- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Érdemes volt megnéznem a replayt mert a középső feljárót nem is láttam még eddig.
9.8 ota van ott feljaro, regebben nem volt.
Azelott a tamado TDk buntetlenul tudtak onnan kempelni, max akkor vehetted oket eszre, ha valaki teljesen kimereszkedett a szikla peremere, hogy el tudjon loni a zaszloig, vagy eppen ellotte magat.
Itt viszont nagyon csunyan bealudtak az ellenfel TDi, nem ertek fel idoben kempelni, meg a spottereik sem rohantak at a mezon, hogy kiszurjanak minket.
-
rlazol
veterán
amikor megnyomod a javító/eü szett gombját aktiválódik egy kis menü alul középen, a fogyócikk ikonok felett, ami mutatja az összes modult/legényt kiemelve a sérülteket. Ott látsz egy számot mindegyik egységhez, azt megnyomva azt javítódik. Pl.: 5: lánctalp stb vagy 1: parancsnok stb...
így 4-5-tel egyből a lánc rakódik fel.
Célszerű a javítót tenni az 5-ösre, hogy 5-5 legyen a lánc.
Diegho a Q-ra tette a javítót, neki q-q rakja fel a láncot, ami még kevesebb kézmozgás.kézi nem oltja el egyből, ebben rosszabb az automatánál, hiszen azt aktiválni se kell és egyből eloltja.
-
rlazol
veterán
zodo: még egy apróság, remélem nem sértődsz meg. A régi-új accok összevetésében a KV1-vel, a T28-val és a T-46-val mentél mindkét accon szignifikáns számú csatát. Eredmény:
régi=>új
T-46 (T3): 175=>719
T-28 (T4): 45=>315
KV1 (T5): 650=>531minél magasabb a tier, annál kevésbé látszik fejlődés. Ami van, az az alacsony tierben harcoló újoncokkal szembeni térképismereti előnyből fakad. Ez az előnyöd T5-re elolvad, ott a fejlődés se kimutatható. UFF.
MAP téma:
leírás nemigen van, wikin akad, de nem naprakész. youtube-n találsz bemutató videókat főleg az új mapokról, pl QB tolmácsolásában, abból lehet tanulni.
Amikor bejött az Overlord, fradi81-vel vagy fél órán át gyakorlóban azon bolyongtunk, hogy megismerjük. Diarmand hasonlóképp, gyakorlóban mutatott meg nekem több pályát (Karelia, Fjords...). Ezt tudom javasolni annak, aki pályát akar tanulni. És persze replayek nézegetése.
jozefgucci1: Én artyval szoktam így kezdeni. Erlenberg védekezésben G1, Prokhorovka-n a két vasúti átjáró (B6, J7) stb.
szokik lenni sírás....
de sokszor a csorda egész máshogy megy, mint várnád. Prokhorovka-n ütközetben az 1-es sort mostanában rendszeresen ürösen hagyják. A hegyre régen csak a heavyk mentek fel, mostanában egyre több med, főleg lentről. A TD-k s szívesebben ücsörögnek a vasútnál mint a bokrokban. Malinovka-n a J3-as ficakban zajlik nagy hara-kiri mostanában, a hegyen változó. Szóval ezek a dolgok változgatnak. Alapvetések persze vannak, de az adott csatához is kell adaptálódni mindig.szerk:
Tomi0703: az új, 9 fokozatú skálán két féle zöld van, két féle piros stb. A halványzöld kezdődik 900-tól, a sötétzöld asszem 1250-től. Én ezt a skálát nézem. -
rlazol
veterán
hát ne haragudj, de szerintem ennek semmi értelme nem volt.
az összesített különbség kemény 100 WN8.
cserébe eldobtál 1700+ csata alatt megszerezett tankokat.
Én 1700 csatánál rosszabb WN8val mentem: 200 alatt volt!
És újabb 9k sikerült felhúznom annyira, h lassan meglesz a 900 (halványzöld).
Persze nem ment se gyorsan, se könnyen, általában a napi statom 300-400-val több, mint az aktuális összesítés.Egy jó játékosnak - de még nekem is - édesmindegy, hogy szürke vagy sötétpiros, nem számítok rá mint csapattárs és tudom, h ki tudom cselezni mint ellenfél.
Dehogy azért előről kezdeni, hogy ne 312 legyen a WN8, hanem 410 = Eladod a rozoga 1972-es trabit, hogy vegyél helyette egy ugyanolyan állapotú 1974-est= újrarakod a winXP -t mert 128 MB-val bővíted a meglévő 512 Mb RAM ot... stb
account resetnek, új accnak akkor lehet értelme, ha e-penisre gyúrsz és jelentős stat növekedést tudsz felmutatni: a napid már 2k körül van,d e a kezdeti gyengélkedés miatt az össesített még csak 1000 és a sok csata miatt nem is fogod felhúzni. De ez e-penis. Semmi más. Semmi pénzért nem grindelném ki újra a már meglévő tankjaim...
persze ha neked így jó, légy vele boldog, ez pusztán egy vélemény.
-
törölt tag
Gondolkodtam én is ezen a reset dolgon, aztán elvetettem az ötletet. Most, hogy meg van a tiger meg tiger 2, nem akaródzok újra kihúzni ezeket a tankokat, bármennyire is alacsony a wn8-am. Nekem az a két tank hozta meg igazából a játék örömét. Meg mostanában a másik tier 8-as ht, a t32. Semmi kedvem elölről kezdeni az egészet. A kezdők botladozásaiból származó borzasztó rossz statok miatt meg nem fáj a fejem. Valahol el kellett kezdeni ezt a játékot.
Pl. egyik cimborámnak alacsonyabb a wn8-a, mint nekem, mégis sokkal jobb játékos, mint én. Amikor szakaszozunk, sokkal többször ér el jobb eredményt nálam. Nem egy esetben dupláját lövi ugyanazzal a tankkal. -
lacibacsi
addikt
"nincs befolyásoló tényezője a 24 órás oszlopnak"
Annyi van, hogy meg tudod magad nyugtatni, hogy "lám-lám, milyen jó voltam tegnap". Vagy éppen újra fel tudod magad bosszantani, ha látod, hogy milyen pocsék napod volt...
Egyébként ha a stat nagyon fontos neked, akkor ne az overall értéket nézd, hanem az utolsó 1000 csata eredményét. (Persze csak ha van annyi csatád) Az már megmutatja valamennyire, hogy fejlődőképes vagy-e. Sok klán a felvételnél az utolsó 1000 csatás eredményeket nézni. (Szerintem helyesen)
-
lacibacsi
addikt
"mennyire vagy milyen mértékben befolyásolják a napi azaz 24 órás oszlopban látható értékek a total oszlop értékeit?"
Az overall wn8-ban minden csata benne van. Ebből következik, hogy minél több csatát játszol, annál kevésbé fog jelentősen változni ez az érték egy-egy nap után.
Pl.
Ha van 100 csatád, ahol 400 volt a WN8-ad, majd megtáltosodva mész 100 csatát 1000 WN8-cal, akkor a 200 csatára 700 lesz az átlagod. De ha az átlagod mondjuk 2000 csata után is csak 400, akkor a fenti eset alapján a 2100. csatád végére csak 428-ra tudod felhúzni.Ezért nehezebb kezdőként jó WN8-at felépíteni. Meg kell tanulni játszani, ami sok-sok 145-ös WN8-at hozhat, az pedig nem igazán stat javító. Erre jó a reset (amikor már tudsz jól játszani), ami után már gyakorlott játékosként bármilyen tankkal lila statokat hozhatsz...
Szerintem egyébként a wotinfo frissül a leggyorsabban, a legrészletesebben pedig a noobmeter mutatja meg a fejlődésed menetét.
-
nyunyu
félisten
Na ez a kibaszás mert csak úgy nem tűnhet el valami a síkságban.
Ez abbol adodik, hogy loves utan par masodpercre esik csak le a camoja a loves utani, sokkal kisebb ertekre, utana visszanyeri az egy helyben allva sokkal jobb alcat.
Ha senki sem lat el odaig, akkor el fog tunni a kepernyorol, akkor is, ha nyilt mezon all. -
törölt tag
Szerintem nem a láthatatlanság a lényeg, hanem a saját látótáv.
Minél messzebbről szúrod ki az ellent, annál hamarabb tudod kilőni, vagy ha nem te akkor a csapattársak.
Ha tisztában vagy azzal, hogy ki lesz az aki legelőször kiszúrhat, akkor azt kell lőni vagy az elől kell elbújni.
Mivel én arty kivételével mindig erre gyúrom a legénységet, néha elég meglepő felderítési eredményeket produkálok. -
nyunyu
félisten
Multkor mentem egy kort Ferdivel, szokas szerint megallok egyik kedvenc helyemen, hogy szemmel tartsam a kornyeket, erre leparkol elottem 60m-re levo bokorban egy Hellcat.
Ket perc mulva a semmibol meglovik a Hellcatot, es ebben a pillanatban felvillant egy tank, amire ossztuzet zuditva kinyirtuk.Erre nalam villant fel a Spotted lampa, mert en vettem eszre, nem a Hellcat.
Meg is kaptam assistnak az osszes, nem tolem eredo sebzest.Gondoltam magamban, jol fel lehetett szerelve a Hellcat, hiszen annak is 370m a latotavolsaga, mint a Ferdinek, viszont en 60 meterrel hatrebb alltam.
Csak rajtam volt tavcso+venti+legenyseg, igy min(391+25%,448)=448 meterre lattam.HC elvileg 391m-ig lat periszkop nelkul, ha van a legenysegen BIA+latotav novelo skill, venti ugye nincs kabrio tankokon.
-
kchryss
veterán
A fürgébb HT-ot mednek hívják
Amúgy kipróbálhatod a KV-1 helyett a KV-1S-t az sokkal gyorsabb. Arty ellen meg olyan helyre menj ahova nem tudnak belőni. Városi pályákon a városba menj oda nehezebben tudnak belőni az artyk és a látótáv is ritkán számít. Ha nyílt pályára kerülsz a KV-1-el akkor ne te menj elől a vaksi tankoddal a puszta közepén. Hagyd, hogy a lightok spotoljanak, már ha van annyi eszük, hogy tegyék a dolgukat.
A TD-k pedig pár patchcsel ezelőtt kaptak egy jó nagy látótáv nerfet. Szóval a legtöbb td tök vaksi lett. Ha nincs előtted valaki aki spotoljon akkor elég nagy kakiban vagy. -
nyunyu
félisten
-
Chris0321
veterán
Utólag átjött. A spottolási rendszert kellene megértened. A tankok álcaérteke adott, ezt lehet javítani álcahálóval, álcafestéssel és álca skillel így később veszik észre a tankot. Az, hogy valaki eltűnik azért van mert vagy te vagy aki spottolta már nem látja. Ez veled is ugyanígy működik csak te ezt nem tudod.
-
nyunyu
félisten
Nyilvan ezt nem lehet rendesen kiegyensulyozni, hiszen minden palya mas, mas tankoknak fekszik.
Mittudomen Sand River assaultra egyik oldalra betesz 2 T30-at, masik oldalra 2 Obj704-et, akkor nagy valoszinuseggel az elobbiek fognak nyerni, pedig mindket oldalon azonos mennyisegu T9 TD van, melyek MM szempontjabol azonos sulyuak, HPjuk sem ter el jelentosen egymastol.
MM sulyozasarol regebben olvastam valami leirast, mindegyik tier+tank osztaly kombonak megvan a maga szorzoja, ezeket adja ossze ugy, hogy a ket oldal osszerteke kozti kulonbseg 10%-on belul legyen.
Elejen random meghatarozza a battle tiert (ettol fugg, mekkora tankok lehetnek a meccsben), meg hogy 0-5 kozott mennyi arty legyen a meccsben.
Eloszor bedobja a varakozo artykat a csapatokba, majd utana tolti fel tankokkal a ket oldalt.Kicsi tierekben a heavyk es TDk szorzoja azonos, medeke valamivel kisebb, altalaban egy tierrel nagyobb med sulya annyi, mint az eggyel kisebb heavyknek, TDknek.
T8 folott viszont mar a medek is teljes ertekuek, ugyanannyinak szamitanak, mint a tobbiek.Plusz van egy rakat masik szabaly:
- max 3 platoon per oldal
- figyelembe kell venni az egyes tankok tier limitaciojat is, ha nincsen platoonban. (ha platoonban van, akkor a legmagasabb battletierbe is bekerulhet. pl. otos light+2x T5 TD megy BT8-ba, nyolcas heavykkel szivni, vagy T10+T1 megy BT11-be)Asszem megszunt a BT12, ahol regen csak tizes heavyk, medek, TDk, artyk, meg nyolcas/kilences lightok birkoztak. (volt egyaltalan akkora light?)
-
-
kchryss
veterán
Van előnye is ha több accod van és kipróbálod a többi tankot velük. Nekem régebben az volt a tervem, hogy minden nemzet minden ágához csinálok egy accot, így nem kell garázshelyet vennem. Az eleljén nekem is 700 körül volt a wn8-am. Végül aztán beláttam, hogy azért jobb ha csak 1 accom van, így már több mint 1 éve csak ezen játszom ami az első accom és amivel az egyik legrosszabb volt a statom, de hát itt volt a legtöbb garázshely és a legkedvesebb tankjaim. Na nem is ez a lényeg, hanem azt akarom mondani, hogy azzal, hogy játszottam 5-ös 6-os szintig szinte az összes tankkal, ezzel sokkal nagyobb tudásra tettem szert, ellenfélként nem ismertem ki annyira a tankokat, mert lusta voltam rendesen utánuk olvasni, de ha játszol vele akkor akaratlanul is kiismered és ha legközelebb szembe jön egy olyan tank akkor tudod a gyengéjét és erősségét. Miután visszatértem a régi accomhoz 700-ról elég hamar felment a wn8-am 1000 fölé, nem használok semmmi csaló modot, egyszerűen csak tapasztaltabb lettem. Utolsó 1000 csatában már 1500-as wn8-at hoztam, ez sem tökéletes, de fejlődök ez látszik és ennek örülök. (Bár a most vett 8-as tankjaim stockos állapotban szépen húzzák lefelé a statom).
-
zodo
nagyúr
Na azért sikerült némileg visszahoznom az első új fiókos napot. 46:23
Tudom nem (csak) a győzelmi arány számít de kezdeti nehézségek után már ennek végeredménynek is örülők.
Szokásos agyhalott bandától a saját csapattársat pusztítóig volt ma minden a Tier I-IV -s csaták során de még olyan is mikor egyedül találtam magam mert úgy és arra közlekedtem mintha KV-1 -el lennék amit mostanában a legtöbbet nyúztam.
Közel kétezer csatát nézve (három fiók) a mai teljesítményre mondanám hogy reálisabb képet mutat mint az eddigi teljes statisztikám.
Gyenge találati és pusztítási arány de néha becsúszik egy-egy jobb csata és akkor már nyugodtabban fekszem.Kifejlesztettem T-50 -et holnap a T-28, KV-1 páros van tervbe és ha minden jól megy akkor talán a hétvégi akcióban meg tudom venni a nehéz gépet ami eddig az egyetlen favoritom.
Kérdés:
Kaptam a prém III. szintű, közepes tankot. => Pz.Kpfw. S35 739 (f)
Jól értem ha nem akarok aranyat költeni akkor max legénység húzására jó azt is csak ha közepes tank a cél?(#100509) Because
Nem akarlak elkeseríteni de a KV-1 -el sem fenékig tejfel az élet.
Ugyan nálam már ki van fullra húzva ill. elit státuszú és a 85 mm F-30 -as ágyúval használom de a legénység még mindig az első képesség 95% -nál tart. -
kchryss
veterán
Elsősorban az angol hagyományos med ágat ajánlanám. Elég népszerű ág, sokaknak a kedvence. 4-5-6 tierről írok mivel azok érdekelnek szerintem.
A Crusader light tankként szerepel a játékban, de medként kell játszani. Kezdő játékosok elég hamar meghalnak vele, de ha nem rohansz előre, messzebbről csipegetsz, kivárod, hogy tisztuljon a helyzet és oldalbakapod az ellenfelet, akkor az egyik legpusztítóbb tier 5-ös tank.
A Cromwell az ág legnépszerűbb darabja. Nem sokan vannak akiknek nem jött be. 6-os CW-kben és SH-okban is a leggyakoribb tank. Tier 6-os, de tier 8-ban is sok hasznát venni.
A heavy ágon van a Matilda, az is jó tank, de nem véletlenül van a heavy ágon. Medes játékstílushoz túl lassú. Saját tierjében nagyon jó csatát eldöntő tank, ha feljebb dobálja az mm, akkor sniperkedésre használható.
A Grant olyan, mint az amerikai Lee, nem kezdőbarát, legtöbben utálni szokták. Utána a tier 5-ben angoloknál a Sherman III, amerikai ágon az M4 Sherman van, tulajdonképpen ugyanaz a tank kisebb módosításokkal. Ha szórakozni akarsz akkor a derp gunt használod rajtuk.Saját tierjében rengetek killt össze lehet szedni velük. Kezdőbarátok.
Oroszoktól a T-34-et próbáltam. Én imádom, jó mindenes tank, kezdőknek kifejezetten ajánlott.
Német medekkel régen játszottam. Sok a hasonló nevű, nehéz rajtuk kiigazodni. Én szerettem őket, általában jó pontos ágyújuk van. A Pz. IV H szintén szórakoztató tud lenni a troll gunnal.
Japán medek kezdőknek kifejezetten nem ajánlottak.
A francia és kínai medeket nem próbáltam. -
kchryss
veterán
Árban nagyon jó, hiszen a [hivatalos bolt]ban több, mint 2x annyiba kerül és ehhez még arany és 1 hét prémium is jár. De jelszót nem adunk meg soha senkinek, szóval így nem venném meg.
Egyébként ezeket a kódokat intel processzorok mellé adták ajándékként Lengyelországban, csak a sok siemka kilopkodta a kódokat a dobozokból és ebay-en árulják őket
Eddig is 5e ft körül volt a legolcsóbb egyébként, csak megbízhatóbb eladónál. Most, hogy kivonják a játékból a JagdTigert, gondolom drágábban fogják árulni. De még így is sokkal jobban megéri, mint hivatalos boltból venni. -
kchryss
veterán
[vBAddict]
Van itt mindenféle statisztika. Tank Statistic Grid alatt vannak tankonként, ott lehet a legénységet és felszereléseket megnézni. -
kchryss
veterán
Ezeket nem ott kéne állítani, hanem az xvm-ben az adott fájlokban.
Csatabetöltő képernyő amiről a példaképet is csináltad: configs/xvm/sajátxvmmappádvagydefault/battleLoading.xc
Ha a csatán belül is módosítani akarod a 2 oldalt lévő játékos paneleken azt itt: playersPanel.xc
Illetve van még a statisticForm.xc ez talán azt módosítja amit akkor kapsz ha csata közben a tab-ot lenyomod.Olyanokat keress bennük, hogy formatLeftNick, formatRightNick, formatLeftVehicle, formatRightVehicle. Külön kell megcsinálni mindig a bal és jobb oldalit.
Színeken meg nyilván a colors.xc-ben tudsz állítani. "colorRating": { ... } Itt próbáld meg, hogy mindegyiknek ugyanazt a színt adod meg. A színeked hexadecimális kóddal kell megadni.
-
zozyk
addikt
Én ezt a köd eltávolítót raktam fel,nálam nincs hiba ezzel : Максимальная видимость + Удаление тумана
-
zozyk
addikt
Final Stats "Girls» World of Tanks Megy 0.9.9-en is.
-
rlazol
veterán
T5-6 os tankokkal a 15-ös küldik nem megoldhatóak az Lt15 kivételével. De még ahhoz is mázli kell.
A többihez T7 se elég, hacsak nincs röfögős mázlid mondjuk egy T29-ben, de 2k sebzés egy 7es TDben már többnyire ászt ér a küldihez meg 3k kell. Nem lehetetlen, a T8 már elég lehet, de a legtöbb 15-öshöz 9-10es tank az igazi. -
Chris0321
veterán
Milyen tankkal próbálod megcsinálni a HT7-et, hogy ilyen kevés a sebzés?
Csak azt teheted, hogy gyakorolsz, replayeket nézel és igyekszel minél többet sebezni. Persze nem árt ha jól is helyezkedsz, amiben a replayok is tudnak segíteni, ha látod egy nálad jobb játékos mit csinál ugyanazzal a tankkal. -
zodo
nagyúr
Feltettem a xvm-et de a babrálásához nem értek.
Először kiszedtem minden általam használt kiegészítőt a res_mods mappából, teszteltem csak az xvm-el aztán mindent visszapakoltam és elvileg nincs ütközés, működik minden.
Most már a korábbi garázs/jármű adatok probléma is megoldott és ismét több infó olvasható.Képen látható, bekarikázott találati számlálót hol tudom kikapcsolni?
-
kchryss
veterán
A legénységnél minden következő %-hoz exponenciálisan több xp kell. 50-ig gyorsan fel szokott ugrani, 80-ig még elmegyeget, de 90 fölött megőszülsz mire 1%-ot ugrik. 85%-tól 100-ig annyi xp kell, mint 0-tól 85%-ig összesen. Szóval úgy készülj, hogy még nem mostanában lesz meg a 100%. Legénységi képzettségeknél vannak skillek amik azonnal aktiválódnak és a % növekedésével növekszik a hatás, és vannak perkek amik csak akkor aktiválódik ha eléri a 100%-ot addig semmit sem csinál. Ezért szokták itt azt ajánlani hogy először skilleket rakni a legénységre és miután eléri a 100%-ot reseteled és perkre váltod ami akkor már azonnal működik. Ha perket raksz elsőre akkor az nagyon sokáig nem fog semmit segíteni és elveszi a helyet egy hasznosabb skill elől.
Itt egy jó leírás a képzettségekről. -
Chris0321
veterán
A tűz esélyének a csökkentésére a nagy goldért is megvehető tűzöltőkészülék használható, nekem most elég sok van mert többször is lehetett nyerni. A legénységnek is van olyan perk-je ami csökkenti a tűz esélyét, magyarul Megelőző karbantartás, angolul Preventative Maintenance és a vezetőnek lehet adni. Ha 100%-os lesz a javítás, érdemes lesz ezt betenni utána. Használd ki a tereptárgyakat, kilőtt tankokat fedezéknek, hogy nehezebben lőjék meg a tank testét és kisebb legyen az esélye a sérülésnek. A periszkóp távcső ingyen átrakható bármelyik tankra és álló helyzetben 25%-al megnöveli a látótávot. Én kicsit vaksinak tartottam a KV-1-et ezért raktam rá. A szerszámos láda főleg akkor hasznos, ha még nincs a legénységnek javítás kiosztva vagy még kevés %-on áll. 25%-al csökkenti a javítási időt. Szerintem a töltés és célzásgyorsító megfelelő választás és az első skill is megfelelő, következőnek majd egyéni skilleket érdemes majd rakni, hogy javítsd a tank manőverezőképességét, csökkentsd a tűz esélyét stb. Ezen majd ráérsz akkor gondolkozni, ha eléred azt a szintet. Ha nincs prémiumod akkor érdemes megtartani pár 5-ös szintű tankot farmolásra és meghagyni benne a legénységet.
-
zodo
nagyúr
Közben rájöttem, némi olvasgatás után hogy nekem nincs xvm-em vagy a damage panel kavarhat be ezért lehet egy korábbi megoldást kell kipróbálnom az óra beüzemeléséhez.
Alábbi kiegészítőket használom:
vitiris_Pmod_zoom50x_0.9.9
vitiris_golddetector_damagepanel_0.9.9_hun
Vitiris_FullTankstat_graphical&colormessage_0.9.9
J1mB0_s_Crosshair_Mod_v1.50 HUN
ContourIcons-0.9.90.9.9/gui/scaleform mappából kell a "Battel Timer.swf" fájlt törölni.
Így működik a csata előtti és közbeni időtartam vissza számlálás.
-
törölt tag
Köszi.
Bár, nem én voltam a hűdejó, hanem az ellenfél nem volt ott a toppon. Meg szerencsém is volt. A végére maradt a T25, de az meglógott előlem. Hiába mentem utána, simán lefurikázott. Így mentem bázist foglalni, csak kifutottam az időből. Valamiért nem látom az időt! -
Chris0321
veterán
Azt szokták ajánlani, hogy először a parancsnoknak is javítás, majd skill resettel 6. érzék mikor az már 100%-os lenne de egy kezdő játékosnak nem ajánlanám mert ő lassabban gyűjti össze az xp-t. A 6. érzék egyébként elég fontos mert jelzi ha felfedeznek így van lehetőséged reagálni még akkor is ha nem látsz a közelben ellenséget.
jano_77 : Mostanában nem nagyon játszottam vele de főleg hétvégén rengetegen játszanak 5-ös tierben, akkor sokszor voltam top. Kivéve ha nem szeretett az MM:
-
Chris0321
veterán
A parancsnoknak 6. érzéket érdemes adni.
Én a KV-1-et és az M4-et is troll ágyúval használom, nekem az jött be inkább. A KV-1-hez szerintem jobban illik, mivel elég lomha. Én általában top tier voltam vele, ott pedig elég szépen lehet sebezni. A gyenge játékosokat eléggé meg szokta lepni egy komolyabb sebzés, utána már rögtön nem olyan lelkesen támadnak. Tettem rá töltés és célzásgyorsítót is, hogy minél több sebzést tudjak bevinni. -
kchryss
veterán
Még valami eszembe jutott. Múltkor írtad, hogy a kv1-el sniperkedni szeretsz. Erre a feladatra eléggé alkalmatlan az a tank. Eleve pontatlan a lövege, de még lassan is szűkül a célzó. Sniperkedéshez szerintem ki kéne próbálnod a német td ágat. Amúgy is eléggé kezdőbarát az az ág. Hetzer, Marder38T, StugIIIG ezt a 3 tankot ajánlanám, mind a 3 nagyon jó tank. Marder38T és StugIIIG kiváló sniper tankok. A Hetzer meg egy külön műfaj azt a derp ágyúval érdemes használni, az az ágyú a matildán és a stuarton kvül az összes tier4-es tankot 1 lövéssel kinyírja. Én még elég kezdő voltam amikor megvettem a hetzert, free xp-ből kifejlesztettem rajta a lánctalpat és a derp löveget és első csatámban 8 killt és tank ászt csináltam vele, nagyot néztem , hogy mi ez a szörnyeteg. Ha tier4-be rak be igazi pusztító lehetsz és sok sikerélményt ad, nagyobb tierekben meg azért ezzel is lehet sniperkedni, bár nehezebben, mint a másik 2 emlitett tankkal.
A másik ami még eszembe jutott, hogy mindig fejleszd ki a legjobb modulokat az adott tankra és várd meg míg 100%-os lesz a legénység és utána nézd vele a statjaid. Egészen máshogy viselkedik egy tank stock állapotban, mint ha ki van fejlesztve. Van amelyik stockként szinte játszhatatlan, kifejlesztve pedig megtáltosodik. Az alap és a legjobb feltehető motor között gykran többszörös sebességkülönbség van, ha nem fejleszted a rádiót, akkor nem látod a saját csapattársaid ha messzebb mennek és az ellenséget sem akiket spotolnak. De legfontosabb általában a löveget fejleszteni elsőként ha lehet. Nem mindig a legmagasabb szintű löveg a legjobb egy tankon, utána kell olvasni, hogy melyik tankkot melyik löveggel hatékonyabb használni, de az alap löveg a legtöbb esetben nagyon gyenge. -
jr1994
addikt
Én vagy 3000 csatát lenyomtam mire először kérdeztem, modokat tettem fel, ilyesmi. Pl loltraktorral is több száz csatám van. Még láttam hogy vörösből narancs lettem
De addig lett egy alapvető pályaismeretem, tankismeret kb tier7-ig stb. Aztán olvastam a lőszerekről, legénységi képességekről, egyéb kevésbé egyértelmű dolgokról a játék mechanizmusából (álcázási rendszer, stb), de alapvetően én is saját tapasztalat alapján tanultam a játékot és igaz tovább tart de szerintem jó módszer. De ha nem akarsz legalább tapasztalat útján tanulni dolgokat, ez nem a te játékod lesz. Szerintem még jó 2000 csatát kéne játszanod 5-ös szintű tankokkal, aztán jöhet szóba a feljebb lépés.
-
lacibacsi
addikt
Sokan válaszoltak már a felvetésedre (és korábban is kaptál már jó sok tanácsot), de azért én is hozzáteszem a magamét.
Már túl voltam a háromezredik csatámon, amikor megvettem az első T7 tankomat. Nem azért mert nem tudtam volna megvenni, hanem azért mert tudtam, hogy még nem vagyok elég felkészült erre a szintre. Amikor meglett az első T7-es (az IS), fullosan tudtam vele kezdeni, képzett legénységgel. T9 ellen valóban nem könnyű a küzdelem, de mit azt már sokan leírták: "a gyakorlat teszi a mestert", ha már tudod, hogy hova lőj, akkor sokkal sikeresebb leszel. Tanulj meg jól játszani! 'W' gombot nyomni bármelyik siemka tud.
Mj.:most léptem túl a 8000. csatámon, de még csak 3 T8-as tankom van (abból is egy prémium). Nem kell elkapkodni, a T10 megvár.
-
rlazol
veterán
ez így rendben is van.
Igen, 141-es WN8-hoz szürke szín jár.
ez ugyanis "bot" szint, ezért szürke. Ha végignézed nem te vagy az egyetlen a két csapatban... A többi szín is jó.
Asszem 250-ig leszel szürke, utána sötétpiros, de lehet, h ez változott.
amíg kevés csatád van viszonylag gyorsan lehet javítani (ha most elkezdesz 1000+-os csatákat produkálni), később már kínkeserves lesz.Az esélylatolgatást kapcsold ki, semmi köze a valósághoz csak a morált zavarja meg. Nagy mellény vagy lemondás lehet belőle és egyik se jó hozzáállás.
Csata(live): az életben lévők alapján számolt adat.
-
Quan-Chi
őstag
Az a szürke szín a wotstat alapján a fekete lenne. Ami, hogyis fogalmazzak, hogy ne sértődj meg. Kritikán aluli. Én a helyedbe letenném a játékot és rászánnék pár hetet a videók nézésére. Ne tolj egy kört se, nézd Rudii livestream-jét, Cleverland videókat olvass el mindent a magyar honlapokon és nagyon jól tanulmányozd át a wiki.wargaming.net -et. Tanuld meg melyik tankon milyen ágyú van, mennyi idő alatt tölt stbstb. Ha játék közben 1 tankot nehezen vagy egyáltalán nem tudsz belőni akkor ne lépj rajta túl, miután meghaltál
alt-tab és nézd meg wotguru.com-on a weak spots guide-ot. Nagyon összetett a játék, rengeteg szituáció van, nagycsomó tankkal és azokon belül is más felszereléssel és játékstílussal. A legtöbb amit tehetsz, hogy az elméleti részt vágod, a helyzetfelismerésed meg majd idővel csiszolódik.
-
-
kchryss
veterán
xvm-et aktiváld mindenképpen. Nem azért, hogy az esélyeket nézegesd, mert az sokszor csalóka. Neked viszont sokat segíthetnek a statok. Nézd meg a csapatodból azok közül akiknek ugyanolyan tierű és típusú tankja van, kinek van a legjobb statja és kövesd őt a csatában. Ha arra mész amerre a jó játékosok, akkor te is nagy valószínűséggel jó felé mész. Ráadásul így meg is figyelheted őket a csatában és ha rád ront az ellenfél könnyebb megvédeni magad, ha jó játékosok vannak körülötted.
-
kchryss
veterán
[Statjaid] tényleg nem valami fényesek. KV1-el az a 115 wn8-at nem tudom hogy sikrült összehoznod.
Néhány tanács:
1. Felesleges arany lőszert használnod, csak a kreditet pazarolnád vele és sosem jegyzed meg hol van az ellenfelek gyenge pontja.
2. Hiába vagy nehéz tankkal ne rohanj egyedül középre meghalni.
3. Ha vegyes pályán vagy ahol van város is és sík terep is, nehéz tankkal mindig a városba menj.
4. Attól még, hogy nehéz tankban vagy ne szégyellj fedezéket használni és forgasd be a tankot, úgy nagyobb eséllyel pattintod az ellenfél lövéseit.
5. [Itt] van egy csomó visszajátszás kv1-el. Ahol azt látod, hogy ace tanker azokat töltsd le és nézd meg, hogy játszanak vele a profik, sokat lehet belőle tanulni. -
Balesz1899
aktív tag
Már a T6-os tankra vonatkozó kérdésed előtt írtam, hogy ne erőltesd egyelőre, amíg 130-as átlagsebzésed van KV-1-el. Tier 7 meg konkrétan totál felesleges még. Tanulj meg sebezni, mert anélkül semmi esélyed. A legtöbb tankoddal az átlagsebzésed kb meccsenkénti egy sebző lövést feltételez. Ez kevés, eszméletlenül kevés.
Miért akarsz ennyire gyorsan T10-et? Ott sem lesz élvezetesebb a játék úgy, lősz egyet és garázs. -
rlazol
veterán
az álcaháló és a csigaszem jó ötlet, de nem minden tankon. IS vonalon pl tök felesleges. Repeszpáncél, célzás és töltésgyorsító, szerszámosláda...
A Stug-küldik pesze izgalmasak. De egyrészt nem időkorlátosak, másrészt megfelelő tank kell mindegyikhez. Hiába lesz egy db T10-es nehéz tankod, nem fogod tudni vele megcsinálni az összes HT küldit. arról nem is beszélve, hogy az összes küldetéshez, legyen az a STUG része vagy hétvégi móka SKILL szükséges. Eltérő mennyiségben, de szükséges. Ha te e jelenlegi tudásoddal bekerülsz T10be, minimális legénységgel, felszerelés nélkül, akkor csak free dmg leszel. Igen free dmg= szabad préda. Vagyis nem jelentesz kihívást, veszélyt az ellenfélnek, akik erőlködés nélkül levadásznak.Ha mindig az elsők között halsz meg, ha sunyi TD-k lőnek láthatatlanul, akkor túl elöl vagy, túl egyedül vagy, túl nyílt terepen vagy. Egyszóval rosszul helyezkedsz (najó, ez két szó).
REPLAY ek nézegetése nélkül nem fog neked örömet okozni a játék.modokat használsz?
-
rlazol
veterán
jesuschrist....
a KV85 alatt nem fejlesztetted ki a nagyobb ágyúkat? így szopás lesz keményen...
alapvetően az lett volna a jó, h a 122 mm-es megvana KV85-ről és freeből megveszed rá a hozzá illő tornyot. Így viszont, 120-as pennel T7-ben nem csodálkozom, h szenvedsz. Még ha full gold üzemmódba váltasz, a 161 se lesz elég sok gyenge pontra se...
Ha meg emiatt vissaveszed a KV85-öt az, főleg a legénység ideoda pakolásával - anyagi csőd.a játékban van majd' 300 tank. NEM az a cél, h mielőbb kifejleszd mindet és nem attól leszel kemény, h van egy 10-es tankod. Kattints csak rá a KV85 ágyúira, látni fogod, mennyi minden más tankon használhatóak még! És ugyanez a motorra, a rádióra is igaz, a torony kevésbé a lánc többnyire nem kompatibilis. Ez biztosítja azt, h feljebb lépve is legyen esélyed, mert már megvan a szintnek megfelelő(bb) ágyú.
Célszerű épp ezért mindig kimaxolni a tankot és csak az után lépni tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest