, és egy motoros, 6 csatornás potméter, ami éppen oda kell, ha be is szerezhető, akkor baromi drága (és csak a teljes panellel együtt kapod meg), ha viszont a gyártó úgy dönt, hogy nem tart többet belőle, akkor a büdös életben nem fogod pótolni.
(#27652) hentes555:
Fordítsd az asztalt az ajtó mellé, csak ne told be a sarokba. Sokkal jobb lesz, mint ez a sarokban álló hangszóró.
szerk.: pont ahogy a rajzon van.[ Szerkesztve ]
-
psyho85
aktív tag
He? Itt ülök a Kürbis előtt, 28k volt tavaly decemberben, most olcsóbb. Fele annyi, mint amiről te beszélsz, és most még olcsóbb. Örülök, hogy össze tudtam rá kaparni a pénzt, nem vagyok sznob. A legolcsóbb ajánlott hangfal meg ~12k... Ha nem ismernék az olcsóbb szegmenst, akkor nem mondanák, hogy nem érdemes vele foglalkozni.
Egyébként kaptál konkrét márkát és típust is, igaz drágábban, de használtan is meg lehet ezeket venni, és az újonnan 70k-s szett csak van használtan 50-ért... Azt nem mondtad, hogy feltétlen újat akarsz.
Igazából kétféle kimenetele van, amikor valaki 2.1 és 5.1 rendszert keres itt: vagy sértődötten távozik, vagy vesz egy ajánlott hangfalat, és aztán jön megköszönni, hogy jót tettek vele, de jól szól, eddig volt tévúton.
Használd egészséggel a kiválasztott szettet, legyen örömöd benne soká. (Minden cinizmus nélkül!)
@F-Zolee: ezt a többiektől kérdezd, hangkártyában nem vagyok otthon, de valami ilyesmi szoktak ajánlani kb.
@JoinR: csakis a 7.1! Nekem is 8 fülem van, mindegyikre külön hangszóró kell!
-
JoinR
őstag
"érdekes mód rengeteg olyat hallodtam ami elég jol szólt és nem 70k ba került"
Egy pár példát írhatnál, engem érdekelnének
Amúgy leírták, ha ennyiből 5.1-et akarsz, akkor vedd amelyik tetszik...lényegi különbség úgyse lesz köztük, most hogy piros bögréből hallgatod a cincogást, vagy kékből, totál mindegy..talán próbálj olyat választani, aminek a szatellitjei a legnagyobb térfogatúak, ami a legtöbb extrát tudja, mint távirányító, bluetooth, stb..
"mellesleg 2.0 nem térhangzás"
Gondolom akkor fejhallgatóból is csakis a gamer!
[ Szerkesztve ]
-
phoenix1989
őstag
válasz psyho85 #27647 üzenetére
nem a a gond ha jot akarnak de ahogy te se érted nem 2.0 át kértem . nem érdekel hogy szol nem érdekel hogy mit tud akkor se kell 2.0. itt lehet kérdezni 5.1 el is én kérdeztem választ nem kaptam csak lehurrogást kb hoyg mi a szart akarsz te ennyiért te csoró. és ezt én nem hagyom annyiba mert értelmesen kérdeztem értelmes választ vártam értelmes emberektől de tévedtem ez ügben ez van. nem kell több válasz nem kell irkálni nekem. megértettem. neked megfelel a 2.0 nekem 5.1 kell. és érdekes mód rengeteg olyat hallodtam ami elég jol szólt és nem 70k ba került. ennyi. nekem az is jol hangzik másiknál se látnék nagy különbséget. nektek ez nemtetszik mert csak a nagy minőségű drágábbakat tudtok. ez van. én olyat keresek aki otthon van ezekben ezekszerintt ti mégsem annyira mert akkor a kis kategoriát is ismernétek. pá
mellesleg 2.0 nem térhangzás. 5.1 igen még ha nektek szar is amennyiért veni akarok. ez van
[ Szerkesztve ]
-
psyho85
aktív tag
válasz F_Zolee #27642 üzenetére
Kürbis azt hiszem akciós most valamelyik webshopban, nem búg, nem sípol, nem pattog, viszonylag jól is szól. Sokat kell járatni, és kell neki egy rendes hangkártya, hogy legyenek mélyei. A többit sajna nem ismerem.
@phoenix1989: ha nincsenek igényeid, akkor kb. mindegy, mit veszel ennyiért 5.1 téren, főleg ha csak film és játék a cél. ha esetleg zenét is hallgatnál rajta, akkor már nem olyan jó választás. És ott van Varmi2 hozzászólása is, ami azért elé egyértelmű. Az összefoglalóba is benne van, hogy itt elsősorban 2.0-ra fog ajánlatot kapni a kérdező, mert ennyiből ezekből a rendszerekből lehet kihozni a legjobbat. Adott összegért a legjobb hangot, nem értem, ezen mi olyan felháborító, hogy az emberek jót akarnak.
-
varmi2
nagyúr
válasz phoenix1989 #27645 üzenetére
Én ilynről váltottam modecom 80-ra, és nem bántam meg. Azt hittem mindig, hogy jól szolnak a hangfalaim, de miután megvettem a modecomot, rájöttem, hogy az előző években igen nagy tévúton jártam. De te tudod, ha az kell, akkor az kell, de akkor minek fordultál ide segítségért?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
phoenix1989
őstag
válasz westcoastog #27644 üzenetére
igen én ezeket néztem. valószínű ezek közül lesz egy.
-
westcoastog
veterán
-
F_Zolee
veterán
Hello
Morfondírozok az alábbi hangfalak között ha oda kerülne a sor. Genius 1250B-t néztem ki alap esetben de elgondolkodtam, hogy egy kicsivel többet is áldoznék rá ha szerintetek megéri.
-MODE COM MC-SHF56U
-Thonet & Vander Kürbis 2.0 Black
-MICROLAB B 77Annyi lenne az elvárás, hogy jobb legyen, mint a 1250 és ne búgjon/zúgjon alapon. Valamelyik kifejezetten jobb lenne?
-
PuMbA
titán
válasz phoenix1989 #27640 üzenetére
" ha van és bizonyára van hisz akkor nem lehetne venni ennyiért "
Már nem azért, de te jössz ide tanácsot kérni és megmondod nekünk, hogy mi van úgy, hogy nem értesz hozzá. Mi mondjuk, hogy nincs, tiszteletbe tartjuk a döntésedet, de innentől kezdve dönts magad, ha szerinted van És itt nem extra vagy közepes minőségről beszélünk, ahogy beállítod, hanem egyenesen a legszarabbról. De ha neked az jó....
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz phoenix1989 #27638 üzenetére
"mert neked 70 alatt nincs értelmes más embernek van"
Ilyen nem létezik, 70 alatt csak akkor van értelmes más embernek, ha nem ért a hangminőséghez Az érvelésed itt száll el, szart meg nem fogunk ajánlani, akárhogy is szeretnéd. Egyébként Modecom 80U + egy hangkártyát ajánlunk
[ Szerkesztve ]
-
phoenix1989
őstag
válasz dudika10 #27636 üzenetére
"Ezek helyett felhívtuk a figyelmedet, hogy ennyiért még csak sztereo rendszert kapsz, abból sem a komolyabbakat ugyan, de használhatóakat."
Bocs de nem rémlik hogy felhivtátok volna mert nem irtatok semmit. az autos okfejtésed meg alapból hibás mivel én egy szóval sem mondam hogy xy tipusu xy teljesítményüt akarok enyiért. egyszer kérdés ennyiből egy elyet ezek közül mit javasoltok. ez volt a kérdés. a te autos verziod igy egyáltalán nem helytálló. nem adtam meg a konkrétumokat igy akkor lenne helyes amit irtál ha azt irtad volna hogy egy sima autokereskedés ahol több márka is van és lenne 1 misim ezért mit ajánl. a válasza valószínü nem az lett volna mint nektek hogy semmit vagy olvasgass hanem fel ajánlott volna ilyen árban terméket, veletek ellentétben mert ugye ahogy irtad lehet kapni olcsobban és itt nem az volt a kérdés hogy a legjobb minőségűt és ilyen márkát akarok hanem ebből szeretnék venni egy ilyet és mivel van ezek közül mit ajánlasz. ha semmit akkor is a minimum elvárható válasz az lett volna hogy bocsi de ilyen keretben 5.1 el nem foglalkozunk. de még igy is van böven lehetőség amiböl lehetne ajánlani. szóval az hogy igazábol lehetőségeitekhez képest hamár annyira jóól értetek hozzá ahogy te magad is állítod akkor valószínüsitem hogy lenne olyan amit ajánlani tudnál hisz mégis csak értesz hozzá. ez csak a nem akarásnak nyögés a vége dolog. mert neked 70 alatt nincs értelmes más embernek van és attol még lehet ajánlani. na de mindegy . mégegyszer kösz a semmit akkor inkáb körbe nézek más fórumon vagy mélyeben utána járok hamár itt ilyen segítökészek az emberek.
-
dudika10
veterán
válasz phoenix1989 #27633 üzenetére
Ha bemész a milyen prémium autót vegyek topikba, és azt mondod, hogy szeretnél egy német luxusautót, van rá 1 millió forintod, akkor jobb esetben két lehetőség van:
- azt mondják, hogy ennyiért felejtsd el, gyere vissza ha van rá 20 milliód, vagy
- ennyiért nagyon jó vétel használtan egy xy autó, ami se nem német, se nem luxus, de ennyi pénzért egyik sem jár.
Rossz esetben azt mondják, hogy vegyél egy 25 éves BMW-t ami a roncstelepről szökött meg.Jelenleg pont ugyan ez a szituáció.
Reagálhattunk volna úgy (amolyan sznob felsőbbrendű módon), hogy felejtsd el, ennyiért nem kapsz szart sem, de nem ez történt.
Mondhattuk volna, hogy 50 000-ért vedd meg ezt vagy azt, de ezt meg azért nem mondtuk, mert ez és az is elég gyenge.(Az Edifier C6XD-t pl ajánlanám viszonylag nyugodt szívvel, de egyrészt nem igazán beszerezhető, másrészt utoljára 72 000 forint volt az ára.)
Ezek helyett felhívtuk a figyelmedet, hogy ennyiért még csak sztereo rendszert kapsz, abból sem a komolyabbakat ugyan, de használhatóakat.Ahogy a magyar használtautó vásárló, Te sem vagy tisztában a valós igényeiddel (ez nem baj, senki nem érthet mindenhez), nem tudod mi fán terem a hangminőség, csak azt látod, hogy már 20 000 forintért is lehet kapni 5.1-et, ott van a tesco újságban. De nincs minden veszve, felekrestél egy fórumot, ahol vannak olyan emberek, akik nálad jobban értenek ehhez a témához, elmondták, hogy picit el vagy tévedve, és próbálnak segíteni.
Erre kétféleképpen reagálhatsz, vagy megfontolod a tanácsokat, vagy úgy viselkedsz mint a magyar használtautóvásárlók jelentős része, veszel egy szart, és megnyugtat a tudat, hogy 5.1-es rendszered van (=> prémium német autó, ami már vashulladéknak se lenne jó, de legalább fölényesen lenézhetsz a suzukisokra az úton).(#27635) Darkcranio:
Jól értem, a TV-n mindig jó?
Ha a TV-n sem jó, akkor garancia (ha nincs, akkor egy műszerész/TV szerelő).
Ha viszont a TV-n mindig jó, akkor egy fülhallgatóval/fejhallgatóval/másik hangfallal ki kéne deríteni, hogy vajon a laptop-e a hibás.[ Szerkesztve ]
-
Darkcranio
csendes tag
Sziasztok.
Kéne egy kis segítség. Kezdem feladni és már rohadtul idegesít. Szóval vettem egy Modecome shf80u
jól szólt semmi gond nem volt vele. Egyszer úgy döntött, hogy a bal hangfal halkabb lett, minden zenére.
Nem a hardwerel van gond, mert egy idő után úgy döntött, hogy megjavul jó és volt egy darabig és megint halk, pedig semmi nem nyúltam és semmit nem mozdítottam. TV-n jól szól HP 250 G1 laptopról használom.
Ötletek? és nem NEM BALANCE GOND, próbáltam néztem, semmi equalizer nincs bekapcsolva, ahogy mondtam semmihez nem nyúltam csak úgy döntött. -
zsocy
őstag
válasz phoenix1989 #27633 üzenetére
Az hogy olvasd el az összefoglalót elég nagy segítség, akármi is van a topik címében... köszi, hello
Ha ragaszkodsz az 5.1-hez akkor ennyiért szinte mindegy mit választasz, jó minőséget nem fogsz kapni. Vedd amelyik tetszik kinézetre mondjuk a logitechtől. 2.0-ból már jót is kapni ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
B1T3
addikt
Különben az edigitalnál most 20%-os kedvezmény van a Thonet & Vander termékekre, így a Kürbis BT ára 23920 Ft, a Vieré 7992 Ft, a Ratsel pedig 23120 Ft-ba kerül (zárójelben megjegyezve pedig a Hoch 27920 Ft, míg a BT variáns 33520 Ft).
[ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
válasz hentes555 #27630 üzenetére
Mindjárt töltök le AutoCAD-et és megmérem a pontos méretek a szobában, aztán elkezdek tervezgetni. Amúgy ha az aszalt elfordítom 90°-kal az ajtónál levő falra, akkor meg tudom csinálni, hogy az ajtófélfától és a faltól is 26-26 centire van az asztal széle, szükség esetén a faltól is el tudom húzni. Ez nem jó megoldás?
-
psyho85
aktív tag
válasz hentes555 #27628 üzenetére
Esetleg az ágy nem fér el az asztal jelenlegi helyére a sarokba (párhuzamosan a fallal az ajtóig), és akkor a felszabaduló fal majdnem közepére mehetne az asztal? Az nagyságredekkel jobb lenne neki, még ha nem is pont szimmetrikusan lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Bear
aktív tag
válasz Shingen #27617 üzenetére
Az lehet, de nem hiszem hogy hallani lehet a különbséget ezen a szinten a két kábel között. Persze mindenki úgy költi el a pénzét ahogy jólesik
(#27618) hentes555
Megértem, sok esetben én is így vagyok vele, mondjuk nem a kábelekkel. Okozzon sok örömöt a cucc
[ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
Az elhelyezéssel szerintem kicsit többek fogok szájjal történő szexuális tevékenységet végezni, ugyanis:
-
westcoastog
veterán
-
hentes555
senior tag
válasz varmi2 #27615 üzenetére
Olyat is tervezek majd, szerencsére nem túl drágák ezek. Meg tanműhelyben CNC-zek hozzá tüskéket, bár annak a pontos anyagát, kinézetét, méreteit még nem találtam ki. Ha van valakinek ezzel kapcsolatban ötlete, szívesen fogadom
Bear: Én szeretnék
-
hentes555
senior tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy a 80U gyári jack-RCA kábele helyett milyen kábelt érdemes venni?
[Én ilyet néztem]Néztem hozzá hangkártyát is, egy DSX-et 16k-ért az egyik közeli boltban
-
cyberkind
félisten
válasz Shingen #27608 üzenetére
60k-s Sony 5.1-et néztem ki, végül csak 30-ért vettem Philips-et, na ez tényleg szar, úgyhogy innentől kezdve csak a Modecom 120U lesz, ha már lúd legyen kövér, csak szabaduljak meg a bögreszettől.
Meg az tény hogy 50k-ért már nagyon jó 2.0-át lehet venni, amíg 5.1-ből ez nagyon nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
válasz phoenix1989 #27606 üzenetére
Kezdésnek az összefoglaló elolvasását!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
psyho85
aktív tag
válasz dudika10 #27597 üzenetére
Nee, nee, neee! Csempe, neee!
Ez a topik meg már így is bőven túlmutat a "milyen aktív hangfalat vegyek" kérdéskörön, persze kell egy határ, értem én.
-
Shingen
addikt
-
PuMbA
titán
válasz Nestor16 #27601 üzenetére
"Tehát ez azt jelentné a gyakorlatban, hogy mondjuk egy CD minőségű hang (ami 44,1 kHz) nem elég kielégítő minőség ennek a hangkártyának"
Semmi ilyet nem jelent, azt jelenti, hogy a hangkártya tud fogadni 192kHz/24bites folyamot
"Akkor az MP3, ami 128 és 320 kbit/s között van (gondolom ugyanazt jelenti a kbit/s és a kHz vagy csak ez is összezavart most...) már az a szint, amit tud a készülék, de a 320 meg már sok"
Ha az alma és a parketta ugyanazt jelenti, akkor a kbit/s és a kHz is biztos....szerintem este fél 12-kor már ne gondolkozz, hanem rakd magad pihentető módba A kbit/s MP3 esetén a tömörítés mértékét mondja meg, ennyit adat jut kb. egy másodpercre, hogy leírjuk vele a zenét. A kHz a másodpercenkénti mintavételt jelenti.
"Azt hiszem a 24 bites minta jelentőségét értem, ami annyit jelent, hogy a szinusz jelet leképezték egy digitális értékre és minél sűrűbb értékeket vettek (itt 24 bitnyi érték közül = 2^24 db) annál közelebb lesz a valódi hanghullámhoz a jel."
A 24bit az elérhető dinamika tartományt mondja meg, ami elméletben 144dB, 16 bit esetén ez 96dB, de vannak trükkök amivel mindkettőből többet lehet egy kicsivel varázsolni. Ugyanolyan közel van mindkettő a "valódi hanghullámhoz".
Degeczi:
[ Szerkesztve ]
-
Nestor16
senior tag
válasz Zoluska #27581 üzenetére
Köszönöm, hogy nem ugrottatok nekem a tudatlanságom miatt!
A lényegi része az volt a mondanivalómnak (azon akadtam ki), hogy olvastam én ezekről elég sok mindent (szinusz hanghullám, logaritmus skála, fizikai közeg, akusztika meg minden egyéb) és mégis ott tartok, hogy nem tudom mire képes pontosan ez a kütyü.
Ugye ez egyben egy DAC is, mert analóg jelet küld a hangfalakra, de akkor a digitális része csak ott lehet gondolom ahonnan kapja az adatokat, a gépből. Na most, mit is jelent pontosan ez a 192 kHz/ 24bit. (Ezen írás közben azért utánaolvasok, aminek könnyű, hogy ne írjak marhaságokat avagy biztos legyek benne, hogy jól írom)
Tehát ez azt jelentné a gyakorlatban, hogy mondjuk egy CD minőségű hang (ami 44,1 kHz) nem elég kielégítő minőség ennek a hangkártyának, mivel ez 192 kHz-t tud. Akkor az MP3, ami 128 és 320 kbit/s között van (gondolom ugyanazt jelenti a kbit/s és a kHz vagy csak ez is összezavart most...) már az a szint, amit tud a készülék, de a 320 meg már sok. (Hmm, ilyenkor mi is történik a hangkártyában, ha ezt a minőséget engedjük rá? Elvileg minden ~3. mintát kihagyja, tehát hiába a jobb minőség, ha úgyis csak a saját szintjéhez igazítja a zenét?! ) Azt hiszem a 24 bites minta jelentőségét értem, ami annyit jelent, hogy a szinusz jelet leképezték egy digitális értékre és minél sűrűbb értékeket vettek (itt 24 bitnyi érték közül = 2^24 db) annál közelebb lesz a valódi hanghullámhoz a jel. Viszont ilyen értéket hirtelen (de ezelőtt sem) találtam egy MP3 számban. (Talán a 320 kB-os értékbe van belefoglalva ) Ez viszont azt jelentené, hogy a 320-as érték kisebb, mint a 192 kHz. Na mindegy, ez zavaros, remélem majd megmagyarázza valaki. Na ez nagyjából kivesézve az én nézőpontomból.
Van itt egy ilyen is:
Frekvencia átvitel (-3dB, 24bit/96KHz input): 10 Hz to 46 KHz
Ez azt kell, hogy jelentse, hogy milyen frekvenciatartományban képes átadni a jelet a hangszórónak. Rendben, ez egy szép szám, sőt még túlzás is, mert legtöbb ember (és hangszóró) nem képes kezelni ezt a hangtartományt (csak 20 Hz - 20kHz-ig az átlag ember).
Itt jön a képbe a hangfal. Ugye akkor lenne egy szinten a hangkártyával, ha képes megszólaltatni a tartomány nagy részét. És most törik meg a lelkesedésem, amikor is rájövök, hogy ez tényleg csak pénz kérdése. Az R1900TII-es Edifier 46 Hz-ig képes csak lemenni (illetve "csak" 20 kHz-ig, de tovább az átlag úgysem hallaná). Meg persze ott a többi lényeges tényező, hogy mennyire tiszta az a hang, amit képes megszólaltatni stb...
Az meg hogy minek golyózok itt az egésszel, amikor úgysem fogok százezreket költeni a hangrendszerre, főleg úgy, hogy semmi komolyabbat nem is hallottam, na ezt bocsássátok meg nekem, mert én sem értem. Talán érdekel hogy működik ez az egész, hogy lesznek a bitekből hangok és legfőképpen, hogy egy rendszert összehozzak megfizethető áron, úgy hogy tudjam mit veszek és mire képes az eszköz.
Én most muszáj voltam már az egész témát valahol szóvá tenni, mert kissé elakadtam a tudás kusza felhőjében.
Remélem nem okoz nagy gondot a topiknak, hogy újra ide járok jeget törni a tradicionális kérdések közé, "hogy mit vegyek?". Én csak jobban szeretném érteni, amit lehet és amíg hajt a lelkesedés.Üdv, Dávid
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest