Új hozzászólás Aktív témák

• holozis_HUN

veterán

válasz helixP #2713 üzenetére

Hát azért ér hátrány: Úgy látom, ez a full cover üveg magához a kijelzőhöz nem ér hozzá: vannak apró pöttyök, igaz, ez használat közben nem annyira észrevehető. Enyhén homályos, na ez már észrevehetőbb. Néha ilyen "ropogó" hangot ad ki, ha megnyomom a képernyőt (maga a fólia) illetve csúszkál a telón, mert ugye kicsi felületen tapad. Illetve mivel a képernyőhöz nem tapd hozzá, és van az a fekete keret, oldalról nézve bizonyos szög után kitakarja pl az akksimutatót. Arról nem is beszélve, mintha napfényben rosszabb lenne.

Nyilván, lapos képernyőnél nincsenek ezek, főleg egy Nillkin fóliával, simán felmegy, tök átlátszó, végig tapad az üvegen, kösz s apró szőr/porszálak sem mennek alá, semmi.

Azért meg lehet érteni 2.5D üveget használókat, hogy nem használnak üveget. Van hátránya.

Én is azon agyalok, hogy nem rakok rá üveget. Főleg ahogy írják, hogy nem igazán karcolódik. Én 3 évig a Galaxy S2-őt fólia nélkül nyomtam, alig lett rajta pár karc, kb 5x leesett, de semmi baja nem lett. És tokot se használtam! Bár igaz, ez a teló jóval nehezebb, esésnél nagyobb erő hathat rá. Érdekes dolog ez. Nem szoktam dobálni a telót, eddig 1x esett le, tök random, pont a hátlapra, akkorát csattant, hogy az egész folyosó rám nézett - kutya baja lett :D

Másik oldalról: ez egy telefon, használati eszköz. Az autót sem burkolod be szilikonba, és nem veszel a szélvédőre üvegfóliát - pedig bármikor neked mehet bármi, ami megkarcolja, behorpassza, betöri a szélvédőt. És az is nagy összeg. Sőt, maga az eszköz (ez esetben auto) jóval drágább, mint ez a teló. Miért nem teszel rá ilyeneket? Mert tetszik a kocsid, és nem aakrod csúfítani. Ugyan ez itt is: vesz az ember egy szép telót, rárak egy nagy tokot meg üveget, aztán lehet akármilyen prémium anyag stb, a 400 forintos szilikont fogdosod. Persze amikor telót keresnek sírnak, ha nem fém a hátlap. Minek, ha csak akkor látod, amikor áttörlöd a telót?

Persze vannak szép tokok is, 0.33 mm átlátszó, stb. De azok nem sokat védenek. Ha már szép telót vesz az ember (mint autot) akkor használja is úgy úgy, mint az autót - használat közben gyönyörködni benne. Remélem értitek, hogy mire gondolok :B

Nyilván, mindenki maga dönti el, mit hogyan rak rá. De nem hülyeség védelem nélkül használni a telót, hiszen ezért fejlesztenek jobbnál jobb üvegeket s alumínium házakat.

Tényleg erősen gondolkozok, hogy veg nélkül használjam - szebb is úgy a teló, napfényben is jobb lehet. Persze lehetnek mikro karcok, de az nem igazán izgat. Mélyebb karcok már igen (kb 1 db 1mm-es volt az S2-őn). Törés is, bár nem igazán ejtem le.

[ Szerkesztve ]

El errar es humano y el perdonar, divino.

Új hozzászólás Aktív témák