- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mobil flották
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #4450 üzenetére
Ez így bonyolult kérdésre sikerült... Átfogalmaznám:
Ti hogy csinálnátok meg, milyen pluginokat használva azt a feldatot, hogy az ügyfél néhány tanfolyamának (3-4 fajta) X számú férőhelyeire szeretne jelentkezőket online regisztráltatni (név, cím, mobil, számlázási név, számlázási cím, adószám), akik jegyeket foglalnának az egyes tanfolyamokra, és a rendszer azonnal kifizettetné velük a jegy árát bankkártyás fizetéssel, visszajelezne nekik, hogy kifizették és biztosították a helyüket, és online számlát is küldene utána nekik, valamint a weboldalon csökkentené az elérhető helyek számát?
Nem ártana, ha utána automatikus emlékeztető e-maileket is küldene a jelentkezőknek X nappal a tanfolyam előtt az időpontról és helyszínről, illetve, ha tanfolyami csoportokba szedné a jelentkezőket a rendszer, és kézzel is lehetne nekik hírleveleket küldeni...Ez elég komplex feladatnak tűnik, egy woocommerce webáruház pedig szerintem nem éppen erre való.
Aki tud, kérem segítsen, hogy akár fizetős megoldással hogy lehetne ezt a feladatot megoldani, mi lenne a legcélravezetőbb.
Előre is nagyon köszönök bármilyen segítséget!
-
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4432 üzenetére
Tárhelyeink a www.mediacenter.hu szolgáltatónál vannak, ahol több SSL lehetőség közül lehet választani, mink az ingyeneset választottuk.
Idézet a szolgáltató oldaláról:
"A szolgáltatás hátterét az Internet Security Research Group díjmentes alapszolgáltatása biztosítja."Hogy mit kell csinálni? Ebben The DJ írása lehet segítségedre.
-
Tatejkas
tag
-
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4336 üzenetére
Lehet, hogy furcsa a kérdésem, de esetleg nem akarod "közkincsé" tenni a beállításaidat, mert az (legalábbis szerintem) sokunknak nagy segítség lenne?
Persze ha nem publikus akkor jöhet priviben is.Előzőleg The DJ által publikált beállításokkal próbálkoztam, sikertelenül ....
-
adatfalo
senior tag
-
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4191 üzenetére
Találtam egy oldalt ahol az ingyenes WP Fastest Cache-el mérik össze a Swift Performance tudását, de itt még a fejlesztője által elvégzett beállításokkal is csak 91-es eredményt ért el .......
-
-
spiritex
veterán
-
The DJ
addikt
válasz
spiritex #4111 üzenetére
"- a bővítmény mennyire "cseszi szét" az oldalt és hogy lehet/szabad kikapcsolni (ha esetleg már nem kéne, vagy ne adj'Isten valami bajt csinálna)? Gondolok itt a CSS, JavaScript, HTML file-ok tömörítésére, összevonására."
Bármikor gond nélkül kikapcsolható, amint kikapcsolod minden, amit beállítottál benne megszűnik működni és az oldal az eredeti állapotában fog működni/betöltődni. Az összevont JS&CSS fájlok sem töltődnek be ilyenkor, mindent egyesével, tömörítetlenül, az eredeti formájában tölt be az oldal, tehát teljesen úgy, mint a Swift telepítése előtt. Amint visszakapcsolod csak akkor érvényesülnek a beállítások.
"- mikor és hogyan áll vissza a Swift Performance előtti állapot? Elég kikapcsolni a plugin-t? Mi történtik az eredeti CSS-sel, JavaScript-tel, amiket összevont, megőrzi őket valahol, tudnak újra működni?"
Elég csak kikapcsolni az eredeti állapotra való visszaálláshoz, semmi nem fog változni vagy elveszni. Az eredeti fájlok megmaradnak, nem nyúl hozzájuk, kikapcsoláskor ezeket tölti be a rendszer.
"- ha a sablonban van CSS beszúrási lehetőség, márpedig van, akkor azt továbbra is lehet/szabad használnom? Mi történik az ide beírt új kódrészletekkel? Azokat mikor veszi észre?"
Szabad használni persze, gond nélkül működik továbbra is a custom CSS. Viszont előfordulhat, hogy nem rögtön jelennek meg a látogatóknak a változtatások, mert megadott időközönként épül csak újra a gyorsítótár (kivéve, ha kézzel nem üríted amikor változtatsz valamin).
"- ha frissítem a sablont, nem fog minden összekutyulódni?"
Nem fog, lehet nyugodtan frissíteni. Nagyobb frissítések után viszont érdemes egy manuális gyorsítótár törlést nyomni.
"Megj: a Trial Settings menüpontjai (és azok opciói) egyébként alig hasonlítottak az általad felsoroltakra. Más volt a nevük, más opciók voltak bennük, vagy másik menü alatt voltak, stb."
Tudom, gőzerővel fejlesztik a plugint, a bemutató megírása után 1-2 héttel már teljesen át lett dolgozva a kezelőfelület, csomó új funkció és beállítás került integrálásra, a régiek is át lettek kicsit pakolászva/nevezve. Ha egyszer odajutok majd frissítem a cikket is.
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #3951 üzenetére
Találtam egy nagyon jó esemény plugint, az Events Manager-t, csak az a bajom, hogy az ingyenes verzióban nem lehet kötelezővé tenni a mezők kitöltését.
Tudna valaki segíteni abban (nem értek a php-hez!), hogy hova és mit kellene beleírnom ebbe a php-ba, hogy kötelező legyen a mezők kitöltése?
Előre is köszi!<?php
/*
* This file generates the default booking form fields. Events Manager Pro does not use this file.
*/
/* @var $EM_Event EM_Event */
//Here we have extra information required for the booking.
?>
<?php if( !is_user_logged_in() && apply_filters('em_booking_form_show_register_form',true) ): ?>
<?php //User can book an event without registering, a username will be created for them based on their email and a random password will be created. ?>
<input type="hidden" name="register_user" value="1" />
<p>
<label for='user_name'><?php _e('Name','events-manager') ?></label>
<input type="text" name="user_name" id="user_name" class="input" value="<?php if(!empty($_REQUEST['user_name'])) echo esc_attr($_REQUEST['user_name']); ?>" />
</p>
<p>
<label for='dbem_phone'><?php _e('Phone','events-manager') ?></label>
<input type="text" name="dbem_phone" id="dbem_phone" class="input" value="<?php if(!empty($_REQUEST['dbem_phone'])) echo esc_attr($_REQUEST['dbem_phone']); ?>" />
</p>
<p>
<label for='user_email'><?php _e('E-mail','events-manager') ?></label>
<input type="text" name="user_email" id="user_email" class="input" value="<?php if(!empty($_REQUEST['user_email'])) echo esc_attr($_REQUEST['user_email']); ?>" />
</p>
<?php do_action('em_register_form'); //careful if making an add-on, this will only be used if you're not using custom booking forms ?>
<?php endif; ?>
<p>
<label for='booking_comment'><?php _e('Comment', 'events-manager') ?></label>
<textarea name='booking_comment' rows="2" cols="20"><?php echo !empty($_REQUEST['booking_comment']) ? esc_attr($_REQUEST['booking_comment']):'' ?></textarea>
</p> -
The DJ
addikt
válasz
spiritex #3846 üzenetére
Igen, Woo mellé a Transgate megoldása a legjobb online bankkártyás fizetésre, panasz nem nagyon van rájuk, mindenki elégedetten használja és a beállítása sem bonyolult. No meg nem is nagyon van egyéb alternatíva itthon
Számlázásra a szamlazz.hu bővítményét ajánlom.
-
-
The DJ
addikt
válasz
spiritex #3602 üzenetére
Kell kreálni egy Google Search Console fiókot, hozzá kell adni a domaint, meg kell nézni jelez-e hibákat, ha nem, akkor készíteni kell egy oldaltérképet és be kell küldeni a Google-nek. Valószínűleg még nem térképezte fel a robot, mert a korábbi oldal miatt ritkán jár arra. Ilyenkor manuálisan kell felgyorsítani a dolgokat egy kicsit.
(#3603) sz.j: Töltsd fel Youtube-ra nem nyilvános videóként, így csak a linkkel rendelkezők tudják megnyitni. Később tudom törölni is a linket a hozzászólásodból, ha már nem aktuális a dolog.
(#3605) Doomgiver: A szerver válaszidejének csökkentése érdekében nem sokat tudsz tenni, hacsak nem te vagy a szerveradmin. Ez általában osztott tárhelyeket érintő probléma, túl sok weboldal van tárolva egy gépen, ezért nagyobb a terhelés és az erőforrás használat, ergo a szerver is lassabban válaszol a kérésekre, ez pedig szemet szúr a Google-nek. 1.3 másodperc az épp határeset, belefér, de jobb lenne, ha 1 másodperc alatt lenne a válaszidő. Gondolom ha nincs akkora terhelés, akkor ez is változik.
A keepalive engedélyezéséhez ezt add hozzá a .htaccess végéhez:
<IfModule mod_headers.c>
Header set Connection keep-alive
</IfModule>Csak akkor ér valamit, ha a mod_headers Apache modul aktív a szerveren.
A W3TC beállítása kicsit trükkös lehet, ezért is írtam hozzá egy útmutatót: [link] A te esetedben a problémákat az auto minify okozta (CSS+JS), ezt vagy manuálisra kell állítani és egyesével hozzáadogatni a fájlokat vagy meg lehet próbálni az auto beállításaival játszani. A non-blocking megoldások problémákat okozhatnak, érdemes defaulton (blocking) hagyni a betöltési metódust. Ezen kívül meg lehet próbálni a minify helyett csak a combine beállítást, egyes esetekben ez is segít. Türelem és sok-sok próbálkozás kell a minify hibátlan beállításához.
(#3606) terra052: Nem egészen értelek, de ha popup formot akarsz Mailchimpel, akkor én ezt ajánlom: [link]
-
The DJ
addikt
válasz
spiritex #3556 üzenetére
Facebook képpont definíciója: [link]
Beillesztése kézzel vagy ezzel a pluginnel: [link] (előtte generálni kell kódot Facebookon értelemszerűen, itt: [link])
(#3557) WestBam: Amennyire én tudom ezek a bővítmények nem fogják tudni rendesen kezelni az animált gifeket, sima kép lesz a végeredmény, mozgás nélkül. Kis keresés után sem találtam működő megoldást sajnos, ami rendesen lekezelné a gifeket.
(#3558) Dexter68: Az 500-as server error elég sok mindent jelenthet, rá kellene pillantani a logokra, hogy min hasal el a betöltés. Lehet PHP timeout limit elérése, lehet hibás jogosultság, lehet konfigurációs hiba, túlterhelt adatbázis és körülbelül ezer más dolog is. A logok megmondják és onnan már könnyű javítani.
(#3561) Flowtation: Én is a plugint javasoltam volna
Valószínűleg mélyebbre van ásva a sablonban a komment szekciót behívó rész, ilyen esetben nem is érdemes módosítgatni, ésszerűbb választás a bővítmény.
-
adatfalo
senior tag
válasz
spiritex #3521 üzenetére
Ha van cpanel hozzáférésed, vagy bármilyen adminisztrációs hozzáférésed a tárhelyedhez, akkor szimplán oda telepíted ahova akarod (oda másolod be a wordpress fájljait). Bár a public_html -el egy szinten nem biztos, hogy hozhatsz létre mappát (szolgáltató válogatja, hogy milyen jogosultságod van). Cpanel-ben pedig oda tudod irányítani a domain-t ahova kedved tartja.
-
adatfalo
senior tag
válasz
spiritex #3371 üzenetére
Nem értelek titeket, ott van feketén-fehéren a forráskódban, hogy a base mappában található a sablon, rákeresve, a "base wordpress theme" kulcsszavakra a google ki is dob egy felépítésére igencsak hasonló sablont: link, annyi, hogy az egész át lett szerkesztve alapjaiban, de minden bizonnyal erre a sablonra épül.
-
The DJ
addikt
válasz
spiritex #3320 üzenetére
Nem rosszak, de mint minden ingyenes sablonnál, azért ezeknél is érződik az ingyenesség. Van egy kész framework, arra húznak rá általában minimálisan eltérő designt.
(#3321) Magga: Ezek a pluginek is ugyanazt csinálják mint amit én mondtam, azaz meghívják a comments template-et, csak éppen itt nem te határozod meg, hogy hol jelenjenek meg, ezért vannak rossz helyen. Érdemesebb kézzel bepakolni az általam adott sort oda, ahol a komment form és a hozzászólások helye lenne. Vagy le kell tölteni újra a sablont (előtte lementeni az aktuálisat) és felülírni vele a régit, mivel valaki kihackelte belőle a hozzászólások és az űrlap megjelenítését. Vagy elég lehet csak a comments.php és a single.php felülírása is (esetleg a page.php kellhet még).
-
The DJ
addikt
válasz
spiritex #3300 üzenetére
Igen, megoldható így is.
(#3290) infectedmann: Az nem jó, hogy felvesztek egy új szállítási módot WC-ben a házhoz szállításnak?
A template fájlok módosításával mindent testre lehet szabni egyébként WC-ben, de ez már mélyvíz.
Esetleg ezt a WooCommerce FB csoportot tudom még ajánlani, ha nagyon nem megy: [link]
-
The DJ
addikt
válasz
spiritex #3202 üzenetére
Az első megoldásához be kell állítani egy saját domainhez tartozó bounce e-mailt, hogy ne a tárhely szolgáltató szerverének dobja vissza a kézbesítetlen üzeneteket.
A másodikhoz generálni és telepíteni kell egy DKIM-et, ez kicsit komplikáltabb, szerver szintű művelet. Debian + Postfix mellett ez így néz ki: [link]
-
The DJ
addikt
válasz
spiritex #3190 üzenetére
Én nagyon nem ajánlom, meg is mondom miért. Kényelmesnek kényelmes, ezt aláírom, viszont ez minden, csak nem biztonságos. Nemrég volt egy munkám, kb 50+ addon domain volt egy cPanel fiókban, az egyik fertőzött lett, természetesen emiatt az összes többi hostolt weboldal is "elkapta". Kellemes pár napos munka volt több tízezer fertőzött PHP fájlt kitakarítani és az összes oldalt egyesével leellenőrizni, újratelepíteni és frissíteni/bebiztosítani, persze ez alatt az összes elérhetetlen volt, csak így lehetett biztosítani, hogy időközben ne fertőzzék újra magukat és egymást.
Amit én preferálok az az, hogy minden oldalnak külön cPanel fiók WHM-ben, ez jóval biztonságosabb. Persze ha nincs WHM hozzáférés vagy ez nem opció, akkor marad az addon domain, de én 2-3 dinamikus vagy CMS oldalnál többet biztosan nem tárolnék egy fiókban.
-
lupus_l
aktív tag
válasz
spiritex #3180 üzenetére
Én a következőt tenném, ha már ennyire betart az előző embere:
- jelenlegi tartalom teljes lementése HTTrack Website Copier -el
- új szolgáltatónál megrendelném a tárhelyet, amit a system32/drivers/host bejegyzésével teljesen eltudnám érni, mint pl xy.hu domain
- manuális tartalom feltöltés az új szolgáltatóra, htaccess rendes beállítása átirányításokkal, ha szükséges
- végső lépés a domain átirányítása az új ip címre - és ha az előző ember kezében van, akkor annak átvétele a megrendelő nevére -
Gabis
őstag
válasz
spiritex #3151 üzenetére
Szerintem arra érti, és ezt példával is alátámasztotta, hogy ha wp alatt is ugyanúgy alakítod fel a menüfelépítést, hivatkozásokat akkor nincs probléma. De ha eltér a joomla-s felépítéstől, vagyis ugyanazon tartalom más link alatt lesz, az már probléma. Ugyanis a beindexelt hivatkozás nem lesz elérhető, 404, ezért kellene .htaccess-ben 301 redirect vagy plugin vagy amit akarsz.
-
hgabor19
aktív tag
válasz
spiritex #3138 üzenetére
Elképzelhető hogy akkor majd jól letiltják az előfizetésed és kapsz egy ejnyebejnyét mert olyat tettél ami a policy-vel ellentétes.
Biztos logolják a mail forgalmat, és számolja a percenkénti/óránkénti levélforgalmat. És ha az átlép egy X értéket akkor lassítás vagy tiltás.
-
hgabor19
aktív tag
válasz
spiritex #3128 üzenetére
Szia,
Szerver IP címének előélete ismert?
Hány user osztozik ugyan azon az IP címen?
Ha több, akkor ez már eleve egy problémás dolog, mert nem tudhatod hogy azoknak az e-mailezései hogy rontják az IP cím renoméját.Van egy elég jó oldal, itt megnézheted hogy az ügyfél által küldött email mekkora eséllyel landol a spam fiókban, vagy sem.
Ha több helyen hibát jelez, akkor előbb azokat a hiba faktorokat javítani kell.Nem tudom mi oka volt az ügyfélnek a hírlevél küldő leváltása. Költségek csökkentése? Nem minden esetben érdemes mindenhol a költségeket visszavágni.
Csak egy ajánlás: ha az ügyfél érdeke, hogy a hírleveleit mindenképpen megkapják(az már egy más dolog, hogy el is olvassák e), akkor a helyében inkább elgondolkodnék egy megbízható hírlevél küldő motoron, ahol pl van bizonyos mennyiségig ingyenes csomag is.
Pl a SendGrid egy elég jó példa erre. Egy kis trükk, ha MS Azure-n keresztül rendeled meg neki a free csomagot, akkor máris dupla akkorára nő az ingyenes havi keret, 24.000 e-mail/hó-ra. És máris van egy f@sza hírlevél rendszere.Persze az előbb említett email spamminess tester oldalon sok előírásnak legelőször is meg kell felelni.
-
hgabor19
aktív tag
válasz
spiritex #3126 üzenetére
Van ahol van korlátozás szolgáltató részről.
Előbb linkeltem pl. 2 szolgáltatót.
Egyiknél az "izmosabb" csomagban 500db e-mail/óra, másiknál 3000db e-mail/óra.Azért a hírlevél küldés vannak ám egyéb más kritériumai is, hogy sikeres legyen a kézbesítés, ne egyből a spam-ben landoljon...
Nem elég csak egy e-mail küldő szervert beállítani.De ha jót akarsz magadnak, illetve leginkább az ügyfélnek, akkor felejtsd el a saját szerverről való e-mail küldözgetést nagy masszában.
-
lupus_l
aktív tag
válasz
spiritex #3000 üzenetére
Ha nem akar elállni ettől, próbáld egy kompromisszumos megoldás felé terelni - pl. embed YouTube kontentként beillesztés, így a látogató, ha annyira szeretné, el tudja indítani a lejátszást.
Másik, hogy az ilyen agresszív módon történő weboldal-reakciókat a Google sem honorálja, a legújabb Google SEO irányelvek szerint a felugró layereket is büntetni fogják (Optimonk és társai - pl. webshopban kupon ajánló, stb.). További infót lásd itt.
-
lupus_l
aktív tag
válasz
spiritex #2998 üzenetére
Biztosan ezt szeretnéd? 2000-es évek elején a flash weboldalak idején volt divat - a könyvtárban netezést megkeserítette a hirtelen felszólaló weboldalak zenéi. Elég kellemetlen tud lenni...
Ha ezt szeretnéd, akkor kód:
<audio src="/music/music.mp3" autoplay>
<p>If you are reading this, it is because your browser does not support the audio element.</p>
<embed src="/music/music.mp3" width="180" height="90" hidden="true" />
</audio>Vagy plugin:
https://hu.wordpress.org/plugins/soundy-background-music/ -
Biagio1980
csendes tag
válasz
spiritex #2972 üzenetére
Ez nem Wp bug. A középre igazítással a képed megkapja az .aligncenter class-t, és a style.css-ed 1704. sorában szerepel a display:block; attól
.aligncenter {
display: block;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
}Ezt nem ajánlanám törölni, mert ez minden középre igazított elemre vonatkozó css, inkább adnék neki egy egyedi class-t, és azza igazítanám középre. De kérdezhetek valamit? Miért így csinálod, miért kell a png? Sima css-el gyönyörű gombokat lehet csinálni, és azt oda igazítod, ahová akarod. Ha nem megy fejből, akkor itt egy button generator:
http://www.bestcssbuttongenerator.com/ -
spiritex
veterán
válasz
spiritex #2971 üzenetére
Nekem ez nagyon furcsa még mindig, szerintem WP bug, amit eddig nem vettem észre. Mert betettem a gombot a saját teszt oldalamba (média hozzáadása, kép kiválasztása, link és igazítás megadása), amin teljesen más téma van, és az összes igazítás jól működik, kivéve a középre igazítást. Minden esetben csak a gomb felülete aktív, de középre igazításnál aktív az egész sor a gomb magasságában...
-
The DJ
addikt
válasz
spiritex #2859 üzenetére
"Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy mi van akkor, ha egy munkánál úgy oldottam meg a sima HTML-alapú oldalról -> WP alapú weboldalra történő áttérést, hogy meghagytam a régi public_html könyvtárban levő file-okat, és a wordpress-t a public_html könyvtárral egy szinten levő (általam létrehozott) könyvtárba telepítettem, tehát nem a public_html-en belülre?"
Ha arra akartál rákérdezni, hogy biztonság szempontjából jó megoldás-e ez, akkor az a válaszom, hogy semmivel sem rosszabb, mintha a public_html-be telepítetted volna
Viszont nem teljesen világos hogy hogy is néz ez most ki. Tehát volt egy HTML oldal a public_html mappában, ezt nevezzük valami.hu-nak. Ezt WP-re cserélted, de úgy, hogy a public_html/wp mappába telepítetted a WP-t, tehát valami.hu/wp lett az URL? Vagy változott a domain is és addon domainként adtad hozzá az új domaint?
"a másik kérdésem pedig az, hogy a cikk további részében nem esik szó a bejegyzések és oldalak visszaállításáról, csak a wp-core, a plugin-ek, a téma, az uploads mappa, a wp-config.php és a .htaccess fájl visszállításáról? Ennek mi az oka? A bejegyzéseket és oldalakat nem kell külön visszaállítani, mert az adatbázisban vannak benne, ami a szerveren van?"
Így van, ahogy írod. Minden bejegyzés, oldal, beállítás és adat az adatbázisban tárolódik, tehát ha ez nem lett bolygatva, akkor a fájlrendszer kitisztítása és helyreállítása után minden a helyén lesz. Ha viszont ezt is törölték vagy piszkálták, akkor érdemes az egészet visszaállítani egy biztonsági mentésből. Itt nehéz kézzel takarítani, bár nem lehetetlen, ha megvannak az infók, viszont módosított vagy sérült adatbázis esetén érdemesebb az egészet helyreállítani egy mentésből. Azt fontos még ellenőrizni egy fertőzés után, hogy van-e ismeretlen vagy új admin jogokkal rendelkező felhasználó, mert előszeretettel kreálnak adminisztrátorokat a hackerek, hogy később ki-be tudjanak járkálni.
-
The DJ
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest