Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• AtHoS

nagyúr

válasz Dexter68 #1441 üzenetére

The DJ és Dexter68

Köszönöm az infókat, ötleteket. Meglesem első körben a plugines részt, hátha használható. Ha bejön, kevesebb melóval járónak tűnik a megoldás. Ha mégsem jön be, akkor ott a másik lehetőség, de nem fontos klónozni az oldalt, mivel csak a kinézetét szeretném alakítani (színek, alapvető elrendezés, menük megjelenése és oldalsávok tartalma), tartalomhoz nem nyúlnék. Szerencsére a weaver-ben lehet menteni és importálni a beállításokat, így könnyen hordozható. Legalábbis remélem :B

• AtHoS

nagyúr

Sziasztok!

Van egy weboldal, ami wordpress motorra épül. Szeretném alatta kicserélni a használt témát (design váltás).

Korábban érintőlegesen találkoztam Weaver témával, mellyel elég sok minden testre szabható amatőrök számára is, de az amatőrségből kifolyólag ez bizonyára jó pár napot igényelni fog mire eljutok majd odáig, hogy élesben is lehet használni.

Milyen megoldással lehetne elérni, hogy míg "szórakozom" a témaszerkesztéssel, próbálgatással közben használható maradjon azért az oldal.

Gondoltam, hogy létrehozok egy aloldalt aloldal.webcím.hu kialakítással és ehhez egy mappába bedobom a wordpresst, melynél majd próbálgatom a kialakítást. Viszont az új verziós wp-nél bekérdezgeti első indításkor a számára szükséges adatokat. Ha ugyanarra az adatbázisra irányítom (ideigleneset nem hoznék létre, bár ha jól emlékszem a tárhelyszolgáltatós szerződés alapján lenne lehetőség) akkor az nem okoz fennakadást? (nem fogja tudni létrehozni, mivel már létezik pl.)

• AtHoS

nagyúr

válasz CharlieDrop #1245 üzenetére

Én nem rég próbáltam ki a linkelt galéria kezelő plugint.
    A megjelenítendő képek jórészt fekvő kialakításúak, de volt köztük álló is.

Én mondjuk előre átméreteztem a képeket, de nem az általad leírtak szerint, hanem általánosan kicsinyítettem őket a kisebb helyfoglalás miatt. tehát minden kép le lett méretezve 1024 x valami méretre. tehát végeredményben a fekvő képek 1024x768, míg az álló 1024x1365 méretben lett feltöltve.

A NextGEN gallery-val az alábbi beállításokkal (100%-os oldalnézet esetén) a fekvő képek teljesen kitöltik a bejegyzés szélességét és nincs se alul, se felül kitöltés, míg az álló kép két oldalán egyenlő szélességű fekete keret látható:

Ha nagyítom az oldalt, akkor a fényképek ugyanakkorák maradnak, de a fekete méreteződik a tartalmi résszel együtt. Erre még kellene valami megoldás.

Pár napja olvastam egy másik (éppen frissített) wp oldal szerkesztő részén:
    Flash slideshow support has been removed from NextGEN Gallery. Please see this blog post for more information.

Az előbbinél flash-el vannak megjelenítve a képek, szóval egyelőre nem tudom hogyan fog változni, módosulni.
    Minden esetre szerintem megfelelően kezeli az álló-fekvő képeket is

• AtHoS

nagyúr

válasz gozso #1216 üzenetére

A Weaver II témával egérkattintgatással testre szabható a kinézet, bár kell némi idő, mire kiismered magad a beállítások rengetegében és főleg működési elvében.

Válassz egy majdnem megfelelő elrendezésű "altémát" a menüjéből és ezt kezd el babrálni

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés