- Netfone
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Gatya
senior tag
Kedves D900t!
Elsősorban köszönöm szépen a válaszodat, másodsorban, köszönöm, hogy a nevemet is közölted a topicban
Szeretnék leszegezni 1 dolgot. Nem én nyilatkoztam a Kék fényben hanem egy kollegám. Ha visszanézted a felvételeket láthattad, hogy 3-an voltunk a notebookért. Az eladók hozzáállásáról nincs kedvem vitatkozni, mert az csak egy vélemény. Az tény, hogy én nem engedném meg egy eladómnak, hogy így viselkedjen egy kuncsafttal ahogyan viselkedett, de ez más tészta, szerintem ez itt nem számít.
Azzal azért nem értek egyet, hogy az üzletvezető nem tudta, hogy melyik a demo és melyik nem, mert a gyári MSI noti le van ragasztva egy szallaggal amit elvileg csak a gyárban tesznek rá. (Mint utólag megtudtam) Sőt 2 dobozban van a noti (gondolom tudod), 1 doboz ami le van ragasztva szallaggal + 1 dogoz amin van egy kis fülecske amivel tudod hurcibálni. Na mi csak ebben a dobozban kaptuk, a másik dobozt meg sem kaptuk, de gondolom ennek nem kellett volna feltünnie sem az üzletvezetőnek sem az eladónak. Gondolom még egy ilyen notit sem adtak el és ezért ezt nem tudhatták.
Amikor átnéztem a notit valóban nem vettem észre, hogy ''műsoros a vinyó'' igazándiból azzal voltam elfoglalva, hogy van-e pixelhiba vagy karcolás. Valóban hiányzott az XP CD és valóban megegyeztünk, hogy pótoljátok. Ez korrekt.
Elmentünk a munkahelyünkre és próba, majd fel tünt a csoda. Eléggé parás ember az új tulaj és Ő úgy gondolta, hogy ha kifizetett 400k-t akkor igenis jár neki az, hogyha új noti árát fizette ki akkor új notit kapjon. Na ekkor elkezdett hepciáskodni, hogy hívja a rendőröket, mert ilyen nem lehet csinálni. Kis idő elteltével sikerült lecsillapítani. Na ekkor talafonáltunk és a számba rágta, hogy mit mondjak. Tényleg korrekt volt akivel beszéltem, mert megkérdezte, hogy mit szertnék.Na ekkor megdumáltuk, hogy mi legyen. Tényleg 1 órán belül ott volt a kollegád és hozta a pénz és vitte a notit.
Na és ez után került képbe a riporter a kék fényből, mert véletlen ott volt a spejzbaDe ha tudnád, hogy hova jött a kollegád a gépért akkor azt is tudnád, hogy az a cég vajon mivel foglalkozik és ott eléggé sok riporter megfordul.
És akkor a kérdésekre a válasz:
1.) Miért nem derült fény átadás-átvételkor a feltelepített extra programokra? Az office ikonok jól láthatóan a tálcán figyeltek.
Valószínű eléggé sokat ülök gép elött ahoz, hogy ezek már fel sem tünnek nekem és nem gongoltam, hogy egy zsír új notin más által telepített programokat keressek.
2.) Miért van krekkelt DVD lejátszó és CD író program a gépen, mikor ezek jogtisztán járnak hozzá?
Én nem DVD lejátszót írtam és szerintem a kollega sem azt nyilatkozta, hanem A Neroról (ami legjobb tudomásom szerint nem járhozzá, de javíts ki ha tévedek) és Winrarról és DVD decripterről volt szó, bár az utóbbi asszem ingyenes, de ez nem is számít.
3.) Ki telepített fel és milyen körülmények között ezeket és milyen indíttatásból?
Passz, gondolom akinél elötte volt a noti.
4.) Szándékosan lett-e visszadátumozva telepítéskor a masina, vagy vmi földöntúli misztikumnak köszönhetően állt át a rendszeróra? (25-én a notesz még egy holland kamion rakterében zötykölődött)
Én ezt másképpen hallottam. ''Valakitől''.
5.) Mit keresett nálad a kékfény stábja a spájzban, amikor a gépet hazavitted? Az egész történet 3-4 óra alatt lezajlott, másként nem lehetett!
Hát igen itt volt a spájzban
6.) Milyen érdekek mozogtak a háttérben, amikor kék gyilkosság közé bekerült egy egyébként totálisan semmitmondó anyag?
Ezt nem értem. Hogyhogy milyen érdekek? Senki sem bízott meg azzal, hogy járassam le a notebook.hu-t, sőt nincs is notebook kereskedésem és nem is foglalkozom notebookokkal. Ez egy kicsit sértő feltételezés, hogy ilyet gondolsz.
Azzal egyetértek, hogy ez az anyag totálisan semmitmondó, én sem igazán vágom, hogy miért is került be a kékfénybe az anyag. Megmondom az őszintét, hogy én azt gondoltam, hogy úgyis visszadobják az anyagot, mert nem eléggé érdekes. Szerintem sem volt nagy durranás.
'' Aztán megálmodtam, hogy a programokat nem te telepítetted fel, habár a tények ettől még ellened szóltak. Ebben most már szinte 100%-ig biztos vagyok!''
Köszönöm a bizalmadatEsetlegesen az gondolod, hogy mi telepítettük fel a programokat a notira???
Ha annyira biztosak voltatok a dolgotokban akkor amikor keresett titeket a riporter akkor miért nem nyilatkoztatok?? Nem vágom?? Én végig azt gondoltam, (egésze addig ameddig le nem ment az anyag)hogy nyilatkozni fogtok. De mint megtudtam, ti mindig azt mondtátok a riporternek, hogy kedves .......... Őr keresni fogjuk tudjuk a számát. Hát ez nem történt meg. Miért? Miért nem cáfoltátok meg?
Lenne néhány dolog amit azóta tudtam meg mióta ez a dolog történt.
Rendelt a kollega egy másik cégtől egy ugyanilyen notebookot. Jelzem kb 30k-val olcsóbban, de ez részlet kérdés, sőt ezért az árért még házhoz is hozták. (Azért a riporter ez idő alatt ott bújkáét a slájzban biztos ami biztos
És csodák csodája egy MSI szallaggal lezárt dobozban hozták. A kollegabontotta fel a dobozt. Gondoltuk ez már jó jel. (De a riporter végig készenlétben át
Összeraktuk, bekapcsoltuk. Ekkor jött az első döbbenet. mivel még nem vettem új notebookot így nem tudtam, hogy ez így megy. Megjelent a windows telepítő menüje. Nekem kellett bekonfigolnom és a Nevet és a Cégnevet beírni. (Ekkor már kezdett elkeseredni a riporterÉs kész. Lehetett is telepíteni a többi dolgot.
Ami a legrosszabb ebbe a dologban, hogy engem hívogat mindenki és engem szapulsz te is, a HRP is, mindenki, hogy ezt miért kellett, holott, nem én vettem a notit, nem én akartam az egészet és nem én nyilatkoztam!! Hibáztatok és kész ennyi.
Részemről ezzel a dologgal nem vagyok hajlandó foglalkozni, mert csak az ostor csattan rajtam.
És a riporter is elballag a spájzból........ -
virkir
veterán
Tisztelem becsülöm, hogy vetted a fárdtságot és reagáltál, de azt amiket irsz nem tudom és nem is akarom elfogadni. Szvsz rettentő unalmas a kereskedők azon hozzáállása, hogy nekik mennyire nem éri meg, mennyire kicsi a haszonkulcs stb. nem kell foglalkozni vele ha nem éri meg szerintem, bár tudjuk a miértet amiért mégis csinálják.
Ezen kívül az alacsony haszonkulcs és a nagykereskedők hozzá állása nem magyarázza meg és nem teszi bocsánatos bűnné a vevők megtévesztését, próbálnátok pl. bemutató autót eladni újként (függetlenül az ott elérhető engedménytől), vagy bármi egyszerűbben ellenőrizhető terméket, igen gondban lennének a T. kereskedők esetleg ha csak hozzáértő figyelmes vevőket kéne kiszolgálni és nem a ''Lallerék'' lennének túlsújban.
Arról nem beszélve, hogy a nyitó hozzászólás érzésem szerint nem a hibákról szól első sorban hanem a hozzá állásról ami ma sajnos siralmas, hozzáteszem nem igazán értem a vevőket sem mivel nincs ma magyarországon tán termék amit nem lehetne megvenn közel azonos áron 100 helyen.
Aktív témák
Hirdetés
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- Razer Core X eGPU
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest