- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rsf
senior tag
válasz
fudi2002 #28918 üzenetére
Nem vitatkozni akarok, de
A beidézett angol szöveg a xiaomi honlapjáról is azt irja, hogy vica-verza lehet frissíteni a beépitett progival de ha nem indul el a teló akkor wipe-t kell csinálni!
Szóval ugrik minden, de a teló megy.
Fő verzió cserekor amúgy is ajánlott a teljes törlés.
Üdv -
fudi2002
nagyúr
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
fudi2002 #28378 üzenetére
Igen, gyárival használom, minden telepítésnél törlök mindent, nekem az a 10 perc amíg letöltöm az alkalmazásokat meg belállítom azt a 3 dolgot amit szoktam, nem fáj. Ha leírod, mit hogyan szoktál azt megköszönöm, rápróbálok úgyis, bár nem vagyok SOT-huszár, a lényeg hogy ne kelljen naponta tölteni
A linket köszönöm
-
holozis_HUN
addikt
-
fudi2002
nagyúr
válasz
fudi2002 #28313 üzenetére
Nah Englezos kernellel LineageOS 16, 10:10 SOT, felhasználás módja pontosan olvasható a posztjaimban. 3 nap készenlét.
Ami nagyon tetszik:
-Automata fényerő nagyon okosan műxik.
-Ujjlenyomat olvasó ébreszti a telefont, műxik szuperül.
-Sebessége nagyon rendben van, vetekszik a 7-es droiddal.
-Friss biztonsági csomag
-Készenléti fogyasztása jónak tűnik, van benne olyan hogy felismeri milyen alkalmazások piszkálják készenlétben és be lehet lőni hogy kikapcsolt képernyőnél fagyasztva legyenek. (mint miui akkuoptimalizáció)
-GPS a legjobb itt, pontos, gyorsan frissül, majdnem teljesen realtime pozíció van. (régebbiek frissítési időköze nagyobb, ezért szakaszosabban műxik, persze használható az is) Mondjuk ezzel a fogyasztása megnőhet, de gpsként nem használtam így összehasonlításom ez ügyben nemvan.
-Programjaim közül 1db összvissz ami nem műxik, egy xiaomi számológép, többi rendben.Amikben fejlődni kell:
-1-2 ablak nem tudom miért, néha félig látszik, lásd Sony billentyűzet beállítópanelje.
-Substratum témázhatóság nem működik.
-Kernelben az Adreno Idlert le kell tiltani és az initial gpu freq-et 216mhzre raktam. (ha engedve van kicsit lagzik a scroll)
-Kicsit lehetne több a SOT... -
holozis_HUN
addikt
válasz
fudi2002 #28313 üzenetére
Hát valamit nagyon kavartak a Substratummal 9-es droidnál, nem nagyon van engedélyezve az ilyen mély témázhatóság, vagy hogy mondjam... Van pár dolog, amivel kicsit jobban zárták, de remélem lesz rá normális substratum, bár nem féltem az orosz/kínai/indiai hackereink
Kicsit várok még velük, és ki próbálom én is, akksi nem hiszem, hogy számottevően jobb lesz, sebességre kíváncsi vagyok, bár eddig sem volt ezzel bajom, de ha már kcsit gyorsabb, megérte...
-
kelly416
veterán
válasz
fudi2002 #28295 üzenetére
Sajnos ez is túlmutat az eddigi tudásomon, nem értem, miről beszélsz. Azaz sejtem, de ennyi.
Egyébként meg félek, azóta van google bejelentkezés, amióta ez az időjárásbaromság is van, mert valahogy minden úgy romlik el, ahogy a gugli beteszi a lábát. Jót akarnak, csak túl sokat egyszerre és még többet "javítás" címen.
De köszönöm előre is a fáradozásaidat és ígérem, vevő leszek a munkádra. -
kmarci25
veterán
válasz
fudi2002 #28286 üzenetére
Ja, igen, elfelejtettem. Szóval az általad linkelt Mi Fit remekül működik!
Alig van wakelock (2 nap alatt 1 másodperc), és minden flottul megy. A doze gsm-et is feltettem, azzal kapcsolatban sem tapasztalok hátrányt. Egy furcsaság volt csak, hogy a doze gsm flashelése után újraindítást kért persze. Ez megvolt és innentől kezdve nem működött a gcam. Újra kellett tennem a camera2api engedélyező modult, és onnan megjavult. Nem értem, hogy mi köze van a kettőnek egymáshoz, de a lényeg, hogy most működik.
Más. Az új magisk-et feltehetem? Okozott gondot bárkinek? Kicsit tartok tőle, mert valami bootloop-ról írtak, de nem volt kedvem utánaolvasni tegnap este...
-
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #28256 üzenetére
Userspace wakelock block-ra (app általi wakelock block-ra)
olvastam egy jó módszerről - és root sem kell hozzá, csak egy PC meg ADB:
@XDA: How to Stop Wakelocks from Any Android App Without Root -
kmarci25
veterán
-
fudi2002
nagyúr
-
kelly416
veterán
válasz
fudi2002 #28213 üzenetére
Azt megköszönöm, hátha megy minden flottul.
De ha már itt tartunk, azt nem tudod, melyik verziób lehet már gugli fiókkal bejelentkezni, de még nincs benne pl. az időjarás miacsoda? Pont most pártoltam át a google fiókra, hogy lehetőleg minél távolabb legyek a mi-fiókos szutykoktól, erre most az általad ajánlott verzió pont nem támogatja a gmailt még. -
fudi2002
nagyúr
-
kmarci25
veterán
válasz
fudi2002 #28208 üzenetére
A google-t lekaptam, mert tényleg nem kell. A Fotók nem ilyen általában, tegnap este volt, hogy szinkronizált, valószínű azt mutatja. A Doze for gms-t olvastam, csak azt találtam róla, hogy a gmail értesítés néha késik miatta, azt meg nem szeretném. De ha van ezzel ellentétes tapasztalat, akkor bepróbálom.
-
ktomcat
senior tag
válasz
fudi2002 #28200 üzenetére
köszi, de nem találom ezt a szolgáltatást az mi fit-en belül, pedig a legfrissebb crdroid volt..
tegnap este váltottam luis féle RR-re, egyelőre nem dobálja a waze a mobilhálózatot, de a fényerő bevan állva 79%ra és se fel se le...
Direkt vártam ennyit az oreoval hogy megússzam ezeket de úgy tűnik nem lehet
Az akksi idő valamivel jobb, mint crdroidon de a nougat szintjét nem hozza egyelőre
-
kmarci25
veterán
válasz
fudi2002 #28153 üzenetére
Az xda-s verziót tetted fel? És mik voltak a "reszelgetések"? Csak a témakezelő?
-
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #28156 üzenetére
Custom ROMok alatt nem nagyon erdekli a keszitoket, hogy alapvetoen dual SIM a keszulek vagy sem.. vagy a menu item hidden esvagy a label hianyzik (regen megneztem a forrasokat) ugyhogy vagy bugra jelented es vagy megoldjak vagy nem (statisztikailag nem) vagy a csere.. ha csak hidden de az activity megvan akkor az Activity Launcher-ben kikeresheto.
Jok az ertekeid, akkor hagyom is a natur tesztelest es huzom fel a sajat beallitasaim ( :
-
fudi2002
nagyúr
válasz
fudi2002 #28155 üzenetére
Bocs ha már így beszélünk. Miért van az hogy a PRL-es modembeállítás MIUI alatt kidobja hogy telefon1 telefon2 (ráadásul pont a 2.sim az adat nálam), bármi custom rom esetén csak telefon 1 van és ennyi, ráadásul ott valóban az 1.sim telefonszámát látom? Ergo cseréljem meg a kártyákat ha akarom hogy rendesen tudjam állítani?
-
-
sicc_innen
tag
válasz
fudi2002 #27961 üzenetére
Műanyagházas Samsung telómnak kétszer is elrepedt az LCD-je - egy éven belül. Bőrtokban volt, de a farzsebben és üldögéltem. Az egyik telefonboltos guru azt mondta, hogy ez így lesz a továbbiakban is, mert a műanyag házas, vékony telók hajlanak, csavarodnak erő hatására és ezért reped meg az LCD. Csak fémvázasat javasolt. Samsungot nem veszek, mert nekem drágák a fémvázas modellek. Így jött a képbe a Xiaomi, amit sokan dicsérnek... Nem kell csúcsteló, csak stabil legyen. (50 e Ft alatt keresnék valamit, ami tudja a 2 simet + SD-t.)
-
-
ElektrikusDE
senior tag
-
vornia
senior tag
válasz
fudi2002 #27508 üzenetére
Igen, pontosan így jártam én is az előző rommal, szerkesztett build proppal.Pedig valami oldalról direkt olyan gcam pakkot töltöttem le aminek működnie kellett(volna).Fix zip,meg beállítás lista,meg egyebek.Na mindegy igy megy,hát elvagyok nélkül valahogy,valameddig.Majd orvosolják 😁
-
vornia
senior tag
válasz
fudi2002 #27505 üzenetére
Az van,hogy szerintem ez egy régebbi gcam,ha erre utalsz.A playomban ott van a telepített alkalmazások között,az első miui10 alfara nem ment rá,az epicre sem erre meg igen,nem is értem hogyan?De.orultem
Mondjuk tiszta telepítés volt a globe.Mert idegesített a calculator FC,elsőre rátoltam az EU frissítést,majd leszedtem a hétfői globe frissítés és azt húztam fel wipe után.
Open2api viszont nincs,hiába próbáltam az adott szerkesztési metódust a build.propba nem ment.Az open camera beállításai között megjelent,de le is fagyott.Most nincs a beállítások között,persze érthető okokból. -
-
válasz
fudi2002 #26429 üzenetére
Ugyanazon telefonon, ugyanazon appok telepítésével, ugyanazon felhasználási szokás mellett a SOT igenis jó támpontot ad. Ezt tagadni böszmeség.
Ha csak azt nézem, hogy önmagában a MIUI 9 mennyit romlott a mostani és korábbi verziókhoz képest akkor már jól látható, hogy igenis a semminél többet jelent.
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
fudi2002 #26275 üzenetére
engem szerencsére elkerültek ezek az anomáliák,
pedig a trebelre váltást sem clean installal oldottam meg (lehet ez volt a szerencse)
éjszaka 1-3% merülés, igazából alap dolgokra használom, mostanában egyetlen apró
bug van csak ami bosszant. hogy néha telefonálás után ha lerakom leugrik az értesítési sáv...(?)
amúgy teljesen rendben van -
Attipapa
aktív tag
-
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #25721 üzenetére
Összsen 6 óra rajzfilm ment (kb. 2 órás etapokban, kocsiban, pici lányomnak, úgyhogy nem minimál fényerőn, kellett az 50%) +1.5 óra film (szintén 50% fényerőn) - a többi GMail + PH! app + böngésző + instant messenger appok (az összes összesen 1.5-2 óra), játék nem volt. (Ezért se értem a SoT mint "mérőszám" funkcióját, mert erősen felhasználásfüggő, a videonézés != játék).
A jelenlegi rendszer az a Global Stable 9.5.8.0 de a 9.2.1.0 firmware-ével, mert a 9.5.8.0-val valamiért a firmware kelti a telefont (kernelt) egy olyan wakelock-al, hogy "unknown".. no komment.. a 9.2.1.0 is, csak nem olyan borzasztó hosszan tartja ébren (értsd: 10..20 másodpercek kb. félóránként a 4..5 percek helyett) valamint a 9.5.8.0-ban a totál kikapcsolt és abszolult nem használt Bluetooth ellenére is van Bluetooth-al kapcsolatos wakelock, amit nem tudok hova tenni (annak ellenére, hogy helymeghatározáshoz használja a telefon de valamiért 9.5.8.0-s firmware használatakor van ilyen wakelock, 9.2.1.0 esetén pedig egyáltalán nincs - és az akkuidő azért kardinálian eltérő).
Egyéb mod: build.prop-ban (ami akkuidőre vonatkozik):
persist.radio.add_power_save=1
persist.radio.data_no_toggle=1
Nem használok IPv6-ot, úgyhogy kikapcsoltam:
persist.telephony.support.ipv6=0
persist.telephony.support.ipv4=1
De olyan nagyon sokat ezek szerintem nem számítottak. (Vagyis nekem az IPv6 kikapcsolása igen, céges Cisco Wireless környezet és állatisok IPv6 csomag ébreszti a WiFi-t..)Ha kimazsoláznád elküldhetem a bugreport.zip-et hogy mi hogy történt a majd' 3 nap alatt.
[Szerk.]: ja, nem neked akart menni, fudi2002, hanem holozis_HUN-nak.
-
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #25713 üzenetére
Jaja, most kitapasztalom melyik firmware "normális" aztán megyek én is szerintem AEX-re, XenonHD-ra vagy crDroid-ra.. A mostani állás MIUI-val kb 2..3 nap készenlét mellett 9..10 óra képernyő.. Úgy voltam a dologgal, hogy adok egy esélyt a stabilnak megint, meg úgy általában a MIUI-nak, de.. valahogy nem akar ez nekik összejönni.. még mindig az az érzésem, hogy a (még MM) MIUI8 8.2.1.0 volt a legutolsó jó MIUI erre a telefonra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Autós topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest