Hirdetés

Aktív témák

• Gatya

senior tag

Úgy történt a dolog, hogy az egyik kollegám eldöntötte lassan 4 hónap gondolkodás után, hogy vesz egy MSI notebookot a notebbok.hu-tól. Tegnap bement, hogy megkérdezze van-e megtapogassa, megnézze színét stb. Ott kezdődött, hogy tök bunkók voltak vele, szinte nem is voltak hajlandóak kihozni a raktárból. Nagy fintorogva kihozta a paraszt a notit a rantárból. A kollega megnézte és eldöntötte, hogy megveszi. Mivel Ő nem ért hozzá megkért, hogy ma menjek el vele megvenni és nézzük át, hogy jó-e. Elmentünk. Mondtuk, hogy megvennnénk. kihozták, megnéztük nincs pixelhiba, nem karcos, minden megvan, kivéve a Win XP telepítő CD. Azt mondták, ez nem baj attól még legálit, ezt én is tudom, de ha valakinek nincs olyan ismerőse kainek megvan a CD az mit csinál reinstallkor????? Jó kértek telszámot, hogy ha tudnak szereznek és adnak. ( Mindezt fintorogva :Y amikor otthagytunk 400k-t :Y :Y )

Irány haza: Noti kinyit, mondom feltelepítjük a hozzá vásárolt Office 2003-at és belőjük a Wlant. Wlant belövöm, megnyitom az Internet Explorert és meglepődve látom, hogy egy Yahoo toolbar fent van. Már ez gyanus volt. Office-t akartam telepíteni és akkor vettem észre, hogy már fent van. Ó mondom, de király, és ha nem veszünk akkor illegál rajta lesz az office?????? Na mondom fasza. Megnézem a Winfos tulaját és valami hülye nevű emberé. Na mondom ez már tényleg gáz.

Erre gondoltam megnézem a Windows telepítés Dátumát. 2005. 03.13. :Y Hát mondom ez még lehet gyárilag telepítve. Igen ám, de akkor vettem észte, hogy még néhány kieg szoftver is rajta van.
    PL: Nero 7.0 Crackel!!!!!, Nod 32 Le nem járó frissítéssel, Valami progi amire nem emléxem, Winrar crackelve. :Y
    Na ekkor bedurrant az agyam. :(((

Felhívom őket, hogy most ilyenkor mi van. Azt mondja, hogy Ő erről nem tud, mondjuk normális volt, mert mondta, hogy cseréli, de majd valamikorra szerznek. mondtam, hogy persze én meg hülye vagyok. Mondom ma vettem ma akarok egy ilyen notit. Hát, hogy nem megoldható, mondom dehogynem visszaadja a pénzem, mert nekem haszált noti nem kell új árban. Azt mondta, hogy nem tud semmit sem csinálni. mondtam, hogy rendben, akkor megoldjuk úgy, hogy feljelentem a céget. Na akkor már azt mondta, hogy este 6-ra szerez egyet. :D Mondom ezek után gondolja, hogy fogok ott vásárolni valaha??? ne vicceljünk. Azt mondta, hogy nem tud csinálni semmit. Hát mondom adja vissza a pénzünket. Nagy nehezen belement. Azt mondta, hogy vigyük be a notit és visszaadja a lóvét. Erre én: Nem vagyok hajlandó mégegyszer elballagni oda jöjjenek ki és hozzák ki a pénzt. Hát, hogy nem megoldható, mondom ok, de akkor én tuti rendőrrel megyek és akkor feljelentem a céget. Azért elötte megemlítettem, hogy hova kellene hoznia a pénzt ( hozzáteszem, hogy médiatevékenységet folytat a cég :D) Na egyből szereztek valakit aki eljött és hozta a pénz. kb 1 órán belül ott volt az arc a pénzzel.

A dolog pikantériája, hogy az illegál szoftvereket november 25-én tették fel és a notebook.hu 30.-ai HRP pecséttel adta a garjegyet.

Hozzáteszem én nem azt mondom, hogy a notebbok.hu nál csinálta valaki, sőt valszeg a HRP nél, csak egy ekkora cégnek kellene figyelnie az ilyenekre. Szerintem.

Ha nem nézem meg, hogy mia helyzet a géppel akkor a tulaj tuti nem tudja, hogy mi van mivel csak felhasználó és akkor azt a használt gépet használja újként és jót röhög a bolt meg a nagyker, hogy még egy ilyen parasztot megszivatott. Valszeg nem velünk csinálták ez meg előszőr........

Hozzáteszem, hogy az egyik kollegám eléggé rámozdult a témára :)

Aktív témák