- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
Grafiqs
őstag
Mivel a topik létezése okfogyottá vált ezért bezárom. Azok akik nem feltétlen az eredeti témában kezdtek el beszélgetni, azokat megkérem folytassák a tematikus topikokban.
G -
sanyci
senior tag
Bármilyen angol XP-re fel tudod rakni az angol MUI-t, utána, vagy azzal egy időben pedig a magyar MUI-t is...
Viszont a MUI-t legálisan nem tudom megszerezni...Lásd alább:
''HP TC1100 TabletPC-men előre telepített WindowsXP operációs rendszer volt, melyet frissítettem az SP2-s programcsomaggal TabletPC 2005-re. A Microsoft honlapjáról letöltöttem a TabletPC 2005 operációs rendszerhez való Multilingual User Interface-t, mely tartalmazza a magyarnyelvű felhasználói felületet is.
A csomagot először nem tudtam telepíteni, mert korábban telepíteni kellett volna a WindowsXP angol nyelvű MUI-t.
A géphez mellékelt MUI csomag viszont csak az SP1-es operációs rendszerre volt hajlandó települni, de az SP2-es frissítés leszedése és az angol és német nyelvű MUI telepítése után hiába telepítettem a Microsoft honlapjáról letöltött TabletPC 2005 operációs rendszerhez való MUI-t, az továbbra sem működött magyar nyelven, viszont a német nyelvű felület elérhetővé vált. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a magyar nyelvű MUI-t is telepíteni kellett volna, az SP2-es szerviz-csomag és a TabletPC 2005 operációs rendszerhez való MUI telepítése előtt.
Ezért - mivel azt a HP magyarországi ügyfélszolgálata képtelen volt számomra biztosítani - egy lengyel és egy török ismerősöm segítségét kértem, mert ezen nyelvek, és a magyar nyelvű MUI telepítő CD-je közös...
Egyikük elküldte nekem a kért CD másolatát, és a magyar nyelvű MUI, majd az SP2, és a Microsoft honlapjáról letöltött TabletPC 2005 operációs rendszerhez való MUI frissítés telepítése után elérhetővé vált a magyar nyelvű felhasználói felület.
Mivel az adott ismerős is HP notebook-ot használ (igaz nem TabletPC-t, és azt nem magánszemélyként vásárolta), de állítása szerint a géphez gyárilag csomagolt MUI CD másolatát küldte el nekem, ezek szerint a HP számára elérhető lett volna kérdéses MUI. A géphez gyárilag mellékelt CD-k egyébként a kínai, francia, német, japán, koreai, tajvani, portugál, spanyol és brazil-portugál, dán, holland, finn, olasz, norvég és svéd nyelvhez tartozó MUI telepítő-csomagokat tartalmazzák...''
forrás: [link] -
Gatya
senior tag
Kedves D900t!
Elsősorban köszönöm szépen a válaszodat, másodsorban, köszönöm, hogy a nevemet is közölted a topicban
Szeretnék leszegezni 1 dolgot. Nem én nyilatkoztam a Kék fényben hanem egy kollegám. Ha visszanézted a felvételeket láthattad, hogy 3-an voltunk a notebookért. Az eladók hozzáállásáról nincs kedvem vitatkozni, mert az csak egy vélemény. Az tény, hogy én nem engedném meg egy eladómnak, hogy így viselkedjen egy kuncsafttal ahogyan viselkedett, de ez más tészta, szerintem ez itt nem számít.
Azzal azért nem értek egyet, hogy az üzletvezető nem tudta, hogy melyik a demo és melyik nem, mert a gyári MSI noti le van ragasztva egy szallaggal amit elvileg csak a gyárban tesznek rá. (Mint utólag megtudtam) Sőt 2 dobozban van a noti (gondolom tudod), 1 doboz ami le van ragasztva szallaggal + 1 dogoz amin van egy kis fülecske amivel tudod hurcibálni. Na mi csak ebben a dobozban kaptuk, a másik dobozt meg sem kaptuk, de gondolom ennek nem kellett volna feltünnie sem az üzletvezetőnek sem az eladónak. Gondolom még egy ilyen notit sem adtak el és ezért ezt nem tudhatták.
Amikor átnéztem a notit valóban nem vettem észre, hogy ''műsoros a vinyó'' igazándiból azzal voltam elfoglalva, hogy van-e pixelhiba vagy karcolás. Valóban hiányzott az XP CD és valóban megegyeztünk, hogy pótoljátok. Ez korrekt.
Elmentünk a munkahelyünkre és próba, majd fel tünt a csoda. Eléggé parás ember az új tulaj és Ő úgy gondolta, hogy ha kifizetett 400k-t akkor igenis jár neki az, hogyha új noti árát fizette ki akkor új notit kapjon. Na ekkor elkezdett hepciáskodni, hogy hívja a rendőröket, mert ilyen nem lehet csinálni. Kis idő elteltével sikerült lecsillapítani. Na ekkor talafonáltunk és a számba rágta, hogy mit mondjak. Tényleg korrekt volt akivel beszéltem, mert megkérdezte, hogy mit szertnék.Na ekkor megdumáltuk, hogy mi legyen. Tényleg 1 órán belül ott volt a kollegád és hozta a pénz és vitte a notit.
Na és ez után került képbe a riporter a kék fényből, mert véletlen ott volt a spejzbaDe ha tudnád, hogy hova jött a kollegád a gépért akkor azt is tudnád, hogy az a cég vajon mivel foglalkozik és ott eléggé sok riporter megfordul.
És akkor a kérdésekre a válasz:
1.) Miért nem derült fény átadás-átvételkor a feltelepített extra programokra? Az office ikonok jól láthatóan a tálcán figyeltek.
Valószínű eléggé sokat ülök gép elött ahoz, hogy ezek már fel sem tünnek nekem és nem gongoltam, hogy egy zsír új notin más által telepített programokat keressek.
2.) Miért van krekkelt DVD lejátszó és CD író program a gépen, mikor ezek jogtisztán járnak hozzá?
Én nem DVD lejátszót írtam és szerintem a kollega sem azt nyilatkozta, hanem A Neroról (ami legjobb tudomásom szerint nem járhozzá, de javíts ki ha tévedek) és Winrarról és DVD decripterről volt szó, bár az utóbbi asszem ingyenes, de ez nem is számít.
3.) Ki telepített fel és milyen körülmények között ezeket és milyen indíttatásból?
Passz, gondolom akinél elötte volt a noti.
4.) Szándékosan lett-e visszadátumozva telepítéskor a masina, vagy vmi földöntúli misztikumnak köszönhetően állt át a rendszeróra? (25-én a notesz még egy holland kamion rakterében zötykölődött)
Én ezt másképpen hallottam. ''Valakitől''.
5.) Mit keresett nálad a kékfény stábja a spájzban, amikor a gépet hazavitted? Az egész történet 3-4 óra alatt lezajlott, másként nem lehetett!
Hát igen itt volt a spájzban
6.) Milyen érdekek mozogtak a háttérben, amikor kék gyilkosság közé bekerült egy egyébként totálisan semmitmondó anyag?
Ezt nem értem. Hogyhogy milyen érdekek? Senki sem bízott meg azzal, hogy járassam le a notebook.hu-t, sőt nincs is notebook kereskedésem és nem is foglalkozom notebookokkal. Ez egy kicsit sértő feltételezés, hogy ilyet gondolsz.
Azzal egyetértek, hogy ez az anyag totálisan semmitmondó, én sem igazán vágom, hogy miért is került be a kékfénybe az anyag. Megmondom az őszintét, hogy én azt gondoltam, hogy úgyis visszadobják az anyagot, mert nem eléggé érdekes. Szerintem sem volt nagy durranás.
'' Aztán megálmodtam, hogy a programokat nem te telepítetted fel, habár a tények ettől még ellened szóltak. Ebben most már szinte 100%-ig biztos vagyok!''
Köszönöm a bizalmadatEsetlegesen az gondolod, hogy mi telepítettük fel a programokat a notira???
Ha annyira biztosak voltatok a dolgotokban akkor amikor keresett titeket a riporter akkor miért nem nyilatkoztatok?? Nem vágom?? Én végig azt gondoltam, (egésze addig ameddig le nem ment az anyag)hogy nyilatkozni fogtok. De mint megtudtam, ti mindig azt mondtátok a riporternek, hogy kedves .......... Őr keresni fogjuk tudjuk a számát. Hát ez nem történt meg. Miért? Miért nem cáfoltátok meg?
Lenne néhány dolog amit azóta tudtam meg mióta ez a dolog történt.
Rendelt a kollega egy másik cégtől egy ugyanilyen notebookot. Jelzem kb 30k-val olcsóbban, de ez részlet kérdés, sőt ezért az árért még házhoz is hozták. (Azért a riporter ez idő alatt ott bújkáét a slájzban biztos ami biztos
És csodák csodája egy MSI szallaggal lezárt dobozban hozták. A kollegabontotta fel a dobozt. Gondoltuk ez már jó jel. (De a riporter végig készenlétben át
Összeraktuk, bekapcsoltuk. Ekkor jött az első döbbenet. mivel még nem vettem új notebookot így nem tudtam, hogy ez így megy. Megjelent a windows telepítő menüje. Nekem kellett bekonfigolnom és a Nevet és a Cégnevet beírni. (Ekkor már kezdett elkeseredni a riporterÉs kész. Lehetett is telepíteni a többi dolgot.
Ami a legrosszabb ebbe a dologban, hogy engem hívogat mindenki és engem szapulsz te is, a HRP is, mindenki, hogy ezt miért kellett, holott, nem én vettem a notit, nem én akartam az egészet és nem én nyilatkoztam!! Hibáztatok és kész ennyi.
Részemről ezzel a dologgal nem vagyok hajlandó foglalkozni, mert csak az ostor csattan rajtam.
És a riporter is elballag a spájzból........ -
d900t
senior tag
Kedves Simon János ''Gatya'' + topiklakók!
Egy hete azt írtam, hogy utólag senki sem lesz büszke erre a topikra. Adtam magamnak egy kis extra időt, hogy ez az állítás minél kevésbé legyen igaz majd rám. Az
alábbiakban igyekszem csak a tényeket felsorolni. Ebben nagy könnyebbséget jelent számomra, hogy gyakorlatilag minden képet és hangot rögzítünk egy videoszerveren.
A Mammutban ugyan még nincs kész a szerelt kamerahálózat, de a beüzemelt webcam a számomra legfontosabb kérdést egyértelműen tisztázta (erről is később). és hogy egy kis
izgalom is legyen, olyasmiról is szó lesz majd, melynek megfejtése meghaladta képességeimet. Igy a kombinálást, teoriák gyártását meghagyom másoknak. Sokat hezitáltam, hogy milyen formában tálaljam, hol tompítottam, hol visszacsináltam, majd megállapodtam magamban egy köztes állapotban.
Úgy gondolom, hogy minden balhéból lehet okulni, a mostani sem kivétel. Mint az alábbiakban látni is fogjátok, hibáztunk. Persze nem úgy és nem akkorát, mint ahogy az indító hozzászólásból mindez következne (erről is később)
Érdekes részlet lehetne még az MSI, HRP, nb.hu érdekháromszög kivesézése is, de nem egészen idevágó, így most inkább ettől eltekintek.
A vitathatatlan és igazolható tények:
1. Az kérdéses noteszt valójában november 29-én vettük a disztitől (erről még később).
2. December 13-án elvitte egy viszonteladó tőlünk, aki még aznap visszahozta azzal a panasszal, hogy nem működik a hosszú í betű.
3. December 19-én visszadobtuk a HRP-nek - mint 3 napos terméket
4. Fény derült arra, hogy a készülékben az egy gombbal rövidebb angol keyboard volt beprogramozva, így egy flash meggyógyította a hibát.
5. Mivel az MSI nagyon szeretne nyomulni, megegyeztünk abban, hogy a kérdéses noteszt - mint mintadarabot - kirakjuk a Mammutba, mert ott még nem volt demo MSI notesz. Ennek megfelelően a notesz visszaérkezett a Váci úti központunkba január 9-én.
6. A Mammut megkapta 12-én egy bontatlan példánnyal egyetemben. Az üzletvezető tudott arról, hogy az egyik a kettő közül demodarab, de nem tudta, hogy melyik-melyik. Két hibát követtünk el: az üzletvezető nem tudta, hogy a demonotesz már volt ügyfélnél és mivel a kinti üzletek nem férnek hozzá a szervizmodulhoz, így nem is tudta volna
végigkövetni a termék eddigi életútját. Mivel a két doboz ránézésre bontatlan volt, találomra felbontotta az egyik dobozt - naná, hogy a másikat - és kirakta a demopolcra. A demonak szánt példány pedig bekerült a raktárba. (1. hiba)
Itt lépsz be a képbe:
7. péntek 13-án - szép nap! - délelőtt megveszitek a noteszt. Tüzetesen átvizsgáljátok, nem veszitek észre, hogy ''műsoros'' a vinyó. Mint már korábbi hozzászólásomban írtam
volt, a gyári csomagolást szentnek tekintjük, tartalmának ellenőrzése az ügyfélnek történő bemutatás során történik. A vindóz telepítő lemez valóban hiányzik, mint ahogy a
teljes szállítmányból kimaradt vagy pedig angol van mellékelve. Ennek az az oka, hogy az MSI hollandiában teszi bele utólag a country kitet. Mivel a COA a gép alján figyel, így a
XP legális, így megegyeztek abban, hogy majd pótoljuk. Tényleg alaposan átnéztétek a masinát, és hogy miért nem derült fény a hibára, tényleg nem értem (erről is később).
Azért nem értem, mert mikor visszavettük a gépet, a tálcán figyeltek az office ikonok (outlook, excel, word).
8. Kolléga kitölti a garjegyet, de mivel a demonoteszhez nincs garjegy és a garjegyek egyébként sincsenek szériaszám szerint kitöltve (kötegben kapjuk darabra), így egy nov. 30-án kapott garjegyet töltötték ki. (2. hiba)
8. Eltelt kb. 2 óra és jelzitek, hogy használt a gép. Mivel a Mammutban az originál masinából tévedésből demo gép lett, így bontatlan példány ott már nincs. Mint ahogy elfogyott a Váci úton és a HRP-ben is (ami egyébként jellemző, lévén a HRP MSI készlete nagyjából megegyezik a miénkkel ( ld. érdekháromszög )). Bontatlan példány egyedül a Pólusban van. Mivel a Pólus éppen nem a Váci út és a Mammut között van, ezért péntek lévén a kollégák a du. 6 órát merik igérni. Erre azt mondod, hogy neked ez késő - lett 6-ig MSI-d máshonnan? naugye! - és kéred vissza pénzt. Mondják, hogy ok, menj vissza a Mammutba. Ekkor jön ez a feljelentéssel, rendőrrel fenyegetőző telefon, melyre szerintem nem igazán lehetsz büszke. Tudod, ott ahol így szokás beszélni // egy bizonyos M betűvel kezdődő cég //, ott nem működik; nálunk pedig semmi szükség rá, mert anélkül is megkapsz mindent, ami jár.
:: Itt volt két személyes jellegű emlék a feljelentgetésről, mint olyan. Utólag kivágtam, mert nem lennék utólag büszke rá ::
Bocs a kitérőért. Lényeg, hogy az egyik szállító szépen visszavitte neked a vételárat és visszavette a gépet. Hogy miért ment ez gyorsabban, mint a gépcsere? Egyszerű; nem kellett előtte kimennie a Pólusba!
Visszanézve az eseményeket én úgy gondolom, hogy a hibát leszámítva a rendszer jól működött, legalábbis az ügy elrendezése tekintetében. Minden bizonnyal lehet ennél is jobban csinálni, de Magyarországon egyelőre ez mintaszerű. Tán előbb-utóbb lesz majd egy konkurensünk, aki a problémás ügyeket még ennél is ügyfélcentrikusabban fogja intézni. Ez majd minket is még jobb munkára fog sarkallni. Addig is jobbító ötleteket magánban természetesen szívesen veszek.
Hát ez a történet, mely számodra is világos volt az indító hozzászólás idején. Tudtad, hogy a ''extra'' programok telepítési dátuma korábbi, mint ahogy mi megvettük. Sőt, további 1 nappal korábbi. Sőt, - hogy jöjjön egy kis fordulat - nov. 25-én a notesz még csak nem is volt az országban!!!
Számodra is teljesen világos volt, hogy nem szándékosan adtunk el használt gépet újként., --- mégis ezt állítottad, méghozzá nyilvánosan egy meglehetősen gonoszan kiszínezett történetben. -- Gondolom, hogy az erre specializálódott szövetkezetek minimum letörlik az árulkodó programokat.
Nem firtatom a motivációidat, miért rugtad fel a bilit. Tudod, ha felrúgják a bilit, ott a mondás szerint minden és mindenki szaros lesz. A kékfényes ''tényfeltáró riportod'' semmi másra nem volt jó, mint általános bizalmatlanságot kelteni a vásárlókban (ld. első mondat: már a gyári csomagolásban sem bízhatunk). Nem is haragszom rád igazán. Te is ebben az iparágban utazol, láttam a website-od. Tudod, majd egyszer megnő a céged, szinte törvényszerű, hogy nyitnak rólad egy hasonló topikot. És akkor majd éjszakánként neked is azon fog darálni az agyad, hogy ki és miért akar kicsinálni. Ki az és mi a motivációja, hogy lerombolja az évek alatt nagynehezen felépített imidzsedet.
Amiért viszont egyértelműen haragszom rád, az az eladó leparasztozása. Tudod annak a ''parasztnak'' van keze, lába, feje, meg abban lelke is. A végletekig igazságtalan voltál
vele, csak azért, hogy a történet elég színes legyen. Két oknál fogva is kételkedtem a történet e részében. Egyrészt az eladótereket kamerák figyelik, a felvételeket rögzítik. Ezt az eladók is jól tudják, így az általad leírt fintorgás nem jellemző. Annál is inkább, mert a Mammut és Pólus számára a létező legdurvább ösztönző rendszert vezettük be. Nevezetesen a két üzlet között verseny van és a hónap végén a jobbik üzlet kapja a másiknak járó jutalékot is. Ez azért kemény rendszer, ugye? Mint említettem, a Mammutban ugyan csak webcam van, de arra elég, hogy egyértelműen képben legyek. Megnéztem.
Kb. ennyi, amit értek. Most jönnek azok a dolgok, melyeket nem igazán:
1.) Miért nem derült fény átadás-átvételkor a feltelepített extra programokra? Az office ikonok jól láthatóan a tálcán figyeltek.
2.) Miért van krekkelt DVD lejátszó és CD író program a gépen, mikor ezek jogtisztán járnak hozzá?
3.) Ki telepített fel és milyen körülmények között ezeket és milyen indíttatásból?
4.) Szándékosan lett-e visszadátumozva telepítéskor a masina, vagy vmi földöntúli misztikumnak köszönhetően állt át a rendszeróra? (25-én a notesz még egy holland kamion rakterében zötykölődött)
5.) Mit keresett nálad a kékfény stábja a spájzban, amikor a gépet hazavitted? Az egész történet 3-4 óra alatt lezajlott, másként nem lehetett!
6.) Milyen érdekek mozogtak a háttérben, amikor kék gyilkosság közé bekerült egy egyébként totálisan semmitmondó anyag?
A választ szerintem senki sem tudja az összes kérdésre. Persze koncepciók gyártásába az ember agya automatikusan belekezd. Az elmúlt napokban én is több koncepciót gyártottam. Ahogy múlt az idő, úgy enyhült bennem. Eleinte, - Amikor az ideg még dolgozott bennem -, szinte bizonyos voltam abban, hogy ez egy kreált történet.
.
..
...
>> Itt volt kb. 20-25 mondat. Nagyon érdekes háttértörténet, de úgy döntöttem, hogy fórumba nem való. Ha végre megjön a privát leveled, válaszként elküldöm.
...
..
.
Napokig törtem a fejem azon, hogy mitévő legyek. Törlesszek-e vagy sem? Aztán megálmodtam, hogy a programokat nem te telepítetted fel, habár a tények ettől még ellened szóltak. Ebben most már szinte 100%-ig biztos vagyok! Megtehetettem volna, hogy ennek ellenére elégtételt veszek a díszes társaságon, de idővel megenyhültem. A bosszú nem én vagyok. Remélem, hogy az ügy számodra ettől még ugyanúgy tanulságos.
Részemről itt a vége. Kérem a topikot zárni. Észrevételeket azért szívesen veszek privátban. -
shev7
veterán
En ugy gondolom, hogy a ''bunko'' vevok gerjesztik a ''bunko'' kereskedoket, de abban egyetertek veled, hogy ez nincs igy jol. En sem vasarolok ott, ahol nem megfelelo a kiszolgalas. De sajnos sokan akkor is a legolcsobb helyet keresik, es amig ez igy marad, addig az elegedetlen vasarlok vissza fogjak vinni a laptopot, ami nem felel meg neki, mert elotte nem nezhettek meg a boltban, es a kereskedo ezt szivozasnak fogja tekinteni (megjegyzem alaptalanul) es ez igy megy tovabb, amig vegkepp el nem mergesedik a helyzet.
Valahogy meg nem nott fel az orszag arra a szintre, hogy az ar nem minden... -
hf
csendes tag
Igazad van -- de a bunkóságot akkor sem indokolja. Ha úgy gondolja, hogy a mintapéldány számára üzleti előnyt jelent, akkor tartson mintapéldányt. Ha úgy gondolja hogy nem, akkor ne tartson. Én meg majd eldöntöm hogy ott vásárolok-e.
Igazad van, vannak olyanok akik átmennek a másik boltba, de vannak olyanok is akik más alapján döntenek pl. itt rendesek voltak velem (nem voltak bunkók), meg tudtam nézni, biztos a garit is rendesen fogják kezelni -- itt veszem meg. -
shev7
veterán
De az eremnek mindig ket oldala van. Abban ugye nem ketelkedik senki, hogy a boltok nagyon kis haszonkulccsal dolgoznak.
Ha egy bolt tart bemutatopeldanyt, amit lehet tapizni, es ezt majd eladja 30%kal olcsobban, akkor ezt a veszteseget ki kell termelni valahogyan. Peldaul arra epit, hogy picivel dragabban adja a termekeket, de arra szamit, hogyha vasarlas elott a kedves vevo meg tudja tapogatni a termeket, akkor inkabb nala vasarol. Es akkor jonnek az olyan emberek, akik megtapogatjak a cuccot, megtetszik nekik, majd megveszik ott ahol par ezer forinttal olcsobb.
Nem vagyok kereskedo/nem akarom vedeni a kereskedoket, de azert azon is el kell gondolkodni, hogy miert alakult ki nemelyikuknel a ''bunko'' hozzaallas. Valamint meg kene tisztelni a normalisabbakat azzal, hogy nala vasarolunk, akkor is ha dragabb, mert ha nem, akkor ok eltunnek, es akkor mar nem lesz valasztasunk. ( csak ugye tudjuk, hogy a magyar ember kepes kilometereket utazni egy masik boltig, mert ott 5 forinttal olcsobb a kenyer) -
hf
csendes tag
Nem értem mi ez a tapogatás ellenzés -- én nem veszek úgy laptopot hogy ki ne próbálnám előtte a billentyűzetét, egerét, megnézni a képernyőt, súlyát,stb. Hiába van egy jó géped, ha a billentyűzete szar, nem?
Többek között pont azért kapja a bolt a hasznát, hogy tartson bemutató példányt. Legfeljebb eladja majd 30%-kal olcsóbban a végén. (már ha korrekt és nem újként adja el). -
tomcs
őstag
ezt mst arra mondtam, hogy vki mondta, kis boltokban csak bemutato keszlet van. de kis boltokban tipikusan a vitrines modszerrel kezelik a bemutato keszletet. en se vennek meg semmi olyat, amit ellenorizetlenul hasznalt mar vki, vagy az akkuja mar hasznalt.
az hogy megnezzem a kezemben amit meg fogok venni szvsz egy alapveto elvaras, pl egyeb szamtech boltokban is meg szoktak csinalni hogy kibontjak a 2-3 jeloltemet, megnezem kezben, notinal pl belerakom taskaba, megnezem mennyire tunik masszivnak, egernek kiprobalom a fogasat, megnezem alaplap tartozekait stb. nem vasarolnek olyan helyen ahol ezt nem engedik meg. -
sasa311
veterán
szvsz bemutató darab alatt nem arra gondolnak az emberek, amit kitesznek a boltban az üvegvitrinbe, és lehet nézni messziről. Hanem arra, amit bekapcsolgatnak, végignyomogatják a billenytűzetet, esetleg még ki is próbálják (1-100an). Az ilyet meg ne árulják már újnak, mert nem az.
De a topicnyitó sem ezt sérlemezte, hanem azt, hogy a gép már tele volt pakolva mindenféle szarsággal(ami ráadásul warez!) és más nevére volt regelve. -
Noxy
veterán
Miért divat M-on a gépeket tapizni simogatni.
Németo-bol behoztam már 1 pár gépet. Különbőző helyekről, Média Markt, Saturn, Lidl, Aldi, Mini Mal, mikor hol van akcíó, de soha nem hoztam el olyan gépet ami már ki volt bontva, a gyári csomagból, és nem is fogok. A MM + a Saturnban van bemutató gép, de sokszor + sem nézem, mert már arra, van annyi infóm róla, hogy nem érdekel. Arra + nagyon kivácsi lennék, hogy az Lidl, Aldi, Mini Mal-ban ki mutugatná +. A kis török pénztáros csaj ? Jöttek hozzám is páran hogy mutasam + amit hoztam. Nem .Majd ha a tulaj ki fizette, és kibontja akkor lehet kuksizni. Nehogy má azt mondja hogy használtat hoztam. -
tomcs
őstag
az hogy a bemutato keszlet es a raktarkeszlet kb megegyezik az egy dolog. tenyleg sok helyen csinaljak azt, hogy kibontjak a csomagokat, kiszedik a gepet es berakjak (kikapcsolt allapotban) zart vitrinbe, akkut bele se rakjak, stb.
ez igy teljesen elfogadhato, mert igy - bar esetleg paran megfogdossak a gepet, de azt is csak ugy hogy az elado figyel kozben, nem szed-e ki vmit, meg nem tesz benne kart - ha megveszed uj gepet kapsz. szal azert bemutato darab es bemutato darab kozott is lehetnek markans kulonbsegek. nem mindegy hogy van rajta ket ujjlenyomat, vagy esetleg egy honapon keresztul napi 12 orat jart mar mire hozzad kerul. utobbi esetben szerintem is csak arleszallitassal szabadna eladni. -
virkir
veterán
Tisztelem becsülöm, hogy vetted a fárdtságot és reagáltál, de azt amiket irsz nem tudom és nem is akarom elfogadni. Szvsz rettentő unalmas a kereskedők azon hozzáállása, hogy nekik mennyire nem éri meg, mennyire kicsi a haszonkulcs stb. nem kell foglalkozni vele ha nem éri meg szerintem, bár tudjuk a miértet amiért mégis csinálják.
Ezen kívül az alacsony haszonkulcs és a nagykereskedők hozzá állása nem magyarázza meg és nem teszi bocsánatos bűnné a vevők megtévesztését, próbálnátok pl. bemutató autót eladni újként (függetlenül az ott elérhető engedménytől), vagy bármi egyszerűbben ellenőrizhető terméket, igen gondban lennének a T. kereskedők esetleg ha csak hozzáértő figyelmes vevőket kéne kiszolgálni és nem a ''Lallerék'' lennének túlsújban.
Arról nem beszélve, hogy a nyitó hozzászólás érzésem szerint nem a hibákról szól első sorban hanem a hozzá állásról ami ma sajnos siralmas, hozzáteszem nem igazán értem a vevőket sem mivel nincs ma magyarországon tán termék amit nem lehetne megvenn közel azonos áron 100 helyen. -
Gatya
senior tag
Üdv. mindenkinek. Beszéltem a HRP-vel, tisztázták a dolgaikat.
-
d900t
senior tag
válasz
kamikaze boci #112 üzenetére
nincs semmi baj, maradhat. Örülnék neki, ha a topik érintetlen maradna.
-
egy-egy ilyen sztoriból természetesen az sem következik automatikusan, hogy nem igaz. nyilván te nem vonnád kétségbe a barátod történetét és ez így is van rendjén.
de az érem másik oldala, hogy egy-egy ilyen ''de szemét az xy cég'' topikban rendre túllendül a téma és jön elég sok urban legend, meg hoax.
semmi okom nem lenne például a tecrás sztorit kétségbe vonni, ugyanolyan panasz, mint a többi, de látod, mégis egzakt választ adott d900t - ami alapján már te is azt mondanád, hogy ''talán mégsem eszik akkor olyan forrón a kását''.
lényeg a lényeg, lincselni alapos gyanú mellett sem illik. és ha más nem, az végképp mindenképp jár az adott cégnek, hogy megvédje magát. d900t ráadásul nem ügyfélszolgálatos a notebook.hu -nál, tehát pusztán az, hogy itt fórumozik már jópár bolton túlmutat... -
d900t
senior tag
részben válasz az (#59)-re is.
Laci,
Te is pontosan tudod, hogy a diszti kényszerűségből előszeretettel veri át a viszonteladót. Ez pedig azért van, mert a gyártó slamasztikában hagyja a disztit.
Gondolom te is emlékszel még arra az időre, amikor még disztinél vettük a fusi noteszeket. Bizony nem egyszer mutattunk be ügyfélnek téglát, kiskutyarágta adapterkábelt, stb. Ezek az ún. retail visszáruk, melyek már mondjuk megjárták a METRO-t és nem sikerült eladniuk. Mi pedig megvettük, mint zsírúj terméket. A disztibutorok szó nélkül eladják újnak, a vevő pedig a mi fejünkre borítja a hamut.
A másik remek húzás pedig az, hogy a diszti a viszonteladónaki sem akarja cserélni a 3 napos terméket, hanem egyből a márkeszervizbe küld . Arra természetesen ismét nincs keret, hogy a kiskereskedő veszteségét vki állja, így az általában eladja újnak. Mi ebből a szempontból lényegesen jobban állunk, mert általában retailnek megfelelően kezelnek és mindent lazán visszadobálhatunk.
A gyártó az ISO tizennégyezer valahány class II szabványra hivatkozva nem cseréli a pixelhibás noteszeket, az ügyfél meg a boltban tombol és valahol jogosan. Átnézi és ha prompt pixelhibát talál, ki kell cserélnünk, de hogy mi utána mit kezdünk vele, az legyen a mi bajunk.Ha meg utólag reklamál, akkor legjobb esetben megadjuk neki a képviselet szerviz vezetőjének elérhetőségét, aki természetesen nem elérhető, mert az idegrendszere nincs egy ilyen konfliktusra felkészítve. Ez a gyártói hozzáállás. Mondhatjuk, hogy ti bizonyos szempontból kivételek vagytok, de ez sem egy régi keletű ügy. A pixelhibás noteszek cseréjére való policytok pedig annyira titkos, hogy már azzal is bűnt követek el, hogy egyáltalán szóvá teszem, hogy ilyen létezik.
Ma már a gyári csomagolású cuccok sem százasok. Tőletek multkor jött egy széria, melyben tévedésből 2.0 helyett 1.86-os pentium M volt. Ez akkor még feltűnt eladáskor és a most kipattant ügy kapcsán elmondhatom : mázli. A mostani MSI szállítmány egyik részében nem volt telepítőlemez, egy másik modellben pedig angol verziót csomagoltak a magyar géphez. Az első eset még csak-csak feltűnik, node a második csak véletlenül.Mikor belefogtam a Gatyanak írandónak válaszlevélbe, azon gondolkodtam, hogy tényleg fel kéne bontanunk minden gyári gyári csomagolású noteszt. És amikor a T. üf rákérdez, akkor mivel kéne megmagyarázni? Azt mégsem mondhatjuk, hogy illegális szoftvereket kerestünk rajta, igaz? Időnként még ma is előfordul, hogy windóz nélkül szállított masinákon rajta felejtődik a tesztpartició, mely egy kinai vagy angol XP.
Jelenleg úgy gondoljuk, hogy a leghelyesebb az ügyfél előtt kibontani az orig csomagolást , mert a készülék úgyis bemutatásra kerül. Az ügyfél tüzetesen átnézi a gépet, amennyiben ért hozzá. Ha nem, akkor meg úgyis be kell mutatni pár percben. Ezalatt a stiklik általában kiderülnek. Ha meg nem, úgyis kapunk egy telefont. Az üzletekben az átadás-átvételről végig felvétel készül, így utólag ellenőrzihetjük, hogy pl. kapott-e aksit vagy sem. Ha nem, akkor sorry. Nem szokott ebből ekkora ügy lenni. Az üvöltöző, feljelentéssel fenyegetőző - mistrálon edződött idegrendszerű - ügyfél ritka jelenség, mint Mike Tyson a British Museumban.
A demo gépek és az árkedvezmény: kisebb cégeknél a kiállított masinák általában megegyeznek a cég raktárkészletével. Tudok olyan cégről, aki írd és mond 3-5000 Ft-ot keres egy masinán, mert ez egy ilyen piac. Azt hiszem megérthető, hogy nem tud kedvezményt adni belőle. Mi ebből a szempontból is jobban állunk, mert a gyártók lassan versengenek a szabad polcokért, így a demogépért isok esetben adható árkedvezmény. Igy van ez a FU-SI-nál is (LifeBook, Amilo Pro), a hozzád tartozó AMILO-khoz pedig most adtam ötletet -
czappa
aktív tag
A fentebbi azért bántott, mert pl. szilveszterkot mesélt nekem egy batátom egy vele megesett elég csúnya mistralos storit (mivel ez itt off, ezért nem részletezem), és ha tegyük fel ezt elmesélném a mistralos topicban, akkor sokan - legalább ezek szerint - megelőlegeznék felém, hogy nem mondok igazat, pedig - a te szavaiddal élve - az ártatlanság védelme még a csúnya, gonosz vevőknek, vásárlóknak is jár.
Egyébként a fórumtárs hsz-ében az is zavart, hogy pl. egy korábbi pixel-hibás noti-hoz nem írt vélemény, pedig a stori ott is elég érdekes volt, ehelyett megkérdőjelezte a hsz-ek sok-sok százalékának igazságtartalmát. -
pedig valami nem válik igazzá pusztán azért, mert valaki leírja, ráadásul az ismerős ismerősével történt dolgok sokszor eleve meglehetősen módosult állapotban kerülnek a publikum elé. mert emberi dolog, hogy mindenki a saját meglátásában adja tovább.
szóval kéretik nem tényként kezelni azt, ami nem az. az ártatlanság vélelme mindenkinek jár, még a csúnya gonosz kereskedőknek is. -
czappa
aktív tag
''Különösen kerülendőnek tartom a barátom-barátjával megesett rémtörténeteket, mert azok általában nem igazak.''
Kedves ember lehetsz, hogy másokat ismeretlenül lehazugozol.
De persze haasznált notit újként eladni, az igaz dolog, grat.
(megj.: még soha nem vettem notit -sehol- és így nem is írhattam, azért, mert sérelem ért volna, de a stílusod nem birtam szó nélkül hagyni)
szerk.: ez a #101-re volt válasz
[Szerkesztve] -
d900t
senior tag
Igazad van, orbitális baromág. Mégis ez a helyzet.
Kevesen tudják, hogy maga a hp renew program és a hpoutlet feladata csak részben az elfekvő készletek kisöprése. Sokkal fontosabb feladata az olcsóbb konkurens márkák kibalanszírozása.
A leírás a hp által kiadott spec. és általában rosszabb, mint a valóság, mert attól félnek, hogy az outlet a nromál hp csatornától szippant el vásárlót. A Silver és a Bronz között például alapesetben semmi különbség sincs, csak míg az egyiket a HP fullra kistafírozza, addig a másikról még a COA-t is leszedik. Anno rákérdeztünk, hogy miért, akkor az volt a válasz, hogy piaci stratégia. A silvernek a Acerrel kéne konkurálni, a bronznak pedig a Gericommal és a Medionnal.
A felmész a hp.com-ra, ott az outlet fejezetben lényegesen rózsaszínebben festik le a termékek előtörténetét és nagyjából az a valóság. -
Kraptor
őstag
Igen sajna Mon csak ilyen megoldás van, de pl Németben létezik olyan MUIs XP amit OEMeknek adnak el és telepítéskor tudod kiválasztani, hogy milyen nyelvben menjen fel az ára nem sokal vészesebb mint a rendes xp aszem 20-30euroval több és nem kell 5 licenszel rendelkezned hozzá.
-
d900t
senior tag
válasz
kamikaze boci #92 üzenetére
Nos, itt vagyok. Én vagyok az az ember, aki nb.hu nevében nyilatkozhat.
Először is elnézést az adásszünetért, de az elmúlt két hétben sielni voltam, így nem nagyon tudtam netezni. Egy két alkalommal egy szállodai masinán ugyan belepiszkítottam a standard topikjaimba, de ez egy másik történet. Magát a topikot sem volt még időm végigolvasni.
Tegnap volt időm megnézni a kékfény riportját, végignézni és hallgatni a céges felvételeket, plusz futottam még egy tévés kört, hogy képben legyen. Jelenleg azon vagyok, hogy egy higgadt, mindenre kiterjedő választ adjak, kérnék még egy kis időt!
Nagyon sajnálom, hogy ennyire elaszaladt a topik, úgy gondolom utólag senki sem lehet majd büszke rá. Addig is megkérek mindenkit, hogy próbáljon meg higgadt és értelmes hozzászólásokat megejteni.
Különösen kerülendőnek tartom a barátom-barátjával megesett rémtörténeteket, mert azok általában nem igazak.
A te történeted egyszerűbb, így prompt válaszolok:
A nb.hu új oldala nagyjából 4 éve üzemel. Az új siteon - szó szerint - nincs helye használt notebooknak, ezzel mindenki tisztában is van. Használt noteszt - mint bizományos darabot - kizárólag az Attila úti üzletünkben árultunk, de az is több, mint egy éve nem üzemel. Ezek a használt gépek az új nb.hu oldalán nem voltak fenn, mint említettem.
A bizományos noteszekről az eladásig nem töröltük a tartalmat, mert egyrészt be kellett mutatni működés közben, másrészt nem volt a mienk, így az üf. bármikor elvihette. A tartalmat eladáskor törölték az eladó kollégák.
Végigfutottam az Attila úti üzletben eladott Toshiba Tecra modelleket. Amit találtam, az 540CDT és 550CDT (Pentium I-200 16-32MB) és Tecra 8000 Pentium II-266 64MB felejtéssel. A masinák egy nagy cégtől lettek beszámítva és egy részükön még rajta volt a gyári windóz 98, ami ugye nem XP és nem warez - főképp, mert win98-at még nem kellett aktíválni.
Ezeken a gépeken nem nagyon fut az XP, gondolom ebben nincs vita köztünk.
Ráadásul az XP 2002 előtt még nem is létezett - nemhogy servicepack-, így a weben sem lehetett fenn.
Azt is írtad, hogy volt rajta matrica. Az XP esetében a matrica - COA label - maga a licensz. A COA-n olvasható számmal bármikor feltelepíthető egy legális XP, nem látom mire fel kellett volna rajta egy wareznek lenni.
Amennyiben úgy gondolod,, hogy érdemes feloldani a fenti anomáliákat, szívesen levelezek róla veled magánban, a végeredményt pedig szabadon közölhetet, ahol jól esik.
Egyszóval, kérnék még egy kis türelmet, amig az eredeti hozzászólásra a válasz elkészül. Igérem, hogy érdekes és tanulságos olvasmány lesz.
Miklósi Zsolt, ''d900t''
notebook.hu -
bLaCkDoGoNe
veterán
Márbocs, de olyan, hogy ''javított új'' olyan nincs. Vagy új, vagy javított.
Ha én új notit veszek teljes áron, akkor az legyen olyan szűz, ahogy a gyárból kijött, ne legyen róla leszedve a kijelzővédő, ne legyen összetapogatva. A kereskedő ne javított szart akarjon rámsózni egy új noti áráért. Nekem édesmindegy, hogy 3 napon belül romlott el benne valami, az a noti használt és javított, teljes áron, új notebookként eladni pofátlanság. -
sbazsi
veterán
ezt egyébként én sem értem...
A hp adott esetben megvesz egy licenct egy gépre. Azt eladja, visszahozzák vmi gonddal, cserélik. Javítják, az előző vevő kapott egy másik gépet másik xpvel.
Új vevő megveszi, de nem kap hozzá oprendszert, meg kell vennie.
Na most hogy van ez, mihez ''jár'' az xp? A géphez? Az számlához, és az emberé lesz?
Jelen esetben eladtak 2 gépet, egy újat, és egy használtat, és 3 xp-t. (amennyiben az új user megveszi.
de komolyan, mi lesz az eredeti gép oprendszerével?
az a legszemetebb, hogy nem vehetek meg elég sok notebookot xp nélkül újonnan, mert benne van a csomagban. és ha már van egy xp pro licencem? (nyertem, régi gépből, kaptam, akármi...) -
moonman
titán
nemhogy tiltja, de OEM-et csak hardverrel lehet továbbadni. meg előtelepített rendszert nem is kell aktiválni, másik gépen meg nem lehet, így a matricát sem tudom, milyen alapon szedik le.
az én hp-m raktárkészletből visszavont darab volt, ergo 0 perces, adtak hozzá telepítőt és matrica is volt rajta. -
Pacák
senior tag
Renew és Renew között is van különbség a HP szerint. Forrás [link]
''BRONZE 1 év garancia: A HP szerviztechnikusai által átvizsgált és újraforgalmazásra felkészített készülékek. Mivel az előtelepített operációs rendszer már aktiválva lett, a Windows licensz matrica eltávolításra került (PC, notebook). Az új csomagolás a terméken kívül legtöbbször csak az elektromos működéshez elengedhetetlen kiegészítőket tartalmazza. A készülékek driverei az internet segítségével telepíthetőek!''
Szvsz ez az előbbi nyakatekert megfogalmazás orbitális baromságnak tűnik... nem értem a logikáját. Tudtommal a Microsoft az EULA -ban nem tiltja, hogy hardverhez vett OEM win -t továbbadják azzal a hardverrel, amire aktiválták... Vagy tévednék?
SILVER: Olyan gépek, melyek minimális mértékben bemutató termékként már bontottak, de kereskedelmi értékesítésre nem kerültek. A termékek ára (PC, notebook) az eredetileg telepített Windows operációs rendszert is magában foglalja. A doboz és a tartozékok a gyári csomagolással megegyező állapotúak. -
sbazsi
veterán
na de hova gondolsz?
Az electroworldben akartam venni egy monitort. kb 1 éve volt
megtaláltam amit kerestem.
ki volt rakva belőle egy, és nem volt több.
mondom az eladónak, mennyi engedményt ad, hogy itt áll már ki tudja hány hónapja, hányand fogdosták össze...
Olyan fejjel, hogy bazze normális vagy, azt mondta: Engedmény az nincs.
mondtom akkor köszi, csá...
gondolom majd jól becsomagolják, és eladják másnak újként.
Welcome to Hungary. -
luciferc
őstag
Azt pedig ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ezeket az ún. bemutató termékeket benyelik...
Azt pedig ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ha valakinek ilyen bemutató terméket újként ad el valaki, azt a vevő benyeli... Tudod, akkor lenne fogyvédő szempontból korrekt ez az ország, ha ilyen esetben mondjuk a termék árát be kellene büntibe fizetni (első alkalommal, aztán emelhetjük a tétet). Akkor megtanulnák, hogy nem trükközünk. bemutató termék az bemutató termék, tessék engedménnyel adni, és ráírni, hogy bemutató termék. -
sbazsi
veterán
válasz
kamikaze boci #92 üzenetére
rajta maradt valszeg. használthoz nem jár oprendszer tudtommal. (lásd hp renew)
ha pedig a honlapon xp-vel hírdették, az a vásárló megtévesztése. fogyasztóvédelem. -
kamikaze boci
őstag
Beszállok én is.
Egyik ismerősöm vett a notebook.hu-n használt Tecra notit. A honlapon található reklám szerint a notihoz tartozott XP is . A számlán persze már nem volt szó oprendszerről, de sebaj, volt egy szép matrica azért (nesze semmi). Áthozta, hogy kicsit testre szabjuk (Office, Norton, apróságok). Norton fel, és szokás szerint egyből XP frissítés. Ha menne, de egy warez XP volt a gépen....
Mivel a számlán nincs oprendszer, be kell nyelni a stiklit. De azt a mai napig nem tudtam eldönteni, hogy ennél a cégnél ennyire bátrak, vagy ennyire hülyék.
Egyébként a géppel nincs gond, azt leszámítva, hogy ilyen notit nem találtam a Toshibánál (mintha egy hibrid lenne, a Tecra sorozat különböző tagjainak összegyúrása). -
Csokika
tag
Szerintem több oldalról kellene megvilágítani a dolgot:
1. Lehet hogy a Bios dátuma nov. 25-re volt állítva, ezért lett a Windos dátuma is az!
2. Lehet hogy Ghostolták a rendszert egy másik ugyanilyen típusú, régebben vett noti vinyójáról! Szervizes körökben ismert és elismert eljárás...
3. A nagyker sokféle nagyértékű terméket ad ki megbízható és nagyforgalmú kiskereskedőknek szállítóra (másnéven bemutatóra termékreklámozás céljából), melyet ezen idő alatt akár el is adhat, vagy ha nem sikerül az idő léjártával számlázás és mindenféle anyagi vonzat nélkül visszaadhat. Nos előfordulhat hogy ebben a kiskerben kerültek rá ezek a programok, a nagyker pedig hibázott, mert visszaszállításnál nem ellenőrizte a termékek! Azt pedig ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ezeket az ún. bemutató termékeket benyelik...
4. Ez az a verzió amit a többiek már felsoroltak.
5. Ez is az a verzió... -
Gatya
senior tag
-
sbazsi
veterán
még nem láttam. de miért kell belekeverni a nagykert?
ha én veszek valamit, akkor nem a nagykertől veszem, hanem attól, akinek bemegyek a boltjába. kit érdekel, hogy ő hol szerezte be?
Még akkor, ha a nagyker is benne volt a buliban.
Szerintem egy cégnek nem magát kell védenie a vevőnél úgy, hogy a nagykerre keni, hanem meg kellene védenie a vevői érdekét a nagykernél.
és ha nem megy, akkor keresni kell más nagykert.
(most attól tekintsünk el, hogy feketén vette, kéz alól, stb, maradjunk abban, hogy tisztán vette) -
Gatya
senior tag
Nem bosszú. Megkérték a kollegámat, hogy nyilatkozzon és nyilatkozott. Ennyi. Nem Ő kereste meg a TV-t hanem pont ott volt egy riporter is amikor dühöngtünk. Ennyi. Ő frankón elmondott mindent, nem tehet róla, hogy a köcsög m1-esek kivágták a lényeget. Ez tény, hogy így egy kicsit el van ferdítve a dolog, de hidd el, ha valaki megnézi a riportot akkor nem vágja le egyből, hogy melyik boltról van szó. Felhívta a kollega a riportert és kérdőre vonta, hogy miért maradt ki a nagykeres dolog. Erre annyit mondott, hogy azt szerinte az nb.hu nak kellett volna elmondania. De a nb.hu csak hitegette, hogy majd visszahívják, meg jelentkeznek, de nem történt meg. Ennyi. Szerintem is ferde így a dolog, de a nb.hu-nak is kellene figyelnie arra, hogy mit ad ki a kezéből. Ennyi.
-
karib
addikt
Hát, őszintén szólva ez a riport egy gyenge aktívfókuszos megmozdulás színvonalát sem érte el... kevés az értelmes mondanivaló, szenzációhajhász a konklúzió. Ordít róla a ''rúgunk egy jót a kereskedőbe, mert megtehetem'' hozzáállás. Semmivel sem jobb, mint a cég hozzáállása, aki megpróbált átrázni titeket.
Természetesen az eset kapcsán igazazatok van, de nagyon kicsinyes bosszú - szerintem. -
Gatya
senior tag
AMI NEM HANGZOTT EL A RIPORTBAN:
A nagykerből a Notebook.hu 2005.nov. 30-én hozta el, az illegál progikat pedig 2005.nov 25-én rakták fel. Úgyhogy valszeg a nagykernél kerültek fel. Bár már nem merek mondani szinte semmit
[Szerkesztve] -
-
tomcs
őstag
erosen ketlem hogy ezt igy akar csak a win licensze megengedne..
gondolom ezert van az osszes hp renew gep alapbol oprendszer nelkul. masreszt meg en is erosen rossz neven vennem ha javitott cuccot kapnek, nem egyszer lattam mar olyat hogy nem a tonkrement komponens okozta a hibat. (lasd instabil tapok)
szerintem is, uj arban csak olyat lehessen eladni amit meg azelott soha senki nem kapcsolt be. az igazi megoldas az ellenorizhetoen bontatlan csomagolas lenne, de ugye sok bolt nem engedheti meg maganak hogy bemutatodarabokat tartson, meg sokan kibontjak hogy ragasszanak ra vmi matricat. (mondjuk azt nem ertem, ezt miert nem le7 raragasztani eladaskor) -
tomcs
őstag
win update csak a termekkulcsot nezi, nyelv nem erdekli.
en is raktam mar fel sokfele nyelvu xp-t ugyanazzal a (campus) corp kulccsal, es mindet jol frissitette. attol meg a jogtisztasagot a leirt licenszfeltetelek dontik el, campushoz pl engednek hasznalni barmilyen verziot es barmilyen nyelven. recovery cd-n biztos nincs a kod, mert azok a lemezek nem egyedileg keszulnek minden gephez. gondolom vhol van egy pici particio a gepeden, ahol csak ilyen infok, meg pl a gep hardvercuccaira vonatkozo infok lehetnek ha kellenek.
nekem samsung gepem van, annal pl ugy mukodik hogy van rajta egy particio aminek a vedelme kapcsolhato is a biosban, nem neztem mi van rajta de biztos nem teljes recovery mert ahoz ugy emlexem kicsi. van hozza nemet nyelvu recovery cd meg egy driver cd ami barmilyen nyelvre jo.
nekem elso dolgom volt lecserelni a nemet home-ot angol ampusosra, ezek utan a driver cd arra siman felpakolta az angol drivereket, amit kellett frissitettem es kesz
(egyebkent en nemetorszagbol rendeltem a gepem, gyakorlatilag nehany nap alatt megjott, vmilyen europai futarceg hozta de nem tudom ki. a gep eredeti doboza meg egy reteg dobozban volt, bosegesen kibelelve, es latszott hogy a tavolkeleti csomagolomunkas utan en ertem a gephez eloszor..) -
luciferc
őstag
A 2. vevő pedig látszólag használt notebookot vett, holott egy javított újat.
Ugye tudod, hogy ez érdektelen? Ha nem közlik a vevővel ezt a tényt, akkor a kisker simán átbassza a vevőt, amire szerintem jó eséllyel rá lehet húzni a csalás btk kategóriát.
javaslat: ilyen esetben kőkeményen minden helyen (igen, a rühellt BSA-nál is) be kell jelenteni a dolgot, illetve fel kell jelenteni a céget, hogy megtanulja, nem szivatjuk a vásárlókat. És ezt mindenkinek meg kellene tenni, a vásárlástól elállás mellett persze. -
Gatya
senior tag
Igen, mivel azt én is tőled tudtam meg az eset után, hogy kelene ez a szalag.
Én nekem nem azzal volt a bajom, hogy fent volt az Xp!!! Nekem azzal volt, hogy fent volt az office 2003, Nero 7, Winzip, stb....
Winzip nero-t még ''elnézném'', de az office???? És mi van akkor, ha az ember egyedül megy el és Ő azt hiszi, hogy ez is hozzá jár és job a BSA és bünti meg minden. Az egy dolog, hogy office-t is vett, de azt nem lett volna muszály nem??
Tehát egy szónak is 100 a vége, át akartak verni és kész, és nagyon sok embert tuti átvertek már. -
sbazsi
veterán
jaja, de miért kell úgy eladni, mintha új lenne???
vagy ha már megkisérlik, legalább tüntessenek el minden nyomot. ahogy valaki írta, hogy ne tudjon róla a vevő.
de hogy ordítson a gépről, hogy használt?! -
bobsys
veterán
fsc mindent leírt
annyit, hogy ha jól tudom ma Mo.-n eszközt új árban csak eredeti és sértetlen comagolásban lehet eladni. Tehát a bolt elvileg nem adhatja új árban a már egyszer visszahozott notit. Az MSI ráadásul a noti dobozát egy olyan MSI-s szalaggal köti át amit csak és kizárólag a gyárban kerülhet rá, ugyanis nen kap belőle egy disztrib sem, nemhogy bolt.
Vagyis egy ilyen 3napos gar vissza dologba futott bele Gatya és simán át akarták verni. -
sbazsi
veterán
xp licenc és a nyelv.
nem tudom én egy acer notinál csináltam olyat, hogy német xp volt gyárilag a géphez, szereztem ugyanolyan típusu magyar recovery cd-t és arról feltettem.
nem kért semmilyen kódot, csak simán felment.
na ezt hogy csinálta, azt nem tudom.
az ms honlapja pedig nem hisztizett, hogy ne lenne jogtiszta.
ha valóban egyedi a recovery cd, akkor honnan tudta, hogy mi az eredeti kód?
vagy ezt hol tárolja? -
iguana
őstag
én nagyon meglepődtem, és csalódtam, hogy egy ilyen ismert cég ennyire ügyfélirritálóan viselkedik.
sógorjelöltem notit szeretett volna venni. ő teljesen járatlan a számítástechnika világában, és abban is, hogy hol, hogyan érdemes vásárolni, mire figyeljen oda stb. megkért, hogy segítsek a választásban, és a vásárlásban is. bementünk átvettem a szót. vásárolni szeretnénk. 3 potenciális jelölt volt, és a sógor szerette volna megnézni, egy kicsit megtapizni. reakció:
1.szájhuzás cuppogással, tollcsapkodás, sóhajtozás
2.''ez most nincs.'' várható a közeljövőben?'' ''honnan tudjam?!''
3. akkor ezt a kettőt néznénk meg
4. újabb morgás, kollégák röhögnek. ''figyejmá hozzál már ki 2 notit, EZEK meg akarják nézni.
5. köszi, ne fáradj, itt sem vagyunk.
kimentünk, sógor magyarázatra várva nézett rám. nem tudtam neki mit mondani. -
Endrusz83
tag
Hali!
Én 7-8 Hónapja vettem a gépem az adott cégnél.
Velem teljesen normálisan viselkedtek és nagyon segitőkészek voltak!
Mikor mentem átvenni a gépem egy olyan srác adta át akit addig még nem láttam.Kicsit fura is volt hogy elég béna, és semmit nem tud hogy mi mi a gépen...De gondoltam kezdő és biztam abban hogy elég nagy cég ahhoz hogy megengedjék maguknak,hogy vmi nem stimmeljen.A Clevo-m kijelzőjén rajta volt a fólia de a sarkán kicsit már jött le.A fazon bekapcsolta hogy megmutassa a bios-ban hogy minden eszköz benne van aminek kell.
Én az új gép keltette nagy izgalmamban (420K volt a gép és régóta spóroltam rá) nem figyeltem hogy van -e pixel hiba.(jó nagy barom voltam,nem tudom mi történt velem)Persze a csákó nem szólt hogy nézzem át a kijelzőt.
Örültem haza mentem és elkezdtem telepiteni a Win-t.Közben levettem a fóliát a kijelzőről.Ekkor vettem észre hogy ott a sarokban ahol fel jött a folia van egy pixel hiba és elég durva helyen, mert filmnézéskor a 16:9-es filmeknél ott a fekete sávban mindig világit az az egy pixel...
Felhivtam őket de azt mondták ők szóltak hogy nézzem át a kijelzőt mert ez standard az átadásnál.És ha nem tetszik 150Kért cseréli a kijelzőt szivesen!
Már nyoma sem volt a korábbi segitőkészségnek!!!
Ekkor jöttem a 72 órás cserével (mivel még 1 órás sem volt a gép) de ők azt mondták hogy erre nem érvényes mert látnom kellett volna a hibát és mégis elvittem.
Biztos vagyok benne hogy nem véletlen volt a folia pont úgy lehúzva hogy eltakarja a pixelhibát.De mivel tudtam hogy nem tudom bebizonyitani hogy szoltak e vagy nem hagytam az egészet a fenébe!
A pixelhiba megvan és néha zavar, de a gép azóta tökéletesen működik pedig elég sokat használom.
Egyszer mentem vissza hozzájuk mem bővitéssel akkor is segitőkészek és kedvesek voltak...
Szal nemtom,Vegyesek az érzelmeim!De egy biztos senkinek nem ajánlanám a céget!!!
A Clevo Notit igen... -
Pompi
nagyúr
''De senki sem törli le a a 2-3 nap alatt feltett szoftvereket.''
Ez azért alapvető hiba. Nem mondom, hogy örülnék, hogy ha már javított gépet kapok új árban, mert ugye ezzel végülis hátrányba (lehet, hogy csak elvi, de nekem és még sokaknak ez is számít) kerülök azzal szemben aki egy ténylegesen zsír új gépet kapott ugyanazért a pénzért, de ahogy a szállóige is mondja, ha nem tudom, nem fáj.
A legkorrektebb dolog az lenne, hogy tájékoztatnak arról, hogy ez egy javított termék, esetleg adják valamivel csökkentett áron, a lényeg, hogy legyek tisztában a dologgal.
A másik ha ez nem megy (?!) akkor legalább mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy újnak tűnjön a dolog. Nem hiszem, hogy olyan nehéz dolog lenne minden cumót az első tulajtól visszakérni, másrészt az ő bevételükről és jó hírükről van szó, tehát az a minimum, hogy annyi energiát fordítanak a dologra, hogy gyári állapotba hozzák a gépet szoftveresen. -
fsc
tag
Mint notebook szállító a következőket tudom mondani, hogy értsétek a helyzetet:
-Mitől lehet egy látszólag új notebook használt? Attól, hogy ún. 3 napos garanciás. Mi történik ekkor? Az 1. vevő megveszi a notebookot, majd 3 napon belül visszaviszi azzal, hogy x dolog nem jó benne. Az ügyfélszolgálat visszaveszi, ha benne van minden tartozék. Sajnos előfordul, hogy ez-az néha hiányzik és mivel egy notebookos pizzaboxban 7-8 féle CD, kábel, stb is benne lehet, nem feltűnő 1 hiánya. Ez sokkal inkább hanyagság az vevő részéről, mintsem lopás, áltában olyan alkatrészek maradnak ott, amivel magában nem tud mit kezdeni. A kereskedő visszaküldi a szervizbe, ahol az esetek többségében megjavítják a gépet, majd visszaküldik a kereskedésbe, vagy disztribútorhoz, aki azt újra megpróbálja eladni. De senki sem törli le a a 2-3 nap alatt feltett szoftvereket.
A 2. vevő pedig látszólag használt notebookot vett, holott egy javított újat.
Javaslat: a vásárlás helyén ellenőrizd le a doboz tartalmát, főleg, ha újracsomagolt, vagy nyitott dobozban van a termék.
- XP: semmiképp se vegyetek olyan noteszt, ahol nem lehet recoveryzni a terméket, mert a telepítő hiányzik. Lehet rajta akármilyen matrica, az OEM XP egyesével készül és sorszámozódik és a dolgoknak passzolniuk kell. Jobb a békesség! Ha valami hiányzik, akkor a termék annyit ér, mint egy oprendszer nélküli notebook.
-Áruhiány: a legtöbb kereskedő nem tud finanszírozni nagy választékból hatalmas készleteket. Az, hogy a gép 1-et mutat, majd az mégsincs meg, adódhat abból is, hogy valaki a neten keresztül megrendelte pár perccel előbb. Ebben az iparágban teljesen normális a 3-4 szállítási idő, karácsony előtt néha több is. Ha sűrgős, azt kell megvenni, ami készleten van, ha nem keresni kell egy alternatívát. -
Elrood
őstag
Hát én is ott vettem a notimat több mint 3 éve. Akkor nem találkoztam ilyen viselkedéssel. Rendesek voltak, azonnal kihozták a kért notit. Ott helyben be is kapcsolhattam, és miután láttam minden rendben van, megvettük.
-
Scae [Edgar]
tag
basszus, nem vette fel vki? digizze le, töltse fel vhova hagy lássa a nép
-
crab
senior tag
most volt az m1-en a kékfényben az ügy!
-
Ariadne
őstag
Microsoft honlap? Nagyon részletesen leírják, mit lehet OEM-mel, mit nem. BSA-ékkal meg csak akkor van gond, ha rendőrrel jönnek, mert úgy már azért neccesebb a dolog. A nem megvásárolt szoftver használata attól még nem legális, hogy a BSA-nak nincsenek hatósági jogosítványai - mert a rendőrségnek viszont vannak. De magánszemélyeket úgy tudom szinte sosem szokta emiatt izélgetni (huhh), ''csak'' a cégeket.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Valaki egy másik topicban említett valami olyasmit, hogy legálisan használhatsz más nyelvű verziót, ha azonos, vagy alacsonyabb árban van.
Viszont nem tudom ez OEM licencre vonatkozik-e...
Ráadásul ha véletlenül összefutnál BSA bácsival, és megmutatod neki a másik nyelvű változatra szóló licencet, és elmondod mi a helyzet garantáltan nem fognak megvágni miatta. -
L3zl13
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #33 üzenetére
Csak az a kérdés, hogy a bunkóság náluk cégpolitika, vagy csak köcsögök az alkalmazottak.
Utóbbi esetben a főnököt, tulajt még érdekelhetik az ilyen vásárlói visszajelzések... -
zfarkas
senior tag
-
lapa
veterán
válasz
pedig mást nem tudsz tenni, csak egy adag emberi tartással sarkon fordulni és menni máshova (akár drágábban is). szépen lassan a piac megbosszulja magát ne félj. ha 50 évbe telik akkor 50 év alatt...
jó példa, hogy a topiknyitó esetben sem 1 embert buktak, hanem legalább kettőt mert én be nem teszem hozzájuk a lábam a fentiek alapján... -
Gatya
senior tag
válasz
Jaja Bele van kalkulálva, csak most rossz embernél próbálkoztak. Akivel történt már hasonló az kérem mailbe is küldje el a dolgát, ha valakivel hasonló dolog történt az is írjon píííz.
-
Allien
veterán
válasz
Persze, hogy NEM érdekli Őket! Pl. a Mistral-t sem érdekli a mezei vásárló. Miért is érdekelné, ha van ''megfelelő'' kapcsolatuk, nagy multis cégekkel (vagy akár egyel is), mely állandó vásárlójuk, Pl. volt Matáv (T-csoport). Szerinted hogyan ''vásárol'' egy ilyen cég?
Ha én ülnék ''ott'', valszeg én is a saját zsebemre ''dolgoznék'', mert ha nem így lenne, akkor az egy nagyon ostoba ember lenne!
-
dat
senior tag
Olyan velem is volt, hogy bementem, mondtam mi kellene. Azt mondták rendeljem meg. Mondom jó, itt vagyok személyesen, megrendelem, ha kell aláírom. De nem úgy, e-mailben.
(Hogy ez nekik miért jó...) Mondom oks, akkor írjunk egy mailt gyorsan. De azt innen nem lehet, írjak máshonnan... Lol...
Egy hét múlva jött a mail, hogy processzorhiány miatt beláthatatlan csúszni fog a dolog. Közöltem hogy akkor vissza az egész...
Pozitívum: Vettem már ott korábban raktárkészletről gépet, teljesen korrektek voltak, normális kiszolgálás meg minden..
Szóval kinek mikor milyen napja van... -
Zamery
senior tag
Ja, és velem is bunkók és parasztok voltak és egy jót röhögtek rajtam amikor nem tudtam hogy a kinézett CLEVO laptopot nem tudom rögtön megvenni, hanem meg kell rendelnem a neten. És amikor megkérdeztem, hogy ezt a rendelés dolgot nem tudnánk-e itt helyben megejteni. Hiszen mondom: ''Én is itt vagyok tudom, hogy mit szeretnék, és önök is ittvannak.'' Szintén kiröhögtek és azt mondták persze meg tudom rendeni, a kiállított gépeken van net, rendeljem meg azon... És ezek után (később) otthagytam 300e Ft-ot a CLEVO-ra.
A laptop jól működik meg minden OK-s vele, csak ez azért rosszul esett....
-
lapa
veterán
az odáig megvan, csak abban nem vagyok biztos, hogy bármilyen (pl. a sony notira gyárilag telepgetett) angol xp-t lehet mui-zni.
(ne is mondd két hete még úgy volt, hogy a relatíve frissen telepgetett 40 magyar mui-s xp-t le kell cserélni ''igazi'' magyarusra vmi microsoft ''adóváltozás'' miatt...) -
lapa
veterán
ha jóltom angolon belül is van multilanguage meg sima és csak az elsőre tudsz mui-t tolni. vagy nem jól tudom?
-
DiXoN008
tag
Hmm én a notebook.hu -nál akartam gépet venni rendeléssel, de kezdtek lebeszélni egyre inkább róla.
Nekem ilyen esetem nem volt, még velük csak olyan, hogy kint az oldalon hogy van raktáron, az adott típus, de eddig 2x akartam rendelni pont elfogyott.
Az utóbbi kb egy hete volt. Kinéztem a Fusi Amilo A1667 02-es verziót. Mail-t írtam már vele kapcsolatban, aztán megkérdeztem benne mennyi van raktáron, akkor jött a válasz, hogy 1 db van még belőle. Na akkor gondoltam felhívom őket, mert egyszer már pont elfogyott egy másik típus. Na telefon a Váci utcai üzletbe. Hát most ilyen nincs itt, de ha írok a notebook.hu-ra akkor 3 napon belül lehet lesz illetve kérdezzem meg a Pólust. Ok telefon Pólusba szintén nincs de van a 05-ös verzió ami nagyságrendekkel drágább. Na akkor megint mail a notebook.hu-ra hogy akkor az az 1 valahol a raktár mélyén van, mert ha igen akkor megrendelném. Erre 5 percre rá már jött is a válasz, hogy hát mégsincs ott az az 1 db és csak 4 hét múlva lesz új szállítmány, vagy van 01-es vagy 05-ös típusból. Csodák csodájára, mikor megjött a mail a notebook.hu oldalán is úgy volt fent hogy nincs raktáron. Azért vicces, hogy ilye cég nem tudja hogy most van neki egy típus raktáron vagy nincs.
De aki az e-mail-eket írja az jó fej lehetett, mert még másfélóra múlva is kaptam egy levelet amiben szintén leírta hogy amit keresek kb. négyhét múlva lesz. Szerintem azért abban a másfél órában próbált utánajárni a dolgoknak, ami azért pozítív volt a szememben. -
Gatya
senior tag
A kollegám felhívta Őket és azt mondták, hogy ezt már egyszer eladták és 3 nap után visszahozták.
És akkor el lehet adni vadi újnak? Nem vágom. A HP ezt renewnek adja nem?
-
MasOyama
őstag
Én is akartam venni tőlük notit, de mivel igen bunkók voltak, többször is voltam bennt a boltban, nem nálluk vettem meg. Ezzel további 4 vásárlót buktak, mert 4 másik haverom is venni akart gépet. És természetesen nem láttuk vettük meg.
-
Pompi
nagyúr
Decemberben az Europarkban levő Saturnban jártunk hasonlóan. Kedves ismerősöm felhívott, bediktálta egy Sony Vaio specifikációit, majd megkérdezte, hogy szertintem megveheti-e magának. Jónak tűnt a dolog úgyhogy mondtam neki, hogy igen.
Másnap hozta hozzám, hogy rakjak fel neki pár programot. Akkor derült ki, hogy az eredetileg angol billentyűzetre fel vannak ragasztgatva a magyar ékezetes matricák, valami tök ismeretlen Dr. XY nevére van telepítve a WinXP ami sajnálatos módon angol nyelvü, egy-egy Pocket PC-re szánt Total Commander telepítője és egy Nokia program által hátrahagyott könyvtár volt a C meghajtón. Az egyéb gyárilag feltelepített Sony programok nagy része nem indult el, különböző fileok hiányoztak nekik.
Természetesen együtt visszamentünk az ügyfélszolgálatra, ahol azt mondták, hogy a hazai forgalmazótól már ilyen matricákkal kapják a gépet (nekem fura), továbbá, hogy azért van más nevére telepítve a rendszer, mert ők kipróbálták. Mondtam nekik, hogy nem most jöttem a falvédőről, egyrészt ha kipróbálják a gépet, akkor valószínüleg nem egy vélhetően létező személy nevére írják, másrészt egyáltalán mi az, hogy veszek egy gépet ami a más nevére van telepítve, ha már egyszer kipróbálják (nem hiszem) akkor utánna állítsák vissza az eredeti állapotot.
A megoldás az lett, hogy ott helyszínen a recovery particóról visszaállítottuk az eredeti állapotot.
Az más kérdés, hogy az ismerősömnek magyar XP-vel kellett volna a gép, így kénytelen voltam alternatív forrásból ezt telepíteni. A Sony által mellékelt kiegészítő szoftvereről (Norton Internet Securty és egyéb multimédiás programok) viszont így le kellett mondani, mert azok csak az operációs rendszerrel együtt állíthatóak vissza a recovery particióról.
Ez amúgy részben az ismerős hibája is, de kellő tájékoztatás hiányában sejtelmes sem volt, hogy itthon egy Saturn szintü boltban nem magyar nyelvü rendszerrel árulnak gépet. -
_seth_
veterán
Ez már nem újdonság... engem az MM akart átverni monitorral ami még gázosabb volt abból a szempontból, hogy az új pixelhibás monizort vittem vissza 3 napon belül (már azt sem akarták kicserélni csak miután a fogyvédelmet hoztam fel, hogy őket érdekli a téma... (felhívtam a megyei igazgatót)), mikor visszavittem természetesen azokat a monitorokat mutogatták bambán a szemetek amikorl tudták, hogy szintén hibás hátha elviszem az egyiket... utána másik típust választottam és abból is elsőnek ááá ne fárdadjak a kirakott monitorokkal majd ő hoz nekem újat a raktárból... mondanom sem kell, hogy megmutatta mind a két hibás darabot.... szal ilyenek. Pdig nem elsőnek voltam már az MM-ben (debreceni) mert én is ott hagytam már több mint 6-700 ezret de egy tuti ha az utolsó bolt lesz ahol vmit megvehetek még akkor sem megyek be oda többé... mert hülye azért nem vagyok
-
Gatya
senior tag
Úgy történt a dolog, hogy az egyik kollegám eldöntötte lassan 4 hónap gondolkodás után, hogy vesz egy MSI notebookot a notebbok.hu-tól. Tegnap bement, hogy megkérdezze van-e megtapogassa, megnézze színét stb. Ott kezdődött, hogy tök bunkók voltak vele, szinte nem is voltak hajlandóak kihozni a raktárból. Nagy fintorogva kihozta a paraszt a notit a rantárból. A kollega megnézte és eldöntötte, hogy megveszi. Mivel Ő nem ért hozzá megkért, hogy ma menjek el vele megvenni és nézzük át, hogy jó-e. Elmentünk. Mondtuk, hogy megvennnénk. kihozták, megnéztük nincs pixelhiba, nem karcos, minden megvan, kivéve a Win XP telepítő CD. Azt mondták, ez nem baj attól még legálit, ezt én is tudom, de ha valakinek nincs olyan ismerőse kainek megvan a CD az mit csinál reinstallkor????? Jó kértek telszámot, hogy ha tudnak szereznek és adnak. ( Mindezt fintorogva
amikor otthagytunk 400k-t
)
Irány haza: Noti kinyit, mondom feltelepítjük a hozzá vásárolt Office 2003-at és belőjük a Wlant. Wlant belövöm, megnyitom az Internet Explorert és meglepődve látom, hogy egy Yahoo toolbar fent van. Már ez gyanus volt. Office-t akartam telepíteni és akkor vettem észre, hogy már fent van. Ó mondom, de király, és ha nem veszünk akkor illegál rajta lesz az office?????? Na mondom fasza. Megnézem a Winfos tulaját és valami hülye nevű emberé. Na mondom ez már tényleg gáz.
Erre gondoltam megnézem a Windows telepítés Dátumát. 2005. 03.13.Hát mondom ez még lehet gyárilag telepítve. Igen ám, de akkor vettem észte, hogy még néhány kieg szoftver is rajta van.
PL: Nero 7.0 Crackel!!!!!, Nod 32 Le nem járó frissítéssel, Valami progi amire nem emléxem, Winrar crackelve.
Na ekkor bedurrant az agyam.
Felhívom őket, hogy most ilyenkor mi van. Azt mondja, hogy Ő erről nem tud, mondjuk normális volt, mert mondta, hogy cseréli, de majd valamikorra szerznek. mondtam, hogy persze én meg hülye vagyok. Mondom ma vettem ma akarok egy ilyen notit. Hát, hogy nem megoldható, mondom dehogynem visszaadja a pénzem, mert nekem haszált noti nem kell új árban. Azt mondta, hogy nem tud semmit sem csinálni. mondtam, hogy rendben, akkor megoldjuk úgy, hogy feljelentem a céget. Na akkor már azt mondta, hogy este 6-ra szerez egyet.Mondom ezek után gondolja, hogy fogok ott vásárolni valaha??? ne vicceljünk. Azt mondta, hogy nem tud csinálni semmit. Hát mondom adja vissza a pénzünket. Nagy nehezen belement. Azt mondta, hogy vigyük be a notit és visszaadja a lóvét. Erre én: Nem vagyok hajlandó mégegyszer elballagni oda jöjjenek ki és hozzák ki a pénzt. Hát, hogy nem megoldható, mondom ok, de akkor én tuti rendőrrel megyek és akkor feljelentem a céget. Azért elötte megemlítettem, hogy hova kellene hoznia a pénzt ( hozzáteszem, hogy médiatevékenységet folytat a cég
) Na egyből szereztek valakit aki eljött és hozta a pénz. kb 1 órán belül ott volt az arc a pénzzel.
A dolog pikantériája, hogy az illegál szoftvereket november 25-én tették fel és a notebook.hu 30.-ai HRP pecséttel adta a garjegyet.
Hozzáteszem én nem azt mondom, hogy a notebbok.hu nál csinálta valaki, sőt valszeg a HRP nél, csak egy ekkora cégnek kellene figyelnie az ilyenekre. Szerintem.
Ha nem nézem meg, hogy mia helyzet a géppel akkor a tulaj tuti nem tudja, hogy mi van mivel csak felhasználó és akkor azt a használt gépet használja újként és jót röhög a bolt meg a nagyker, hogy még egy ilyen parasztot megszivatott. Valszeg nem velünk csinálták ez meg előszőr........
Hozzáteszem, hogy az egyik kollegám eléggé rámozdult a témára
Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Óvodások homokozója
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest