- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
''De senki sem törli le a a 2-3 nap alatt feltett szoftvereket.''
Ez azért alapvető hiba. Nem mondom, hogy örülnék, hogy ha már javított gépet kapok új árban, mert ugye ezzel végülis hátrányba (lehet, hogy csak elvi, de nekem és még sokaknak ez is számít) kerülök azzal szemben aki egy ténylegesen zsír új gépet kapott ugyanazért a pénzért, de ahogy a szállóige is mondja, ha nem tudom, nem fáj.
A legkorrektebb dolog az lenne, hogy tájékoztatnak arról, hogy ez egy javított termék, esetleg adják valamivel csökkentett áron, a lényeg, hogy legyek tisztában a dologgal.
A másik ha ez nem megy (?!) akkor legalább mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy újnak tűnjön a dolog. Nem hiszem, hogy olyan nehéz dolog lenne minden cumót az első tulajtól visszakérni, másrészt az ő bevételükről és jó hírükről van szó, tehát az a minimum, hogy annyi energiát fordítanak a dologra, hogy gyári állapotba hozzák a gépet szoftveresen. -
Pompi
nagyúr
Decemberben az Europarkban levő Saturnban jártunk hasonlóan. Kedves ismerősöm felhívott, bediktálta egy Sony Vaio specifikációit, majd megkérdezte, hogy szertintem megveheti-e magának. Jónak tűnt a dolog úgyhogy mondtam neki, hogy igen.
Másnap hozta hozzám, hogy rakjak fel neki pár programot. Akkor derült ki, hogy az eredetileg angol billentyűzetre fel vannak ragasztgatva a magyar ékezetes matricák, valami tök ismeretlen Dr. XY nevére van telepítve a WinXP ami sajnálatos módon angol nyelvü, egy-egy Pocket PC-re szánt Total Commander telepítője és egy Nokia program által hátrahagyott könyvtár volt a C meghajtón. Az egyéb gyárilag feltelepített Sony programok nagy része nem indult el, különböző fileok hiányoztak nekik.
Természetesen együtt visszamentünk az ügyfélszolgálatra, ahol azt mondták, hogy a hazai forgalmazótól már ilyen matricákkal kapják a gépet (nekem fura), továbbá, hogy azért van más nevére telepítve a rendszer, mert ők kipróbálták. Mondtam nekik, hogy nem most jöttem a falvédőről, egyrészt ha kipróbálják a gépet, akkor valószínüleg nem egy vélhetően létező személy nevére írják, másrészt egyáltalán mi az, hogy veszek egy gépet ami a más nevére van telepítve, ha már egyszer kipróbálják (nem hiszem) akkor utánna állítsák vissza az eredeti állapotot.
A megoldás az lett, hogy ott helyszínen a recovery particóról visszaállítottuk az eredeti állapotot.
Az más kérdés, hogy az ismerősömnek magyar XP-vel kellett volna a gép, így kénytelen voltam alternatív forrásból ezt telepíteni. A Sony által mellékelt kiegészítő szoftvereről (Norton Internet Securty és egyéb multimédiás programok) viszont így le kellett mondani, mert azok csak az operációs rendszerrel együtt állíthatóak vissza a recovery particióról.
Ez amúgy részben az ismerős hibája is, de kellő tájékoztatás hiányában sejtelmes sem volt, hogy itthon egy Saturn szintü boltban nem magyar nyelvü rendszerrel árulnak gépet.
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest