- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
helixP
nagyúr
válasz
Feri1977 #13235 üzenetére
Mindenre van esély. De nem pihentetnéd kicsit ezt a témát már? Korábban is kérdezted ugyanezt, megválaszoltuk, hogy totál random, hogy milyen benne a szenzor.
Ahogy azt is hogy szinte lényegtelen, hogy milyen szenzor, esetleg talán lowlightnál található pár pixel eltérés. És arra is találsz megoldást, ha mégsem, mert ki lehet cserélni csak a szenzort is.sandró60: Ezt is jópárszor leírtuk
Tárcsázó > *#*#6484#*#* > Version info
-
aRm1n
aktív tag
válasz
Feri1977 #13198 üzenetére
Ha valóban kardinális kérdés számodra, én a helyedben rendelnék egy Sony modult és beleraknám magam, ahogy valamelyik fórumtárs is csinálta. A hátapot néhány egyszerű eszközzel le lehet pattintani, ha valóban csak egy csatlakozót kell kioldani és a helyére tenni az újat, nagyjából 15 perc lehet az egész.
Itt látható, hogyan kell csinálni. -
regener
veterán
válasz
Feri1977 #13198 üzenetére
Elsők votak Sonyval, mad samu és mostanság OV szenzorokat írtak itt amennyire olvasgattam a topikot.
A készülék megegyezik, másik szenzort hiába akarsz, ez nem egy kameratelefon. Egy hordozható mini fényképezővel jobban jársz vagy nyúlj a zsebedbe és drágább telefonnal.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
Feri1977 #12709 üzenetére
Ferike! Itt a topiklakók java része érett ember, ilyesmiket nem a plázákból vásárol, hanem kínából. Aliexpress, ebay, egyéb piacok és telefonra, kütyükre specializálódott (kínai) webshopokból. Ezek az emberek türelmesen kivárják a szállítást és nem rinyálnak hogy drága szart vettek a plázában! Kicsit nőjj fel, változtass a nyegle stílusodon és tanulj ezektől az emberektől! Hidd el lehet tőlük tanulni. Előbb tájékozódj, kérdezz és utána cselekedj, ne pedig fordítva!
-
regener
veterán
-
Gloob
addikt
válasz
Feri1977 #12709 üzenetére
Én az aliról rendeltem kemény 7-800 Ft-ért, és az általad kifogásolt problémákkal egyáltalán nem találkoztam. Magyarul jó a tok!
Az, hogy a plázában annyiba kerül, az egy más kategória. Én ott nem vásárolok, márcsak azért sem, mert nálunk hál istennek nincs pláza! Telefonos boltok vannak, de azokat is kerülöm, ha lehet. -
micafighter
nagyúr
válasz
Feri1977 #12701 üzenetére
Nekem nillkin tpu tokom van, minden szempontbol tökéletes: a kivágások hibatlanok, egy kis sorját se láttam rajta, alig lett vastagabb a telefon, a perem a kijelzőn picit túl ér igy ejtéskor jobban véd, a gombok kiállnak, könnyű megtalálni hol vannak és melyik melyik, illetve a két szélén van egy egy kissé érdes műanyag csík, igy nagyon jó a fogása és egyáltalán nem csúszik.
-
-
-
-
válasz
Feri1977 #12330 üzenetére
Akkor most próbáld be PC-be, ha az megint nem látja, akkor ugyanúgy nem oké valami.
Amúgy telefonon gyári visszaállítás is mehet, akár az is megoldhatja.
Viszont ha tutira ki akarod zárni a telefont, akkor egy MÁSIK microsd kártyával próbáld meg, ha azt felismeri és működik gond nélkül, akkor megvan a gond is. -
Fulár
senior tag
válasz
Feri1977 #12254 üzenetére
Próbáld meg még utoljára ezzel
em kell telepíteni.Kicsomagolod bárhová és mehet.Előszőr töröld ki teljesen a kártya particióját.Majd nyomj a "Create"-re és készíts egy újat.A felül lévő"Apply"gombra kattintva végzi el a program a módosításokat.Ha így sem lesz jó told föl a cuccot a telefonboltos csávó ánuszába!Adjon egy másik kártyát!Ha jó nála ez a példány ha nem!
Ja.és még valami!Nincs lehetőséged beledobni a kártyát egy bármilyen másik telefonba és azzal megformázni? -
válasz
Feri1977 #12251 üzenetére
Kérj kölcsön havertól/nagynénitől bárkitől is egy kártyát és próbáld azzal. Így könnyne kiderül mi a hiba.
Mert ha a boltosnak működött, de te sem a telefonba, sem a 2 kártyaolvasóba, sem a gépbe nem tudod felismertetni, akkor vagy nagyon peches vagy és mindened elromlott, vagy a kártya a ludas még mindig. -
crok
Topikgazda
válasz
Feri1977 #12087 üzenetére
Az SD kártya.. a gép vagy a telefon írja ezeket? Szerintem a gép lehet. Az átalakítón van egy kis elhúzható kapcsoló, azt unlock állásba kell tenni. Az a baj, hogy amikor a gépbe teszi az ember és nem óvatos akkor maga az olvasó, vagyis annak a széle is benyomhatja a kis kapcsolót mikor tolod be az olvasóba a kártyát. Talán ez lehet a gond.
-
Fater38
tag
válasz
Feri1977 #11629 üzenetére
Volt a MIUI fórumon egy szavazás,ahol értékelték a kamera alkalmazásokat és a gyári amikor néztem vezette a ranglistát,persze ez akkor volt amikor még gyári rom volt a telefonomon.De RR alatt videóra nekem is az egyik legjobb a footej camera,fényképekre meg a beépítettet használom,de lövésem sincs,hogy ezt miről portolták.
-
iff
senior tag
válasz
Feri1977 #11450 üzenetére
16:9-es arányt használok, tv-n sokkal jobb. A Camera FV-5 és Cinema FV-5-nél maradok. Sokkal jobban fókuszál mint az Open Camera vagy a gyári. A fátyolosság fehéregyensúly miatt van, ha az izzólámpára állítom, sokkal-sokkal jobb, egy csöppet hidegebbé válik, de legalább a fehér-fehér lesz.
-
Gloob
addikt
válasz
Feri1977 #11395 üzenetére
Ez még a filmes gépek korszakában is így volt. Minél nagyobb volt az ASA, annál fényérzékenyebb volt a film, viszont annál szemcsésebb lett a kép. A nagyobb fényérzékenység jó volt a sötétben készült képekhez, viszont azok szemcsésebbek is voltak. Gondolom ez itt sincs máshogy.
-
iff
senior tag
válasz
Feri1977 #11358 üzenetére
Vagy beállítások-----a telefonról, a kernel verziója rèsztre párszor rákopintasz ès a menüben a legfelső a verzió információban már látod is. De ezek már többször lett írva.
Megnéztem a gyári és a CameraFV-5-el.
Semmit nem állítottam.
Az Open Kamerát nem lehet beállítani, hogy az sd-re mentsen? Illetve videó felvétel közben lehessen fotót készíteni?
-
válasz
Azért az nem árt ilyenkor hozzátenni,hogy ez a Te személyes véleményed!
Ne buzdíts senkit a tok nélküli használatra,mert sokan megjárhatják,aztán szaporodnak a "betört a kijelzőm" hozzászólások.
Öröm és boldogság,hogy neked csupaszon is jó és biztonságos,de attól még a legtöbb embernek már a mérete miatt is "leejtés veszélyes",a hátlapja is csúszós többek szerint,amit én is tanusíthatok. -
eladogeppc
veterán
válasz
Szia Feri1977 !
Nézd meg ezt a videót.
[link]
Rögtönzött , nem szakad.A szenzort meg a tárcsázón keresztül tudod megnézni.
*#*#MIUI#*#*
Majd itt Version information.Szerk: Csak annyira lett sötét, mint amilyen sötét is volt egyébként. Innentől egy mezei video szoftver helyre tudja rakni a fényerőt ha az nem tetszik.
-
nagyra
tag
válasz
Feri1977 #11337 üzenetére
Gyorsan csináltam én is 2 videót, gyári MIUI kamera app, 4k és Full HD. Szerintem nem annyira rosszak. Persze zajos, de ez a szenzorból jön... :/
https://drive.google.com/open?id=0B1OD1mSflp5oaWZtZnRyVjFVQVE
-
Gloob
addikt
válasz
Feri1977 #11332 üzenetére
Engedd már el ezt a sötétben videózást, fényképezést. Vegyél éjjellátó kamerát, és azzal majd jó lesz! Ha egyszer nincs elegendő fény, akkor mégis mit rögzítsen? Főleg full HD-ben, meg persze 50 fps-ben. És most ne gyere azzal, hogy az eddigi telefonjaid mind tudták ezt, mert ha ez igaz, akkor miért váltottál egy rosszabb telefonra? Ha meg annyi bajod van vele, akkor komolyan gondolkozz el az eladásán.
-
nagyra
tag
válasz
Feri1977 #11332 üzenetére
Szerintem a videó felvétel, akinél akad, az azért, mert sötét van -> az app nagyobb záridővel készíti a képkockákat (amúgy pont ezt kompenzálod amikor leveszed az expozíció(s idő)t) -> ha nagyobb a záridő, mint 1/30sec [ha 30 fps-es videóról beszélünk], akkor nem lesz meg a 30 fps --> "szaggat" a videó.
Amúgy a Google Camera HDR+ tényleg elég fain képeket csinál (XDA-s port), persze bekapcsolt HDR+-szal.
-
borzosmorzi
tag
válasz
Feri1977 #11325 üzenetére
Remélem nem voltam félreérthető, nincs baj helymeghatározással, csak az alapértelmezett időjárás app képtelen használni. Épületen kívül azonnal talál jelet a GPS. A kamera szoftver nem javult, talán gyorsabb a fókusz, de nálam a stabil 8-as rom alatt is elfogadhatóan, sőt egészen jól működött. Nem szoktam viszont videót készíteni. Az e-mail program nálam a munkahelyi IMAP-fiók állandó elérése miatt fontos és hogy szükség esetén kényelmesen intézhessem a telefonról is a levelezésemet.
-
Feri1977
senior tag
válasz
Feri1977 #11088 üzenetére
+kipróbáltam, veszi a hangot igen köszi, de olyan furán, mintha flanger effekt lenne a felvételen miközben beszélek az illetővel, aki zenél az tudja miről beszélek, nem simán a felvétel van, hanem egy effekt rajta, elmegy visszajön kanyarog a hang, mintha egy flanger effekt lenne rajta, ez mi/minek? pfff
-
iff
senior tag
válasz
Feri1977 #10984 üzenetére
Szia! A Camera FV-5 ill. Cinema FV-5 tudom ajánlani, eddig jónak tűnik. Holnap fogom, majd igen csak tesztelni utazás közben.
A youtube alkalmazásnál hanggal nem jelez, csak a képernyőn jelenik meg. Elvileg minden be van állítva.
-
helixP
nagyúr
válasz
Feri1977 #11085 üzenetére
A totál recall nem egy szar film?
Ott a gyári hívás rögzítő. Az nem jó?
Nemtom, nálad hogy van, de nálam van média hangerő és értesízési hangerő. Ezekkel el lehet érni, amit szeretnél.Amúgy szerintem a bazmegolás teljesen felesleges. Nem kapsz tőle jobb, vagy hamarabb választ.
-
-
zzz03
őstag
válasz
Feri1977 #10979 üzenetére
nem tudom hogy fenykepezel v epp hogy nem, de nagyon sok kepet hivattam mar elo amit ezzel a telefonnal lottem es teljesen jo minoseguek. siman elohivhatok es kepkeretbe rakhatok. teljesen rendben van minosegre. igaz kellenek a jo fenyviszonok es maris tud szep kepet loni, sot az se baj ha nem remeg a kezed.
-
iff
senior tag
válasz
Feri1977 #10979 üzenetére
Most a Camera FV-5 és CameraMX-el próbálkozok. Külső képeket majd csak holnap, de bent csináltam pár képet és jobbnak tűnik (Camera FV-5) mint eddig bármelyikkel, csak a Camera FV-5 fizetős! (ill. Cinema FV-5)
Holnap elválik, hogy külső felvételekkel mit produkál.
(#10962) vadkörte
Nem rossz a kép.Azt vettem észre, hogy "fehéregyensúly" ha világosabb rész van, főként akkor van ez a barnás fátyolos dolog a sötétebb részeken. Ha a sötétebbre "bökök", akkor a fényesebb rész kiég, viszont akkor már a pl. a betonnak normális szürkés színe van, nem pedig barnás.
-
kelly416
veterán
válasz
Feri1977 #10782 üzenetére
Engedd el kérlek. Gyenge a kamera, legközelebb élvezd a bulit kamera nélkül. Ennyi. Sokkal jobb megélni valamit, mint rögzíteni, aztán sóvárogva nézni, hogy "ó, ha nem ezt a szutyi telefont tartottam volna, akkor milyen jót pöröghettem volna a többiekkel...". Fogadd meg a többiek tanácsát, add el a telefont és vegyél egy Samut hasonló árban, vagy simán vegyél egy kompakt fénygépet a telefon mellé ilyen különleges alkalmakra.
Csak jegeld a témát kérlek.
-
válasz
Feri1977 #10784 üzenetére
Buli/fotós/videós másod telefonnak venni kell "aprópénzért" egy Lumia 930-at és problem solved.
30k körül már kapni,de ha nagyon ügyes és szerencsés vagy,akár már 23-25k-ért is találni nem lelakott darabokat.
Korrekt képek,korrekt videók (este is),Rich Audio hang (buliban/koncerten megdöbbentő minőségű hangot képes rögzíteni). -
vipviform
senior tag
válasz
Feri1977 #10739 üzenetére
Szia, ahogy olvasom a kommentjeidben, az a trendi nálad, hogy mobillal villantsál bulikon. Ahogy már sokan leírták, ehhez mélyebben bele kellett volna nyúlni a zsebedbe, vagy venni kellett volna egy használt Lumiát, 20 Megapixelles kamerával, az tuti képet, videót rögzít, bár WM szoftverrel. Van egy régi mondás kefélni és szűzen maradni az nem igazán szokott összejönni. Ha viszont a minőség a fontosabb akkor, mint már ajánlottam használj igazi fényképezőgépet a telód mellé.
-
B2man2
aktív tag
válasz
Feri1977 #10739 üzenetére
Én augusztus végén voltam este (9-10 óra kb.) szabadtéri koncerten.
A videó felvételt én open camera-val készítettem. Ezzel a fókuszpont megadása után nem fókuszált újra, nem világosította/sötétítette a felvételt a hirtelen fényviszony változás miatt, nem úgy mint a gyári kamera app.
A hang is jó lett.
Miui8 8.5.4 stabil rom. 4/64-es samsung kamerás Note 4 Global. -
crok
Topikgazda
válasz
Feri1977 #10734 üzenetére
Van erre egy kiváló brit kifejezés: horses for courses - de te most olyan lovat vettél ami nem arra való amire használni akarod..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest