Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Aktív témák
-
AMD Power
titán
Nem , nem kell semmi ilyen extra! Már ki is néztem egy párat:
Link DI-624+ 54mbps 4 portos vezeték nélküli Router x
Szabvány: IEEE 802.11g
54 Mbit-es adatátvitel
PPPoE
4x 10/100 Mbit NWay Switch
VPN
DHCP szerver
Biztonság: NAT, DMZ, Virtuális Szerver Feltérképezés
URL szûrés és domain blokkolás
Lefelé teljesen kompatíbilis az IEEE 802.11b és IEEE 802.11b+ szabványokkal
22 Mbit-es adatátvitel IEEE 802.11b+ eszközökkel összekapcsolva
Biztonság 64/128/256-bites WEP titkosítással, WEP, 802.1x
Opcionális antennával kibõvíthetõ hatótávolság
15,5K
vagy
DSL ROUTER SURECOM 4 PORT + WIRELESS 54M
Sebessége: 54Mbps (Wireless); 100 Mbps (Ethernet);
Csatlakozó: 4 RJ45-ös UTP
Vezeték nélküli DSL és kábel router
Frekvencia: 2.4 GHz
Beépített tûzfal
IEEE 802.11; IEEE 802.11b; IEEE 802.11g szabványok
Jelerõsség: 16.5 dBm
64/128 bites WEP titkosítás
Egyszerû, web alapú konfiguráció a böngészõn keresztül
14K
Esetleg valakinek van egy jobb tipp-e? -
_Snoopy_
csendes tag
Halihalo!
Egy gyors kérdés,én egyáltalán nem értek a routerekhez.... Tervezem vezetéknélküli router vásárlását. Nekem legfőképp játékra kellene(interneten),és hallottam olyat h ezek nem a legjobbak játékra,vagyis hogy nem nagyon lehet velük játszni....KB 4-5m-er távolságba lenne + 1 válaszfal. Szeretném megkérdezni h tényleg így van e? Mert ha nem akkor inkább vezetékesnél maradok. -
sbazsi
veterán
válasz
-=Valium=- #1191 üzenetére
nekem nincs különösebb gondom vele.
bár tény, hogy nem a szemközti házból próbálkozok -
sbazsi
veterán
válasz
-=Valium=- #1189 üzenetére
ezt hol hallottad?
ismerős süket ismerőse hallotta a néma barátjától, akinek a vak haverja mesélte, hogy látta a tv-ben? -
-=Valium=-
aktív tag
válasz
Barohawk #1186 üzenetére
Ennek a típusnak 20dBm(100mW) a kimenő teljesítménye.Európában(kivéve franciaország) ez a megengedett leganagyobb kisugárzott teljesítmény.Másik routereknek általában 15-16dBm(kb 30mW) a kimenő RF teljesítményük.
Tehát ha nézelődsz üzletekben vagy a neten olyant keress amelyiknél az RF output minél közelebb legyen a 20 dBm-hez.
Jahh és ha padlásra teszed a routert nem árt lehúzni egy UTP-t is valamelyik portról hogy tudd a routert konfigolni.Ugyanis wifin keresztül nagyon körülményes,sőt rossz esetben lehetetlen. -
AMD Power
titán
Sziasztok!
Panel lakásba milyen ''olcsó'' WiFi-t ajánlotok nekem? Max egy átlagos közfall lenne az akadály. 512/128 Cable netem van. DC-ni is szoktam , szóval jó lenne ha tudnék ''normálisan'' tölteni!
Ja és persze egy notebook-ban van a WiFi 802.11 b/g.
Előre is kösz a help-t! -
Barohawk
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1184 üzenetére
és az mit jelent? ''ez 100mw-os''
-
-=Valium=-
aktív tag
válasz
Winner_hun #1180 üzenetére
Kell unokatesódhoz egy wireless router olyan amire lehet külő antennát kötni + antenna + akábel max 5-6 méter.Hozzád pedig egy wifi kártya vagy AP(ha messze kéne tenni az antennát) + antenna+kábel szintén max 5-6m Az antennák kb 3-5000/db wifi kártya 5-8000 router kb 15.000. kábelek+ csatlakozók kb.5-6000.
-
Barohawk
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1142 üzenetére
találtál nekem valmi érdekeset?
-
GeryPc
senior tag
helo
még egy olyan kérdésem lenne hogy mióta meg van osztva a netem egy wlan routerrel azóta chello nem méri nálam az adatforgalmat,lehetséges ez hogy a router miatt?
találkozott már vki ilyen esettel? nme mintha gondot jelentene csak kiváncsi vagyok..... -
ajuhasz
tag
Hi .
A muldkor írtam hogy mi a problémám most szereztem egy D-Link 520+ as karit most egy %okban nézve 4 -6 % all jobb a net de még mindig szar a pingem a Quake 3 ban...
De végülis az most mind1 de megtudná-e valaki mondani hogy miért mutat teljes térerőt a D-link kártyával holott az szerintem nem is igaz?
Thx bye -
Winner_hun
félisten
válasz
-=Valium=- #1179 üzenetére
k9sz, akkor ezt mejd megvizsgálom. És menniy lenne legolcsóbban ez a kety3ere?
-
-=Valium=-
aktív tag
válasz
Winner_hun #1178 üzenetére
Ha van rálátás akkor két 8-10dBi körüli antenna kell.
Ha nincs akkor rálátás kell.(megemelni az antennát).
400méter közte egy-két házzal nem valószínű hogy menni fog. -
emitter
őstag
válasz
Tommmmka #1175 üzenetére
mac cím alapján szűrés, ssid-broadcast tiltása, minél nagyobb biztonságú titkosítás (lehetőleg wpa/psk)
ha dhcp-s az ip-kiosztás, akkor a max kiosztható ip-k számát rakd 3-ra (hogy csak a te gépeidnek oszthasson ki címet)
ha ezeket beállítod, egy mezei júzer nem fog tudni bejutni -
kopasz11
csendes tag
válasz
Winner_hun #1174 üzenetére
hát legelőször is meg kéne nézni....
-
Tommmmka
senior tag
ll
mivel nemv.ok v.mi nagy angoltudor, ezért szeretném megkérdezni h. egy d-link 624+ vezetéknélküli routert h. lehet beállítani h. az itthon 3 gépen keresztöül más ne tudjon csatlakozni a netre??
jelszavas védelem is jó lenne! sürge pls help! -
Winner_hun
félisten
Hi all!
Kéne kis help:
Szóval az a helyzet, ghoy unokatesóm légvonalban kb 400 méterre lakik jelenleg és bevezetette a netet, amit a suli fizet neki, és arról beszéltünk, hogy ''lenyúlhatom'' a netjét, vagyis ha van rá megoldás, akkor rádiós vagy valamilyen módon összekötnénk a két gépet és akkor lenne nekem itthon korlátlan ingyenes netAz a kérdésem, hgoy ez mivel oldható meg, ha megoldható. Mert mondta ő is, hogy megoldható. Van erre megoldás?
Azt nemtom így hirtelen, hogy a két house között mennyi fa meg ház van, de van, az sajna biztos. Bár szvsz nem sok. Meg asszem van egy domb is
Szóval remélem megoldható -
Hunterevil
tag
válasz
Hunterevil #1170 üzenetére
-
sekli
addikt
válasz
FireLord #1168 üzenetére
Szerintem ilyen nagy távolságoknál kétséges, hogy megéri-e, gondolj bele, egy p2 is fogyaszt azért néhány Watt-ot, meg gondolom a sebesség sem lesz túl fényes (bár láttam a PH!-n az apróhirdetések között egy antennát, amivel 5km-rol vette a jelet) modemes, vagy műholdas net nem jo?
-
Hunterevil
tag
Ha a (wlan)router és a (wlan)kártya között tul vastag fal akadályozza a jel átvitelt akkor mivel lehet áthidalni a problémát? (erősített antenne vag ynagyobb antenna???)
a válaszokat előre is thx -
FireLord
aktív tag
Erre senki nem tud választ?! [link]
-
hpszi
tag
Egy ''szabványügyi'' kérdést szeretnék megfejteni:
van ugye a 'b' és a 'g' fajta wlan az egyik 11Mbps, a másik 54Mbps elméleti sebességgel
namármost, ha az én gépemben nem egy b/g-s wlan kártya van, hanem 'b'-s, vagy 'g'-s, akkor csak az adott betűjelű hálózatot látom, vagy van valamiféle kompatibilitás
ezt azért kérdem, mert
Acer 2413-asoknál láttam olyat, hogy nem kétsávos a wifi, hanem csak g-s.
Lehet ilyen?
Szerintetek megvegyek egy ilyet, vagy keresgéljek b/g-set?
Úgy értem, hogy pl. ingyenes hotspotoknál melyik az elterjedtebb Budapesten?
Sokszor beleütközök még b-sbe? -
ajuhasz
tag
válasz
-=Valium=- #1125 üzenetére
Ez mind szép és jó csak én magyarvagyok és ehez nem értek csak képeket látok de abból nemderül ki minden főleg közép tájt nemvágom pl ott a negative (Külső árnyékolás a kábelben) Összeér a Belső réz-szállal
Meg ilyen kisseb apróságok inkáb egy egyserü de érthető magyar szöveg volna jó ha tudtok segíteni benne akkor elkészítem...
bye -
DrGonzo22
őstag
válasz
steve@prhw #1162 üzenetére
igen tudom, de akkor érdemes cserélni?
-
DrGonzo22
őstag
válasz
steve@prhw #1159 üzenetére
nincs vele semmi gond csak az egyik 11mbites, a másik 108
-
netboy
senior tag
válasz
steve@prhw #1154 üzenetére
Hmm! már váltottam mert sokan voltak a 6-os csatornán és áttettem 2esbe! a jel szint 20% de mégis az átvitel 65kB maximum bár igaz hogy ez kb 3falon és 40men át megy!
Az egyik egy 1dB-es a másik meg 5dBes! -
DrGonzo22
őstag
válasz
steve@prhw #1157 üzenetére
Köszi
az egyik egy SMC7004VWBR ezt cserélném
egy ilyenre: D-Link DI-624 -
steve@prhw
őstag
válasz
DrGonzo22 #1155 üzenetére
Az Nway egy szabványos protokoll, auto sensing-ként, auto negotation-ként is emlegetik, lehetővé teszi, hogy 10/100/1000-es sebességű, half duplex/full duplex módban üzemelő gépeket csatlakoztass, a port konfiguráció automatikusan lezajlik.
A broadband a nagykapacitású, többféle szolgűltatűst nyújtó hálózatok gyűjtőszava, amiket írtál, eléggé marketing-ízűnek tűnnek, a pontos specifikációknak kell utána nézni.ű
A linkjeidre nem tudok kinézni munkahelyi hálóról, szóval az így passz. -
FireLord
aktív tag
Haverral szeretnék netet osztani...A baj az hogy olyan helyen lakunk ahol se dsl se kábel se semmi...Nagy nehezen szereztem Wlan-os netet, és ezt osztanám tovább...
Na most az a kérdésem hogy olyat lehet-e csinálni hogy egy kisebb (P2) gépbe rakok egy wlan kliens kártyát felvinném a padlásraés ezen osztanám tovább a netet. Routert/AP-t azért nem akarok mert már van. A tetőre egy biquadot tennék a kliens kártya pedig vmilyen 100mw cuccra gondoltam...Ja a távolság kb 800 méter, még nem néztünk pontos rálátást, de sztem lesz.
Ezt meg lehet csinálni???
[Szerkesztve] -
Barohawk
aktív tag
válasz
steve@prhw #1151 üzenetére
ok kösz
-
steve@prhw
őstag
válasz
Barohawk #1150 üzenetére
Több géppel is megoldható, de átjátszóként nem üzemelhet a gép, tehát egyik csak akkor tud kommunikálni a másikkal, ha hatótávolságán belül van. És a sávszélesség osztódik, sok gép esetén gyorsan elfogy...
Ha van netkapcsolat, amit meg akarsz osztani, akkor már mindenképp érdemes beruházni egy routerbe, nem beszélve arról, hogy ha pl. két gépet rá tudsz kötni kábellel, akkor két wlan-adapter árát és egy kis plusz wlan-sávszélességet nyertél. -
Barohawk
aktív tag
válasz
steve@prhw #1149 üzenetére
és ha több gép van?
részleteznéd hogy mitől függ -
Barohawk
aktív tag
két wifi-s gép közé kell-e router
-
sonar
addikt
Mint leendő wlanos lenne két kérdésem:
1 Ha wlanos routert veszek amin van wifi port arra hány gép tud rácsatlakozni wireless kártyával?
2 Ezeknek a routereknek az antennáit egy kábellal nem tudom meghosszabbítani?
Ugy hogy mondjuk a router a falon van az antennáját meg kiteszem az ablakba?
(ugyan igy kártyánál is megoldható e ez) -
netboy
senior tag
Van egy ilyen AP-m!
Szerintetek természetesek ezek az adatok? Sokallom kicsit a hibaszámokat...
[link] -
robika21
csendes tag
Helóka:
Bocs de rosszul Írtam.Mindegy az a lényeg hogy nagyon lassú.Pingek elég rosszak.
Különben a kártya progijával néztem.Elvileg 62% Signál felet müködni-e kell,nekem most 65% .
Hali:
NYARGA
[Szerkesztve] -
Barohawk
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1142 üzenetére
ok
én is megyek aludni mert holnap kelhetek korán -
Barohawk
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1140 üzenetére
tudsz valami konkrétat? típus stb
Kösz a segítséget -
Barohawk
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1138 üzenetére
12méter x 10méter. A 12m-es oldalon van egmás mellett 2 szoba. A 3. viszon a lakás másik sarkában.
-
Barohawk
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1136 üzenetére
120nm kb 3 szoba. plussz egy terasz.
-
Barohawk
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1134 üzenetére
akkor mi a megoldás? Vegyek több routert? vagy egyáltalán hogy lehet ezt megoldani? Minden szobába router?
-
Barohawk
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1132 üzenetére
sokat kötöszködöm mi?
KÖsz a sok sok infót
Most nekiállok antennákat keregélni, ha tudsz valamit javasolni ami mondjuk 1 házat teljesen lefed (minden szobában működjön a WLAN. ) akkor várom a tippeket -
Barohawk
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1129 üzenetére
De visszatérve a lencsés hasonlathoz. Ha a gyertyáról beeső fényt veszi a lencse és azt erősíti. De ha a wlnannál a laptop el sem tud sugározni az antennáig akkor nincs jel.
Rosszul gondolkozom? Nem vágom ezt a dolgot (sajnos). De szívesen megérteném már egyszer. -
Barohawk
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1127 üzenetére
ez már világosabb mint az előző kérdésem
Ilyen antennákat hol lehet venni? -
-=Valium=-
aktív tag
válasz
Barohawk #1124 üzenetére
A nagyobb nyereséget általában úgy érik el hogy az antenna nem minden irányban sugároz egyformán hanem nyalábolják (pld. parabola,yagi,quad). Ezek az irányított antennák.Illetve kösugárzóknál a függőleses nyílásszöget csökkentik ezáltal megnő visszines nyaláb hossza(hatósugara).
-
Barohawk
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1123 üzenetére
mekkora az a legnagyobb távolság amit le lehet egy wifi antennával fedni?
HA egy társasházat 4 emelet, emeletenként 5 lakás. Akkor ez megoldható ilyen redszerrel? -
Barohawk
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1123 üzenetére
aha.
Van ehhez valami olvasnivaló is ahol kifejtik bővebben és én is megértem? (magyarul)
PL.: ha építek egy nagy antennát akkor egy egész falut is besugározhatok és bárhonnan netezhetek? -
-=Valium=-
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1121 üzenetére
Próbáld meg olyan szemmel nézni mintha az antenna egy lencse lenne a router meg egy égő.
-
Barohawk
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1121 üzenetére
és azt hogy csinálja mert nem értem?
-
ajuhasz
tag
válasz
Taltosparipa #1115 üzenetére
Hi
Hát áttettem a tizes csatira de az nekem a 2 es tornyom és az csak 82DBm igy kisseb lett a pingem 51 - 60 között ugrált de a letöltésem gatya. én ezt nemértem.
Olcsó és antennát szeretnék csinálni ami nekem kb 500m -en belöl tökéletesen működne max 2500 ft ért
A quadot hogy kellene készíteniHa tudnál adni hozzá infot akkor megköszönném
bye -
Barohawk
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1118 üzenetére
de fogadni hogy képes? A laptop sugároz visszafelé vagy nem? Az antenna hogy küldi vissza magának a jelet?
-
Barohawk
aktív tag
A következő problémával találtam szembe magam. HA van egy Wlan routerem. Ennek gondolom megvan az a hatótávolsága amire sugároz. Gondolom a laptopomnak is van egy sugárzási távolsága.
Mi van akkor ha a routerem antennája által sugárzott jelet erősítem, ugye ekkor nagyobb távolságot sugároz be. Mekkora az a távolság amire egy laptop vissza tud sugározni?
Vagy hogy is van ez? -
Taltosparipa
tag
válasz
Viszlát #1102 üzenetére
Ha jot akarsz akkor LAN ha sok penzt kolteni es vacakolni ugy hogy nem ertesz hozza bele ne vagjal egy WLAN-ba nekem is kb 3-4 nap kellene osszerakni papiron mit hogy kellene megoldani, hogy mukodjon is stabilan egy ilyen rendszer. Utana meg helyszinen meregetni kb 2 nap es azt atvezetni a terveken es csak akkor derulne ki valoban mukodne e.
-
Taltosparipa
tag
válasz
robika21 #1091 üzenetére
1 az ottani adon milyen antenna van? ha nem iranyitott eselytelen ilyen tavolsagra. Lehet csokenteni a kabel hoszt is mert egy meter 1-2 dbi vesz el. Ha az aantennadon 18 veletlenul 2*10m az mar 20 dbi igy a kartya kap semmit. Azert latja mert jel van de szignal ami meg fontos vagy masneven jelminoseg meg nincs.
Tehat elso korben 1m kabellel megprobalni ha stabillesz ok. Ha ekkor sem erdemes nagyobb parabola antennat venni (vagy kolcson kerni) es azzal kiprobalni az utolso egy senao bridge ami eleve 100mw es a D-Linkhez kepest 5x erzekenyebb. -
Taltosparipa
tag
Ezt nem ide szantam de fontosnak tartom ide is beidezni
''Igen a WLAn technikai kialakitasa miatt a rendszer lepked a felhasznalok kozott. Minnel tobben vannak annal nagyobb az egyre juto ures ido szelet. Jobb helyeken egy antennara es eszkozre max 10 felhasznalot engednek csatlakozni ezt ugy erik el, hogy
- PC vagy Mikrotik alapon dolgoznak
- a 360 fokot felosztjak 15/20 fokos szogekre atlogassal es ilyen nagy nyeresegu antennakat alkalmaznak
Igaz ez avval jar, hogy 8*antenna beruhazas es eszkoz plusz ehoz igazitott SW is kell.
A masik, hogy sajat vetele scsomagok esetben adnak tanacsot milyen eszkozt es antennat hasznaljon plusz kabelt
- yagi iranyitott 12-18 dbi
- bridge (D-Link DWL-810+ pld)
- igen rovid 50cm antenna kabel
- az eszkoz egy kulteri muanyag dobozba
Ha a fenti kialakitas van egy elofizetohoz 2M savszel biztosithato tartosan 10-100ms pingekel fejalomashoz.
Plusz a gerincet nem 2.4 Ghz oldjak meg hanem 5 Ghz ami jobban vedett es kevesbe erzekeny a gagyi szarul telepitett home es ceges rendszerek ellen. Meg nem art ha az antennakra kozvetlen szabad ralatas van minden nemu takaras nelkul a tavolsag maximum 1 km. '' -
Sytex
tag
#1100-ra valaki?
-
Viszlát
addikt
válasz
steve@prhw #1107 üzenetére
Értem, köszi, utána fogok számolni.
-
steve@prhw
őstag
válasz
Viszlát #1106 üzenetére
Létezik, természetesen csak azonos gyártó megfelelő termékei között. Még mindig azt mondom, hogy a kártyák és az AP-k árából fölrakathatod mással a csatornákat, és mondjuk később átállhatsz a gépek között is gigabitre...
Ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy egy egyszerűbb ap normálisan ki tud szolgálni 16 klienst, a komolyabbak ára meg exponenciálisan emelkedik... Szóval számolj keményen utána! Megoldható, nem ez a probléma, de... -
Viszlát
addikt
válasz
steve@prhw #1105 üzenetére
A baj az, hogy nincs előkészítés, vagyis nekem kéne kábelcsatornázni, meg hasonlók, amit baromira nem szeretnék...De ahogy néztem a termékeket, van már 108 Mbit-es AP is, vagy elnéztem valamit?
-
steve@prhw
őstag
válasz
Viszlát #1104 üzenetére
Azt számold hozzá, hogy a teremben lévő 16 gép között oszlik a wlan sebessége, tehát 54Mbit (aminek kb. a fele a valós sebesség) nagyoncsak gyengus lesz, ha sokan használják. Egyébként kivitelezhető lenne, csak ilyen fejlesztésbe pénzt ölni pazarlás. Ennyiből bőven bekábeleztetsz, és az dedikált 100 mbit a gépeknek, termek között meg (normális eszközzel) gigabit...
-
Viszlát
addikt
válasz
steve@prhw #1103 üzenetére
Az ideális az lenne, hogy termek között is wlan, meg a teremben is wlan, de valszeg az lesz, hogy termek között kábel (vagy lehet wlan routert összehozni accesspointokkal?) és teremben wlan.
-
Viszlát
addikt
Sziasztok!
A következő lenne a helyzet: adott három terem, ahol 16/16/8 gépnek kellene netet biztosítani (és persze hálózatot létrehozni közöttük). Arra gondoltam, hogy ügyesebb lenne vezetéknélküli hálózattal megoldani, viszont nem láttam a neten, csak max 8 portos wlan routert. Viszont ha jól sejtem, akkor az Access Pointtal ez megoldható... De lehet, hogy tévedek. HA esetleg valaki csinált már ilyesmit, szívesen vennék pár jótanácsot.
Előre is köszönettel, V
[Szerkesztve] -
GeryPc
senior tag
válasz
-=Valium=- #1098 üzenetére
köszi a segítséget
Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest