- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
12 éve használok iphonet, a most tini fanok mint joey, sem tudhatják olyan fiatalon, de közel sem olyan stabil egy mai iOS mint i4-5 idején.
pl hangjegyzetkor ha bejön egy hívás lefagy néha a gyári program, nem reagál, megy tovább de nem rögzít vagy szimplán eldobja az addig rögzítettet. Hurrá 2023 iOS
Fb messengernél is hasonló a hangjegyzettel, ezeket nemrég tapasztaltam meg mert épp használtam (volna).Mellesleg valóban olyan dolgok hiányoznak belőle ami miatt fogom a fejem.
Idén tényleg erősen elgondolkoztam az S23 ultrán.A cikkhez:
Hol van a vision pro hír???
már a hvg is lehozta.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
senior tag
Amúgy ébresztéshez az wake up-ot kell használni ami a Healthez
kapcsolódik ott emelkedő hang van,
A riasztás meg riasztás.de tényleg gagyi hogy 10 ébresztő hang közül lehet választani ha gyári megoldást használsz és hozzá se lehet adni.
Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
Gerybut
tag
iPhone és iPad userként mondom, akkora GEJL az egész, hogy a hányinger kerülget.
Nyomorult háttérképek meg emojik a nagy innovációk évek óta, ami meg más az itthon vagy nincs vagy használhatatlan.
Egy oka van annak, hogy az iPhone-t nem kurom ki a francba, az hogy évek múlva is telefon lesz, kerek egy éve használom de még mindig nem szeretem[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 Ultra | Apple iPad Pro 11"
-
niof
addikt
válasz LurkerSheik #53 üzenetére
Ez miez ez a wake-up? Én az alvást használom már tök rég óta, esetleg ez a wake-up ánglisül? Vagy egy külön app? Vagy mi?
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
senior tag
-
30z.Samu
félisten
A "Kispista nem fog odaérni az adott időre" funkció arra tök jó lesz, hogy az Asszonynak nem kell hívogatni hogy hol járok, hanem egyszerűen csak megnézi.
Sic Parvis Magna
-
gyuri125
újonc
válasz Danipicur2 #13 üzenetére
Ez mind igaz és igaz. Viszont azért egy 6s/7 között lényegesebben nagyobb különbség van, saját GPU már 4 mag, azért bírta volna még. Illetve egy 6s -8 között kb 1.8x a különbség, nemàr, hogy azt a 3 appot ami őszintén “rengeteg” újdonság hozott magával nem lett volna bőven elég a 8/x családnak.
De hátha most lejjebb adnak aztán a xs/xs max/xr marad 2 évig -
strogov
senior tag
"külön hangerőt lehessen változtatni az értesítéseknél, és az ébresztésnél a csengőhangtól függetlenül?"
Szerencsére normális emberekkel élek, és dolgozok mert a környezetemben _mindenki_ némítja a telefonját. A hangszórós zenehallgatás mellett a legbunkóbb dolog amit egy telefonnal lehet művelni, hogy "pittyegteti" valaki. Úgyhogy civilizált ember nem állítja a hangerejét mert nincs neki.
Legközelebb majd tükröt kérsz a "kamerás mobilra"? Az is volt 20 éve."ébresztésnél ne rögtön ordítva kezdje el lejátszani a hangot, hanem emelkedő hangerőn"
A 21. században amikor az emberek bioritmus szerint ébrednek ... biztos milliók követelik. Szét is verném ha egy vekker ébresztene. Inkább az a ciki, hogy az alap egészség app nem tudja az ébresztést alvás szerint ütemezni hanem 3rd party app kell hozzá.
Azért hívjuk egyébként okostelefonnak mert lehet rá alkalmazásokat telepíteni. -
niof
addikt
válasz LurkerSheik #56 üzenetére
Ja, ok. Így használom, csak magyarul.
-
GeryFlash
veterán
Azota volt 1 PH-s es 3 Mobilarenas hir. De VisionPR-rol egy szo sem. Dolgok amik fontosabbak voltak:
- Computex 2023: Komoly hűtések az Enermaxnál
- Új OnePlus Nord modell érkezett az Egyesült Államokba
- Prémium anyaghasználatot és hatalmas kijelzőt kínál majd az Amazfit Pop 3S
- Olyan lesz a Nothing Phone (2), mint egy kavicsRemelem akkor most mar beleallnak es innentol tabu tema lesz, 0 hir vagy teszt, ugy csinalni mintha nem letezne
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
scyllarus
veterán
Ez a millenial "némítom a telefonomat" a legidiótább dolog, amit valaha kitaláltak telefonhasználók.
Civilizált ember tárgyaláson lenémítja, egyébként meg van hangja. És igen, van órám, de nem akarok csak bal kézre gyúrni, hogy állandóan emelgetem. Plusz, ha épp foglalt a kezem, nem fogom megnézni, aztán meg elfelejtem.
Az értesítő hangból megmondom, ez most nagyon fontos vagy fontos, a nem fontosaknál úgyis beállítja az ember, hogy ne legyen hangos értesítés.
Tipikus 0 gondolkozás - 0 munka megközelítés a mindent némítás."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
niof
addikt
válasz scyllarus #65 üzenetére
Hát már bocs, nem vagyunk egyformák. Nekem ~2001 óta van mobilom, amint olyan készülékem volt, hogy lehetett némítani, meg is tettem, mert engem baromira zavar, ha hangosan csörög. 90%-ban előttem van, látom ha hívnak. Nem vagyok fontos ember, havonta nem telefonálok összesen egy órát sem a privát telómon. Van céges is, az is szifon, de azt muszáj hangosan hagyni, mert azt kötelező is felvennünk a kollégákkal, nem megengedhető, ha nem vagyunk elérhetők. De itt most nyilván a privát készülék a lényeges. Ha esetleg nem veszek észre egy hívást, hajlamos vagyok visszahívni az illetőt, hogy ki az és mit akart. Szóval, szerintem tök gáz, hogy leidiótázol másokat, csak mert másképp használják a telefonjukat, mint ahogy azt magad teszed. Nem te fingtad a passzát szelet, szóval nem teheted meg. Az meg csak hab a tortán, hogy azért olyan sokszínű a beállítási lehetőségek listája, hogy nagyjából úgy szabja testre mindenki, ahogy szeretné, illetve ahogy az adott rendszer engedi.
-
scyllarus
veterán
A fórumtárs kezdte Pontosan azt csinálta, amit leírtál. Gondoltam, ehhez a stílushoz van szokva, így érti meg, amit mondani akarok. Én tudok alkalmazkodni
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
aktív tag
Úgy gondolom, hogy egy kicsit túltoltad azt, hogy a tiédhez képest más életvitelű és felhasználói szokású embereket megítéled.
Durván degradálsz bennünket, miközben nem ismered a hátteret.
Szerinted ez mennyire korrekt a részedről? Ha fordítva történne és téged támadna meg így valaki, az vajon hogy esne neked?
-
scyllarus
veterán
Helló, te sem tudsz olvasni?
"normális emberekkel élek, és dolgozok mert a környezetemben _mindenki_ némítja a telefonját. "
"a legbunkóbb dolog amit egy telefonnal lehet művelni,"
Ezeket írta a fórumtárs a hszben, amire reagáltam. Szóval akkor ki is támadott másokra a szokásai miatt?
"vajon hogy esne neked?" - Nem kell tippelned, olvashattad, hogy esett
Amúgy: nyolcan dolgozunk egy nyílt irodában (ha nincs valaki HO-ban, ami azért gyakori), 30-60 éves kor között.
Senki sem némít, megbeszéléseket, oktatásokat tartunk, csörög és pittyeg minden telefon és noti, mégis kitűnően tudunk dolgozni. Szóval a fórumtárs nyitó kinyilatkoztatása nettó hülyeség, amellett, hogy sértő is volt. Első körben oda kérném a reakciókat,, utána jöhet ide[ Szerkesztve ]
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
“Apple TV-n keresztül pedig lehet ezentúl FaceTime-on is beszélni az iPad vagy iPhone kameráját használva”
Érdekesen hangzik , kiváncsi leszek rá . Számomra a legnagyobb dobás most az Air 15.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
hogabesz
aktív tag
válasz kakuk.tamas #79 üzenetére
Rendben.
-
nagyúr
Számomra is. Azért is volt érhetetlen, hogy amint kikerültek a widgetek a homescreenre az addig fix jobbra lévő listából, megszűnt az interaktivitásuk. Azóta várom, hogy visszarakják. Mennyivel jobb egy-egy taskot a widgeten kipipálni, mint megnyitni az appot (mert widgetről is csak megnyílik) és úgy... és még sorolhatnám.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
GeryFlash
veterán
Nem vagyok millenial, de orulok hogy ez egyaltalan nem csak millenial sajatossag hanem y de x generaicoban is alap, igazabol 45 felett fordul elo meg olyan hogy valaki szellemi munkat vegez megsem halkitja le. Szerencsere idovel kikopnak a hozzad hasonlok.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Ricardo
titán
válasz GeryFlash #82 üzenetére
Milyen jó, hogy egyre többen halkítják le mi? Nem hallod amikor csörög a telefonja, de aztán felveszi, és elkezd bele üvöltve beszélni, és természetesen maximum hangerőn van beszédhang is, ezért a hívót is tisztán leht érteni tíz méteres körzetben. Egyre több ilyet látni. [link]
Tömegközlekedésen, utcán, étteremben , kávézóban, boltban, és mindenhol.
Nem érdekel milyen eredménye volt a végbéltükrözésen, vagy mennyire szomorú, amiért megcsalta az asszony a postással, vagy mit kell vennie a boltban. Ha ezt közlöm vele, én vagyok a bunkó és közli hogy semmi közöm hozzá.
A kérdésre, hogy akkor miért ilyen diszkréten intézi, persze nemtud értelmes választ adni.[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
-
GeryFlash
veterán
A ket dolog egymasbol nem kovetkezik, a felvetett problema meg bombolo telefonnal sem lesz jobb.
-
Hallosz
senior tag
Ez a Siri csend, elég beszédes itt a fórumon.
-
Ricardo
titán
válasz GeryFlash #86 üzenetére
Senki nem mondta, hogy egymásból következik. Csak nem első alkalommal futok bele az örömködésbe, hogy szerencsére egyre többen némítják a telefont így nem csörömpöl amikor hívják az illetőt, vagy ha üzenetet kap.
Nálad így nyílvánult meg.
"Szerencsere idovel kikopnak a hozzad hasonlok."
Erre írtam, hogy sebaj, terjed az új sokkal boszantóbb, és logikátlanabb szokás.
-
Navaren
aktív tag
válasz moleculez #84 üzenetére
Ez egyébként jó, hogy sokan így gondolkodnak.
Anno, mikor a mobiltelefon elterjedt, nekem is az volt az egyik legfurcsább, hogy a telefonbeszélgetések privátsága megszűnt, elképesztő méretű ‘közönség’ előtt is képesek az emberek a legszemélyesebb dolgaikról is fennhangon szövegelni (az unalomból indított, végtelenségig tartó, semmiről sem szóló csacsogásokról nem is beszélve).
Én a mai napig az az ember vagyok, aki hiváskor ‘átmegy a másik szobába’, egyrészt hogy én sem zavarjam a többieket, másrészt meg nekem se legyen hallgatóságom, ha nem muszáj.
Mikor anno a mobilok elkezdtek elterjedni, sokat vicceltünk azon, hogy sajnos nem csomagolnak hozzájuk hordozható telefonfülkét is .iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Ricardo
titán
" elképesztő méretű ‘közönség’ előtt is képesek az emberek a legszemélyesebb dolgaikról is fennhangon szövegelni "
Ez nem a mobilok megjelénésvel jött el. Előtte is megvolt.
Amikor a tömött piacon öszefutott Józsi és Pista aztán fennhangon beszélgettek, hogy
-Szevasz pistám, mi van veled?
-Szevasz! Ne is kérdezd. Tegnap a géza vett egy új kocsit. Egy újat ééérted? nekem meg nincs mit ennem, mert még mindig tartozásom van........Vagy amikor orvosnál futnak össze és mindenki előtt megbeszélik, kinek milyen egészségügyi problémája van.....
Buszon is láttam már olyat, hogy két középkorú nő úgy beszélgetett, hogy kb 4 méterre ültek egymástól. Meglátták egymást, és annyira megörültek a találkozásnak, hogy rögtön a "SZIAAAAAAA! De rég láttalak" felüvöltés után beszélgetésbe elegyedtek és megbeszélték kivel mi történ amióta nem találkoztak. Beleértve a magánéletet, szomszédokat, munkahelyet....
A szép az volt benne, hogy mindkettő mellett volt szabad hely, de gondolom a nem várt találkozás okozta hirtelen meglepődés miatt nem jutottak el odáig, hogy valamelyikük átüljön a másik mellé.
Sok ilyen volt régen is, és most is, nem kell ehhez mobil.
-
strogov
senior tag
"Erre írtam, hogy sebaj, terjed az új sokkal boszantóbb, és logikátlanabb szokás."
Ez nem új szokás. Nem a súlya miatt hívtuk az első utcán is használható mobilokat "bunkofon"-nak. Ez a viselkedési forma a mobilokkal egyidős, és bizonyos rétegből valószínű soha nem fog eltűnni. A mostani verzióban jobban hallhatod a másik felet, de ugyanaz a mentális deficit.
-
Ricardo
titán
"Ez nem új szokás. Nem a súlya miatt hívtuk az első utcán is használható mobilokat "bunkofon"-nak."
Akkor az "menő" volt, és azért üvöltött a delikvens, hogy mindenki figyeljen oda és lássa hogy ő mobilozik. Ezért volt bunkófon.
Most meg már mindenkinek van, így már nem "menő" .
Most már Mari néninek, Józsi bácsinak is van. Ők azok akik eddig a fent említett módon folytattak magánbeszélgetéseket a piacon, orvosnál, vagy a buszon. Ők eddig is "közönség" előtt intézték a magánbeszélgetéseiket, csak annyi változott, hogy most az arcuk elé tartott telefonba üvöltöznek.
Akik meg előtte is tudtak normális hangerővel beszélgetni, és tisztában vannak a magán beszélgetés fogalmával, azok a mobilokat is tudják normáisan kezelni.
Továbbra is tartom, hogy ez a jelenség régebben is megvolt, csak az eszköz változott, és még jobban a szemünk elé került.
Mint ahogy a Face megjelenésével sem lett több az idióta, csak láthatóbbak lettek.
de ezt szerintem túlragoztuk.[ Szerkesztve ]
-
Wesiz
tag
-
Bathorypeter
tag
Ma este 7-töl tölthető.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs