Hirdetés

Aktív témák

• Pompi

nagyúr

válasz Gatya #1 üzenetére

Decemberben az Europarkban levő Saturnban jártunk hasonlóan. Kedves ismerősöm felhívott, bediktálta egy Sony Vaio specifikációit, majd megkérdezte, hogy szertintem megveheti-e magának. Jónak tűnt a dolog úgyhogy mondtam neki, hogy igen.
    Másnap hozta hozzám, hogy rakjak fel neki pár programot. Akkor derült ki, hogy az eredetileg angol billentyűzetre fel vannak ragasztgatva a magyar ékezetes matricák, valami tök ismeretlen Dr. XY nevére van telepítve a WinXP ami sajnálatos módon angol nyelvü, egy-egy Pocket PC-re szánt Total Commander telepítője és egy Nokia program által hátrahagyott könyvtár volt a C meghajtón. Az egyéb gyárilag feltelepített Sony programok nagy része nem indult el, különböző fileok hiányoztak nekik.
    Természetesen együtt visszamentünk az ügyfélszolgálatra, ahol azt mondták, hogy a hazai forgalmazótól már ilyen matricákkal kapják a gépet (nekem fura), továbbá, hogy azért van más nevére telepítve a rendszer, mert ők kipróbálták. Mondtam nekik, hogy nem most jöttem a falvédőről, egyrészt ha kipróbálják a gépet, akkor valószínüleg nem egy vélhetően létező személy nevére írják, másrészt egyáltalán mi az, hogy veszek egy gépet ami a más nevére van telepítve, ha már egyszer kipróbálják (nem hiszem) akkor utánna állítsák vissza az eredeti állapotot.
    A megoldás az lett, hogy ott helyszínen a recovery particóról visszaállítottuk az eredeti állapotot.
    Az más kérdés, hogy az ismerősömnek magyar XP-vel kellett volna a gép, így kénytelen voltam alternatív forrásból ezt telepíteni. A Sony által mellékelt kiegészítő szoftvereről (Norton Internet Securty és egyéb multimédiás programok) viszont így le kellett mondani, mert azok csak az operációs rendszerrel együtt állíthatóak vissza a recovery particióról.
    Ez amúgy részben az ismerős hibája is, de kellő tájékoztatás hiányában sejtelmes sem volt, hogy itthon egy Saturn szintü boltban nem magyar nyelvü rendszerrel árulnak gépet.

Aktív témák