- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
pusszycat
nagyúr
Igen, nekem is a Mi 10T-röl jutott az eszembe, amit egy nyári napon vettem, tudtam h nem szeretem a nehéz telefonokat de gondoltam majd csak megszokom. Nem úgy lett. A pár grammos rövidnadrágomat folyton a térdemről huzigáltam vissza, pár nap után a fiokban végezte de néha elővesszem feltöltöm és frissítem.
-
tamaswilhelm
csendes tag
Ma megint tiszteletem tettem két üzletben is...szerencsém megint nem volt
Az egyikben viszont minden áron rá akartak beszélni egy Redmi Note 12 Pro készülékre, mondván ugyanazt tudja mint a 13 Pro
Ami érdekes, hogy a Redmi most jelent meg és már van az üzletekben, viszont se a webshopban, se az árlistájukon nem szerepel
-
trebrona
nagyúr
Tényleg érdekelt volna, ha esetleg a jövőben hasonló cipőben járnék, mire lehet hivatkozni. Konkrét választ nem kaptam melyik jogszabály, csak egyből személyeskedést, és a jolly joker trollkártyát. Ha nem tudsz valamire konkrétan válaszolni, elég annyi, hogy nem tudom, nem a kérdezőbe kell beleállni.
btw a fórumozást én sem ma kezdtem, annak is utánanézhettél volna.
Mielőbbi sikeres telfonvásárlást és élményekben gazdag fórumozást kívánok! -
Somatom
veterán
-
Cunaja
addikt
Kicsit utánanéztem a hozzászóláasaidnak és megállapítottam, hogy tudásod az egekbe szárnyal.
Javaslom az aláírásom elolvasását.
Egyetlen dolgot fejtenék ki jogilag,
Nem mindegy, egy online áruház weboldala, vagy egy cég, esetleg szolgáltató online weboldala.
Amig az elöbbinek nem kell feltüntetni, hogy a meghirdetett termékek csak online vásárlásnál elérhetők, addig, az utóbbiaknak fel kell hívni a vásárló figyelmét erre, mert különben felmerül a megtévesztése a fogyasztónak. Ez vonatkozik arra is, amikor pl. az online ár, különbözik az üzleti ártól. Fel kell tüntetni, hogy online ár. Üzletben vásárolsz 3-napod van a termék visszavitelére, (csak rendellenes müködés esetén) online vásárlásnál 14-nap. Online, nem találkozik a termék és a szerződő fél.
Mivel a szóban forgó szolgáltatónak, igen is vannak üzletei,viszonteladói, így, kötelező felhívni a fogyasztó ( vevő) figyelmét arra, ha valamit csak online tesz elérhetővé, illetve, ha esetleg valaminek az online ára különböző az üzletben lévőtől.
Ezzel lezártnak tekintem ezt a témát, nem vagyok hajlandó, tovább foglalkozni vele.
Válaszod akármi lesz, arra nem fogok reagálni. -
-
tamaswilhelm
csendes tag
hát azért a Yettel se fenékig tejföl
Március 17.-én bent voltam a pécsi üzletben, ez játszódott le:
Én: érdeklődnék a Xiaomi 13-as széria után
Yettel: a Xiaomi cég még csak a 12-es szériánál tart
Én: őőőő...de rajta van az árlistátokon
Yettel: tényleg?...megnézi....és tényleg
Én: van?
Yettel: nincs, de egy darab sima 13 érkezik 20.-ánMúlt héten leveleztem a Yettel ügyfélszolgálattal, hogy a környékemen lévő üzletekben hol elérhető, amire azt a választ kaptam, hogy nem tudja megmondani, mert minden üzletnek saját készletkezelése van
Aztán március 25.-én újra próbálkoztam személyesen...igaz most már csak a PRO modell érdekelt
Újabb komédia játszódott le:
Én: érdekel a Xiaomi 13 pro modell...szeretnék egyet megtekinteni...legalább
Yettel: miért, nincs kihelyezve az üzletben?
Én: hát ha ki lenne rakva, nem kérdezném
Yettel: eladó kifárad a pult mögül, majd végignézi a kiállított készülékeket, majd megállapítja, hogy.....jééé tényleg nincs kirakva
Én: és van az üzletben raktáron?
Yettel: nincs
Én: és azt meg tudja nézni, hogy egyáltalán fog-e érkezni?
Yettel: hát a következő rendelésünkben sem rendeltünk egy darabot semJa és a légtisztítós ajánlatról, pedig abszolút nem halottak
Az egésszel az a baj, hogy olyan hülye/maradi vagyok ebben a témában, hogy szeretném kézbe fogni és személyesen megvásárolni és nem rendelni. Úgy látszik, hogy egy ekkora cégnél ez nem megoldható....szomorú
-
-
Cunaja
addikt
Nézzétek csak! Már tuti olvasták a levelem.
Szerepelt a levelemben az is, hogy miért szerepel a weblapon, hogy raktáron, amikor nem is lehet kapni. Erről ennyit.
Amúgy utána jártam, ugyanaz a szindróma van, mint annak idején a 14-es almánál. Nem gyártott annyit a gyártó, amekkora kereslet volt. Itt szintén ugyanez van. Egyszer csak megjön . -
-
kutyu92
csendes tag
Na ezek azok a helyzetek mikor nem szeretem, ha igazam van. Ismerősömnek az Etele plazaban megkötötték a szükséges szerződést és online le is rendelték a telefont, következő nap szállították is. Ne várj arra, hogy legyen bolti készleten, továbbra sincs ez tervben a 13 proval kapcsolatban.
Én úgy gondolom a pólusban nem adnak teljeskörű tájékoztatást, kérd meg őket, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Xiaomi márkaképviselettel, ilyen nincs, hogy jogosult lennél a vásárlásra és majd érkezik. Véleményem szerint az értékesítő nem akar elesni a jutalékától (amit valószínűleg nem kap meg ha online rendeléssel értékesíti a terméket, de ez csak tipp)
-
Cunaja
addikt
Így éjjel már, írni se tudok. Kímából.
Kínából, amit, 8-án rendeltem, a telefon után. Vezetéknélküli töltő van, védő fólia van, előre és hátra. 2 tok. 1db Nilkin és 1db 360° mágneses. A telefon meg jön valamikor.
Ha kevesen veszik, sosem fogy el a készlet. Nem tolonganak itt a pro tulajok.
-
-
trebrona
nagyúr
Olyan érzés, mint ha direkt kevesebb Xiaomi 13 Pro-t akarna eladni.
Ezt csak te érzed így, online rendelhető. Neked az nem felel meg, ettől csak eggyel kevesebbet ad el.amig nem tapizza meg valaki, addig nem is rendel
Erre való a 14 napos elállás lehetősége online rendelés esetén. -
Somatom
veterán
A "garantál" -ban van némi felelősségvállalás, de itt erről szó sincs. Ha beázik, akkor semmivel sem vagy előrébb, mint egy indiai. Fél milláért én inkább nem próbálnám ki.
A MIUI eddig is durván belenyúlt az Androidba. Ezért sem szeretnék MIUI -s telót. De, örülnék bárminek, ami versenyre kényszerítené a Google -t, mert most úgy látom, hogy az Android fejlesztésében két lépés előre, egy hátra módon halad. Ha csak megszűntet lehetőségeket, az nem fejlesztés.
-
xabolcsy
aktív tag
Bele olvastam ebbe a leírásba.
De tele van hibás adatokkal. Az eleje ídézek,"A Xiaomi 13 egy 2022-ben piacra dobott középkategóriás okostelefon. 6.67 hüvelykes AMOLED kijelzője 2400 x 1080 pixel felbontású, Snapdragon 870 lapkakészlettel, 6 GB/8 GB RAM-mal és 128 GB/256 GB tárhellyel rendelkezik. A hátlapon négy kamera található: egy 64 MP-es főkamera, egy 13 MP-es ultraszéles kamera, egy 5 MP-es makrókamera és egy 2 MP-es mélységérzékelő. A 20 MP-es szelfikamera az előlapon található középső lyukkivágásban kapott helyet. A Xiaomi 13 4520 mAh-s akkumulátorral"
-
-
Dare2Live
félisten
"Panasonic FZ82-es fényképezöm van. Egy valami nem érdekel a telefonon, az a maximális zoom. Arra ott a díjnyertes gép."
Akkor a 23mm mért érdekel? A díjnyertes gép azt is tudja.
Meg ebben az esetben aztán tényleg sima pixel 7 230Kért.
Telefonoknál is beütött ami pcknél. Nincs miért cserélni. Hiába sikeresedett az új qualcomm baromi jól egy sok éves 855 vagy egy G2 is full fluid. Az 5G detto hiába sokkal gyorsabb persze ahol épp van nem veszed észre mobilon hogy gyorsabb lenne. SOTban sincs érdemi előrelépés. Az egy ahol ha kicsi is a fejlődés de van értelme az a kamera és pont a lényege, célja ennek, hogy már nem csak "23mm"en de egy kompaktot "mindenhol" kiváltson egy mobil. És ezt picit hunyorogva egy pixel 7pro vagy még talán az s23 ultra is tudja. És az nagy jóság, hogy a kompaktod mindig ott van a zsebedben.
-
Somatom
veterán
Sok ilyen alkalomra emlékszem és számomra megdöbbentő az eredmény (és a különbség). Abban igazad van, hogy ilyen célra fél millából jobb megoldás egy kétszázezres teló, meg egy háromszázezres fényképezőgép. Csak az a fránya hurcolás. Egy kékfogas telóállvány filléres tétel és egyszerűbb hurcolni.
-
mjani1172
addikt
" hogy a kínai verziót tesztelte és nem a globált, amiben a szoftver már csiszolva van. "
Én nem értem, amióta ez a cég telefont gyárt, mindenre olvasni hallani ezt az érvet. Hogyha olyan hülyék hogy a mai napig, nem tudták megoldani a szoftvert, akkor lehet bennük bízni más téren?
-
Cunaja
addikt
Most hívtak az üzletből, nem jött 13 Pro, csak sima.
Akinek kell sima, a Pólus Telekomban van sima 13.
A központi raktáron elfogyott a Pro, majd várjuk a jövő héten, talán lesz. ( Biztos, fentebb tárgyaltuk). Szóval még egy hét. Megkérdezte, fenntartom-e az igényt, mondtam, hogy igen. -
kutyu92
csendes tag
Én azt ajánlom, hogy járd körbe a témát másik Telekomban is. Beszéltem bennfentes ismerőssel, és nem is tudnak az üzletek rendelni ilyen telefont, csak a szerződést megkötni, majd futár viszi házhoz. Nem is tervezi a Xiaomi a 13 Pro üzletben való forgalmazását, olyan minimális értékesíthető db számot kapott a magyarországi képviselet. Westend MM, Allee Telekom meg tudja nyomkodni az ügyfél, ha tetszik neki online rendelik.
-
Corsa02
őstag
-
Cunaja
addikt
Kezd a dolog büzleni.
Nincs telefon, de a központi raktáron van. Egy üzletbe se viszik ki szinte, nehogy az ember megtapizza és megrendelje online. Jövő héten már lesz mindenhol, mert hétfőtől nem jár a légszűrő.
Erre fogadni is lehetne. Egyszóval, még egy hetet várnom kell. Már tényleg kezd elmenni a kedvem az egésztől.
Ugye ha az ember nem tudja megnézni élőben, nem rendeli meg, az esetek 98%-ban. -
-
Terentius
őstag
Szinte biztos, hogy nem lesz B20, sőt sima 13 esetén B7 sem a tradingshenzen compatibility list alapján. Viszont tudja valaki, hogy honnan lehet kintről értelmes áron beszerezni? Úgy veszem észre már a banggood, aliexpress sem elérhető forrás mint volt anno. Illetve utóbbi de, csak még drágább mint itthon.
-
kellareg
junior tag
Nem készít a xiaomi 2 féle készüléket.
Kétféle gyári megjelöléssel árulják G és C végződéssel (2210132C, 2210132G), de a hardver tök ugyanaz.
Kínából vettem eddig az összeset, én kínai rommal használtam, és (amelyik hardverileg képes volt rá) kezelte normálisan a B20-at.Márpedig a xiaomi13pro hardverileg képes rá. Tudtommal.
-
-
Corsa02
őstag
-
-
Bog
HÁZIGAZDA
Azért abban van némi iparági konszenzus, hogy a "Kínában szerelik össze" nagyon más mint a "kínai fejlesztés és szoftverezés".
Noha ez nyilván hit kérdése, de attól még kábé tény, hogy óriásira tárt backdoor eddig csak kínai telefonokon volt.
Ha úgy véled, hogy minden telefon lehallgat és adatot gyűjt, akkor már csak habitustól függ, hogy ezeket az adatokat hol érzed jobb helyen: valami amcsi szerveren, ahol targetált hirdetésre használják, vagy a kínai párt központjában, ahol nem tudjuk, hogy mire használják, de eddig nem sok jó sült ki abból, amikor a kínai államhatalom mozgásba lendült...
Anyway, nem fogom itt megfejteni a "kínaiság" vélt vagy valós hozadékait, csak azt fejtem meg, hogy van egy szignifikáns réteg, amely élből elutasít minden kínai (tervezésű és tulajdonú) motyót jogos, vagy vélt félelemből, netán puszta morális alapokon. -
Cunaja
addikt
Jó, ez nem a Xiaomi-t írja, de Kínát
Most nincs időm mélyebb keresést folytatni, csak hirtelen beírtam magyarul a Google-ba, mit keresek.
Az első találat lett linkelve
Így már simán hihető, hogy besegít.
Most akkor tényleg, mi is van? Nem csak a Xiaomi a kínai? Hiába az alkatrészek és egyebek nem kínai, ha ott szerelik össze.
Az üzletben is az kerül a kosárba, amit mi belerakunk. -
-
Bog
HÁZIGAZDA
Szerintem írd oda a negatívumokhoz azt is, hogy kínai
Meglepően dinamikusan növekszik azok száma, akik elutasítják a kínai fejlesztésű és tulajdonú márkákat.
De nem akarok negatív lenni, mert a 120 wattos töltést nagyon támogatom, csak innen felőlünk nézve a Samsung és az Apple ökoszisztémája és összeszedettsége komolyabbnak tűnik. Mondom ezt úgy, hogy tömve vagyok Mi Home bigyókkal, de hogy ki nézegeti a security kamerám képét rajtam kívül, azt inkább nem akarom tudni
Egyébként pedig a preferencia évről évre változik, az idei S23 szériát szerintem nehéz megcsapni, a tavalyi S22 jóval satnyább eresztés volt, csak akkor éppen a Xiaomi 12 sem sikerült olyan marhára jól. Most a 13 jobb lett, pech, hogy a Samsung is megrázta magát.
Nekem most az a véleményem, hogy a Realme kipukkadt, mint Illés Béla a válogatottban, az Oppo nem tudott felénk elég erős lenni, a Honor a nagyotmondások márkája, kvázi az örök ígéret, a OnePlus elszürkült, a Sony rétegtermék, fantáziát és potenciált most a Motorolában látok és ha kijön a Nothing csúcsmodell, akkor az okozhat még meglepetést. -
Aryon87
félisten
Honoron nem is lehet BL-t nyitni úgy tudom. Huaweinél már 1000 éve megszűntették, gondolom a Honornál is.
Nekem bejön külsőleg is a telefon, de a papírforma szerinti tudása is (sőt, nekem mintha erősebbnek is tűnne a X13Pro-tól). Remélem lesznek felhasználói visszajelzések is majd a tesztjében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest