Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
wzol
tag
50 tipp és trükk Xiaomi MIUI mobilokhoz
- azt hittem, nem lesz benne túl sok újdonság, de nem is egy érdekességet találtam. -
Headless
őstag
Újjabb együgyü kérdés, hátha valaki tudja. Neten nougatra vontkozót nem találtam, szóval a kérdés a powersave mode értesítést hogy tudnám kikapcsolni? AEX rom 7.1.2, root van. Az értesítést a rendszer Ui adja, annak az értesítéseit nem lehet tiltani. Titanium backupban nem igazán láttam olyat ami ehhez köthető legalábbis név alapján.
-
-
-
-
-
Screenshot megy?
Hangerő le + Power?
-
-
sanyirigo
senior tag
Na most feltettem a global dev romot, de ezzel sem engedte nyitni a bootloadert. Most már csak a global stabil verzió visszarakása marad, és onnan nyitni.
-
Olyan problémám lett, hogy miután kikapcsol a képernyő és bekapcsolom vissza akkor nincs net egy darabig, a wifi jel nem tűnik el, soha nem kapcsol ki csak valamiért net nincs egy darabig.

-
Upo
addikt
válasz
sanyirigo
üzenetére
Akkor most eu dev vagy global dev romod van fent?
Újabb infóhoz jutottam, edl módba lépés ügyében. Nem kell nyomkorászni sem, fastbootban el kell indítani, és egy
fastboot oem edl
parancsot kiadni, aztán ennyi.
De ha valaki nem annyira parancssoros akkor már van rá tool is: [link] -
-
-
Upo
addikt
Azért ne keverjük itt a szószt. Amit Note4-nek neveznek a xiaominál az a mediatekes változat (nikel), szigorúan nem keverendő a snapdragonossal (mido). De többféleképpen hivatkoznak rá, nem is értem miért kellett ezt a név kavarást megint csinálni. Az a lényeg, hogy mido rom menjen rá, most hogy az note4 vagy note4x néven hivatkozott az mindegy. De a note4 rom aminek a nevében nikel van az nem jó.
Tessék, itt a xiaomi angol nyelvű fastboot rom letöltő oldala: [link]
Itt csodák csodája van Redmi Note 4, Redmi Note 4 MTK, Redmi Note 4 Qualcomm és Redmi Note 4X bejegyzés is, tehát gyakorlatilag minden elnevezési variánst hoz. Itt ha megnézed a linkeket, akkor a Redmi Note 4 ugyanaz mint a Redmi Note 4 MTK, azaz nikel, és a Redmi Note 4X meg ugyanaz mint a Redmi Note 4 Qualcomm, azaz mido.Namost, a recovery-s rom letöltési oldalon [link] ha bemész a Redmi Note 4-be, ott is van MTK és Qualcomm Global, és ha megfigyeled, akkor ugyanúgy a miui_HMNote4XGlobal_blabla rom linkjét adja ki, amit ugyanitt megtalálsz a Redmi Note 4X letöltései alatt. A 4X-ből viszont nincs MTK-s (reméljük így is marad, az még jó buli lenne ha azt is megcsinálnák), ezért maradhatunk annyiban, hogy ha azt mondjuk hogy a Note 4X romot töltsük le hozzá (mint ahogy a tokból és üvegből/fóliából is az való rá), akkor leszünk 100% biztonságban. El tudok képzelni olyan esetet, hogy aki nem tudja hogy eszik vagy isszák az MTK-t és a Qualcommot, az képes lesz majd nikel romot ráerőltetni.
-
bbubby00
őstag
Ultra energiatakarekos mod van rajta mint a samsungokon?
-
-
bbubby00
őstag
Samsung Note 3 cserén gondolkodom. Bő 3éve már nyúzom teljes megelégedettséggel, csak mostanság nem kapcsol ki a kijelző hívás közben és stb idegesítő dolgokat művel.
Nagyon megtetszett ez a kis ketyere, de nem tudom eldönteni, h szürke vagy fekete színben érné meg beruházni rá. Illetve NFC hiányában hogy tudok átköltözni rá problémamentesen?! -
Viper26
nagyúr
Nekem hétfőn érkezik.

-
-
-
zzz03
őstag
Ezt hol/hogy tudom ugy kikapcsolni, h ujrainditas/ki-be kapcsolas utan ne jelenjen meg ujra az ertesitesi savban? azaz "billentyuzet megvaltoztatasa"->"hangalapu gepeles" akar maradhat kikapcsolva amig be nem kapcsolom. de minden restartkor ujra bekapcsolja magat. de az is jo ha az ertesitest sikerül törölnöm, v tiltanom, h ne jelenjen meg ismet...

-
Headless
őstag
válasz
Headless
üzenetére
Ez meg is oldotta a problémát az unbind tökéletesen működik. Kikapcsolja teljesen egyenlőre problémát nem látok hogy okozna...
Mivel E-Robotot használok, és van boot parancsom ezért ebben futtatom, nem kell init.d-re várni, ahhoz meg támogatás.
Az én esetemben ez a parancs:
echo "soc:fpc1020" >/sys/bus/platform/drivers/fpc1020/unbind -
helixP
nagyúr
válasz
Headless
üzenetére
Ressurection 5.8.2-t használok most, előtte Lineage volt.
Pont az AEX-et akarom még kipróbálni, mert RR-ben nincs HDR-mód a kameránál, meg van egy két apróság, de alapvetően jó nagyon.
Xposed szerintem kuka 7-esre, egyes pletykák szerint nem is lesz már egyáltalán, kernel nálam is kinyírta a WiFit.Biztonság/ujjlenyomatnál nem tudod törölni?
-
Viper26
nagyúr
Jól gondolom, hogy ez alapból Global verzióval érkezik, és nem kell mókolni?
-
Headless
őstag
Szia!
Nekem az első dolgom volt egy aosp alapú rom feltétele és rootolás, ezek nélkül nem tudok élni. XDA-n van fent sok minden már.[link]
Én az AEX-et raktam fel. A többiben már túl sok felesleges dolog volt nekem.
Az xposed sajnos hiányzik, de reméljük az is lesz hamarosan nougatra.
Próbáltam felrakni a kernelt is ez wifi hibát okozott még de a fejlesztő javítani fogja.
Eddig csak sima aosp romjaim voltak most ez az extended cucc nagyon megtetszett, sok olyan dolog van benne, amit eddig csak gravitybox-al tudtam megoldani.
Egyéb: nekem olyan problémám van, hogy nem használok újlenyomatot. Viszont ha megérintem a leolvasót, akkor bekapcsolja a kijelzőt, ami idegesítő. Build.prop-ban próbáltam kikommentelni az újlenyomatos dolgokat, de nem segített. Vagyis egy olyan lehetőség kéne, hogy teljes mértékben kikapcsoljam az ujjenyomat érzékelőt. Root van, akár program törlés vagy bármi módot tud-e valaki erre a problémára? Majd a rom topikjába is írok xda-n.
-
helixP
nagyúr
Sziasztok! Használtok custom rom-ot?
-
-
sanyirigo
senior tag
Nálam itt megáll a folyamat.
Xiaomi.EU rom van fent nekem. -
sanyirigo
senior tag
Én ebből a táblázatból néztem ki. Ez a hivatalos

-
-
royalka
őstag
Aki developeren van annak javult a mikrofon minősége?
-
Na kész a BL nyitás(tegnap kértem engedélyt, éjszaka jött az sms, hogy megkaptam), TWRP, root, xposed is fel van rakva. MIUI automatikus frissítést pedig kikapcsoltam.

-
omgfx
tag
Aki 8.2.4.0 stabil romot használ légyszi nézze már meg, hogy ha bekapcsolja a az értesítési led-et a:
Settings -> Notififcation & status bar -> App notification-ön belül bármelyik appnál, akkor érvényesül e?
Én beállítom, beállítva is van, de a notification led nem működik. -
Upo
addikt
válasz
sanyirigo
üzenetére
Nekem egyszer se küldtek értesítést. Anno a redmi3 miatt kértem engedélyt, akkor se jött. Mikor felkerült az eustock-ra a note4 termék akkor ránéztem, és bizony engem is kidobtak, nem volt engedélyem. Úgyhogy beküldtem megint az engedélykérést. Feliratkoztam az eustocknál az email értesítőre is. Múlt héten megjött a szállítmány, meg is rendeltem, ki is vártam a hosszú hétvégét
, kedden kézhez is kaptam. Letöltöttem a friss unlock progit, bejelentkeztem, és írta is hogy van engedélyem. Semmi értesítés nem jött sehova.
Szerintem telepítsd fel és próbálj bejelentkezni, lehet hogy neked is már régen megy.
Illetve a fejlesztői menüben az oem feloldás alatti menüpontban (nem tudom fejből, az eu developer romban nincs ilyen menüpont mert azzal nem lehet nyitni) ki kell választani hogy melyik mi fiókhoz ötöd a telefont. Ha ez megvan, akkor legalább 6 órát kell várni, és utána lehet csak unlockolni. Én nem tudtam, hozzákötöttem a fiókot, indítom a programban az unlockot, erre a program kiírta hogy a hozzákötéstől számítva 6 órát kell várni mielőtt unlockolni lehet. Most már tudom. -
-
-
wzol
tag
Kavarjuk meg egy kicsit a ROM témát

Nos, itt a srác lényegében azt írja, hogy a régebbi Dev verzióra lehet frissíteni bootloader nyitás nélkül is, simán az Upgrade app használatával. És ő ezután nyitott bootloadert.
Na most ha ez így van, és valaki csak Dev verzióra akar váltani, akkor ezek szerint elég neki a 7.2.16-ra frissíteni, majd onnan automatikusan frissül a legújabb Dev verzióra - mindez bootloader nyitás nélkül.
Ha valakinek van kedve kipróbálni, akkor várom a tapasztalatokat, hogy ez működik-e.

-
sanyirigo
senior tag
válasz
Agostino
üzenetére
Használd a kedvesed gépét, akkor azon menni fog. Bár lehet, hogy megérné újrahúzni azt a gépet is

(#214) Zsozsoka 74: Én Chrome-ot használok, nekem az mindig megképdezi a la alján. A pin kód kérdésedre nem tudom a választ sajnos. Nekem csak jel van beállítva ujjlenyomat mellé, de mikor restart van utána első alkalommal nem elég neki a kezem, kell a jel is.
-
válasz
Zsozsoka 74
üzenetére
Másik topicban már válaszoltak egy ilyen kérdésre.
Beállítások - További beállítások - adatvédelem--- SIM kártya zárolása.../szolgáltatóra bökni/--sim kártya kódjának módosítása
Van itt minden. -
Agostino
addikt
válasz
sanyirigo
üzenetére
no, megpróbáltam ezt a drivert felrakni, de el sem jutok odáig, azt mondja a windows, hogy nincs ott semmi, ami nekem jó lenne. ha rányomom a gépre a telefont, akkor az eszközkezelő a hordozható eszközök között kiírja, hogy android, előtte a sárga felkiáltójel. arra jutottam, hogy az mtp driverem nem megfelelő, amiből persze telepítettem fel hivatalosat, de semmi. talán media pack kell neki, de azt a gépem nem hajlandó felrakni. munkahelyi windows 10 azonnal felismerte a telefont egy nokiás kábelen keresztül... feladom a dolgot, rákötöm feleségem gépére amíg erőt nem veszek magamon, hogy újrahúzzam a gépem, mert félek itt más nem segít. kérdés persze ér-e ennyit a móka.
-
Zsozsoka 74
senior tag
Két kérdésem lenne...
Valahogy tudom ezt a topicot mobilos nézetbe tenni?
Hogyan tudom kikapcsolni az inditaskor kért pin jelszót? -
batai15
félisten
Sziasztok! Ma meg nyomkodtam a note 4 et, mit mondjak eléggé jól össze van rakva.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Apple iPhone 15 Pro 256GB eladó! 91% akku, patika állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 15 256GB eladó! 86% akku, szép állapot, 12 hó gar.
- Apple iPhone Air 256GB 100% akku, 2026.09.22-ig apple gar, sky-blue
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4531,90% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4538
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

- azt hittem, nem lesz benne túl sok újdonság, de nem is egy érdekességet találtam.

Hol lehet ezt kinyírni onnan?
A MIUI optimalizációt már kikapcsoltam de akkor jobban belenézek a beállításokba.

, kedden kézhez is kaptam. Letöltöttem a friss unlock progit, bejelentkeztem, és írta is hogy van engedélyem. Semmi értesítés nem jött sehova.
Akkor csak megerősítésképpen: ugye te korábban nem nyitottál bootloadert, nem használtál MiFlash programot, és nem kellett recovery módba lépned: kizárólag az Updater appot használva tértél át a Dev ROM-ra?

crok