-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
Gyuri27 #229365 üzenetére
Igaz vettem 2 x 25 ládát de IX. szint elhagytam.
Konkrétan 86 pont kell a X-es szinthez.Úgy csináltam eddig hogy tetszőleges típusú díszen nyomtam + jelet és Véletlenszerű 1250 szilánkos díszt készítettem addig míg nem duplikált.
Új dísz 3 míg + 1 ha felteszed = 4 pont.86 pont kell / 4 = 21.5 dísz * 1250 szilánk = 26875
Ha jól számolom a holnapi küldik után meg is leszek ha elhasználom a 11 antiduplikátort.Albumok nem igen érdekelnek, talán a robotos.
-
popey37
addikt
válasz
Gyuri27 #229365 üzenetére
minden diszt tegyél fel a fára vagy ahova való egyszer, 3 vagy 1 hangulat pontot ad, a kisládákból mindig jön disz, a napi küldikkel jön 16 láda körül az minimum 16 pont, 10 nap alatt 160. ugye követhető?
ha olyan diszt teszel fel ami még nem volt, mármint a tipus, arra 3 pontot ad. hamar összejön a X-es hangulat. -
HellGreg
őstag
válasz
Gyuri27 #229314 üzenetére
Egyetértek, vettem kb olyan 90 nagy ládát, és még így sincs meg a 10. szint.
Az albumok maxolásához meg tippre kell vagy 200 ezer forint. 2 vagy 3 éve 380 dísz volt, simán kimaxoltam. Idén még egy 75-öst akarok venni, mert annyiból garantáltan meglenne mind az 5 VIII-as jutalomtank, szerintem 30% kredit bónuszra se lesz elég a 165 nagy box. -
zodo
nagyúr
válasz
Gyuri27 #229005 üzenetére
Igen, 50. láda a garantált ha addig nem nyitottál VIII-as tankot.
Idézet a wotinfo cikkéből:
GARANTÁLT TANK NYITÁSOK
Idén a nagy ládák garantált tank nyitási esélyt is kapnak.
A módszer egyszerű: ha kinyitunk 49 ládát, de nem kaptunk VIII-as prémium tankot, akkor az 50. ládában biztos hogy lesz egy random Tier VIII-as tank a listából, de olyan, amit még nem birtoklunk.A nyitóablakon lesz egy számláló is ehhez.
Minden alkalommal, mikor kinyitunk egy VIII-as tankot, a fenti 50-es számláló újraindul.Ha megszereztük már az összes VIII-as tankot, a garancia akkor is működik, csak ekkor már a lenti kompenzációs aranyat kapjuk majd a tankok helyett.
-
kchryss
veterán
válasz
Gyuri27 #228888 üzenetére
Tudom téged 6-ossal is 10-esbe rak.
#228887tasiadam
Én rendszeresen kihasználom ezt a bugot mióta tudom hogy van. (Kb fél éve.)
Egyáltalán nem ritka bugról van szó, elég hozzá egy nagy fa és általában működik.
Ráadásul néha úgy működik hogy nem sima bokor bónuszt ad hanem mint ha tereptárgy mögött lennél 100%-ot, így láthatatlanul lehet lövöldözni. -
Baltazár123
őstag
válasz
Gyuri27 #226735 üzenetére
Volt valami hasonló történelmi mód, mondjuk nem voltak speciális térképek hozzá. Azon bukott meg, hogy mindenki a tigrissel akarta a t34-ket irtani és nagyon hosszú várakozási idő volt. A tankoknak csak történelmi felszerelése lehetett (ágyú, torony, motor, lőszer javadalmazás). Nekem tetszett, érdekes volt, de kinyírták azt a módot is, pedig csak kicsit reszelni kellett volna tovább, de nem hozta a pízt, mert nem lehetett prémium tankokkal használni meg arany lőszert se lehetett korlátlanul lőni benne. Nincs benne píz.
Barret001: az igaz, hogy kis tierben is szétgoldoznak, de ott mindegy mivel lőnek, bármi bevisz. Tier5-ben már vannak, lennének páncélozottabb tankok, talán tier4-ben is van már pár, amihez flankolni kéne, de az bonyolult, ezért inkább szétgoldozzák szemből.
Egy kezdő játékosnak tier5-ben a legjobb esetben is 80-85%-os legénysége van, hatodik érzék nélkül tipikusan és talán még felszerelést se rakott rá vagy mondjuk hülyeséget, mert még nem ismeri. pl álcahálót kv1-re. Aztán az elvárás az, hogy "élvezze" a játékot, amikor láthatatlan tankok szétgoldozzák, ő meg alap lőszer pattog, ahogy mindenkinek kéne a páncélozott tankokról.Én pl a tier3-4-t kiszenvedem átképzés nélkül, mert nagyon sok xp-t veszítenek a legény, de így meg akkora célkör gyakran, mint a fél képernyő. Mindegy, napi duplákkal megvan hamar a következő szint. Tier5-ben szoktam először a legénységet a tankra képezni.
A wowarcraftban voltak ilyenek, hogy odamentek a kezdőket szétcsapni egy feltápolt játékosok, de ott rendbe rakták a dolgot valahogy. Öcsém játszott vele sokat, ő mesélte.
El nem tudom képzelni, hogy egy kezdőt mi tarthat meg ebben a játékban. Állandó kudarc élmény, rng, hogy pattogjon össze vissza, vereség sorozatok, láthatatlan tankok nyírják ki folyamatosan, ugatnak neki és elmondják minden utolsónak a chatben. minden tiszteletem azé, aki ezek ellenére is kitart és kitanulja a játékot
-
Baltazár123
őstag
válasz
Gyuri27 #226732 üzenetére
Érdekes egyébként, hogy amikor még nagyjából volt ballansz és a mostanihoz képest hatalmas játékosbázis, akkor kezdte el a WG ezt a facsarjunk ki mindent a játékból, nem számít, ha borul a ballansz, a játékmenet, semmi se számít. Ergó volt egy komoly bevétele és növekvő bevétele, csak nem elég gyorsan növekvő bevétele, ezért elkezdték a játék rombolását a rövid távú bevétel növekedés érdekében.
Sir Foch első kirohanásait még olyan dumával szerelték, hogy csak hisztizik. Ő az arany lőszer ellen is felszólalt, hogy baj lesz belőle és borul a gondosan kiballanszolt játékmenet, igaza lett. Amikor bejött az első brutális prémium tank, gyenge pont nélkül, akkor is felszólalt és a wg ráeresztette a verbális verőembereit (sajnos az egyik ráadásul magyar volt, égett is a feje az embernek miatta, hogy ez kommunikációs szakember, ilyen arrogáns hozzáállással??? hamar betanult a wg módiba, sajnos).Pedig aztán fochnak mindenben igaza volt...
Nézek NA streamet néha, ha beadta a twitch, igazából csak fut a háttérben, 15-20e és az alatti játékos szám. Volt 3 csatája a streamernek zsinórban, amikor valami haverjával sorsolták össze, de nem volt szakaszban, csak annyira kevés volt a tier10 játékos éppen.
Elketyeg ez a játék még egy jó darabig, de ami potenciál benne volt, azt a WG idiótái soha nem tudták kihasználni a rövidtávú érdekek miatt. Szétk.rták a játékegyensúlyt teljesen és emiatt a játékosszámot maximum ilyen akciókkal tudják ideiglenesen feltornászni, de ez is fele, harmada csak a korábbi állandó létszámnak.
Ráadásul jön egy új játékos, szétgoldozzák a p.fáját már tier5-6-ban is, op sima vagy prémium tankban ülő, lila vagy bounty felszereléssel és szerintem hamar eljön a pont, hogy törli ezt a szart. Nagyon nehéz dolga van most a WG-nek, hogy új játékosokat megtartson. Szerintem.
-
peterson79
őstag
válasz
Gyuri27 #220011 üzenetére
Nekem már 6 van, 51-es szinten vagyok. Szerintem mindegyikben 6-ot kapsz, de ha belépsz a játékba, végig tudod pörgetni Te is. Meg talán írja is valahol összefoglalva milyen dolgokat kapsz... legalábbis pénzt, tervrajz, meg ilyeneket mutatja az infó részen, bal oldalt.
-
jozefgucci1
addikt
válasz
Gyuri27 #219904 üzenetére
Írtam neki , hogy useless noob és van itt fórumon aki behajítaná a napba
.
Páran mondták neki , hogy kicsit sok goldot lő , de tök korrekten elismerte , hogy a 100% mark miatt most tényleg fossa a goldot , jah és azok nem kaptak pihit mint pl más Magyar unicum stream-er aki ezért már kibasz .
-
jozefgucci1
addikt
válasz
Gyuri27 #219640 üzenetére
Még a Leo azt mondom okés a csata első felében míg átlátod ki merre helyezkedik addig támogatod a csapatot és amint van lehetőség megkerülni az ellent vagy oldalról idegesíteni addig jó . Viszont a nyolcas prém Progetto, boroskóla párost rengetegen piros volnal mellől lövöldözve használják csak és a végén előbújnak letárazni a lebontott tankokat , persze szigorúan full goldal mindenkit
Na most ezeket nem sajnálom mikor HE-vel lövik
Ez csak hiszti , hogy jaj szegények ,de a lőtéri kutyát nem érdekli amúgy . -
Viktoár
addikt
válasz
Gyuri27 #219618 üzenetére
Én sem vagyok pro, úgyhogy nem zavar a jelenlegi HE spam...
A pro-kat zavarja hogy beállnak tornyozni és mégis tudja őket csipkedni egy piroska...
Szerintem nem tévedek nagyot ha azt gondolom hogy nagy kempelések lesznek a HE változtatások után.
A pro beáll hulldown-ba és várja hogy jöjjön az enemy. Az értelmesebbje ki sem néz rá mert minek? A mozgékonyabb tankok meg elmennek másik oldalra, aki meg lomha tankkal van az várja hogy legyen valami.Egy pro elmondhatná hogy egy tornyozó is7 ellen mit kell csinálni maussal vagy type5 heavy-vel ha a HE már nem fogja sebezni?
-
aginor
veterán
válasz
Gyuri27 #219599 üzenetére
Itt a kvalifikáció miatt idegesített nagyon, mert azon múlik, hogy mennyi bónuszcsatát kapsz, azon pedig közvetve, hogy milyen gyorsan tudsz haladni. Na most emiatt itt jól kivehetően cumi van a saját hibádon kívül, és ez bosszantó.
h1mpi: én is igazából csak a 9-es német csoda miatt csinálom, de majd még meglátjuk mire jutok vele -idegileg. Utána még mentem pár csatát és felszaladtam 4-es szintig, de abban sem volt köszönet, viszont a szorzók miatt azért legalább már lehetett haladni valamennyit.
-
po1son
addikt
válasz
Gyuri27 #217828 üzenetére
Ezek valószínűleg befognak kerülni, a 1.12-es patchben "100 goldról" ennyire változik az áruk.
Persze kitudja, hogy pár tanknál milyen örült licitek kellenek majd.WZ-111 Qilin: 22.500 arany (státusza prémiumról speciálisra változik)
T-22 medium: 22.500 arany
K-91-PT: 17.500 arany
Kunze Panzer: 17.500 arany
Aufklärungspanzer Panther: 5.700 arany
Charlemagne: 9.750 arany -
e-newsee
addikt
válasz
Gyuri27 #216942 üzenetére
Értem, amit írsz, írtam is, hogy azzal egyetértek, hogy egységnyi kreditért mennyit sebzel, az nem mindegy. Abból a szempontból viszont az sem mindegy, hogy prém, vagy nem prém tank, mert előbbi tekinthető úgy a creditszorzó miatt, mintha még olcsóbb is lenne a prém lőszer. Ha emellett meg még az alfa is nagyobb, akkor még nagyobb a difi. Szóval nyugi, értelek, csak megkevert a tank elírásod.
Amúgy ja, sok prémium tank lenne, amit buffolhatnának, csak hát azok "kereskedelmi termékek", tehát azokat piszkálják, ami divatos. A régi elfeledett szutykokat már csak az tartja meg, aki valamilyen okból szereti őket, vagy elvből nem ad el prémium tankot. Szóval (a Pilot példánál maradva) kicsi a nyomás, hogy buffolják. Pedig igazából nem sok kellene neki, csak egy kis töltésidő rövidülés, és egy normális pen. A többi része úgy-ahogy használható.
-
e-newsee
addikt
válasz
Gyuri27 #216932 üzenetére
Szerintem te a Caernarvon AX-ről beszélsz, csak fent Centit (Centuriont) írtál. Nem is értettem, miért veted össze a X-es tech tree medet 8-as prémiumokkal.
Az viszont tény, hogy ugyanannyi pénzért nagyobb alfa többet hoz. Csak a kérdés, hogy melyiket tudod jobban kihasználni. Szerintem egyik tank sem rossz, bár nekem az E75TS nincs meg. A Cérnát viszont szeretem, szerintem nagyon jó tank. -
e-newsee
addikt
válasz
Gyuri27 #216921 üzenetére
A Super Hellcat nem prémium tank, csak reward tank. Nincs extra credithozama (sem XP). Az egyetlen előnye, hogy a legénységet büntetés nélkül beleteheted, nem kell átképezni. Szóval azzal valóban nhéz kitermelni a gold árát.
A Centi AX pedig simán kitermeli, mert hiába kicsi az alfája, ki tudsz belőle préselni 3500-as dpm-et. Ha jól használod, jól hozza a creditet. Persze egy rossz játékos semmivel nem fog kreditet farmolni, max a küldikkel. -
phoenix1989
őstag
-
3
senior tag
válasz
Gyuri27 #216756 üzenetére
Reggel: 3v3 szituáció, két irányból láttunk az ellenfelekre. Amíg a másik két tankunkra figyeltek az ellenség tankjai, oldalba lőttem őket. Amikor rám kezdtek figyelni, a csapattársaim nem lőtték őket, de még ki-kinézéssel sem etették. Az egyik nulla sebzéssel végzett, a másiknak egy sebző lövése volt. Mindkettő ötvenezernél több csatát játszott már. A statjuk sem szar, nem tudom, mitől féltek vagy mit gondoltak. Az artánk is támogatott minket. Eljöttem, mert láttam, hogy ennek így nincs értelme, és bázist kell védeni, ők pedig megindultak előre.
-
peterson79
őstag
válasz
Gyuri27 #216728 üzenetére
Nagyon negatívan látod az egész dolgot, de sajnos akkor sincs igazad. Nagyon sok dolog múlik rajtad egy csatában.
Nem fogok unikumos példákat hozni, mert nem az elérhetetlent kell megcélozni. Bár az is egy szép cél, de ahhoz kb napi 8-10 óra játék és iszonyat sok gyakorlás kellene, hogy minden egyes tanknak megtanuld a gyenge pontját, hogy tökmindegy milyen lőszer van betöltve, akkor is be tudd lőni és tudj rajta sebezni.
Ezen felül a megfelelő pozícióba eljutás, az itt való játék, a sidescrape, a hulldown tökéletes alkalmazása, mind mind kell ahhoz, hogy kiváló, de legalábbis nagyon jó játékos váljon belőled és a csaták döntő többségében a Te játékod kelljen a győzelemhez.
Ezt sokan nem képesek felismerni, de ha ezekből bármit is képes vagy javítani, esetleg mindet, meg fogod látni, hogy igenis rajtad múlik sokszor milyen lesz a végkimenetele a csatának.
Fejben dől el először. Ha úgy indulsz neki, hogy ez is szar csata lesz, akkor már ott elbasztad az egészet. Ha görcsölsz, erölködsz, akkor sem fog menni.
Saját példámon is látszik, hogy amikor felismertem pár dolgot és hallgattam az okosabbakra, akkor sokkal, de sokkal jobb lettem és ezáltal jöttek az eredmények is és emelkedett a winrate valamint a wn8 is. Persze ezek csak adatok, ha megtalálod azt a pár tankot amivel nagyon szeretsz játszani, akkor azokkal kell játszani, nem kell erőltetni az olyat amivel nem megy, de ezt is tudnod kell belátni... -
3
senior tag
válasz
Gyuri27 #216706 üzenetére
Az egyik csatában két perc alatt meghaltam. Miután kéretlen szavakat használtam, a csapattársaim azt mondták, hülye vagyok, mert előre mentem. Igazuk volt, hülye voltam, hogy azt hittem, jönnek utánam oda, ahová mennünk kell(ett volna). Mit számít, hogy a pálya másik oldalán volt az ellenség nyolc-kilenc tankja, a veszélytelenebb oldalon meg kellett tolni a kempet, hogy bebiztosítsuk a győzelmünket. Vesztettünk, a csapatban én voltam a top sebző.
-
phoenix1989
őstag
válasz
Gyuri27 #216725 üzenetére
mint azt leírtam az előbb a győzelmeid nagy részben a csapatodtól függ mert az egyéni teljesítményed nem ad akkora pluszt hogy adott esetben a rosszabb csapatot is győzelemre vidd. szóval ha ugyan azt a rossz csapatot kapjuk mind a ketten én nagyobb eséllyel még velük is nyerni fogok amíg te nem és ezért nagy az ingás nálad. ezért nem igaz az amit írtatok hogy az egyéni teljesítménynek semmi köze a győzelemhez
-
phoenix1989
őstag
válasz
Gyuri27 #216723 üzenetére
töröld az xwm et aztán nem lesz gondod. xD azért lehet ekkora a különbség mert a játéktudásod keveset ad a csapatnak. ezáltal ha jó csapatokat kapsz akkor több a győzelem de roszabb csapattal már nem vagy képes a győzelemre, és itt jön képbe az egyéni teljesítmény.Ha valaki egyénileg jó vagy nagyon jó akár epic a rosszabb csapattársakkal is győzelemre tudja vinni a csatát, és ez a nem mindegy.
szerintem nagyon jó példa erre a saját statom. 60k+ csatával 53,3% a győzelmi arányom mert az elején nagyon béna voltam. aztán elkezdett érdekelni a statisztika és jobb akartam lenni. a kezdetekben 50% alatt volt a győzelmem de mára 60% a napi arányom mert a játéktudásom nagyot fejlődött.
-
Thrawn
félisten
válasz
Gyuri27 #216703 üzenetére
Nagy kár, hogy egyáltalán nem hallgatnak a CC-kre, pedig ők évek óta, nap mint nap hosszú órákat játszanak ezzel a játékkal és jól látják mit kellene változtatni, hogy élvezhetőbb legyen. Ez egy két éves videó, de nagyrészt a mai napig aktuális:
shishx the animal & skill4ltu - What would you change -
peterson79
őstag
válasz
Gyuri27 #216635 üzenetére
És az mennyivel jobb, hogy eldobom a nyerős csatáim felét??
Értsd úgy, hogy elindulok és valami tök nagy baromságot csinálok és kinyiffantanak az első 2 percben..de persze végül megnyerjük, mert a többi éppen nem olyan agyatlan, mint Én és erre kapom a sok-sok duplázós-triplázós szorzót.hej, de jó is nekem
Ma szabin voltam, délelőtt kb fél órát tudtam játszani, annyira szopatott a játék. Mikor délután megint felnéztem, azt láttam, hogy 66%-os nyerési rátában vagyok..szerinted mennyire élveztem a csatákat?
Nekem néha a szoros, de vesztes csaták is izgalmasabbak, mint az ilyen mikor a saját hülyeségem miatt szenvedek. -
Geller72
veterán
válasz
Gyuri27 #216635 üzenetére
10 perc alatt lett még 2 lose. És ez így megy hetek óta. El sem tudom képzelni, hogyan lehet ebből valaha megint 65% winrate-t kihozni. Lehet, hogy most már soha. Ha ez ilyen híg fos marad, delacc lesz a prém napjaim lejárta után. Ez, így élvezhetetlen és baromira nem az egyénen múlik.
-
Geller72
veterán
válasz
Gyuri27 #216633 üzenetére
Tegnap a 13. csata lett nyerő. Úgy néz ki, hogy a legnehezebb napi küldi a nyerj meg egy csatát lesz ezután.
. Nevetséges. Most a negyediknél tartok ma, mind bukó úgy, hogy mindegyiknél én a top 3-ban voltam, kétszer top 1. Ez a mai nyerj meg 3 csatát meg impossible lesz.
.
-
kchryss
veterán
válasz
Gyuri27 #216562 üzenetére
Neked soha semmi nem tetszik, semminek nincs értelme. Ha úgy csinálták volna ahogy írod akkor meg azért sírna mindenki hogy nem látszik az eredményen hogy melyik streamer mennyire népszerű.
A verseny sokadlagos szempont. Streamerek nem adják a nevüket hozzá? LOL. Jó nagy marhaságot írtál. Egyetlen streamer van aki nem adta hozzá a nevét mert túl sokat gondol magáról és megkérte az árát. Az összes többi streamer sorban állt a lehetőségért és teljesen ingyen vállalták. Nekik ez egy vissza nem térő lehetőség és csak jól járnak vele függetlenül a helyezéstől. Bekerülnek a kedvenc játékukba arccal, új követőket szereznek, népszerűsítik magukat és a rajongóikat megajándékozzák a lehetőséggel hogy megszerezzék őket játékon belül.
#216563 po1son
Newmulti egyszerre streamel twitch-en és youtube-on. Inkább a youtube-os számait érdemes nézni ott kétszer annyian nézik élőben és 281 ezer feliratkozója van ott.
Rá egyébként pont azt írtuk itt a fórumon az event előtt sokan hogy kiszámíthatatlan és hogy okozhat meglepetést. -
Moleman
addikt
válasz
Gyuri27 #216328 üzenetére
Emiatt pont nem lehet okunk panaszra. Én se tehetek semmit, amiért nem a győztes streamert választottam, emiatt nyerni sem tudok soha, mert Daki alatt van a jó játékosok többsége.
Pedig nekem pont kéne mindkét modul (a svéd 100-as legényekről nem is beszélve), cserébe esélyem sincs rá, akkor sem, ha egész nap 7v7-ben ülnék, mert egyedül nem tudom lehozni, T10-ben nagyon szar vagyok randomban is, és ilyen ütközetest se játszom soha.
-
dualface
tag
válasz
Gyuri27 #212381 üzenetére
Hát nem vagyok benne biztos, mert én minden évben f2p nyomtam, ahogy most is.
Most a daily küldetések tökre jól dobják a kis ládákat. 2+3+4+6+(6? c.norris) / nap
Nekem első nap meglett a 4-es szint, egyből tudtam snowmaident választani. Második nap meglett az 5 szint, pedig többnyire I-II-es díszeket kaptam, alig pár IV-V-ös dísz egyelőre.Szerintem craftolni a nagy díszeket éri meg először, mert azok szoktak sokat dobni a hangulaton és az ritkán lesz kis ládában. Utána meg csak V-ös szintűeket. Nekem tavaly fél időben tuti megvolt már a 10-es hangulat csak a kis ládákból, szerintem most is így lesz.
-
-
kchryss
veterán
válasz
Gyuri27 #212299 üzenetére
"Reméljük ahol a láda vásárlás megy ott nincs gond."
Ruszki szerveren volt gond a ládákkal. Olyan sokat vettek hirtelen hogy nem bírta a rendszer és összeszarta magát. Jött is ki ezzel kapcsolatban hír ott.
Azért kíváncsi lennék mekkora a pontos bevételük ebben az időszakban, szerintem óriási pénzügyi zseni volt aki ezt évekkel ezelőtt kitalálta náluk. -
e-newsee
addikt
válasz
Gyuri27 #209464 üzenetére
Csak úgy tudna az MM egyenlő elosztást csinálni a tierek között, hogy figyeli, milyen tierben voltál korábban. Ha pedig így lenne, akkor manipulálni tudnád a csatáidat legalább annyiban, hogy ha voltál már low és mid tierben, akkor bátran bevihetnéd mondjuk a Defit, vagy egy VK100P-t, mert jó eséllyel top tier lennél, így durván megnőne az esélye a jó eredménynek. Ez pedig még annyira se tenne jót a játéknak, mint a sok prémium tank.
Az pedig, hogy nehéz dolga van-e az MM-nek, hogy korrektül összerakjon egy csatát, vagy sem, könnyen kiszámolható.
Vegyük alapnak a fent említett 85M-et, és egy olyan időszakot, amikor mondjuk 60k játékos van online az egyik Eu szerveren.
Mivel az az alapállapot, hogy az MM egy ugyanolyan párt keres neked, így 60k játékosból kell keresnie egy 6-os medet. (A játékos képességeitől most tekintsünk el, mert azt nem nézi semmi)
Egy 6-os tank találkozhat 5 tierrel (4-8-ig). Mivel nagyjából ez a legnépszerűbb tier tartomány, ezért a játékosok zöme ezekben a tierekben játszik. Tegyük fel, hogy 2/3-ada. Az annyit tesz, hogy a 60k-ból marad 40k.
Ezt osszuk tovább tierekre (mert nekünk most egy 6-os kell). Ebből a tartományból a két legnépszerűbb tier a 6-os és a 8-as. Ezek elviszik a játékosok minimum felét. Számoljunk ezzel. Marad tehát 20k játékos a 6-os és 8-as tierre. A 8-as jóval népszerűbb, mint a 6-os, de megint csak saccolunk, legyen kétszer annyi 8-as tankkal játszó játékos, mint 6-ossal. Marad tehát a 20k-nak az 1/3-a, ami kb 6700 játékos.
De ez megoszlik 5 tankosztály között. (Igazából több, mert elvileg megkülönböztet heavyt is és szuper heavyt is, valamint normál lightot, és spotter lightot is, így igazából rögtön 7 felé tankosztályra oszlik, de ez csak akkor számítana, ha mondjuk szuperheavynek keresnénk párt, szóval hagyjuk). Mivel pontos eloszlást nem tudunk, jobb híján vegyük egyenlően elosztva az 1/5-ét. Az 1340 játékos, aki a szerverről 6-os meddel játszik éppen.
Mondanánk, hogy az sok, de akkor vegyük figyelembe, hogy egy időpillanatban hányan vannak csatában, hányan szöszögnek a garázsban, és hányan nyomtak éppen a Csata gombra velünk együtt. Nekünk az utóbbiak kellenek.
Ezt nagyjából egy arányszámítással lehetne megsaccolni. Egy csata bruttó időtartama (Csata gombtól a következő Csata gombig) legyen 6 perc (360mp). Egy 6-os meddel kb azonnal csatába kerülünk, de számoljunk a Csata gomra kattintás után max 10mp-et, mire bedob minket valahova. Ez a 10mp az az idő, ami alatt a csatára várakozókból nekünk párt kell találni. Ez a 10mp a 360-nak a 2,8%-a, tehát vehetjük úgy, hogy az esélyes 1340db hatos mednek a 2,8%-a az, aki épp csatára vár, és ebből kell nekünk egyet adni.
Tehát 1340x0,028=38 tank.
A 60k játékosból maradt 38 tank, amikből válogatni lehet. Ebből a 38 tankból, csatánként 3-3 medet számolva 6-7 csatát bír összerakni, azután elfogytak a 6-os medek. És ez egy 6-os közepes tank, egy elég népszerű kategória. De ha mondjuk mész egy O-I-val, akkor máris sokkal kevesebb. Lehet, hogy 2-3 játékosból kell választani egyet.
De, hogy még tovább szűkítsük, a 60k játékosnak egy kis része csak online, de valójában AFK.
Azt már meg sem említem, hogy ugyanezt a logikát sokezer játékosnál kell egyszerre figyelembe venni. Tehát ha van 3 szuper heavy, aki egyszerre csatára vár, akkor kettőt összerak, a 3. meg vár, amíg újabb játékosok jönnek a sorba. Az egész egy folyamatosan változó összetételű mezőny. Ha még azt is figyelembe venné, ki milyen tierben volt korábban, ez a szám kb a harmada lenne, ha csak a low-mid-top tier bontást vesszük. Ha meg még a játékosok értékelését is figyelné, akkor még nehezebb dolga lenne.Tudom, kicsit hosszú lett, de látszik, hogy nem áll messze a valóságtól, mert kb ugyanezt látni, ha megnézel egy várósort a csata előtt. Hányszor látni olyat, hogy 10 alatti játékos van egy-egy tanktípusra. És ez az egyik legnépszerűbb tier tartomány. Ugyanez egy 10-es tankkal még rosszabb, mert ott még kevesebb játékosból lehet válogatni, és párosítani.
De igazából nekem mindegy, ki mit gondol az MM-ről, én személy szerint nem érzem rossznak. Nem mondom, hogy nem lehetne jobb, én is szeretném, ha az erőviszonyokat is nézné legalább valamennyire (bár a képesség alapú MM-ben ugyanúgy lennének 2-3 perces 0:15, 3:15, stb csaták, lásd ranked), de legalább annyiszor vagyok a bré rossz végén, mint a jón. Tegnap 4/4 győzelmem volt, azelőtt nap 3/1, a nyáron meg volt egy olyan rossz szériám, hogy visszaestem WR-ben majdnem 1%-ot (12k csataszám ellenére), mostanra sikerült visszatornásznom. Szóval az nem igaz, hogy valaki mindig szop, valaki meg nem.
-
notika77
senior tag
válasz
Gyuri27 #209466 üzenetére
Akkor megkérdezném neked mi a rendes mod, mert amit próbáltam az elmúlt 5+ évben és számolt átlag tiert, az mind a Battle Tiert számolta!
ui.: az elmúlt hetekben az Aslainben lévőket próbálgattam, mert untam, hogy a YasenKrasen lehal, ha Top Gunt lát és nem működik tovább.
-
notika77
senior tag
válasz
Gyuri27 #209461 üzenetére
A napi statisztika modok nem a csaták maximum tierű tankjának az átlag tierjét számolják, hanem a "Battle Tier"-ek átlagát. Így jöhet ki egy T6-8 és egy full T6 csata átlagának 7,5 vagy akár magasabb Battle Tier átlag is. Ebben a két konkrét csatában a T8-as tankok nem rendelkeztek magasabb Battle Tier besorolással (IS-3 és Caernarvon volt a top), ezért annak a csatának 8 volt a Battle Tierje. A második full T6 csatában viszont az O-I és valószínűleg a KV-2 miatt, annak a csatának a Battle Tierje 7-es volt, így a két csata Battle Tierjének átlaga 7,5 és ezt jelezte ki a napi statisztika mod.
Most nem találtam leírást arról, hogy pontosan mi is ez a Battle Tier, de pár éve még benne volt a WoT wikiben, de azóta valószínűleg az MM átdolgozás miatt jelentőségét veszítette. Mert ma már (állítólag) az MM-ben van szuper heavy és autoloader (+arty+light) egyensúlyozás is a csapatok összeállításánál. -
e-newsee
addikt
válasz
Gyuri27 #209461 üzenetére
Én nem emlékszem, hogy azt mondták volna, hogy egyenlően fog eloszlani. Pláne 6-os tierben. Ahova pl. egy 85M kerülhet (tier 4-8), ott a tankállomany kb fele 8-as, köszönhetően a sok prémiumnak. Ott mégis hogyan lehetne megoldani, hogy egyenlő legyen az eloszlás. Pláne, ha nincs semmi esemény, ami elvigye a 8-asok jelentős részét. A FL alatt pl érezhetően jobb volt a 6-osok sorsa. A 8-asoknál pedig Balcsix statisztikája is azt mutatja, hogy összességében nem rossz leosztás volt.
Az orosz szerveren is ugyanaz az MM dolgozik, ott mégis jobb a helyzet. Miért? Mert sokkal több a játékos, nagyobb a merítés, az MM is könnyebben csinálja a dolgát. -
peterson79
őstag
válasz
Gyuri27 #207134 üzenetére
Gyuri, mennyire vagy otthon angolban? Quickybaby most rakott fel egy 45 perces videót az új felszerelésekről, szerinte mi jó és mire, illetve mi az ami felesleges. Van amivel vitatkoznék, de alapvetően nagy segítség, így az első hét után. Valamint Scheff is csinált már ehhez hasonlót, Ő természetesen magyarul.
Jelenleg a streamerek is csak küszködnek, hogy mit hova rakjanak, de úgy néz ki előbb-utóbb kialakul a kép.Könnyű tankoknál egyelőre a Parancsnoki cucc ami visz mindent, azt érdemes felrakni az első slotba, hogy bónuszt kapj rá.
Közepes tankoknál ez a Turbós cucc amit favorizálnak, de ezt Skill berakta a T95-be is, együtt a Modified Configuration-el és az Improved Hardening-el. (Bocs, de magyarul nem vágom ezeket). Az eredménye egy majdnem megállíthatatlan szörny lett, ami forog, mint a búgócsiga - kis túlzássalde jóval jobb a mozgása, mint előtte.
Szóval Youtube és ott keress rá ezekre a kifejezésekre, találsz pár tippet, de Én várnék a nagyobb beruházásokkal, mert van ahol elég sok mindent vagy majdnem mindent kell cserélni újra, azok pedig drágák.
-
popey37
addikt
válasz
Gyuri27 #207134 üzenetére
az van, hogy nem tudsz olvasni: csak az első hely a kijelölt, a többie azt teszel amit akarsz. nem hiszem el, hogy nem lehet értelmezni a leirtakat. ott van az első hely alatt az ikon: olyan modult kell beletenni hogy müködjön a bonusz. a másik két helyre meg bármit tehetsz amit eddig, nincs jelentősége a " nem megfelelő" feliratnak.
de ha ellátogatsz a wotinfo oldalra, ott minden pontosan le van irva, sőt, ha itt visszaolvasgatsz akkor itt is kitárgyaltuk már vagyí tizszer. -
Bobyjack
senior tag
válasz
Gyuri27 #200833 üzenetére
Mostanában nem játszottam vele, de régen nagyon sokat. Nem emlékszem hogy kiemelkedően érzékeny lett volna erre. Az angol magas tierű medek és heavyk ugyanúgy lőszer érzékenyek ha szemből a hasuk alját lövöd.
Gondolom azért hozzák fel a SupConq szintjére ágyúkarakterisztika szerint, hogy ne lehessen mondani, hogy a SupConq mindenben jobb... Most már csak majdnem mindenben.
-
dualface
tag
válasz
Gyuri27 #200170 üzenetére
A wot nickem ugyanez. Nem tudom milyen magas lóról beszélsz.
A tudásodat ne az utolsó 10 meccs alapján akard levonni. Korábban írta valaki a te accountodra konkrétan, hogy nagyobb csata számot nézve hozod azt ami a teljes átlagod.
Én nem nézegettem a statodat.Az a baj, hogy amíg nem kezded el végiggondolni, hogy nem biztos hogy más a hibás, és esetleg tudnál te javítani az eredményen addig ez nem lesz jobb. Ezen a support nem fog tudni segíteni.
-
válasz
Gyuri27 #200172 üzenetére
Ha balanced lenne maga az alapjatek, akkor nem folyna be annyi cash. Ez igy van felepitve. Amit konnyebb lenne amugy lenyelni, ha lenne egy folyamatos, jol balanszolt ranked mod pl, vagy barmi kevesbe cancer, mint a random.
Nekem pl ezert tetszett nagyon a Team Clash-es event, ezerszer elvezhetobb volt, mint a random shit.
-
válasz
Gyuri27 #200170 üzenetére
Gyuri, az a gond, hogy rajtad kivul meg van 29 masik jatekos a mezon, igy a csatak kimenetele nem csak a te tudasszinteden mulik. Nincs es nem is lesz ballanced MM, legalabbis randomban, ha a ranked-et rendbeteszik es kiszedik belole az OP reward tankokat, akkor az jo lehet majd erre.
-
dualface
tag
válasz
Gyuri27 #200156 üzenetére
Bár titkon reméltem egy értelmes választ is azért várható volt hogy valami hasonlót válaszolt.
Sajnos rajtad semmilyen support nem fog tudni segíteni.
Ahogy Pug kolléga írta, el kellene engedned ezt a játékot mert az "alapszabályait" nem vagy hajlandó megérteni/elfogadni.
Ráadásul önmagadnak mondasz ellent, amikor azt írod, hogy nem érdekel a WR, de fel vagy háborodva, hogy 30% a WR-ed. Ezt magadban kéne először letisztáznod. -
válasz
Gyuri27 #200162 üzenetére
Hat akkor vagy elengeded ezt a jatekot, vagy elfogadod igy.... mert balanced MM soha a budos eletben nem lesz benne...
Vagy meg van egy masik opcio, unikornissa fejlodsz es lehozod azokat a csatakat, amiben botokat kapsz csapattarsak helyett...
lacibacsi:
En nem is elem meg traumakent. Nekem meg rengeteget kell fejlodnom ebben a jatekban es az elsodleges, hogy elvezzem. Most ugy nez ki, hogy az OBJ 140-nel jol megertjuk egymast (magamhoz kepest
), a 430U pl nekem nagyon nem all kezre....
-
kdr730
tag
válasz
Gyuri27 #200160 üzenetére
Én most csinálom a referal programot. A fő acc.-on csak napi 1 csata megy begyűjtöm a 100 tokent, ezért az szinte mindig bukó átlag 500-800 wn8-al.
A kicsi acc-on meg tolom ami a csövön kifér főleg, Luchs (tier IV.) és T67 (tier V.), a stat nem kicsit megugrottelmúlt 30 nap
246 csata
WR 55,69%
wn8 2037elmúlt 7 nap
33 csata
WR 63,64%
wn8 2498Szóval a tanulság, ha ennyire zavar a WR, akkor játssz olyan tankokkal is amivel jobban megy és javulni fog hidd el!
-
notika77
senior tag
válasz
Gyuri27 #200156 üzenetére
Ne haragudj, de a szinteden nem igazán lehet tudásról beszélni, nem vagy komoly tényező a csatáid nagy többségében. Az átlag WR 49%. Neked ez meg is van 30 napra. De 84 csatánál az átlagnál 8-cal több vesztes vagy döntetlen csata már csak 40%-os WR-t jelent. Csak 8 csata!
-
notika77
senior tag
válasz
Gyuri27 #200152 üzenetére
25k csatával 50,13%-os WR-ed van. Az utóbbi 30 napban ez csak 49,38%, mert ugyanannyit nyertél, mint vesztettél, de volt 4 döntetlened is. Ez a WR egyébként illik is, a csatákban nyújtott WN8-cal mért teljesítményedhez. Szóval, pontosan mi a gondod?
Napi 10 csata körül játszol és szerinted volt sok 10-20%-os napod, de nem volt (közel) ugyanannyi 80-90%-os is, hogy kijöjjön a ~50% WR? -
dualface
tag
válasz
Gyuri27 #200152 üzenetére
"Figyi amikor nem ritka eset a 10/1-20/3 nincs miről beszélni."
Szerintem sincs miről beszélni, de te meg ticketet nyitsz erre a semmire. MM-nek semmi köze ehhez. Tisztán ltászik, hogy az egyik csapat szar játékosokkal volt tele a másik meg nem. Mindenkinek van ilyen meccse. Neked, nekem, az unikumoknak, streamereknek, mindenkinek."És igen nyitok tikettet és elküldöm őket a f.szba."
Ez alapján te nem vagy tisztában a support fogalmával. Erre a hivatalos fórum való való esetleg."Le van irva az mm-ben, hogy egy top egy bot egy mid csata a leosztás."
Ezt be tudnád ide másolni eredeti forrásból, hogy mire gondolsz?
-
dualface
tag
válasz
Gyuri27 #200146 üzenetére
De most komolyan...ilyen hülyeség miatt nyitsz ticketet.
Feketén fehéren le van írva hogy az MM-nél nem nézik ki milyen játékos.
Még ezeket szépen le is írja neked részletesen, türelmesen, utána tudsz nézni, megjelöl neked forrásokat, hogyan lehetsz okosabb a témában.Mégis mit vársz, ja rendben holnaptól csak a te kedvedért lefejlesztenek egy egész játékos álllományra negatív hatással lévő skill based mm-et (amit btw le is ír neked miért nem működne.
Számomra az a durva, hogy mennyi ilyen ember lehet aki ilyen és ehhez hasonló felesleges levéllel terheli a supportot ezzel lassítva a tényleges problémával hozzájuk fordulókat.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Gyuri27 #200130 üzenetére
Csatlakozom a 10/3 eredményhez! Üdv. a KLUBBAN
A levélhez csak annyit, hogy kaptál egyet a szokásos WG féle automata, előre megírt "nesze semmi fogd meg jól" leveléből! Nagyjából SAJNOS, többre nem is lehet tőlük számítani! Egy velejéig romlott, csak a pénzre utazó gerinctelen banda!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Építő/felújító topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- SSD kibeszélő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dacia topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged