- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
adatfalo
senior tag
válasz
Dexter68 #1501 üzenetére
Köszi!
Ezeket megtaláltam én is, de átsiklottam rajtuk, viszont most az ingyenest feltettem, és pár órás szenvedés árán de sikerült beüzemelnem, már csak annyi a bajom, hogy nem lehet olyan jogosultságot adnom sehogy sem, hogy az adott felhasználó csak a saját bevitt adatait törölhesse/módosíthassa (kivéve ugye az adminisztrátor).
-
Kommy
veterán
válasz
Dexter68 #1485 üzenetére
Beírtam, de valamiért mégsem megy.
@import url(“../skt-white/style.css”);
Lehet meg is van miért nem ment, mert szövegből másoltam és fura lett a "" jel.
Szerk: Tényleg az volt a baj, hogy rossz volt "" jel a szövegben, most már működik, még jó hogy beírtad így észrevettem.
-
lupus_l
aktív tag
válasz
Dexter68 #1477 üzenetére
Ha pl DigitalOcean-ot használsz, akkor kezd a legalacsonyabb csomaggal - $5.00, 512MB Memory
1 Core Processor, 20GB SSD Disk, 1 TB Transfer. Később úgyis látod, hogy elég-e alatta a vas, ha nem, akkor bármikor upgrade-elheted a jelenlegi konfigurációt.Egy jó cache plugin és CloudFlare használata az oldal mellé tényleg csodákat tud művelni
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Dexter68 #1441 üzenetére
The DJ és Dexter68
Köszönöm az infókat, ötleteket. Meglesem első körben a plugines részt, hátha használható. Ha bejön, kevesebb melóval járónak tűnik a megoldás. Ha mégsem jön be, akkor ott a másik lehetőség, de nem fontos klónozni az oldalt, mivel csak a kinézetét szeretném alakítani (színek, alapvető elrendezés, menük megjelenése és oldalsávok tartalma), tartalomhoz nem nyúlnék. Szerencsére a weaver-ben lehet menteni és importálni a beállításokat, így könnyen hordozható. Legalábbis remélem
-
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #1361 üzenetére
Pedig nem vészes. Amikor hozzáadod az oldalt Cloudflare-hez, akkor csak ellenőrzi kell a rekordokat, mert megpróbálja őket klónozni. Itt csak át kell futnod a folyamat végén a listát és esetleg hozzáadni, ami hiányzik, mert előfordulhat, hogy egyes rekordokat nem detektál rendesen. Ha minden megvan, akkor mehet a névszerverek cseréje. Az átállás eltarthat 1-2 napig is akár, de amint globálisan frissültek a DNS szerverek akkor már aktív lesz a Cloudflare és a statikus tartalmakat már a klienshez legközelebb levő CDN szerverről fogja kiszolgálni.
Ha nem írod el a névszervereket, akkor még csak kiesés sem várható, az oldal végig online marad.
-
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #1351 üzenetére
Írom már egy ideje, de szerintem sose leszek kész vele amennyi szabadidőm van.
Én értelmes útmutatóról nem tudok a neten, bár nehéz is ilyet kreálni, mert minden oldal más beállítást kíván meg. Én azért próbálok olyan leírást összedobni, ami valamennyire univerzális és ami összefogja azokat az alapokat, amit biztonsággal rá lehet húzni szinte minden WP oldalra.
Innen még érdemes olvasgatni, már vesézgettük korábban a W3TC beállításait: [link]
-
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #1349 üzenetére
Nincs értelme, sőt egyenesen butaság. Csak összeakadnak és lassítják egymást. A W3TC-t kell normálisan konfigolni. Menjen a Page Cache, mehet a JS&CSS Minify is, de ha hiba van a konzolban, akkor manuálisan kell beállítani ezt a részt. Ezen kívül fontos még a Browser Cache normális beállítása, mert ez is brutálisan meggyorsítja az oldal betöltését. Aztán mehet a Database és az Object Cache is, de itt már lehetnek hibák és oldalfüggő, hogy mi az, ami gyorsít és mi az, amivel csak a szívás van. Én a végén még szoktam egy ingyenes Cloudflare-t is integrálni a W3TC-be (van hozzá beépített modul, csak aktiválni kell).
Ha ez mind megtörtént, akkor az oldal betöltése (és az oldalváltás) is szempillantás alatt megy majd végbe és a PageSpeed valamint a GTMetrix pontszámok is jelentősen fognak növekedni.
-
_ak_
addikt
válasz
Dexter68 #1263 üzenetére
Feltettem, de igazából nem jelent meg sehol semmi új opció és olvasva a hszeket ez nem is egészen az amit keresek. Itt egy fix permalinket lehet beállítani több kategóriára, hogy mindig azt mutassa, már ha jól értem.
Des1gnR:
Ebben a felállásban, ha az adott termék adatlapjára mész, akkor nem látod, hogy milyen kategóriában vagy.
Ami nekem kéne, hogy a termékkategória előtag és a termék közvetlen előtag megegyezzen.Úgy lehetne elérni, hogy a termékek oldalon mutassa a termékkategóriákat, ott egyre rákattintva, adja hozzá az kategóriát, majd a egy termék kiválasztásánál az adott terméket. Ez lenne az ideális legalábbis.
üzlet -> termékkategória/kategória1 - > termék1
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Dexter68 #1225 üzenetére
Szia,
Itt lehet megnézni élőben, a cikk alján.
Azt szeretném leginkább, hogy fent, ahol az oldal neve van, a "vantsa", azt valahogy kicserélni a logóra. Tudnál ebben segíteni?
-
_ak_
addikt
válasz
Dexter68 #1177 üzenetére
Frontend lenne az érdekes. Kb. 300 kép lesz feltöltve NGG galériába és azok között szeretném, ha működne a keresés.
Tehát jelen esetben nem cikkeket adna vissza a kereső, hanem megadott tagek vagy képcímek alapján csak képeket. A Search Engine-t megtaláltam, igaz ki nem próbáltam, lehet, hogy még mindig jól teszi a dolgát, csak én is úgy vettem észre, hogy egy jó ideje áll az a project, ezért gondoltam, hogy vagy alapból tudja már ezt a WP, vagy van újabb plugin, de akkor ezek szerint ez nem annyira alap.De ha van más plugin amit érdemes lenne kipróbálnom, szívesen ránézek, mármint galéria kezelőre.
A lényeg, hogy 3-4 főcsoportba oszlanak a képek, ez egy-egy kategóriát szimbolizál azon belül, meg esetleg egy tagek alapján lehetne szűrni.Gondolkodom még olyan megoldáson is, hogy nem-e lehet valahogy teljesen kiherélni a WooCommerce plugint, hogy csak a termék kezelő része maradjon a fronton, de az szvsz nem egy túl szép megoldás.
-
Des1gnR
őstag
-
_ak_
addikt
válasz
Dexter68 #945 üzenetére
A sablon szerkesztést nem fogom megúszni, gondolom manuálisan is megoldható, csak ezt a részét még nem néztem át, így egy kicsit kaotikus elsőre. A szóbanforgó sablon meg a woocommerces storefront, ahol featureként írják, hogy akár saját logóm is lehet, ha aktiválom a jetpacket.
-
BcAdm
csendes tag
-
wmati
addikt
válasz
Dexter68 #863 üzenetére
Pénztár fülön megadható adatokat szeretném átírni másra. WP eCommerce gondolsz szerintem próbáltam ez tényleg rugalmasan kezeli csak az ékezetes betűk hatására php kódot írta ki. Ha más nem akkor Contact Form nál maradok.
-
amulet
senior tag
válasz
Dexter68 #720 üzenetére
Igen ezeket nézegettem én is, sajnos ami érdemleges lenne, mind lite verzió és kipróbálni csak vásárlás után lehet. Azért kérdeztem meg, hátha valaki más is használ ilyesmit és van tapasztalata melyiket érdemes megvenni, vagy esetleg ingyen beszerezni
vásárlás előtt azért jó lenne megnézni, hogy megfelel-e amire szeretném.
-
lakisoft
veterán
válasz
Dexter68 #638 üzenetére
Nos írom a részleteket:
Van egy easy-contact-forms-forms.1.4.9.js ebben van az onclick megírva és ezt szívja be 2 php:
easy-contact-forms\easy-contact-forms-customforms.php
és
easy-contact-forms\easy-contact-forms.phpA számomra érdekes kódrészlet sejtéseim szerint ez lesz:
innen: easy-contact-forms\easy-contact-forms.phpfunction easycontactforms_admin_pointers_footer() {
$admin_pointers = easycontactforms_admin_pointers();
?>
<script type="text/javascript">
/* <![CDATA[ */
( function($) {
<?php
foreach ( $admin_pointers as $pointer => $array ) {
if ( $array['active'] ) {
?>
$( '<?php echo $array['anchor_id']; ?>' ).pointer( {
content: '<?php echo $array['content']; ?>',
position: {
edge: '<?php echo $array['edge']; ?>',
align: '<?php echo $array['align']; ?>'
},
close: function() {
$.post( ajaxurl, {t:'CustomFormEntryStatistics', m:'dismissPointer', action:'easy-contact-forms-submit', ac:1} );
}
} ).pointer( 'open' );
<?php
}
}
?>
} )(jQuery);
jQuery(document).ready(function(){
jQuery.post( ajaxurl, {t:'Root', m:'api', m2:'pointer', action:'easy-contact-forms-submit', ac:1} )
.done(function(html){jQuery( "#easy-contact-forms-pointer" ).html(html);});
});
/* ]]> */
</script>
<?phpElvileg ide kellene beheggeszteni egy forwardot a kívánt oldalra. Akár parasztosított fix url-t is bevállalnék csak menjen. Mert a nyakamat veszik.
-
peterszky
őstag
válasz
Dexter68 #610 üzenetére
Nekem semmi panaszom nincs a Jetpackre.
Ezt is csak azért szeretném, mert szerintem ez lehet egy ok, hogy sokat pörög a php, lehet hülyeség, amit gondolok, de a wp.me-s link a wordpresses shortlinkre mutat, ami aztán átmegy a permalinkre. Ha ezt meg se mutatom, vagy egyből a permalinket, akkor meg talán nincs felesleges művelet.
Ezzel sikerült átalakítani a shortlinket permalinkre:
function permalink_get_shortlink() {
global $post;
if (!$post)
return;
return get_permalink($post->ID);
}
add_filter('get_shortlink', 'permalink_get_shortlink'); -
peterszky
őstag
válasz
Dexter68 #607 üzenetére
Megvan a megoldás:
Aktív téma - functions.php - plusz bejegyzés:
remove_action('wp_head', 'wp_shortlink_wp_head', 10, 0 );Van pár alapvető beállítás, amit nem értek, hogy miért nem hagytak meg az admin felületben... Pl. a beágyazáshoz használt méret lehetősége, azt is így külön kell "belehekkelni"
if(!isset($content_width)) $content_width = 510;
-
-
wmati
addikt
válasz
Dexter68 #573 üzenetére
Ezt dobtam nekik össze pár perc munkával.
-
wmati
addikt
válasz
Dexter68 #569 üzenetére
Teljesen alapoktól akarom felhúzni egészet szöveget át dobálom csak kéne egy jó téma itt lapozgatok van még pár száz oldal téma de egyik se fogott még meg.
-
wmati
addikt
válasz
Dexter68 #560 üzenetére
Legnagyobb bajom igazából hogy fejben nem sikerült még teljesen össze raknom. Ezt az oldalt kellene felújítanom használhatóbbá tennem, de meg szeretném tartani a régi kinézetét amennyire lehet.
-
-
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #517 üzenetére
Ez egy izgalmas hibaüzenet, csomó dolog miatt előjöhet. Egy dolog biztos, itt kell szétnézni: "/wp-content/themes/velocity/functions.php"
Amit először tenni szoktam ebben a helyzetben az az, hogy engedélyezem a wp_debug-ot a wp-config.php-ban (false-ról true-ra állítom), aztán frissítek egyet és legtöbb esetben kapok egy részletesebb hibaüzenetet. Ha ez mégse így lenne, akkor pedig a fenti fájl körül kell nézelődni. Ha esetleg tettél bele egyedi funkciókat akkor valószínűleg azokkal nem stimmel valami. Ha mégis érintetlen van a fájl akkor viszont megéri megpróbálni újra feltölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- PlayStation 5
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest