Hirdetés
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Yettel topik
Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
Decemberben az Europarkban levő Saturnban jártunk hasonlóan. Kedves ismerősöm felhívott, bediktálta egy Sony Vaio specifikációit, majd megkérdezte, hogy szertintem megveheti-e magának. Jónak tűnt a dolog úgyhogy mondtam neki, hogy igen.
Másnap hozta hozzám, hogy rakjak fel neki pár programot. Akkor derült ki, hogy az eredetileg angol billentyűzetre fel vannak ragasztgatva a magyar ékezetes matricák, valami tök ismeretlen Dr. XY nevére van telepítve a WinXP ami sajnálatos módon angol nyelvü, egy-egy Pocket PC-re szánt Total Commander telepítője és egy Nokia program által hátrahagyott könyvtár volt a C meghajtón. Az egyéb gyárilag feltelepített Sony programok nagy része nem indult el, különböző fileok hiányoztak nekik.
Természetesen együtt visszamentünk az ügyfélszolgálatra, ahol azt mondták, hogy a hazai forgalmazótól már ilyen matricákkal kapják a gépet (nekem fura), továbbá, hogy azért van más nevére telepítve a rendszer, mert ők kipróbálták. Mondtam nekik, hogy nem most jöttem a falvédőről, egyrészt ha kipróbálják a gépet, akkor valószínüleg nem egy vélhetően létező személy nevére írják, másrészt egyáltalán mi az, hogy veszek egy gépet ami a más nevére van telepítve, ha már egyszer kipróbálják (nem hiszem) akkor utánna állítsák vissza az eredeti állapotot.
A megoldás az lett, hogy ott helyszínen a recovery particóról visszaállítottuk az eredeti állapotot.
Az más kérdés, hogy az ismerősömnek magyar XP-vel kellett volna a gép, így kénytelen voltam alternatív forrásból ezt telepíteni. A Sony által mellékelt kiegészítő szoftvereről (Norton Internet Securty és egyéb multimédiás programok) viszont így le kellett mondani, mert azok csak az operációs rendszerrel együtt állíthatóak vissza a recovery particióról.
Ez amúgy részben az ismerős hibája is, de kellő tájékoztatás hiányában sejtelmes sem volt, hogy itthon egy Saturn szintü boltban nem magyar nyelvü rendszerrel árulnak gépet.
Aktív témák
- Autós topik
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Diablo IV
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Hp, Dell, Lenovo gyári 65W USB-C / Type-C töltők, tápegységek
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest