- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
d900t
senior tag
Kedves Simon János ''Gatya'' + topiklakók!
Egy hete azt írtam, hogy utólag senki sem lesz büszke erre a topikra. Adtam magamnak egy kis extra időt, hogy ez az állítás minél kevésbé legyen igaz majd rám. Az
alábbiakban igyekszem csak a tényeket felsorolni. Ebben nagy könnyebbséget jelent számomra, hogy gyakorlatilag minden képet és hangot rögzítünk egy videoszerveren.
A Mammutban ugyan még nincs kész a szerelt kamerahálózat, de a beüzemelt webcam a számomra legfontosabb kérdést egyértelműen tisztázta (erről is később). és hogy egy kis
izgalom is legyen, olyasmiról is szó lesz majd, melynek megfejtése meghaladta képességeimet. Igy a kombinálást, teoriák gyártását meghagyom másoknak. Sokat hezitáltam, hogy milyen formában tálaljam, hol tompítottam, hol visszacsináltam, majd megállapodtam magamban egy köztes állapotban.
Úgy gondolom, hogy minden balhéból lehet okulni, a mostani sem kivétel. Mint az alábbiakban látni is fogjátok, hibáztunk. Persze nem úgy és nem akkorát, mint ahogy az indító hozzászólásból mindez következne (erről is később)
Érdekes részlet lehetne még az MSI, HRP, nb.hu érdekháromszög kivesézése is, de nem egészen idevágó, így most inkább ettől eltekintek.
A vitathatatlan és igazolható tények:
1. Az kérdéses noteszt valójában november 29-én vettük a disztitől (erről még később).
2. December 13-án elvitte egy viszonteladó tőlünk, aki még aznap visszahozta azzal a panasszal, hogy nem működik a hosszú í betű.
3. December 19-én visszadobtuk a HRP-nek - mint 3 napos terméket
4. Fény derült arra, hogy a készülékben az egy gombbal rövidebb angol keyboard volt beprogramozva, így egy flash meggyógyította a hibát.
5. Mivel az MSI nagyon szeretne nyomulni, megegyeztünk abban, hogy a kérdéses noteszt - mint mintadarabot - kirakjuk a Mammutba, mert ott még nem volt demo MSI notesz. Ennek megfelelően a notesz visszaérkezett a Váci úti központunkba január 9-én.
6. A Mammut megkapta 12-én egy bontatlan példánnyal egyetemben. Az üzletvezető tudott arról, hogy az egyik a kettő közül demodarab, de nem tudta, hogy melyik-melyik. Két hibát követtünk el: az üzletvezető nem tudta, hogy a demonotesz már volt ügyfélnél és mivel a kinti üzletek nem férnek hozzá a szervizmodulhoz, így nem is tudta volna
végigkövetni a termék eddigi életútját. Mivel a két doboz ránézésre bontatlan volt, találomra felbontotta az egyik dobozt - naná, hogy a másikat - és kirakta a demopolcra. A demonak szánt példány pedig bekerült a raktárba. (1. hiba)
Itt lépsz be a képbe:
7. péntek 13-án - szép nap! - délelőtt megveszitek a noteszt. Tüzetesen átvizsgáljátok, nem veszitek észre, hogy ''műsoros'' a vinyó. Mint már korábbi hozzászólásomban írtam
volt, a gyári csomagolást szentnek tekintjük, tartalmának ellenőrzése az ügyfélnek történő bemutatás során történik. A vindóz telepítő lemez valóban hiányzik, mint ahogy a
teljes szállítmányból kimaradt vagy pedig angol van mellékelve. Ennek az az oka, hogy az MSI hollandiában teszi bele utólag a country kitet. Mivel a COA a gép alján figyel, így a
XP legális, így megegyeztek abban, hogy majd pótoljuk. Tényleg alaposan átnéztétek a masinát, és hogy miért nem derült fény a hibára, tényleg nem értem (erről is később).
Azért nem értem, mert mikor visszavettük a gépet, a tálcán figyeltek az office ikonok (outlook, excel, word).
8. Kolléga kitölti a garjegyet, de mivel a demonoteszhez nincs garjegy és a garjegyek egyébként sincsenek szériaszám szerint kitöltve (kötegben kapjuk darabra), így egy nov. 30-án kapott garjegyet töltötték ki. (2. hiba)
8. Eltelt kb. 2 óra és jelzitek, hogy használt a gép. Mivel a Mammutban az originál masinából tévedésből demo gép lett, így bontatlan példány ott már nincs. Mint ahogy elfogyott a Váci úton és a HRP-ben is (ami egyébként jellemző, lévén a HRP MSI készlete nagyjából megegyezik a miénkkel ( ld. érdekháromszög )). Bontatlan példány egyedül a Pólusban van. Mivel a Pólus éppen nem a Váci út és a Mammut között van, ezért péntek lévén a kollégák a du. 6 órát merik igérni. Erre azt mondod, hogy neked ez késő - lett 6-ig MSI-d máshonnan? naugye! - és kéred vissza pénzt. Mondják, hogy ok, menj vissza a Mammutba. Ekkor jön ez a feljelentéssel, rendőrrel fenyegetőző telefon, melyre szerintem nem igazán lehetsz büszke. Tudod, ott ahol így szokás beszélni // egy bizonyos M betűvel kezdődő cég //, ott nem működik; nálunk pedig semmi szükség rá, mert anélkül is megkapsz mindent, ami jár.
:: Itt volt két személyes jellegű emlék a feljelentgetésről, mint olyan. Utólag kivágtam, mert nem lennék utólag büszke rá ::
Bocs a kitérőért. Lényeg, hogy az egyik szállító szépen visszavitte neked a vételárat és visszavette a gépet. Hogy miért ment ez gyorsabban, mint a gépcsere? Egyszerű; nem kellett előtte kimennie a Pólusba!
Visszanézve az eseményeket én úgy gondolom, hogy a hibát leszámítva a rendszer jól működött, legalábbis az ügy elrendezése tekintetében. Minden bizonnyal lehet ennél is jobban csinálni, de Magyarországon egyelőre ez mintaszerű. Tán előbb-utóbb lesz majd egy konkurensünk, aki a problémás ügyeket még ennél is ügyfélcentrikusabban fogja intézni. Ez majd minket is még jobb munkára fog sarkallni. Addig is jobbító ötleteket magánban természetesen szívesen veszek.
Hát ez a történet, mely számodra is világos volt az indító hozzászólás idején. Tudtad, hogy a ''extra'' programok telepítési dátuma korábbi, mint ahogy mi megvettük. Sőt, további 1 nappal korábbi. Sőt, - hogy jöjjön egy kis fordulat - nov. 25-én a notesz még csak nem is volt az országban!!!
Számodra is teljesen világos volt, hogy nem szándékosan adtunk el használt gépet újként., --- mégis ezt állítottad, méghozzá nyilvánosan egy meglehetősen gonoszan kiszínezett történetben. -- Gondolom, hogy az erre specializálódott szövetkezetek minimum letörlik az árulkodó programokat.
Nem firtatom a motivációidat, miért rugtad fel a bilit. Tudod, ha felrúgják a bilit, ott a mondás szerint minden és mindenki szaros lesz. A kékfényes ''tényfeltáró riportod'' semmi másra nem volt jó, mint általános bizalmatlanságot kelteni a vásárlókban (ld. első mondat: már a gyári csomagolásban sem bízhatunk). Nem is haragszom rád igazán. Te is ebben az iparágban utazol, láttam a website-od. Tudod, majd egyszer megnő a céged, szinte törvényszerű, hogy nyitnak rólad egy hasonló topikot. És akkor majd éjszakánként neked is azon fog darálni az agyad, hogy ki és miért akar kicsinálni. Ki az és mi a motivációja, hogy lerombolja az évek alatt nagynehezen felépített imidzsedet.
Amiért viszont egyértelműen haragszom rád, az az eladó leparasztozása. Tudod annak a ''parasztnak'' van keze, lába, feje, meg abban lelke is. A végletekig igazságtalan voltál
vele, csak azért, hogy a történet elég színes legyen. Két oknál fogva is kételkedtem a történet e részében. Egyrészt az eladótereket kamerák figyelik, a felvételeket rögzítik. Ezt az eladók is jól tudják, így az általad leírt fintorgás nem jellemző. Annál is inkább, mert a Mammut és Pólus számára a létező legdurvább ösztönző rendszert vezettük be. Nevezetesen a két üzlet között verseny van és a hónap végén a jobbik üzlet kapja a másiknak járó jutalékot is. Ez azért kemény rendszer, ugye? Mint említettem, a Mammutban ugyan csak webcam van, de arra elég, hogy egyértelműen képben legyek. Megnéztem.
Kb. ennyi, amit értek. Most jönnek azok a dolgok, melyeket nem igazán:
1.) Miért nem derült fény átadás-átvételkor a feltelepített extra programokra? Az office ikonok jól láthatóan a tálcán figyeltek.
2.) Miért van krekkelt DVD lejátszó és CD író program a gépen, mikor ezek jogtisztán járnak hozzá?
3.) Ki telepített fel és milyen körülmények között ezeket és milyen indíttatásból?
4.) Szándékosan lett-e visszadátumozva telepítéskor a masina, vagy vmi földöntúli misztikumnak köszönhetően állt át a rendszeróra? (25-én a notesz még egy holland kamion rakterében zötykölődött)
5.) Mit keresett nálad a kékfény stábja a spájzban, amikor a gépet hazavitted? Az egész történet 3-4 óra alatt lezajlott, másként nem lehetett!
6.) Milyen érdekek mozogtak a háttérben, amikor kék gyilkosság közé bekerült egy egyébként totálisan semmitmondó anyag?
A választ szerintem senki sem tudja az összes kérdésre. Persze koncepciók gyártásába az ember agya automatikusan belekezd. Az elmúlt napokban én is több koncepciót gyártottam. Ahogy múlt az idő, úgy enyhült bennem. Eleinte, - Amikor az ideg még dolgozott bennem -, szinte bizonyos voltam abban, hogy ez egy kreált történet.
.
..
...
>> Itt volt kb. 20-25 mondat. Nagyon érdekes háttértörténet, de úgy döntöttem, hogy fórumba nem való. Ha végre megjön a privát leveled, válaszként elküldöm.
...
..
.
Napokig törtem a fejem azon, hogy mitévő legyek. Törlesszek-e vagy sem? Aztán megálmodtam, hogy a programokat nem te telepítetted fel, habár a tények ettől még ellened szóltak. Ebben most már szinte 100%-ig biztos vagyok! Megtehetettem volna, hogy ennek ellenére elégtételt veszek a díszes társaságon, de idővel megenyhültem. A bosszú nem én vagyok. Remélem, hogy az ügy számodra ettől még ugyanúgy tanulságos.
Részemről itt a vége. Kérem a topikot zárni. Észrevételeket azért szívesen veszek privátban. -
Kraptor
őstag
Igen sajna Mon csak ilyen megoldás van, de pl Németben létezik olyan MUIs XP amit OEMeknek adnak el és telepítéskor tudod kiválasztani, hogy milyen nyelvben menjen fel az ára nem sokal vészesebb mint a rendes xp aszem 20-30euroval több és nem kell 5 licenszel rendelkezned hozzá.
-
sbazsi
veterán
még nem láttam. de miért kell belekeverni a nagykert?
ha én veszek valamit, akkor nem a nagykertől veszem, hanem attól, akinek bemegyek a boltjába. kit érdekel, hogy ő hol szerezte be?
Még akkor, ha a nagyker is benne volt a buliban.
Szerintem egy cégnek nem magát kell védenie a vevőnél úgy, hogy a nagykerre keni, hanem meg kellene védenie a vevői érdekét a nagykernél.
és ha nem megy, akkor keresni kell más nagykert.
(most attól tekintsünk el, hogy feketén vette, kéz alól, stb, maradjunk abban, hogy tisztán vette) -
-
Endrusz83
tag
Hali!
Én 7-8 Hónapja vettem a gépem az adott cégnél.
Velem teljesen normálisan viselkedtek és nagyon segitőkészek voltak!
Mikor mentem átvenni a gépem egy olyan srác adta át akit addig még nem láttam.Kicsit fura is volt hogy elég béna, és semmit nem tud hogy mi mi a gépen...De gondoltam kezdő és biztam abban hogy elég nagy cég ahhoz hogy megengedjék maguknak,hogy vmi nem stimmeljen.A Clevo-m kijelzőjén rajta volt a fólia de a sarkán kicsit már jött le.A fazon bekapcsolta hogy megmutassa a bios-ban hogy minden eszköz benne van aminek kell.
Én az új gép keltette nagy izgalmamban (420K volt a gép és régóta spóroltam rá) nem figyeltem hogy van -e pixel hiba.(jó nagy barom voltam,nem tudom mi történt velem)Persze a csákó nem szólt hogy nézzem át a kijelzőt.
Örültem haza mentem és elkezdtem telepiteni a Win-t.Közben levettem a fóliát a kijelzőről.Ekkor vettem észre hogy ott a sarokban ahol fel jött a folia van egy pixel hiba és elég durva helyen, mert filmnézéskor a 16:9-es filmeknél ott a fekete sávban mindig világit az az egy pixel...
Felhivtam őket de azt mondták ők szóltak hogy nézzem át a kijelzőt mert ez standard az átadásnál.És ha nem tetszik 150Kért cseréli a kijelzőt szivesen!
Már nyoma sem volt a korábbi segitőkészségnek!!!
Ekkor jöttem a 72 órás cserével (mivel még 1 órás sem volt a gép) de ők azt mondták hogy erre nem érvényes mert látnom kellett volna a hibát és mégis elvittem.
Biztos vagyok benne hogy nem véletlen volt a folia pont úgy lehúzva hogy eltakarja a pixelhibát.De mivel tudtam hogy nem tudom bebizonyitani hogy szoltak e vagy nem hagytam az egészet a fenébe!
A pixelhiba megvan és néha zavar, de a gép azóta tökéletesen működik pedig elég sokat használom.
Egyszer mentem vissza hozzájuk mem bővitéssel akkor is segitőkészek és kedvesek voltak...
Szal nemtom,Vegyesek az érzelmeim!De egy biztos senkinek nem ajánlanám a céget!!!
A Clevo Notit igen... -
L3zl13
nagyúr
Valaki egy másik topicban említett valami olyasmit, hogy legálisan használhatsz más nyelvű verziót, ha azonos, vagy alacsonyabb árban van.
Viszont nem tudom ez OEM licencre vonatkozik-e...
Ráadásul ha véletlenül összefutnál BSA bácsival, és megmutatod neki a másik nyelvű változatra szóló licencet, és elmondod mi a helyzet garantáltan nem fognak megvágni miatta. -
lapa
veterán
az odáig megvan, csak abban nem vagyok biztos, hogy bármilyen (pl. a sony notira gyárilag telepgetett) angol xp-t lehet mui-zni.
(ne is mondd két hete még úgy volt, hogy a relatíve frissen telepgetett 40 magyar mui-s xp-t le kell cserélni ''igazi'' magyarusra vmi microsoft ''adóváltozás'' miatt...) -
Pompi
nagyúr
Decemberben az Europarkban levő Saturnban jártunk hasonlóan. Kedves ismerősöm felhívott, bediktálta egy Sony Vaio specifikációit, majd megkérdezte, hogy szertintem megveheti-e magának. Jónak tűnt a dolog úgyhogy mondtam neki, hogy igen.
Másnap hozta hozzám, hogy rakjak fel neki pár programot. Akkor derült ki, hogy az eredetileg angol billentyűzetre fel vannak ragasztgatva a magyar ékezetes matricák, valami tök ismeretlen Dr. XY nevére van telepítve a WinXP ami sajnálatos módon angol nyelvü, egy-egy Pocket PC-re szánt Total Commander telepítője és egy Nokia program által hátrahagyott könyvtár volt a C meghajtón. Az egyéb gyárilag feltelepített Sony programok nagy része nem indult el, különböző fileok hiányoztak nekik.
Természetesen együtt visszamentünk az ügyfélszolgálatra, ahol azt mondták, hogy a hazai forgalmazótól már ilyen matricákkal kapják a gépet (nekem fura), továbbá, hogy azért van más nevére telepítve a rendszer, mert ők kipróbálták. Mondtam nekik, hogy nem most jöttem a falvédőről, egyrészt ha kipróbálják a gépet, akkor valószínüleg nem egy vélhetően létező személy nevére írják, másrészt egyáltalán mi az, hogy veszek egy gépet ami a más nevére van telepítve, ha már egyszer kipróbálják (nem hiszem) akkor utánna állítsák vissza az eredeti állapotot.
A megoldás az lett, hogy ott helyszínen a recovery particóról visszaállítottuk az eredeti állapotot.
Az más kérdés, hogy az ismerősömnek magyar XP-vel kellett volna a gép, így kénytelen voltam alternatív forrásból ezt telepíteni. A Sony által mellékelt kiegészítő szoftvereről (Norton Internet Securty és egyéb multimédiás programok) viszont így le kellett mondani, mert azok csak az operációs rendszerrel együtt állíthatóak vissza a recovery particióról.
Ez amúgy részben az ismerős hibája is, de kellő tájékoztatás hiányában sejtelmes sem volt, hogy itthon egy Saturn szintü boltban nem magyar nyelvü rendszerrel árulnak gépet. -
_seth_
veterán
Ez már nem újdonság... engem az MM akart átverni monitorral ami még gázosabb volt abból a szempontból, hogy az új pixelhibás monizort vittem vissza 3 napon belül (már azt sem akarták kicserélni csak miután a fogyvédelmet hoztam fel, hogy őket érdekli a téma... (felhívtam a megyei igazgatót)), mikor visszavittem természetesen azokat a monitorokat mutogatták bambán a szemetek amikorl tudták, hogy szintén hibás hátha elviszem az egyiket... utána másik típust választottam és abból is elsőnek ááá ne fárdadjak a kirakott monitorokkal majd ő hoz nekem újat a raktárból... mondanom sem kell, hogy megmutatta mind a két hibás darabot.... szal ilyenek. Pdig nem elsőnek voltam már az MM-ben (debreceni) mert én is ott hagytam már több mint 6-700 ezret de egy tuti ha az utolsó bolt lesz ahol vmit megvehetek még akkor sem megyek be oda többé... mert hülye azért nem vagyok
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged